Hoe wifi-wachtwoord te vinden op Windows 11

Windows 11 heeft een nieuwe gebruikersinterface. De snelle schakelaars en panelen waartoe gebruikers toegang hadden op Windows 10 zijn verplaatst of opnieuw ontworpen, zodat ze minder nuttig zijn dan in Windows 10. Op Windows 11 moet je nu door de app Instellingen gaan om toegang te krijgen tot de basisinstellingen die waren veel gemakkelijker toegankelijk op Windows 10.

WiFi-wachtwoord op Windows 11

Wanneer je verbinding maakt met een wifi-netwerk op Windows 11, moet je eerst het wachtwoord voor het netwerk invoeren. U hoeft het wachtwoord maar één keer in te voeren. Zolang het wachtwoord voor het netwerk niet verandert, maakt u automatisch verbinding met het netwerk wanneer het binnen bereik is. Het wachtwoord wordt lokaal opgeslagen.

  Surround Sound-luidsprekers testen op Windows 10

Wifi-wachtwoord bekijken op Windows 11

Het wifi-wachtwoord wordt opgeslagen in Windows 11 en gebruikers kunnen het op elk gewenst moment opzoeken. Je moet verbonden zijn met een wifi-netwerk om het wachtwoord ervoor te zien.

Configuratiescherm openen.
Ga naar Netwerk en internet.
Selecteer Netwerk- en deelcentrum.
Klik op het wifi-netwerk waarmee je bent verbonden.

Klik in het geopende venster op de knop Draadloze eigenschappen.
Schakel in het geopende venster de optie ‘Tekens weergeven’ in en authenticeer met het beheerderswachtwoord.

Wifi-wachtwoord voor andere netwerken bekijken

Als je het wachtwoord wilt zien van een wifi-netwerk waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt, maar waarmee je op dit moment geen verbinding hebt, dan kan dat. Helaas kunt u dit niet via de GUI doen. Je zult door de opdrachtprompt moeten gaan.

  Gefocuste inbox in- en uitschakelen in de e-mailapp in Windows 10

Opdrachtprompt openen.
Voer deze opdracht uit: netsh wlan show profile
Noteer de naam van het wifi-netwerk waarvan je het wachtwoord wilt vinden.

Voer deze opdracht uit: netsh wlan show profile “WiFi-netwerknaam” key=clear
Scroll naar beneden en zoek naar de waarde Sleutelinhoud om het wachtwoord voor het netwerk te vinden.
Herhaal dit voor andere netwerken.

Opmerking: wanneer u de opdracht in stap 4 uitvoert, moet u ervoor zorgen dat de naam tussen dubbele aanhalingstekens staat.

Conclusie

Op Windows 7 was het voorheen eenvoudig om het wachtwoord te zien van het wifi-netwerk waarmee je op dat moment bent verbonden. Het veranderde in Windows 10, zodat dit specifieke venster moeilijker te openen is. De wijziging is niet ongedaan gemaakt in Windows 11. Het Configuratiescherm is nog steeds aanwezig in Windows 11, dus het proces voor het opzoeken van het wachtwoord voor een WiFi-netwerk is min of meer hetzelfde als in Windows 10. Als u ervoor kiest om te vergeten een wifi-netwerk, kunt u het wachtwoord niet meer opzoeken.

  Hoe u Windows 10 Upgrade Assistant-fouten gemakkelijk kunt oplossen