Hoe Windows Defender-beveiligingswaarschuwing uit Chrome en Safari te verwijderen

Laat u niet oplichten door de legitiem ogende Windows Defender-beveiligingswaarschuwing. Laat ons je helpen om eruit te komen.

Iemand oplichten van zijn geld is nooit gemakkelijk. En een paar oplichters lijken deze waarheid al eeuwen te kennen.

Ze vinden interessante manieren om (niet-technisch onderlegde) mensen te misleiden om dingen te doen die ze anders niet zouden doen.

In dit specifieke mechanisme creëren ze een gevoel van urgentie, vertellen ze de gebruikers dat hun apparaat is vergrendeld en dat ze onmiddellijk contact moeten opnemen met (nep) technische ondersteuning.

Een pop-up toont een nummer dat u kiest en u door social engineering-rondes leidt totdat u belangrijke persoonlijke informatie onthult of vooraf een ondersteuningsvergoeding deponeert.

Laten we het in meer detail bekijken om te zien hoe het werkt en hoe we dergelijke valse waarschuwingen in de toekomst kunnen vermijden.

Windows Defender-beveiligingswaarschuwing

Windows Defender is de native virusbeschermingsoplossing voor het Windows-besturingssysteem. Dit als voorwendsel gebruiken betekent de beste kansen op succes voor de slechte acteurs.

Bron: Microsoft Community

Zoals de meeste andere vormen van oplichting, is dit echter niet perfect ontworpen. U kunt nota nemen van de onregelmatigheden in het lettertype, sub-par graphics, enz., om het te onderscheiden van een echte systeemwaarschuwingspop-up.

Het grappige is dat zelfs Mac/iOS-gebruikers dit krijgen:

Bron: Apple-ondersteuning

Dit maakt het dus een browsergebaseerde zwendel, waarbij gebruikers willekeurig worden getarget, ongeacht hun besturingssysteem.

Waarom krijg ik de Windows Defender-waarschuwing?

Je hebt interactie gehad waar je dat niet had moeten doen. Op een verdachte link geklikt, malware gedownload, een duistere webpagina bezocht, enz.

  Hoe u "Wat uw aandacht nodig heeft" oplost Windows 10 Setup-fouten

Deze acties kunnen uw apparaat infecteren. Vervolgens kunt u dergelijke pop-ups krijgen die de machine dreigen te vergrendelen.

Dit kan echter veel erger zijn als spyware je elke beweging volgt of ransomware die je systeem versleutelt en forse bedragen vraagt ​​om de toegang terug te krijgen.

Dus prijs jezelf gelukkig als het alleen de beveiligingswaarschuwing van Windows Defender is en volg deze stappen om hiervan af te komen.

Windows Defender-beveiligingswaarschuwing verwijderen uit Chrome

Als u Chrome gebruikt (of een op Chrome gebaseerde browser), is de standaardstap voor alle Windows-gebruikers om Taakbeheer te openen door op alt+ctrl+delete te drukken.

Zoek hier naar de browsernaam, klik er met de rechtermuisknop op en klik op Taak beëindigen.

Hiermee wordt de browser gesloten.

Chrome-gebruikers kunnen ook de taakbeheerder gebruiken om iets belangrijks op te slaan voordat het wordt gesloten.

U kunt het openen met shift + esc. Selecteer in de lijst met interne Chrome-processen het verdachte tabblad en gebruik het proces Beëindigen om het te sluiten.

Daarna is het eerste wat u moet doen Chrome opnieuw instellen. Klik hiervoor op de verticale ellips (⋮) in de rechterbovenhoek en ga vervolgens naar Instellingen.

Open vanuit het zijpaneel Reset en ruim op.

Hier kunt u de instellingen direct terugzetten naar hun oorspronkelijke standaardwaarden of eerst de computer opschonen als voorzorgsmaatregel.

Ik zou het geen volwaardige antivirus voor je pc willen noemen, maar het behandelt de malware die de browse-ervaring beïnvloedt – het exacte probleem waarmee we hier te maken hebben. Ergo, het kan geen kwaad om die te gebruiken voordat u de standaardwaarden herstelt.

De laatste stap is het gebruik van een premium antivirus voor een systeemscan. U kunt de gratis versie van Malwarebytes malware remover gebruiken als u niet bent geabonneerd op een antivirusprogramma. Bovendien is er McAfee’s 30-daagse proefversie zonder creditcard om uw systeem te reinigen van ongewenste applicaties.

  Hoe de slaapmodus uit te schakelen wanneer een extern beeldscherm is aangesloten? [Windows]

Het is goed om een ​​betaalde antivirus te hebben, maar je kunt ook deze lijst met gratis antivirusprogramma’s voor pc bekijken.

En terwijl we het over Chrome hebben, zouden de algemene stappen voor alle Windows-browsers werken. Open Taakbeheer om de niet-reagerende toepassing te beëindigen, de browser opnieuw in te stellen en te scannen met een antivirusprogramma.

Windows Defender Beveiligingswaarschuwing verwijderen uit Safari

Apple heeft het resetten van Safari sinds 2015 een proces in meerdere stappen gemaakt. Nu moet je de webgeschiedenis wissen, cachen, de bibliotheekmap opschonen en extensies verwijderen om het weer ‘nieuw’ te maken.

Ik raad je echter aan om een ​​back-up te maken van bladwijzers als ze iets waardevols zijn. U kunt dit doen via Bestand > Bladwijzers exporteren.

Webgeschiedenis wissen

Geleidelijk blijft Safari webgegevens opslaan die virtueel geheugen verbruiken, wat de algehele browse-ervaring vertraagt.

Dus de eerste stap om Safari op Mac opnieuw in te stellen, is het wissen van de browsegeschiedenis.

Klik op Geschiedenis en vervolgens op Geschiedenis wissen in de vervolgkeuzelijst en ga met de hele geschiedenis in de volgende pop-up.

Lege cache

Cache slaat tijdelijke websitegegevens op en helpt de levering van webpagina’s te versnellen. Af en toe wordt het echter aanbevolen om de cache te wissen om de browsesnelheid te optimaliseren.

En aangezien we Safari opnieuw instellen, is het van cruciaal belang om de cache te verwijderen.

Dit wordt verborgen in het menu Ontwikkelen, dat standaard niet beschikbaar is. Om dit in te schakelen, kiest u Safari in het hoofdmenu en klikt u op Voorkeuren.

Ga vervolgens naar het gedeelte Geavanceerd en controleer het menu Ontwikkelen weergeven in de menubalk.

  Slaapstand versus slaapstand in Windows 10: wat is het verschil?

Klik ten slotte op Ontwikkelen in het menu en op Lege caches in de vervolgkeuzelijst.

Extensies verwijderen

Dit is weer een cruciale stap bij het resetten van Safari. Ga voor het verwijderen van extensies naar Safari>Voorkeuren>Extensies.

Selecteer en verwijder nu elk.

Safari-plug-ins verwijderen

Het is niet mogelijk om Safari-plug-ins uit de browser te verwijderen. In plaats daarvan moet je ze in de mappen ~/Bibliotheek en Bibliotheek verwijderen.

Op beide locaties moet u de map Internet Plug-Ins vinden en de inhoud ervan verwijderen.

Met deze vier stappen wordt Safari op Mac gereset en wordt ook de beveiligingswaarschuwing van Windows Defender verwijderd.

Toch kunt u het beste een scan uitvoeren met macOS-beveiligingssoftware. Als snelle oplossing raad ik aan om Malwarebytes gratis antivirus voor Mac te gebruiken om te controleren of uw apparaat is geïnfecteerd.

Laatste woorden: het is een technische ondersteuningszwendel!

De beveiligingswaarschuwing van Windows Defender is de poging van een fraudeur om u gevoelige informatie te laten onthullen of voor niets te laten betalen.

Dit is een browsergebaseerde infectie, wat betekent dat je het moet resetten. Bovendien zou een volledige systeemscan met een premium antivirus het probleem moeten oplossen.

PS: Malware of niet, bijna alle laptops hebben last van thermal throttling en het gebruik van deze laptop cooling pads zal hun prestaties verbeteren.

gerelateerde berichten