Hoe Wine van Linux te verwijderen

Als je hebt besloten Wine niet meer op je Linux-pc te gebruiken, wil je waarschijnlijk weten hoe je het kunt verwijderen en alle Wine-programma’s van je systeem kunt verwijderen. Helaas, als je een nieuwe gebruiker bent, is er geen ingebouwde manier om Wine van je systeem te verwijderen. In plaats daarvan moet u het handmatig doen. Hier is hoe.

Opmerking: in deze handleiding laten we u precies zien hoe u Wine kunt verwijderen. We zullen het “wijn” -pakket behandelen. Als je Wine met een ander pakket op je Linux-pc hebt geïnstalleerd, sta je er alleen voor.

Zuiver wijn uit Ubuntu

Om Wine uit Ubuntu te verwijderen, begint u met het openen van een terminalvenster. U kunt dit doen door op het toetsenbord op Ctrl + Alt + T te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Zodra het terminalvenster is geopend, begint u met het verwijderen van de Wine-map in uw thuismap met behulp van de opdracht rm.

rm -rf ~/.wine

Nadat u deze map hebt verwijderd, verwijdert u alle Wine-pakketten. Zorg ervoor dat u de opdrachtregeloptie –purge gebruikt om alle configuratiebestanden die Wine op Ubuntu heeft te wissen.

sudo apt-get remove wine* --purge

Wanneer de installatie is voltooid, moet u ook de opdracht autoremove uitvoeren om alle overgebleven Wine-pakketten te verwijderen die zich mogelijk nog op het systeem bevinden.

sudo apt-get autoremove -y

Als de opdracht autoremove is voltooid, wordt Wine uit Ubuntu verwijderd.

  De 3 beste internetradio-apps voor Linux

Zuiveringswijn van Debian

Om Wine grondig van Debian te verwijderen en te verwijderen, begint u met het openen van een terminalvenster op het Debian-bureaublad. Doe dit door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken of zoek naar “Terminal” in het app-menu. Gebruik vervolgens de opdracht rm om uw Wine-map uit uw thuismap te verwijderen met het terminalvenster open. Deze map bevat alle Wine-gerelateerde apps.

rm -rf ~/.Wine

Gebruik vervolgens de opdracht apt-get remove om de Wine-app en alle Wine-gerelateerde programma’s op Debian te verwijderen. Zorg er ten slotte voor dat u de opdrachtregeloptie –purge gebruikt, omdat hierdoor ook alle configuratiebestanden die zich op het systeem bevinden, worden gewist.

sudo apt-get remove wine* --purge

Wanneer alles uit Debian is verwijderd, moet u ook de opdracht autoremove gebruiken om eventuele resterende Wine-pakketten te verwijderen die er mogelijk nog zijn.

sudo apt-get autoremove -y

Nu de opdracht autoremove is voltooid, wordt Wine verwijderd uit Debian.

Zuiver wijn van Arch Linux

Om de Wine-toepassing uit Arch Linux te verwijderen, begint u met het openen van een terminalvenster op het bureaublad. Wanneer het terminalvenster open en klaar voor gebruik is, verwijdert u uw Wine-map met de opdracht rm.

rm -rf ~/.Wine

Nadat u de Wine-map hebt verwijderd, moet u vervolgens het Wine-pakket verwijderen. Gebruik echter niet de opdracht pacman -R, aangezien dit alleen het “wine”-pakket verwijdert, in plaats van het “wine”-pakket en al zijn afhankelijkheden.

  Hoe de Deepin-desktopomgeving op Arch Linux in te stellen?

Verwijder in plaats daarvan het “win” -pakket met behulp van de opdrachtregeloptie -Rsc. Met deze opdracht kunt u alles met betrekking tot Wine op uw computer verwijderen dat bestaat.

sudo pacman -Rsc wine

Zuiver wijn uit Fedora

Open om te beginnen een terminalvenster op het Fedora-bureaublad en druk op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord, of zoek naar “Terminal” in het app-menu en start het op die manier. Wanneer het terminalvenster is geopend, gebruikt u de opdracht rm om uw Wine-map van de computer te verwijderen.

rm -rf ~/.Wine

Nu de Wine-map uit Fedora is verwijderd, moet je de Wine-pakketten uit Fedora verwijderen. Gelukkig is het, in tegenstelling tot veel andere Linux-besturingssystemen, niet nodig om iets op te schonen. Dnf doet het automatisch.

sudo dnf remove wine -y

Na het verwijderen van de Wine-pakketten van je systeem, wordt Wine verwijderd uit Fedora.

Zuiver wijn uit OpenSUSE

Om Wine uit OpenSUSE te verwijderen, begint u met het verwijderen van uw Wine-map van de computer. Om dat te doen, moet u een terminalvenster openen. Open een terminal door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. U kunt er ook een openen door te zoeken naar “Terminal” in het app-menu.

  Hoe Oracle VirtualBox op Linux te installeren

Gebruik vervolgens de opdracht rm om de map Wine uit uw thuismap te verwijderen. Onthoud; hiermee worden al uw Wine-programma’s en geïnstalleerde bestanden verwijderd.

rm -rf ~/.Wine

Nadat u de Wine-map hebt verwijderd, moet u de Wine-pakketten op uw systeem verwijderen. Gebruik hiervoor de opdracht zypper rm, maar zorg ervoor dat u de schakeloptie -u op de opdrachtregel opneemt. Met deze omschakeling kunt u ook alle gerelateerde afhankelijkheden van de “wijn” -pakketten op uw OpenSUSE-systeem verwijderen.

sudo zypper rm -u wine

Zodra de installatie van het Wine-pakket en de rest van de afhankelijkheden zijn voltooid, hebt u Wine uit uw OpenSUSE-systeem verwijderd.