Hoeveel kost Canva Pro en is het de prijs waard?

Canva Pro is de beste online tool voor grafisch ontwerp als je op zoek bent naar een eenvoudige maar effectieve alles-in-één-oplossing met geavanceerde opties die je niet zult vinden in de gratis Canva-versie.

In de loop der jaren hebben makers die inhoud voor YouTube, Facebook, enz. bouwden, Canva gebruikt om hun werk op te fleuren met ronduit verbluffende afbeeldingen die hun sociale-mediasites stormenderhand veroverden.

Laten we eerlijk zijn; wie zou er niet verliefd worden op een tool waarmee zelfs een amateur voor helemaal niets een kick-butt-ontwerp kan leveren?

Als je echter een expert bent geworden die verslaafd is aan Canva en dieper wilt gaan, had je je kunnen realiseren dat de vele gratis sjablonen, afbeeldingen en grafische afbeeldingen niet alleen genoeg zijn.

Betreed de Canva pro, een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke en ronduit aantrekkelijke optie, en je kunt niet beslissen of je een abonnement moet betalen voor iets waar je gratis van hebt genoten.

Veel artiesten die niet weten hoeveel een Canva Pro-abonnement op het hek zit en niet zeker weten of een upgrade hun ontwerpleven waard is.

Met functies zoals achtergrondverwijderaar, onbeperkte mappen, merkidentiteitskits en aangepaste sjabloonopties, is het gemakkelijk te zien hoe upgraden uw creativiteit efficiënter zal maken.

Wil je tools die je helpen om prachtige grafische ontwerpen te maken, zelfs als je geen expert bent, maar niet kunt beslissen of upgraden naar Canvas Pro de prijs waard is?

Dit artikel vertelt je hoeveel Canva Pro kost, naast diep in de prijsplannen, toonaangevende functies en belangrijke voor- en nadelen.

Canva Pro: Inleiding

Als je een boeiende advertentie bent tegengekomen op Facebook of Instagram, is de kans groot dat je aannam dat de maker dure en gecompliceerde geavanceerde tools zoals Illustrator of Photoshop gebruikte.

De waarheid is – je had het mis kunnen hebben! Canva Pro is een ontwerptool die kunstenaars gebruiken om alles te maken, van advertenties op sociale media tot posters, visitekaartjes en presentaties.

Canva Pro is een ultramodern alternatief voor Illustrator en Photoshop, ontworpen om visueel opmerkelijke resultaten te leveren voor beginners en professionals.

Als je een startup-ontwerper bent die zijn weg probeert te vinden en je merk wil vestigen, kun je nog steeds sociale inhoud maken die resoneert met je publiek door visueel aantrekkelijk te zijn.

Als je bent aangemeld en al bekend bent met het gratis te gebruiken Canva, vertellen we je hoeveel Canva Pro kost, zodat je toegang hebt tot de extra functies die je hebt gemist.

Als je af en toe niet achter je computer zit, biedt Canva Pro verschillende extra functies, waaronder gemakkelijke toegang via Android- en iOS-telefoons en -tablets.

Functies

Van blogafbeeldingen tot bedrijfslogo’s, met Canva Pro kun je tijd besparen terwijl je binnen enkele minuten op zijn platform ontwerpt.

Als makers en bedrijfseigenaren hebben we niet altijd veel tijd. We moeten prioriteit geven aan de essentiële dingen in onze bedrijven en het grootste deel van onze tijd besteden aan het werken aan die dingen. Dit is precies waarom een ​​programma als Canva Pro zo handig is!

Met Canva Pro kun je binnen enkele minuten alles voor je bedrijf ontwerpen, van je logo tot je blogafbeeldingen en pinnen. Naast het aanbieden van duizenden gratis te gebruiken stockfoto’s om uw afbeeldingen te egaliseren, is leren moeiteloos. Enkele van zijn unieke kenmerken zijn:

  14 online cursussen voor projectmanagement om uw carrière te laten groeien

#1. Canva Pro-merkkit

Deze functie slaat uw merkelementen op, zodat u tijd kunt besparen wanneer u op een ander platform werkt. Het enige wat je doet is je Canva knallen en je kleuren pakken.

U kunt deze functie instellen door op Pro Brand Kit in uw profiel te klikken en uw favoriete lettertypen, kleuren en logo’s te uploaden.

Het beste van de merkpro-kit is dat gebruikers verschillende merkkits kunnen uploaden; het is essentieel wanneer je met een nieuwe klant begint te werken, omdat je alleen maar een nieuwe pin hoeft te ontwerpen met hun logo en kleur.

#2. Lagen

Met de functie Lagen op Canva Pro kun je ongelooflijke ontwerpen maken en de lagen wijzigen. Het gebruik van lagen is net zo eenvoudig als iets naar het midden trekken of een element naar de achterkant van een ontwerp duwen. De functie maakt gebruik van Adobe, waarmee items over elkaar worden gelegd en geïnterlinieerd.

#3. Snijden

Door te dubbelklikken op de knipfunctie, kunt u een afbeelding die u leuk vindt uitknippen en direct bijsnijden op de pagina waaraan u werkt. Je kunt deze functie ook gebruiken om een ​​element in stukken te hakken en je werkruimte te openen.

#4. Achtergrondverwijderaar

De achtergrondverwijderaar is misschien wel de crème de la crème van de Canva Pro, omdat het de hoeveelheid tijd die nodig is om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen, vermindert.

In tegenstelling tot op Adobe gebaseerde software die uren in beslag neemt, volbrengt Canva Pro de taak in een minuut of twee. Bovendien heeft de functie nu een toegevoegde optie waarmee u uw werkstuk kunt verfijnen met een penseel om onderdelen te verwijderen die u hebt gemist of die per ongeluk zijn verwijderd.

De hyperlinkfunctie is handig voor iedereen die eBooks of PDF-documenten ontwerpt, omdat u afbeeldingen buiten de pagina kunt hyperlinken. U kunt hyperlinks naar teksten, afbeeldingen of afbeeldingen van uw website of sociale mediasites zoals Instagram maken.

#6. Sjablonen delen

Je kunt eenvoudig sjablonen delen met je vrienden of klanten, zolang ze hun eigen Canva-account hebben, terwijl je de originele sjabloon behoudt.

Zo weet je zeker dat niemand je originele ontwerp zal verknoeien. Als gevolg hiervan kunt u een sjabloon altijd opnieuw verzenden, vooral als u sjablonen verkoopt.

#7. Formaat wijzigen

Als je een ontwerp waaraan je werkt wilt repliceren voor verschillende platforms, bijvoorbeeld Twitter, Instagram of Facebook, is de functie voor het wijzigen van de grootte van de Canva pro alles wat je nodig hebt. Zodra u op “Resize” klikt, selecteert u eenvoudig het gewenste formaat, past u de elementen aan en bent u klaar om te gaan.

#8. Lettertypen

Met Canva Pro ben je niet beperkt tot een paar saaie lettertypen; je kunt gemakkelijk met de beschikbare lettertypen spelen en andere toevoegen, inclusief functies zoals kromming, schaduw of omtrek van de lettertypen. Hierdoor heb je Adobe niet langer nodig om een ​​creatief element aan je bedrijf toe te voegen.

#9. Inhoudplanner en planner

Canva Pro heeft deze nieuwe functie toegevoegd die beschikbaar is onder de betalingsplannen van Canva Pro, Canva Enterprise en Canva Nonprofits; hierdoor kun je rechtstreeks vanuit je Canva inhoud op sociale mediasites of andere websites plaatsen.

De Content Planner en Scheduler ondersteunen momenteel sites zoals Twitter, Pinterest, LinkedIn Page, LinkedIn Profile, Facebook Pages, Facebook Groups, Slack, Tumblr en Instagram.

Canva Pro versus Canva Free

Het lijdt geen twijfel dat Canva Pro momenteel het modewoord is voor het ontwerpen van inhoud, en daar zijn goede redenen voor. Dit zeer intuïtieve platform stelt zowel experts als beginners in staat om hun creativiteit te tonen.

  Hoe de oorzaak te vinden?

Voor gebruikers die nog steeds vragen hoeveel Canva Pro kost en of ze moeten upgraden, zullen we het vergelijken met de gratis versie van Canva. Hoewel er tal van functies zijn waar je gebruik van kunt maken met het gratis account, willen we laten zien waarom upgraden naar Canva Pro een goede beslissing zou zijn.

Wat levert het gratis Canva-account op?

Het gratis Canva-account wordt geleverd met een behoorlijk aanbod aan ontwerpfuncties, in tegenstelling tot andere ontwerpplatforms waarvan de gratis opties zeer beperkend zijn, wat betekent dat je geen andere keuze hebt dan te upgraden. Het gratis Canva-account biedt gebruikers het volgende:

 • Toegang tot meer dan 250.000 sjablonen
 • Meer dan 57.000 grafische elementen
 • Minstens 200.000 foto’s
 • 5 GB opslagruimte voor uw bedrijfsmiddelen

Het arsenaal aan gratis bronnen dat wordt aangeboden door het gratis Canva-account is meer dan genoeg voor iedereen om aan hun ontwerpreis te beginnen en duizenden professionele ontwerpen te maken. Bovendien is de aangeboden hoeveelheid opslagruimte voldoende om meerdere mappen te maken om uw ontwerpen te ordenen.

Wat biedt het Canva Pro-account?

Als je gewend bent aan de andere beperkende gratis ontwerpprogramma’s, zou je gemakkelijk in de verleiding kunnen komen om te denken dat je met het gratis Canva-account geen upgrade nodig hebt.

Dus waarom moet je nog steeds overwegen hoeveel Canva Pro kost en doorgaan met upgraden? Overweeg de volgende extra functies die je met de Canva Pro zult gebruiken, bovenop alle functies die je hebt met het gratis account:

 • Meer dan 450.000 sjablonen
 • Meer dan 75 miljoen afbeeldingen, video’s en audio
 • Keuze uit meer dan 3.000 verschillende lettertypen
 • Tot 100 GB opslagruimte

Als u dacht dat dit alles was, wat dacht u dan van de volgende extra functies? De Canva pro biedt andere opties voor beeldbewerking, de tool voor het verwijderen van achtergronden en de mogelijkheid om ten minste 100 verschillende merkenkits te maken.

Als gevolg hiervan kunt u verschillende merkbestanden hebben voor elk nieuw ontwerp dat u maakt, wat betekent dat u altijd on-brand bent. De geboden opslagruimte is voldoende om zoveel mappen aan te maken als nodig zijn om uw ontwerpen vakkundig te ordenen.

Prijs model

Gebruikers die willen weten hoeveel Canva Pro kost, kunnen erop vertrouwen dat het prijsmodel eenvoudig is. Hoewel er over het algemeen één lidmaatschapsplan is voor individuen, kunt u kiezen tussen een abonnement voor het hele jaar of maandelijks.

De maandelijkse lidmaatschapsstructuur kost $ 12,99, terwijl het jaarlijkse lidmaatschapsmodel $ 9,99 per maand kost, jaarlijks gefactureerd voor $ 119,99. Hoewel beide abonnementen betaalbaar zijn, is het logisch dat het jaarabonnement qua kosten een betere deal biedt.

Door te betalen voor de jaarlijkse betaling bespaart u $ 35,89 – de deal is logisch als uw ontwerpwerk u voldoende output geeft om 12 maanden mee te gaan. Desalniettemin kan het maandabonnement u goed van pas komen als u niet zeker weet hoeveel resultaten u kunt verwachten of als u gewoon aan een kort creatief project werkt.

Canva heeft onlangs een nieuwe functie en betalingsplan voor teams geïntroduceerd. De teamfunctie is speciaal ontworpen voor ondernemingen waar u zoveel mogelijk leden kunt toevoegen en aan elk een beheerdersrol kan worden toegewezen.

Het Canva Teams Pro-abonnement wordt geleverd met extra exclusieve functies die lidmaatschap met meerdere zitplaatsen mogelijk maken, wat alleen beschikbaar was in het Canva Enterprise-abonnement. Deze omvatten merkcontrole, sjabloonvergrendeling, ontwerpgoedkeuringen, eenmalige aanmelding en beheerfuncties.

Hoewel je nog steeds toegang hebt tot de Canva for Teams-functie met het gratis abonnement en tot 3.000 leden kunt toevoegen, ben je beperkt tot alleen gratis functies, wat betekent dat je team geen toegang heeft tot functies zoals Brand Kit, Magic Resize, Content Planner, enz. Je bent beter af met het Canva Pro Enterprise-abonnement als je een groot team hebt.

  Hoe VK-account te verwijderen

De enterprise-versie van het Canva Pro-abonnement is ideaal voor grote bedrijven die graag toegang hebben tot meerdere gebruikers met strikte controle over branding. De prijs is afhankelijk van de grootte van uw team en u kunt de volgende bedragen verwachten:

Aantal zitplaatsen Maandelijkse vergoeding Jaarlijkse vergoeding5 $ 14,99 $ 149.9010 $ 87,49 $ 874,9020 $ 232,49 $ 2.324,9050 $ 642,49 $ 6.424.90100 $ 1.242,49 $ 12.424,90

Het belangrijkste is dat de bovenstaande cijfers niet op beton zijn gegoten, aangezien het Canva for Teams-abonnement de mogelijkheid biedt om te betalen voor een aangepast aantal stoelen, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf.

Platformen

Het beste van upgraden naar Canva Pro is dat het veel ontwerpfuncties opent die werken voor grote bedrijven en gewone solopreneurs.

Behalve dat het beschikbaar is in meer dan 100 talen, is het nu voor iedereen overal gemakkelijk om toegang te krijgen tot de prachtige grafische afbeeldingen van de tool met verschillende besturingssystemen. Je hebt toegang tot Canva Pro via een webbrowser of een downloadbare app met de volgende webbesturingssystemen:

 • Een desktop-app voor Mac
 • Windows voor uw pc of Chromebook
 • Android of iOS

Deze veelzijdigheid heeft de ontwerptool populair gemaakt onder makers; vandaar dat het maandelijks ten minste 100 miljoen gebruikers heeft in meer dan 190 landen.

Voors en tegens

Hieronder volgen de voor- en nadelen van het gebruik van deze tool.

Pluspunten

 • Zeer gebruiksvriendelijk, gemakkelijk te gebruiken en te navigeren, zelfs voor mensen zonder ervaring met grafisch ontwerpen
 • Een grote verscheidenheid aan afbeeldingen en sjablonen om uit te kiezen
 • Een allesomvattende ontwerpoplossing met een breed scala aan tools en functies

nadelen

 • Er is een beetje te leren voor nieuwe gebruikers
 • De verleiding om onprofessionele ontwerpen te maken

Over het algemeen biedt Canva pro een gebruiksvriendelijke interface met een breed scala aan functies die het maken van hoogwaardige ontwerpen eenvoudig en aantrekkelijk maken.

Canva Pro Prijs waard

We hebben de vraag “hoeveel kost Canva Pro?” beantwoord. Het antwoord op de volgende voor de hand liggende vraag – of het de prijs waard is – kan een krachtig, volmondig “Ja” zijn.

Als je zo ver bent gekomen en nog steeds op zoek bent naar een langer antwoord, moet je rekening houden met alle functies die in deze handleiding worden genoemd. Je hebt een deal van duizenden stockfoto’s, audio en video’s, meer dan 3.000 lettertypen en meer dan 100 GB opslagruimte.

Laatste woorden

Canva pro blijft een ongelooflijk gebruiksvriendelijke ontwerptool met duizenden trouwe gebruikers. Of je nu artistiek aangelegd bent of niet, je kunt gemakkelijk gebruik maken van de duizenden beschikbare sjablonen om resultaten van de hoogste kwaliteit te creëren tegen de meest betaalbare prijs.

Daarom krijg je met Canva Pro alles wat je nodig hebt in een ontwerptool, waardoor het elke cent waard is die je uitgeeft.

Vervolgens kun je controleren hoe je foto’s/afbeeldingen bewerkt met Canva.

gerelateerde berichten