Hoe WiFi-netwerknaam te wijzigen

Weet je dat het voor elke hacker gemakkelijker is om je router te hacken als de naam van de router standaard is? Soms laten de meeste mensen de naam van hun router staan ​​op een standaardnaam. Het eerste wat je moet doen nadat je een nieuwe router hebt gekocht, is de wifi-naam en het wachtwoord wijzigen. U kunt er ook voor kiezen om alleen de WiFi-naam te wijzigen en het wachtwoord alleen te laten. Sommige mensen vinden het handig om hun router een andere naam te geven, zodat ze deze gemakkelijk kunnen herkennen wanneer ze er verbinding mee maken. Als u erover nadenkt hoe u de naam van het WiFi-netwerk kunt wijzigen, lees dan meer om erachter te komen, we hebben het ook gehad over de generator van WiFi-namen, zodat u niet hoeft na te denken over een naam. Laten we dus aan de slag gaan om meer te weten te komen over het wijzigen van de wifi-naam op Android.

Hoe WiFi-netwerknaam te wijzigen

In dit artikel hebben we in detail uitgelegd hoe u de wifi-naam op Android, iPhone of pc kunt wijzigen.

Moet ik de router hernoemen?

  • Mogelijk moet u de netwerknaam of SSID en het wachtwoord wijzigen wanneer u uw router voor het eerst ontvangt.
  • De standaardnaam van de router bevat meestal de naam van de fabrikant van de router.
  • Netgear-routers hebben bijvoorbeeld de NETGEAR-naam als SSID en TP-Link-routers hebben de SSID als TP-Link_2 die de hackers gemakkelijk kunnen misbruiken.
  • Als u de netwerk-SSID wijzigt, kan uw netwerk-ID ook worden onderscheiden van de netwerk-ID van uw buren, wat u op zijn beurt kan helpen om snel en gemakkelijk verbinding te maken met uw netwerk.
  • Stel een unieke naam in zodat u altijd uw apparaat kunt lokaliseren om verbinding te maken. Soms kunnen namen als Stephens WiFi en Sofi WiFi verwarrend zijn omdat andere mensen die naam kunnen gebruiken. Blijf lezen om erachter te komen hoe u een unieke naam kunt instellen. doe dat door een Wi-Fi-namengenerator te gebruiken.

Hoe de wifi-netwerknaam in de webbrowser te wijzigen

Als u een router heeft, kunt u uw wifi-naam wijzigen via de webbrowser. Volg de onderstaande stappen om te weten hoe u de wifi-netwerknaam kunt wijzigen vanuit uw webbrowser.

1. Open uw webbrowser (bijv. Google Chrome) vanaf het bureaublad.

2. Voer nu het IP-adres van uw router in en druk op Enter.

Opmerking: de meeste routers gebruiken hetzelfde IP-adres, zoals 192.168.0.1, 192.168.1.1 of 10.0.0.1

3. Als al deze niet werken in uw browser, kunt u ons artikel over het IP-adres van mijn router lezen om te weten hoe u uw IP-adres kunt vinden.

Opmerking 1: U moet verbonden zijn met uw WiFi-routernetwerk om uw WiFi-naam te wijzigen.

Opmerking 2: Bij het invoeren van het IP-adres kunt u soms een waarschuwing krijgen, bijvoorbeeld dat de verbinding niet privé is. U hoeft zich hier geen zorgen over te maken, omdat de meeste routers beveiligingsfuncties hebben ingebouwd en zich op een lokaal netwerk bevinden.

  Marges beheren in Google Documenten

4. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router in en klik op de knop Aanmelden om u aan te melden bij uw router.

Opmerking: uw inloggegevens zijn niet hetzelfde als de gebruikersnaam en het wachtwoord van uw wifi-router om verbinding te maken. U vindt de inloggegevens van de router op de router zelf of op de handleiding.

5. Na het inloggen kwam ik bij een optie genaamd Wireless, die meestal aan de linkerkant van de pagina aanwezig is.

6. Nu kunt u uw wifi-naam wijzigen via de gegeven velden.

Opmerking: sommige routers vermelden ook SSID (Service Set Identifier), dit kan worden gewijzigd om de WiFi-naam te wijzigen.

7. Voer een nieuwe naam in de velden in en klik ten slotte op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.

Opmerking: nadat u de wifi-gebruikersnaam hebt gewijzigd, moet u alle aangesloten apparaten opnieuw verbinden nadat u uw router opnieuw hebt opgestart.

Deze methode is van toepassing op gebruikers die willen weten hoe ze de wifi-netwerknaam op een pc kunnen wijzigen.

Hoe de wifi-naam op Android te wijzigen

Mensen die vanaf een ander apparaat verbinding willen maken met een WiFi-hotspot, willen misschien de naam van de hotspot identificeren. U kunt de hotspotnaam van uw Android-apparaat wijzigen, zodat het handig kan zijn om gemakkelijk te identificeren en verbinding te maken met de genoemde hotspot. Volg de onderstaande stappen om te weten hoe u de wifi-netwerknaam kunt wijzigen door te weten hoe u de wifi-naam op Android kunt wijzigen.

Opmerking: elke smartphone is anders en zorg dus voor de juiste instellingen voordat u er een wijzigt, de volgende stappen zijn geprobeerd – Moto g (8) power lite – Stock Android 10

1. Veeg omlaag op de meldingsbalk en tik op het tandwielpictogram om het menu Instellingen te openen.

2. Tik nu op Netwerk en internet om Netwerkinstellingen te openen.

3. Tik nu op Hotspot & tethering om je wifi-naam te wijzigen.

4. Tik op de WiFi-hotspot.

5. Tik ten slotte op de optie Hotspot-naam, hier kunt u de naam van uw hotspot wijzigen, die wordt weergegeven als uw hotspot-naam.

6. Voer nu een naam in en tik op OK om de naam op te slaan.

Opmerking: sommige apparaten hebben de naam van de hotspot als SSID, u kunt hierop tikken om de naam van uw hotspot te wijzigen.

Deze methode is van toepassing op gebruikers die willen weten hoe ze de wifi-netwerknaam op Android-apparaten kunnen wijzigen.

Hoe de wifi-naam op de iPhone te wijzigen

Gebruikers kunnen zich ook afvragen hoe ze de wifi-naam op de iPhone kunnen wijzigen. U kunt dat doen door de gegeven eenvoudige stappen uit te voeren.

1. Tik op de app Instellingen vanaf uw startscherm.

2. Ga naar het tabblad Algemeen door erop te tikken.

3. Tik nu op Over om opties over je iPhone te zien.

4. Tik ten slotte op Naam en kies een naam voor je hotspot, houd de naam uniek zodat je hem gemakkelijk kunt identificeren.

5. Sla de wijzigingen op door op Gereed te tikken.

Nadat u de wijzigingen hebt opgeslagen, maakt u opnieuw verbinding met uw iPhone-hotspot en ziet u de nieuwe naam van uw iPhone-hotspot.

  Teambeheer is eenvoudig met Teamwork-software

Deze methode is van toepassing op gebruikers die willen weten hoe ze de wifi-netwerknaam op iPhone-apparaten kunnen wijzigen.

Stappen om een ​​aanbevolen naam voor wifi in te stellen

  • Misschien wilt u een unieke SSID gebruiken om uw netwerknaam te vinden tussen een overvloed aan andere netwerken in uw regio.
  • Kies een naam die lang is en zowel letters als cijfers bevat.
  • Vermijd het gebruik van uw naam, adres of andere persoonlijke gegevens.
  • Het is aan te raden om de WiFi SSID eens per drie maanden te wijzigen, je kunt ook de naam eens per 6 maanden wijzigen als de eerste niet gunstig is.

Lijst met wifi-namengenerator

Wanneer we voor het eerst internet gebruiken, hebben we misschien geen idee welke naam we aan onze router, Android of iPhone, moeten toewijzen. De meeste namen die u gebruikt, zijn misschien niet erg herkenbaar voor u, aangezien ze niet uniek kunnen zijn. Raak niet in de war, u kunt gewoon gratis een website voor het genereren van Wi-Fi-namen gebruiken en geweldige en unieke suggesties krijgen, lees meer om met sommige te beginnen geweldige websites voor het genereren van wifi-namen.

1. Namennerd

namennerd suggereert honderden ideeën met betrekking tot de naam van een wifi, je kunt veel unieke namen genereren.

1. Om te beginnen, kunt u de website bezoeken en uw favoriete categorie voor een naam kiezen.

2. Klik daarna op de knop Namen genereren.

3. De website toont u een unieke naam op basis van uw categorieselectie.

4. U kunt ook de naam van de WiFi opslaan die u later kunt gebruiken.

5 . Het grootste deel van de website is dat er verschillende soorten categorieën zijn om unieke namen te krijgen, je kunt veel creatieve namen voor je wifi krijgen.

2. WiFiNamen.net

WiFi-namen is een klassieke WiFi-naamgeneratorwebsite die u unieke namen geeft als u geen idee heeft hoe u een naam moet instellen.

1. Klik gewoon op Klik hier om namen te genereren om een ​​willekeurige wifi-naam te genereren.

2. De website is een eenvoudige gebruikersinterface, maar biedt direct een naam voor uw wifi.

3. ZiplyFiber

Als je een fan bent van superhelden, hoef je niet verder te zoeken dan de ZiplyFiber website. Het is een van de populaire tools voor het genereren van WiFi-namen.

1. Mogelijk moet u de vraag beantwoorden die de website u stelt om een ​​eenvoudige en geschikte wifi-naam voor superhelden op te geven.

2. Klik op Verzenden nadat u een antwoord hebt ingevoerd om de naam voor uw WiFi te genereren.

3. Klik op Een andere wifi-naam ophalen als u tevreden bent met de huidige.

4. Grappige wifi-namen.net

Als je een fan bent van humor en je wifi-namen wilt laten genereren door middel van grappige namen, Grappige wifi-namen is uw bestemming. Het is een andere handige tool voor het genereren van WiFi-namen. Er zijn ook genoeg grappige wifi-namen die al als lijst op de website staan ​​​​die je kunt gebruiken.

5. Geek-dashboard

Geek-dashboard heeft een tool voor het genereren van WiFi-namen die u kunt gebruiken.

1. Klik gewoon op de knop WiFi-naam genereren en er worden nieuwe grappige namen gegenereerd die willekeurig zijn.

2. Er zijn meerdere willekeurige woorden die u kunt genereren, als u de voorkeur geeft aan een lijst, is er ook een lijst met WiFi-namen op de website

  Wat is Microsoft Network Adapter Multiplexor Protocol?

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

V1 Hoe kan ik de netwerknaam voor een Comcast-router wijzigen?

Ans. Xfinity-tool wordt meestal gebruikt om Comcast te configureren, u kunt hiervoor naar de Xfinity-tool gaan adres en log in op uw Comcast-account. Ga naar Gateway, klik dan op verbindingen, en tot slot Wi-Fi, ga nu naar privé wifi netwerk, hier zie je je SSID. Klik op bewerken om de naam te bewerken. Sla uw wijzigingen op.

Q2. Hoe verander ik de netwerknaam van de Spectrum-router?

Ans. Log in op uw account met behulp van de router-ID en het wachtwoord in een webbrowser, ga naar geavanceerd, er zal een wifi-paneel zijn met de naam 2,4 GHz of 5 GHz. Selecteer ten slotte basis en voer een nieuwe SSID in. Klik op Toepassen om alle wijzigingen op te slaan.

Q3. Hoe kan ik de naam van het netwerk wijzigen als ik een AT&T-routerverbinding heb?

Ans. Mogelijk moet u naar de AT&T Smart Home Manager-app gaan en inloggen. Selecteer vervolgens Mijn Wi-Fi en klik vervolgens op Bewerken naast uw netwerknaam, wis de naam en voer een nieuwe naam in en klik ten slotte op Opslaan in wijzigingen opslaan. Start de router opnieuw op om te zien of de wijzigingen zijn doorgevoerd.

Q4. Wat is SSID en hoe wijzig ik dit?

Ans. SSID (Service Set Identifier) ​​is uw netwerknaam, of deze nu afkomstig is van uw smartphone of router. Lees het bovenstaande artikel voor meer informatie over het wijzigen van de netwerknaam van uw wifi.

Q5. Als ik alleen mijn netwerknaam verander, moet ik dan nog steeds de router opnieuw opstarten en alle apparaten opnieuw verbinden?

Ans. Wanneer u de naam van uw router wijzigt, wordt de router zelf vernieuwd en is de oude netwerknaam niet geldig, u kunt nog steeds geen verbinding maken met uw netwerk omdat het oude netwerk niet werkt, u moet uw router opnieuw opstarten en vervolgens opnieuw verbinden al je apparaten op de router aansluiten om de nieuwe wifi-naam te krijgen en te gebruiken.

Q6. Kan ik zowel mijn wachtwoord als mijn wifi-naam wijzigen?

Ans. Ja, de meeste routers en telefoons staan ​​het wijzigen van wachtwoorden samen met wifi toe in de stappen die in het bovenstaande artikel worden genoemd om de wifi-naam te wijzigen.

***

We hopen dat het bovenstaande artikel over het wijzigen van de wifi-netwerknaam nuttig voor je was en dat je een nieuwe naam voor je wifi hebt kunnen instellen. Laat ons weten welke methode je leuk vond en gebruikte om de naam van je wifi-netwerk te wijzigen, ook don vergeet niet om een ​​opmerking achter te laten over wat je van het artikel vindt, bedankt!

gerelateerde berichten