Houd problemen bij, verbeter de samenwerking en stimuleer resultaten

Jira is een handige tool die werkt in elke stap van de projectmanagement- en softwareontwikkelingscyclus, van planning, codering en implementatie tot bediening en samenwerking.

Of je nu een startup, een groeiend bedrijf of een onderneming bent, Jira is geschikt voor elk team van 1-20k.

Het biedt geweldige functies, privacy, beveiliging en waardevolle hulpmiddelen om uw reis te ondersteunen. Jira is ook schaalbaar om je groei zonder enige wrijving te bevorderen.

Maar levert het ook echt wat het belooft?

In dit artikel zal ik Jira beoordelen en je helpen beslissen of het de moeite waard is om in te investeren.

Laten we beginnen!

Jira-software: een overzicht

Jira Software is een van de beste agile projectmanagementtools die teams gebruiken om met meer vertrouwen softwareoplossingen te plannen, vrij te geven, te volgen, te bouwen en te ondersteunen. Het kan u helpen sneller te handelen, betere producten te ontwikkelen en op één lijn te blijven met uw doelen.

Jira wordt vertrouwd door meer dan 100.000 organisaties en individuen vanwege het indrukwekkende aanbod, de flexibiliteit en de ondersteuning die het biedt aan agile teams. Het wordt geleverd met een kant-en-klare functieset en best practices, zodat teams hun eigen agile-praktijken kunnen bouwen en ontwikkelen.

Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, kun je de kant-en-klare sjablonen van Jira gebruiken en beginnen met het bouwen van je producten. Je zult ook genieten van een hogere mate van maatwerk met Jira, omdat het zich snel kan aanpassen aan je werkstijl. Het ondersteunt ook veel integraties, zodat u alles vanaf één plek kunt gebruiken zonder van tool te wisselen.

En het beste is dat Jira een gratis abonnement aanbiedt naast verschillende betaalde abonnementen, voor bedrijven van verschillende soorten en maten. De gratis laag wordt geleverd met beperkte functies, terwijl de hogere abonnementen geschikt zijn voor groeiende behoeften.

Waarom heb je Jira nodig?

De concurrentie is overal groot en u moet met de beste oplossingen komen om relevant te blijven in de markt.

Dit is de reden waarom teams nu agile gaan en op zoek gaan naar tools, technologieën en methoden om hun projectontwikkelingsproces te versnellen en kwaliteitsoplossingen te produceren.

Jira kan je daarbij helpen door je de mogelijkheden en functies te bieden die je team nodig heeft om je workflow te stroomlijnen en alleen de beste producten te implementeren.

Jira Software is geschikt voor elke agile methodiek voor projectmanagement en softwareontwikkeling. Het biedt tal van waardevolle tools om workflows voor agile teams te plannen, volgen, meten, schatten en rapporteren.

Hieronder staan ​​de functies van Jira die u kunnen helpen bij het bouwen en ondersteunen van uw software en om alles effectief te beheren.

Kenmerken van Jira

Jira Software is geschikt voor elke agile methodiek voor projectmanagement en softwareontwikkeling. Dit zijn de onderstaande kenmerken van Jira:

#1. Agile borden

Met Jira kun je je workflow efficiënt beheren met krachtige Kanban- en Scrum agile boards.

Kanban-borden: Met flexibele, gebruiksvriendelijke Kanban-borden kunt u uw workflow duidelijk visualiseren, de teamefficiëntie maximaliseren en onderhanden werk beperken. DevOps- en agile-teams gebruiken vaak Kanban-borden om continue productlevering te versnellen en verbetering te bewerkstelligen.

  Hoe Apple Watch op te lossen die geen meldingen ontvangt

Scrumborden: deze borden kunnen u helpen complexe, grote projecten op te splitsen in kleinere, gemakkelijk te beheren werkstukken. Hierdoor kan uw team dat in sprints werkt sneller producten verzenden. Dit versnelt de algehele workflow.

#2. Routekaarten

Met roadmaps kunt u uw organisatie en team op elkaar afstemmen. Ze bieden ook beter inzicht in uw workflow, zodat teams de volledige context krijgen van wat er gaande is. Deze informatie helpt u om op het juiste moment betere beslissingen te nemen terwijl u uw langetermijndoelen op één lijn houdt.

#3. Inzichten en rapporten

Met behulp van de kant-en-klare dashboards en rapporten van Jira Software kun je kritische inzichten krijgen in elk werk, samen met de context. Hierdoor blijven teams up-to-date en zetten ze koers naar succes.

#4. Drag-and-drop-automatisering

Laat Jira-automatisering al het andere doen, terwijl jij je op belangrijke dingen concentreert. Jira-automatisering is niet alleen een krachtige tool, maar ook eenvoudig en leuk om te gebruiken. U krijgt honderden automatiseringssjablonen om tijd te besparen en helemaal opnieuw te beginnen.

Met Jira-automatisering kun je met enkele klikken veel taken automatiseren. Deze functie is beschikbaar voor alle klanten van Jira Cloud. U hoeft alleen de sjablonen te kiezen en gefocust te blijven, tijd te besparen en de verschillende tools die u gebruikt met elkaar te verbinden. Sommige automatisering omvat:

 • Publiceer automatisch post-incident reviews (PIR’s) in een verbonden Confluence-ruimte
 • Problemen automatisch toewijzen
 • Werk synchroniseren
 • Dagelijks Slack-overzicht
 • Samenvatten van verhaalpunten van een subtaak voor de bovenliggende taak
 • De Automation Playground, een veilige sandbox-omgeving, helpt interactief honderden automatiseringssjablonen te verkennen en te zien hoe ze allemaal werken.

#5. Implementatie en codestatus

Laat je ontwikkelaars zich concentreren op hun code terwijl ze al je implementaties en codestatus snel visualiseren in Jira. U kunt bekijken:

 • Repositories: als je een specifieke issue-sleutel opneemt in een code commit, PR of branchnaam, wordt deze automatisch bijgewerkt in de Jira-software.
 • Ontwikkelingsstatus: je kunt nieuwe branches visualiseren en maken, commits bekijken en verzoeken rechtstreeks binnen Jira’s probleemontwikkelingspaneel ophalen.
 • DevOps: u kunt de algehele voortgang van het project bekijken en meten, van ideevorming tot planning en productie.

#6. DevOps openen

Voor DevOps-teams is één enkele leverancier niet genoeg om alles te leveren wat ze nodig hebben voor softwareontwikkeling. Aan de andere kant, als u te veel leveranciers en tools betrekt, kan het rommelig worden.

Met Open DevOps powered by Jira hoef je met geen van beide situaties te worstelen. U kunt Jira gebruiken als de enige bron van waarheid voor uw DevOps-praktijk. Dit zal u helpen de uitbreidbaarheid van een diverse, open toolchain te benutten en de coördinatie te verbeteren.

Open DevOps integreert automatisch partnertools en Atlassian. U kunt de tools die u gebruikt meenemen of hun tools in een paar klikken verwisselen. De kenmerken zijn:

 • Vereenvoudigde toolconfiguratie
 • Ontwikkeltools voor integratie

#7. Projectflexibiliteit

Jira zorgt voor projectflexibiliteit met zijn structuur en autonomie, aanpasbare workflows en krachtige integraties. U kunt kiezen uit door het bedrijf beheerde of teamprojecten, wat het beste bij uw workflow past, en Jira past zich dienovereenkomstig aan. Bovendien kunt u workflows maken en deze aanpassen aan uw werkstijl.

#8. Integraties

Jira is zeer uitbreidbaar, met meer dan 3000 integraties en apps. Als je team een ​​tool gebruikt, is de kans groot dat je deze kunt integreren met Jira. Je kunt de tools die je gebruikt van de Atlassian-marktplaats toevoegen en alles vanaf één plek doen: Jira.

Blader gewoon door hun categoriepagina’s en kom meer te weten over handige applicaties die u misschien nog niet kent. Enkele van de meest gebruikte integraties zijn GitLab, Git, GitHub, Jenkins, JFrog, Miro for Confluence, Figma, Lucidchart, Freshdesk, Power BI, Slack, Teams, Sentry, Zephyr Squad, enz.

  Hoe automatisch BCC-e-mails te gebruiken met regels in Outlook

#9. Veiligheid en privacy

Jira is ontworpen voor schaalbaarheid en beveiliging en maakt gebruik van moderne mogelijkheden. U kunt Atlassian Access gebruiken, een abonnement voor uw hele organisatie dat uw producten in de Atlassian Cloud (zoals Trello, Jira Software, Confluence, Bitbucket, etc.) verbindt met een identiteitsprovider (zoals GCP, Azure AD, Okta, OneLogin, enz.).

Met Atlassian Access krijg je verbeterd gegevensbeheer en betere beveiliging voor al je Atlassian Cloud-oplossingen en -producten. Het stelt organisaties van elke omvang in staat om functies op ondernemingsniveau voor identiteits- en toegangsbeheer (IAM) rechtstreeks in uw gecentraliseerde beheerconsole toe te voegen.

Beveiligingskenmerken:

 • Het proces voor gebruikersregistratie automatiseren (SCIM)
 • SAML eenmalige aanmelding
 • Ongeautoriseerde API-tokens intrekken
 • Authenticatie in twee stappen afdwingen
 • Bewaak het gebruik om verdacht gedrag te detecteren, het gebruik te stroomlijnen en schaduw-IT af te handelen
 • Controleren van auditlogboeken organisatiebreed

Sjablonen

Jira biedt je tientallen prachtige, vooraf geconfigureerde sjablonen voor verschillende categorieën, afdelingen en teams. Deze helpen u snel aan de slag te gaan en uw team te begeleiden bij het project en succes te behalen. Deze sjablonen besparen u veel tijd, omdat u niet alles vanaf nul hoeft te doen.

Jira biedt sjablonen voor:

 • Software ontwikkeling
 • Werk-, product- en servicemanagement
 • Marketing
 • Financiën
 • Personeelszaken
 • Ontwerp
 • Activiteiten
 • verkoop
 • Juridisch
 • Persoonlijk

Gebruik Cases van Jira

Jira is veel meer dan een simpele tool om softwareoplossingen te bouwen en te ondersteunen. Enkele van de use-cases zijn:

#1. Software ontwikkeling

Jira helpt softwareontwikkelingsteams met behulp van zijn tools voor het plannen en maken van roadmaps, het beheren van budgetten, belanghebbenden en functievereisten, het opsporen van bugs, het implementeren van nieuwe functies en meer. Het maakt ook de integratie van verschillende tools mogelijk om de workflow te vergemakkelijken.

#2. Agile softwareontwikkeling

Met de prestatierapporten en tijdregistratiemogelijkheden van Jira kunnen agile teams de prestaties van projecten en werknemers gedurende een bepaalde periode volgen. Ze gebruiken het ook voor werkregistratie, machtigingen op projectniveau en e-mailmeldingen.

#3. DevOps

DevOps helpt bij het automatiseren en integreren van processen tussen de ontwikkelings- en operationele teams. Zo kunnen ze hun software snel en betrouwbaar plannen, maken, testen en implementeren.

Jira is de ruggengraat van Open DevOps van Atlassian. Het helpt bij het naadloos integreren van de interne en externe tools van een team of tools van derden gedurende de hele DevOps-levenscyclus.

Het doet dit met behulp van tools zoals GitHub, GitLab, Confluence, Bitbucket, enz. Hierdoor kunt u zich concentreren op best practices zoals automatisering, continue levering, markeren van functies, beveiliging, enzovoort.

#4. Opsporen van bugs en fouten

Als je systeem een ​​bug vastlegt, kan Jira deze automatisch toewijzen en er onmiddellijk prioriteit aan geven. Hierdoor kunnen projectmanagers de bug en het herstelproces volgen. Het is ook nuttig bij het opsporen van bugs met probleemachterstanden, aanpasbare workflows, projectregels, het koppelen van bugs, enz.

Het project-, taak- en productbeheer

Veel teams gebruiken Jira voor het projectbeheer vanwege de uitstekende configuratiemogelijkheden en de manier waarop het projecten onderbrengt. Het biedt veel sjablonen om snel aan de slag te gaan en ze aan te passen aan de behoeften. Jira helpt bij:

 • Projectconfiguratie
 • Planning
 • Een geschikt team kiezen en hen toegang geven
 • Taak- en voortgangsregistratie
 • Projectvoltooiing beheren
 • Datums, notities, herinneringen, etc. toevoegen aan taken

prijzen

Jira biedt verschillende tariefplannen die geschikt zijn voor teams van alle soorten en maten. U bent vrij om te kiezen tussen maand- en jaarplannen op basis van de behoeften en groei van uw team.

  12 Beste Hex naar RGBA-kleurcodeconverters

#1. Vrij

Dit is een volledig GRATIS abonnement dat u geen cent kost. Het is altijd gratis voor maximaal 10 gebruikers en alleen beschikbaar in een maandelijks abonnement. Dit plan is het beste voor startups en kleine bedrijven.

Functies:

 • 2GB opslag
 • 1 website
 • Inzichten en rapportage
 • Basisstappenplannen en achterstand
 • Onbeperkte projectborden
 • Maatschappelijke hulp

#2. Standaard

Het kost $ 7,75 per gebruiker. Om te testen of het voor jou voordelig is, kun je een gratis proefperiode starten. Dit plan is meer geschikt voor groeiende bedrijven.

Functies:

 • Het biedt alle functies van het GRATIS abonnement plus deze:
 • Tot 35.000 gebruikers
 • 1 website
 • 250GB opslag
 • Gebruikersrollen en machtigingen
 • Auditlogboeken
 • Ondersteuning op standaard- of kantooruren

#3. Premie

Jira Software Premium is het hogere abonnement van Jira Software en kost $ 15,25 per gebruiker. U kunt een gratis proefperiode nemen om te zien of het de moeite waard is om in te investeren. Het is meer geschikt voor middelgrote bedrijven.

Functies:

Het heeft alle functies van het standaardplan plus deze:

 • Onbeperkte opslag
 • 1 website
 • Tot 35.000 gebruikers
 • 90,9% uptime SLA’s
 • Privacy Shield en AVG om zorgvuldig met gegevens om te gaan.
 • 24/7 premium-ondersteuning

#4. Onderneming

Als u 801 gebruikers of meer wilt invoeren, kunt u dit abonnement krijgen. Het is alleen beschikbaar als jaarabonnement. U kunt contact opnemen met de verkoopafdeling en hen uitleggen wat u nodig heeft om een ​​offerte voor dit plan te krijgen.

Functies:

Het heeft alle functies van het Premium-abonnement plus deze:

 • Onbeperkt aantal websites
 • 99,95% beschikbaarheid
 • Gecentraliseerde beveiligingscontroles en gebruikersabonnementen
 • 24/7 ondersteuning op ondernemingsniveau

Jira-alternatief

Ondanks alle goedheid van Jira zoeken sommige gebruikers nog steeds naar alternatieve oplossingen. De reden kan van alles zijn, zoals betere prijzen, bruikbaarheid, functies die ze specifiek nodig hebben, enzovoort. Dus, als jij een van hen bent, zijn hier enkele Jira-alternatieven voor jou:

#1. Begrip

Notion is een uitstekend Jira-alternatief met zijn geweldige mogelijkheden en functies. Het is een connected workspace waar je beter en sneller kunt werken. U kunt zonder problemen uw projecten en documenten maken en beheren, of u nu een startup of een onderneming bent.

Functies:

 • Productroadmap om uw projecten, taken en producten eenvoudig te organiseren en te beheren met hun tijdlijnen.
 • Centraliseer uw volledige kennis, zoals installatiehandleidingen, processen, enz.
 • Consolideer alle tools in één platform
 • Taken visualiseren, filteren en sorteren
 • Pas trackinginformatie aan
 • Ontvang sjablonen voor OKR’s, notulen van vergaderingen, vakantieplanners, gewoonte-trackers en redactionele kalenders

Probeer Notion gratis.

#2. Asana

Asana is een van de beste platforms voor het uitvoeren van functieoverschrijdend werk. Het helpt u de efficiëntie in uw hele bedrijf te vergroten en is voor iedereen gemakkelijk te gebruiken en levert sneller beter werk.

Functies:

 • Beheer de planning, inhoudsontwikkeling en andere taken effectief met details
 • Wijs taken toe en organiseer ze met de lijstweergave
 • Maak tijdlijnen en beheer taken die afhankelijk, ongepland of overlappend zijn
 • Concentreer u meer op taken met borden en geef prioriteit aan werk
 • Automatiseer en pas workflows aan
 • Ondersteunt meer dan 200 integraties

Probeer Asana gratis.

#3. maandag. com

Verhoog de efficiëntie, productiviteit en teamafstemming met Monday.com, waarmee u workflows kunt creëren en aanpassen aan uw behoeften. Je kunt er al je tools, werkzaamheden en processen in centraliseren en alles stroomlijnen.

Functies:

 • Gebruiksvriendelijke automatisering
 • Realtime meldingen
 • Verbeterde zichtbaarheid in elke taak met weergaven en dashboards
 • Integratie met veel tools zoals Slack, Adobe, Dropbox, etc.

Conclusie: is Jira het waard?

Jira is een uitstekende tool die u kunt gebruiken voor softwareontwikkeling, projectbeheer, product- en taakbeheer, het volgen van bugs, enzovoort. Het heeft een groot aantal mogelijkheden en functies, van basis- tot geavanceerde niveaus. En het beste is dat het voor altijd gratis is.

Het gratis abonnement heeft echter beperkte functies. Dus als u een groeiend bedrijf of een onderneming bent, kunt u de betaalde abonnementen proberen die worden geleverd met geavanceerde functies tegen goede prijzen.

Gezien zijn mogelijkheden en prijsstelling is Jira zeker het proberen waard. Maar als je er niet tevreden mee bent, kun je kiezen voor een van de hierboven genoemde Jira-alternatieven.