Horizon zorgt ervoor dat video’s altijd liggend worden opgenomen op iOS

Ik ga dit bericht beginnen met een beetje een controversiële uitspraak: Apple, Google en Microsoft moeten de handen ineen slaan tegen… portret/verticale video! Het is een groter gebruiksprobleem dan je denkt. Verticale video is prima voor consumptie op moderne, breedbeeld mobiele apparaten, maar het is letterlijk een ‘pijn in de nek’ op desktops en laptops. Omdat het erg onhandig is om de stand van je monitor aan te passen, zit er niets anders op dan je nek voor langere tijd in ongemakkelijke hoeken te strekken om de babyvideo’s te bekijken die oom Grant om de week stuurt.

Ik ben nog niemand tegengekomen die bewust de voorkeur geeft aan verticale video boven horizontale als ontwerpbeslissing. De gemiddelde gebruiker kan zo’n beslissing niet vertrouwen, omdat portretvideo anderen alleen maar ongemak bezorgt, omdat de video overal wordt gedeeld. Mensen geven de voorkeur aan horizontale breedbeeldvideo, omdat onze ogen zo zijn ontworpen om naar dingen te kijken. Om deze reden is de bioscoop de afgelopen 3-4 decennia geëvolueerd van 4:3-video naar 16:9, 2.21:1 en dergelijke!

  SlideCut brengt sneltoetsen naar iOS [Jailbreak]

Ondanks dat alles in het voordeel is van horizontale video’s, zie ik niet dat smartphonefabrikanten verticale video-ondersteuning van hun mobiele besturingssystemen verwijderen. Het team van ‘Evil Window Dog’ zag hier kansen en heeft daarom een ​​handige app bedacht met de naam Horizon. De app zorgt ervoor dat je video te allen tijde breedbeeld-horizontaal blijft door niet-essentiële delen slim bij te snijden.

Links: roteren en schalen. Rechts: gewoon draaien.

Horizon wordt geleverd met twee opnamemodi: ‘Roteren en schalen’ en ‘Gewoon roteren’. De eerste schaalt dynamisch de video van het bijgesneden gebied wanneer u de apparaatoriëntatie wijzigt, wat resulteert in bredere maar enigszins schokkerige video’s. De laatste selecteert statisch een crop-grootte, die de kijkhoeken drastisch vermindert, maar stabielere video produceert.

  Stickers toevoegen aan foto's in Twitter voor iOS en Android

iPhone 5 en hoger ondersteunen tot 1080p, terwijl 4S en ouder slechts tot 720p krijgen.

In ieder geval vermijd je portretvideo’s. Kiezen tussen de twee is een kwestie van voorkeur.

Je kunt ook een ‘uitgeschakelde’ modus combineren met 720p HD-resolutie als je, net als ik, vindt dat Apple de stock Camera-app beperkt tot 1080p Full HD-video’s onhandig vanwege de lage opslagruimte. U kunt natuurlijk ook de VGA-resolutie selecteren!

Daarnaast ondersteunt Horizon ook filters, verschillende beeldverhoudingen, instelbare videokwaliteiten en Autofocus + Auto Exposure lock.

Hoewel ik ervoor zorg dat mijn video’s altijd horizontaal worden opgenomen, zie ik Horizon nog steeds als een uitstekende, toegewijde app voor video-opnames die je aandacht waard is – als je de eenvoud van de stock Camera-app niet leuk vindt.

  Een foto uit het Selfies-album op iOS verplaatsen

Horizon is beschikbaar voor $ 0,99 in de App Store.

Installeer Horizon vanuit de App Store

Laat ons weten wat je van Horizon vindt door een reactie achter te laten in de comments hieronder.