ICC-profiel installeren op Windows 10

Het woord ICC-profielen klinkt bekend in de oren, tenzij je hebt geprobeerd te leren wat het is of hebt geprobeerd het te installeren. ICC-profielen worden voornamelijk gebruikt wanneer u een camera of printer moet aansluiten. Als u iemand bent die zich vaak bezighoudt met beeldbewerking of tools gebruikt die kleuren kalibreren. Dan moet u vooral meer te weten komen over de locatie van het ICC-profiel Windows 10 en hoe u het ICC-profiel Windows 10 installeert. We hebben een volledige gids voor u meegebracht waarin het proces wordt uitgelegd om het ICC-profiel Windows 10 toe te voegen.

ICC-profiel installeren op Windows 10

Lees dit artikel verder voor meer informatie over het installeren en laden van ICC-profielen in Windows 10 pc in detail.

Wat is een ICC-profiel?

Een ICC-profiel is een set gegevens die door het Windows-besturingssysteem wordt gebruikt om de weergavekleurwaarden van uw externe apparaten aan te vullen. Eenvoudig gezegd wordt de kleurprecisie van de externe apparaten gekalibreerd door het ICC-profiel. Het ICC-profiel wordt geactiveerd zodra u een extern apparaat aansluit, zoals een camera of een printer. De gebruikers moeten hun ICC-profielen zorgvuldig selecteren, aangezien het niet hebben ervan kan resulteren in verschillende tinten van dezelfde kleur op het scherm en print. Zorg ervoor dat u de ICC-profielen voor officiële websites downloadt. ICC-profielen die zijn gedownload van een website van derden, kunnen malware bevatten die schade toebrengt aan uw pc. U kunt ook ons ​​artikel over het kalibreren van de beeldschermkleur in Windows 10 lezen voor meer informatie over kleurkalibratie.

  Hoe 100% schijfgebruik te herstellen na Windows Update KB3201845

Stappen om ICC-profiel te installeren op Windows 10

Nu u hebt begrepen wat een ICC-profiel is, leest u snel de onderstaande stappen om te leren hoe u ICC-profiel Windows 10 installeert en laadt.

1. Download het vereiste .icc-profiel dat u wilt installeren.

2. Klik met de rechtermuisknop op het ICC-profielpictogram en klik op Profiel installeren.

Dit waren slechts twee eenvoudige stappen om uw ICC-profiel te installeren. Nu moeten we naar het hoofdgedeelte gaan waar u ICC-profielvensters 10 zult leren activeren of laden. De stappen voor het laden van de ICC-profielen staan ​​hieronder vermeld:

1. Druk op de Windows-toets, typ Kleurbeheer en klik op Openen.

2. Selecteer de juiste monitor als u er meer dan één heeft.

3. Klik om het vakje aan de linkerkant aan te vinken om Mijn instellingen voor dit apparaat te gebruiken.

4. Klik op de optie Toevoegen in het venster Kleurbeheer.

5. Selecteer het ICC-profiel dat u zojuist hebt geïnstalleerd.

6. Klik op de optie OK om te bevestigen.

7. Selecteer het ICC-profiel opnieuw en klik op Instellen als standaardprofiel.

Dit waren de stappen om ICC-profiel Windows 10 toe te voegen. Laten we ook eens kijken naar de stappen die worden gevolgd om een ​​ICC-profiel van Windows 10 te verwijderen.

Hoe het ICC-profiel van Windows 10 te verwijderen

Stappen om het ICC-profiel van Windows 10 te verwijderen, zijn net zo eenvoudig als het installeren van het ICC-profiel Windows 10. Lees verder voor meer informatie over het proces om deze profielen te verwijderen.

  Hoe u Windows 10 kunt stoppen met het bijwerken van stuurprogramma's

1. Typ kleurbeheer in de zoekbalk onder aan uw Windows 10-scherm.

2. Klik op de optie Kleurbeheer in het zoekresultaat.

3. Selecteer het ICC-profiel dat u wilt verwijderen.

4. Klik op de optie Verwijderen.

Dit waren de stappen waarmee u een ICC-profiel kunt verwijderen. Deze methode verwijdert echter alleen het ICC-profiel uit de optiekeuzes. Om ze volledig te verwijderen, moet u de onderstaande stappen volgen.

1. Ga naar je C-schijf.

2. Klik op de Windows-map.

3. Klik op de map Systeem 32.

4. Klik op de map Spool.

5. Klik op de map met stuurprogramma’s.

6. Klik op de kleurenmap.

7. Selecteer de ongewenste ICC-profielen.

8. Klik met de rechtermuisknop op het geselecteerde bestand en klik op de optie Verwijderen.

Op deze manier kunt u gemakkelijk ongewenste ICC-profielen verwijderen.

Hoe de ICC-profiellocatie te bereiken op Windows 10

Zoals u het bovenstaande gedeelte over het verwijderen van een ICC-profiel in Windows 10 al hebt gelezen, kan dit uw twijfels over de locatie van het ICC-profiel in Windows 10 hebben verklaard. Voor het geval u het niet hebt begrepen, kunt u de stappen van het laatste deel van hoe het ICC-profiel van Windows 10 van 1 tot 8 te verwijderen om de ICC-profiellocatie te bereiken. Ga in eenvoudige bewoordingen naar C:WindowsSystem32spooldriverscolor. Laten we verder gaan om meer te leren over het vinden van het juiste ICC-profiel.

Zijn er alternatieven voor ICC-profielen?

ICC-profielen hebben alternatieve apps die kunnen worden gebruikt om meerdere ICC-profielen te installeren en opnieuw te installeren en ertussen te wisselen. Een paar van dergelijke toepassingen zijn:

  • DisplayCal-profiellader: Het is een gratis applicatie die kan worden gebruikt om het ICC-profiel dat u hebt ingesteld opnieuw toe te passen wanneer een andere applicatie of Windows teruggaat naar de standaardprofielinstelling.
  • Geef profiel weer: Met deze app kunt u meerdere ICC-profielen opslaan en naar behoefte wisselen. Hiermee kunnen gebruikers alle presets vinden op de ICC-profiellocatie Windows 10.
  Hoe de slaapknop te vinden op Windows 10

Hoe u het juiste ICC-profiel vindt

Officiële websites zijn de beste optie om het ICC-profiel van te downloaden. De meeste fabrikanten hebben ICC-profielen op hun officiële websites die kunnen worden gedownload en geïnstalleerd. Als u bijvoorbeeld een HP-printer heeft, kunt u het ICC-profiel downloaden van de officiële website van HP. Dit is echter niet bij alle apparaten het geval. U moet het ICC-profiel downloaden van websites van derden. Zorg er altijd voor dat u downloadt van authentieke websites en download niet van schaduwrijke websites, aangezien deze malware kunnen bevatten. Doorloop een antivirus zodra het bestand is gedownload. ICC-profielen komen altijd in een gecomprimeerd bestand, u kunt de bestanden uitpakken en installeren volgens de instructies in de bovengenoemde methode.

***

Met behulp van dit artikel hopen we dat u nu een grondig begrip heeft van ICC-profielen en antwoorden op vragen, zoals hoe u ICC-profielen Windows 10 installeert. U kunt ons al uw vragen of suggesties over elk ander onderwerp laten weten. een artikel over. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.