Honingraat krijgen in Minecraft

Je kunt gemakkelijk honingraten krijgen in Minecraft door een bijenkorf te spotten. Laten we je helpen om het stap voor stap te doen.

Honingraat inkopen is niet moeilijk. Wat het lastig maakt, is het vinden van een bijenkorf. Afhankelijk van de biomen, heb je verschillende kansen om er een te vinden.

De best mogelijke plaats zijn de bloemenbossen. En het exacte wat je zoekt is dit:

Dit is een bijenkorf van niveau 5 die druipt van de honing.

Hoewel het er eenvoudig uitziet, moet je een specifiek proces volgen om honingraat te krijgen en te voorkomen dat je door een van de bijen wordt gestoken. Omdat een honingbij sterft nadat hij je heeft gestoken, en dat is niet in je eigen belang als je meer honingraten of honing wilt.

Honingraat krijgen in Minecraft

Eerst heb je een schaar en een kampvuur nodig.

  Fix Minecraft-aanmeldingsfout in Windows 10

Ter herinnering: scharen hebben twee ijzeren blokken nodig die in een oven kunnen worden gemaakt van ruw ijzer en steenkool.

Op dezelfde manier kun je een kampvuur maken met drie stokken, drie stukken hout en één kolen of houtskool.

Vervolgens moet je wachten tot de bijenkorf honing druppelt. Zodra je dat ziet, plaats je het kampvuur onder de bijenkorf om het te roken en gebruik je je schaar om honingraten te krijgen. Een van de verblijvende bijen zal je steken als je verder gaat zonder het kampvuur.

Vergeet tot slot niet het kampvuur te ontginnen zodat de bijen weer kunnen gaan oogsten. Dit geeft stukken steenkool terug. Als alternatief kunt u het ‘zoals het is’ terugkrijgen als u een door zijde betoverd stuk gereedschap heeft.

Nog een andere optie is om het vuur te doven met een stenen schop en vuursteen en staal te gebruiken om het weer aan te steken. Dit voorkomt dat je een kampvuur maakt voor elke batch honingraten die je verzamelt.

  Fix Minecraft kon uw verbinding niet verifiëren in Windows 10

Het is goed om op deze manier honingraten te krijgen, maar gezien de schaarste aan bijenkorven, zal de output beperkt zijn, tenzij je …

Een bijennest maken

Je kunt bijennesten maken om meer honingraten te hebben.

Vervolgens kun je ze overal installeren, zodat er genoeg ruimte overblijft voor een kampvuur eronder.

Vervolgens moet je twee bijen in kweekmodus krijgen door ze elke bloem te voeren. U kunt dit doen door met de rechtermuisknop te klikken terwijl u ernaar wijst.

Binnen enkele seconden zie je een babybij rondvliegen. Daarna gaan de ouders een afkoelperiode in voordat je ze weer kunt laten fokken, en de baby zal enige tijd nodig hebben om te rijpen.

Het planten van bloemen in de buurt zal bijen zeker helpen om stuifmeel te verzamelen en hun gloednieuwe nest binnen te gaan.

  Hoe de huid te veranderen in Minecraft PC

Conclusie

Honingraten krijgen is gemakkelijk als je een bijenkorf kunt vinden. En je zult er zeker een vinden als je in de weilanden bent.

Zet vervolgens een kampvuur onder een druipende bijenkorf en gebruik een schaar om honingraten te verwijderen.

PS: Visuals zijn het enige dat de meeste mensen niet leuk vinden aan Minecraft. Installeer Optifine in Minecraft als u een van hen bent.

Met plezier het artikel gelezen? Wat dacht je van delen met de wereld?

gerelateerde berichten