Hoe Windows Taakplanner te repareren die niet draait op Windows 10

Taakplanner is een aandelen-app die al jaren deel uitmaakt van Windows. Het is een krachtige tool die kan worden gebruikt om allerlei taken te automatiseren. Het kan worden gebruikt om andere apps uit te voeren en scripts uit te voeren als reactie op een of meer triggers. Het is ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van systeemtaken die standaard zijn ingesteld, waardoor het een integraal onderdeel wordt van de stabiliteit van het besturingssysteem.

Windows Taakplanner niet actief?

Als de Taakplanner niet werkt en de geplande taken niet worden uitgevoerd, zal uw systeem snel in de problemen komen. U kunt taken handmatig uitvoeren, maar een systeem heeft er te veel van om elke keer handmatig te worden uitgevoerd.

Basiscontroles

Voor geplande taken moeten een paar basisdingen worden ingesteld om te kunnen worden uitgevoerd. Zorg ervoor dat de taak die niet wordt uitgevoerd als volgt;

Een tijd/schema ingesteld om het te laten lopen.
Er is ten minste één trigger toegevoegd.
Er is ten minste één actie-item toegevoegd.
Het actie-item moet uitvoerbaar zijn. Als het bijvoorbeeld een script is, moet het pad ernaartoe correct zijn.
De taak is ingeschakeld.
Aan het schema/de parameters van de taak is voldaan, dwz de triggers zijn uitgevoerd.
Als je een taak hebt geïmporteerd, probeer deze dan handmatig te maken en controleer of deze wordt uitgevoerd.

  Hoe de "Fresh Start" van Windows 10 te gebruiken op de update van mei 2020

Als het bovenstaande allemaal werkt en de taak nog steeds niet wordt uitgevoerd, probeer dan de onderstaande oplossingen.

1. Controleer de voorwaarden voor de taak

De voorwaarden voor de geplande taak juni voorkomen dat het wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld als de taak is ingesteld om alleen te worden uitgevoerd wanneer uw laptop is aangesloten op een stroombron, heeft de instelling voorrang op alle schema’s en triggers.

Open Taakplanner.
Dubbelklik op de taak die niet wordt uitgevoerd.
Ga naar het tabblad Voorwaarden.
Schakel de optie ‘De taak alleen starten als de computer op netstroom staat’ uit.
Schakel de optie ‘De computer uit om deze taak uit te voeren’ in.
Klik op OK en controleer of het wordt uitgevoerd.

2. Taakbeheerderstoegang geven

Sommige taken, hoewel correct ingesteld, hebben beheerderstoegang nodig om te kunnen worden uitgevoerd. De beheerderstoegang hoeft maar één keer te worden verleend en zonder deze wordt de taak niet uitgevoerd.

Open Taakplanner.
Dubbelklik op de taak die niet wordt uitgevoerd.
Ga naar het tabblad Algemeen.
Schakel onderaan de optie ‘Uitvoeren met de hoogste rechten’ in en verleen deze beheerderstoegang.
Klik op OK en de taak wordt uitgevoerd.

  Hoe Windows 10 opnieuw te activeren na een hardwarewijziging

3. Handmatig actie en triggers verifiëren

Het is mogelijk dat de acties en triggers die je hebt ingesteld niet werken. Probeer ze allemaal handmatig uit te voeren, bijvoorbeeld als een taak wordt geactiveerd wanneer u Chrome opent, open dan de browser. Als de browser niet wordt geopend, betekent dit dat de trigger voor de taak niet werkt.

Voer de actie voor een taak ook handmatig uit. Als u bijvoorbeeld een taak heeft ingesteld waarbij wanneer Chrome wordt geopend, een script wordt uitgevoerd om de geschiedenis van de browser bij het starten te wissen, voert u het script handmatig uit. Als het script niet werkt, ligt het probleem niet bij de taak, maar bij de actie die is ingesteld.

Taakplanner controleert niet of een trigger of actie correct is. Het accepteert alles wat de gebruiker instelt. De enige uitzondering is als een gebruiker een ongeldig pad of een ongeldig argument invoert.

4. Voer de Taakplanner-service uit

Taakplanner kan taken uitvoeren zonder dat de app zelf wordt geopend, omdat het een achtergrondservice uitvoert die de taken afhandelt. Als deze service niet actief is, worden geplande taken ook niet uitgevoerd.

  Hoe u uw user-agent kunt wijzigen in Mac of Windows

Tik op de sneltoets Win+R om het vak Uitvoeren te openen.
Voer in het vak Uitvoeren services.msc in en tik op Enter.
Zoek naar Taakplanner en dubbelklik erop.
Controleer de status van de dienst. Als het niet actief is, schakel het dan in/voer het uit.

Opmerking: Services.msc wordt niet geopend? Probeer deze oplossingen.

5. Update Windows 10

Windows 10-updates kunnen vaak fungeren als een algemene oplossing wanneer er iets kapot gaat in het besturingssysteem. Als je Windows 10-updates in behandeling hebt, is het een goed idee om deze te installeren. Dit doen juni repareren wat er mis is met het systeem.

Open de app Instellingen met de sneltoets Win+I.
Ga naar Update en beveiliging.
Selecteer het tabblad Windows Update.
Klik op Controleren op updates.
Download en installeer beschikbare updates.
Start het systeem voor de goede orde opnieuw op.

Conclusie

Taakplanner komt zelden in de problemen met het besturingssysteem. De meeste taken die niet worden uitgevoerd, hebben vaak problemen met de triggers of de acties. De app schakelt geplande taken ook uit nadat ze 3 keer zijn uitgevoerd, tenzij de gebruiker deze optie specifiek uitschakelt wanneer de taak is ingesteld. De basiscontroles alleen zouden het probleem in de meeste gevallen moeten oplossen als uw taken niet worden uitgevoerd.