HomePod mini reageert niet: 9 manieren om dit op te lossen!

Apple’s HomePod mini is een redelijk goede slimme luidspreker. En hoewel het niet te vergelijken is met de slimmigheden en trucs van de Google Assistent, is Siri in de meeste dingen goed genoeg, en de HomePod mini biedt wel een beter geluid. Het instellen van de HomePod mini is een fluitje van een cent, en hoewel het heel goed werkt, zijn er momenten waarop u te maken kunt krijgen met een niet-reagerende HomePod mini. Het is mij overkomen, en als je met hetzelfde probleem wordt geconfronteerd, hebben we je gedekt. Hier zijn 9 manieren om een ​​HomePod mini te repareren die niet reageert.

Beste oplossingen om een ​​niet-reagerende HomePod mini te repareren

Hoewel een niet-reagerende HomePod mini je in paniek kan brengen, is het probleem meestal niet zo groot. We gaan alle manieren bespreken waarop u een HomePod mini kunt repareren die niet reageert, van de gemakkelijkste oplossingen tot extremere oplossingen. Hoewel we u aanraden deze lijst stap voor stap door te nemen en de oplossingen te proberen in de volgorde waarin we ze hebben genoemd, kunt u de onderstaande inhoudsopgave gebruiken om door te gaan naar elke oplossing die u wilt proberen.

1. Zorg ervoor dat uw HomePod is ingeschakeld

Zorg er eerst en vooral voor dat uw HomePod mini of HomePod is ingeschakeld. Zorg ervoor dat uw slimme luidspreker is aangesloten op het stopcontact. Raak daarna de bovenkant van de HomePod mini aan. Als je muziek hoort, staat je speaker aan. Trouwens, je kunt ook “Hé Siri” zeggen. Als de virtuele assistent reageert, wordt de luidspreker ingeschakeld.

  Hoe u Firefox-add-onmachtigingen kunt controleren

Pro-tip: als de HomePod mini is ingeschakeld, maar Hey Siri werkt niet, houd je je vinger op de bovenkant van je HomePod mini en zeg je “zet Hey Siri aan”

2. Controleer uw wifi-verbinding

Als uw HomePod mini nog steeds niet reageert, moet u vervolgens controleren of deze correct is verbonden met wifi. De HomePod maakt automatisch verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als je iPhone. Als je echter onlangs je wifi-wachtwoord hebt gewijzigd of een nieuwe wifi-verbinding hebt gekregen, bestaat de mogelijkheid dat je HomePod mini niet is verbonden met de nieuwe wifi. Gelukkig kun je het wifi-netwerk op je HomePod mini eenvoudig wijzigen.

Hierdoor schakelt je HomePod mini automatisch over op dezelfde wifi-verbinding als je iPhone.

3. Zorg ervoor dat Luister naar Hey Siri is ingeschakeld

Als je HomePod is verbonden met wifi maar nog steeds niet kan reageren op “Hey Siri”, zorg er dan voor dat Luisteren naar “Hey Siri” is ingeschakeld.

Schakel ‘Hey Siri’ in op HomePod mini met iPhone

 • Open de Home-app en houd de HomePod-tegel ingedrukt. Scroll naar beneden en tik op het tandwielpictogram voor instellingen.

 • Schakel hier de schakelaar naast ‘Luister naar “Hey Siri”‘ in om de functie op uw HomePod in te schakelen.

Schakel ‘Hey Siri’ in op HomePod met Mac

 • Start de Home-app op uw Mac en dubbelklik op het HomePod-pictogram.

 • Klik op het tandwielpictogram voor instellingen of veeg naar beneden.

 • Schakel de schakelaar naast ‘Luister naar “Hey Siri”‘ in om de functie op uw HomePod in te schakelen.

Probeer nu “Hé Siri” te zeggen en kijk of uw HomePod reageert. Hopelijk had dit het probleem moeten oplossen. Zo niet, lees dan verder om de andere stappen voor probleemoplossing voor HomePod mini te bekijken.

4. Controleer op waarschuwingen in de Home-app

Wanneer de HomePod geen toegang heeft tot uw Apple ID, geen verbinding kan maken met uw Wi-Fi-thuisnetwerk of andere problemen ondervindt, verschijnt er een waarschuwing in de Home-app met details over het probleem. Ga dus naar de Home-app op uw apparaat en houd het HomePod-pictogram ingedrukt of dubbelklik erop om meer informatie over de waarschuwing te zien.

Afbeelding met dank aan: Apple

5. Start uw HomePod opnieuw op

Als u uw HomePod mini nog steeds niet kunt gebruiken, kan een herstart ook helpen om het probleem op te lossen.

  Meerdere bestanden tegelijk naar Dropbox uploaden met een iPhone of iPad

Start HomePod mini opnieuw vanaf iPhone

Open de Home-app en druk vervolgens lang op de HomePod-tegel. Tik hier op Reset HomePod en tik vervolgens op HomePod opnieuw opstarten.

Start HomePod mini opnieuw vanaf Mac

Start de Home-app en dubbelklik vervolgens op het HomePod-pictogram. Scroll vervolgens naar beneden en klik op Reset HomePod. Klik ten slotte op HomePod opnieuw opstarten om de luidspreker opnieuw op te starten.

6. Verwijder en koppel de HomePod opnieuw met de Home-app

Als de HomePods nog steeds niet reageert, probeer dan uw HomePod te verwijderen en opnieuw te koppelen met behulp van de Home-app. Dit doe je met de Home-app op je iPhone, iPad of Mac.

HomePod mini verwijderen met iPhone

 • Op iPhone of iPad: Open de Home-app -> houd het HomePod-pictogram lang ingedrukt -> Reset HomePod -> Accessoire verwijderen.

HomePod mini verwijderen met Mac

 • Op Mac: Start de Home-app > dubbelklik op het HomePod-pictogram -> Reset HomePod en klik op Accessoire verwijderen.

HomePod mini opnieuw instellen

Het instellen van de HomePod mini is eenvoudig. Steek hem gewoon in het stopcontact en ontgrendel je iPhone. U ziet een prompt op uw iPhone. Tik eenvoudig op ‘Instellen’ en volg de stappen op het scherm.

7. Update je HomePod mini

Apple brengt regelmatig updates uit voor de HomePod mini. Normaal gesproken installeert uw HomePod automatisch updates. Als u echter problemen ondervindt met uw HomePod, is de kans groot dat er een update in behandeling is die niet is geïnstalleerd. Gelukkig kunt u uw HomePod mini vrij eenvoudig handmatig bijwerken.

8. Reset HomePod of HomePod mini

Nog geen oplossing? Doe geen moeite, want we hebben nog steeds een nucleaire oplossing. En met de nucleaire oplossing bedoel ik het resetten van de HomePod naar de fabrieksinstellingen. Wanneer de Siri-compatibele luidspreker met hardnekkige problemen wordt geconfronteerd, is deze oplossing handig. Er zijn met name meerdere manieren om HomePod opnieuw in te stellen.

Home-app gebruiken om HomePod te resetten

 • Op iPhone en iPad: Open de Home-app -> houd het HomePod-pictogram ingedrukt -> Accessoire verwijderen -> Verwijderen.
 • Op Mac: Ga naar de Home-app -> dubbelklik op het HomePod-pictogram -> Accessoire verwijderen -> Verwijderen.

Druk op de bovenkant van HomePod om het te resetten

 • Koppel de HomePod mini los van de stroom. Wacht 10 seconden en steek de stekker er weer in.
 • Wacht nog 10 seconden en houd vervolgens de bovenkant van de HomePod mini aangeraakt.
 • Het witte lampje bovenop de HomePod mini wordt rood. Houd uw vinger ingedrukt.
 • Siri zal u dan laten weten dat uw HomePod mini op het punt staat te worden gereset. Houd uw vinger ingedrukt totdat u drie pieptonen hoort, die bevestigen dat de HomePod mini succesvol is gereset.
  Hoe u uw cameralenzen schoon kunt houden?

HomePod mini herstellen met een Mac of pc

1. Sluit eerst uw HomePod mini aan op uw computer met behulp van de USB-C-kabel en open vervolgens Finder op macOS of iTunes op Windows 11 of Windows 10.

2. Selecteer uw HomePod wanneer deze op uw computer wordt weergegeven en klik op HomePod herstellen.

Uw computer begint de software op uw HomePod mini te herstellen. Terwijl dit gebeurt, ziet u een oranje lampje knipperen op de bovenkant van de HomePod mini. Zodra het lampje stopt met knipperen, betekent dit dat je HomePod mini klaar is met herstellen en dat je hem veilig kunt loskoppelen van je Mac of pc.

9. Als niets werkt, neem dan contact op met Apple Support

Ten slotte, als niets heeft gewerkt, is uw enige optie om contact op te nemen met Apple Support. Vaker wel dan niet, zullen ze in staat zijn om elk probleem op te lossen waarmee uw HomePod mini wordt geconfronteerd.

Veelgestelde vragen over HomePod mini reageert niet

V. Werkt HomePod mini als hij niet is aangesloten?

HomePod mini werkt niet als hij niet is aangesloten. Je moet de speaker op een stroombron aansluiten om hem te kunnen gebruiken. Dat gezegd hebbende, er zijn accessoires van derden die uw HomePod mini van stroom kunnen voorzien, zodat u hem overal mee naartoe kunt nemen.

V. Kan ik HomePod mini resetten?

U kunt de HomePod mini resetten vanuit de Home-app op uw iPhone, iPad of Mac met behulp van de hierboven genoemde stappen. Lukt dat niet, dan kun je de bovenkant van de HomePod mini ingedrukt houden om hem te resetten.

V. Waarom knippert mijn HomePod wit?

Een wit knipperend lampje op uw HomePod mini geeft aan dat de luidspreker klaar is om te worden ingesteld.

Repareer eenvoudig een niet-reagerende HomePod mini

Welnu, dat zijn de methoden om een ​​HomePod mini te repareren die niet reageert. Hopelijk heb je je niet-reagerende HomePod mini kunnen repareren met deze oplossingen. Laat ons weten welke oplossing voor u heeft gewerkt en of er andere methoden zijn die volgens u in dit artikel moeten worden vermeld.

gerelateerde berichten