iMessage instellen en gebruiken op een Mac

iMessage is een ingebouwde berichten-app voor iedereen in het ecosysteem van Apple. Vanaf je Mac kun je al je iPhone-gebruikende vrienden berichten sturen en – als je ook een iPhone hebt – regelmatig sms-berichten verzenden en ontvangen met Android-gebruikers.

Berichten instellen op uw Mac

U hoeft iCloud niet te gebruiken (of zelfs geen iPhone te hebben) om iMessage te gebruiken, maar u hebt wel een Apple ID nodig. Als je al een iCloud-account hebt, is het e-mailadres dat je hebt gebruikt om je aan te melden, je Apple ID.

Start de Berichten-app vanuit het Dock, uw map Programma’s of door ernaar te zoeken met Command+Space. Als dit de eerste keer is dat u de app start, wordt u gevraagd om in te loggen. Als u geen Apple ID heeft, kunt u onderaan op ‘Nieuwe Apple ID maken’ klikken om u aan te melden. Log anders in met uw bestaande Apple ID.

  Alles wat u moet weten over Nintendo Switch-modding

Nadat u zich heeft aangemeld, opent u de instellingen van Bericht door op “Berichten” in de menubalk te klikken en “Voorkeuren” te selecteren, of door op Command+Comma te drukken.

Onder het tabblad “iMessage” vindt u de opties voor het beheren van uw iMessage-account. Zorg ervoor dat je telefoonnummer of e-mailadres wordt vermeld onder ‘Je bent bereikbaar voor berichten op’, anders ontvang je geen berichten op je Mac.

Als je twee contacten hebt, zoals je Apple ID en je telefoonnummer, kun je op beide accounts berichten ontvangen. Onderaan kunt u kiezen welke u het liefst gebruikt wanneer u nieuwe mensen berichten stuurt. Het gebruik van een op e-mail gebaseerd iMessage-account is hetzelfde als het gebruik van een telefoongebaseerd account; je kunt iedereen berichten sturen die iMessage gebruiken, zelfs via hun telefoonnummer. Maar alleen telefoongebaseerde accounts kunnen Android-gebruikers via sms berichten.

  Voeg Opera-Style Terug naar Start-knop toe aan Mozilla Firefox

Voordat u dit venster sluit, moet u ervoor zorgen dat “Berichten inschakelen in iCloud” is ingeschakeld, zodat al uw oude berichten correct met uw Mac worden gesynchroniseerd. U wilt dit op al uw apparaten inschakelen.

Als je telefoonnummer niet wordt weergegeven in de Berichten-voorkeuren, moet je ervoor zorgen dat iMessage is ingeschakeld op je telefoon. Ga naar Instellingen > Berichten op je telefoon en zorg ervoor dat iMessage is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, ziet u ‘Uw Apple ID gebruiken voor iMessage’, waarop u moet klikken en inloggen met het account dat u op uw Mac gebruikt.

  15 geweldige Mac OS X-terminalopdrachten die u misschien niet kent

Nadat alles is ingeschakeld, zou je telefoonnummer binnen een paar minuten moeten verschijnen in de Berichten-voorkeuren op je Mac, waarna je iMessage vrij kunt gebruiken zoals je wilt.

Als u sms-berichten wilt verzenden en ontvangen (hiermee kunt u communiceren met Android-gebruikers en iedereen die geen Apple iMessage heeft), moet u ook de iPhone voor het doorsturen van tekstberichten inschakelen en uw Mac en elkaar met elkaar verbinden apparaat.

U moet FaceTime gebruiken als u audio- of videogesprekken wilt voeren. FaceTime is een aparte applicatie, maar heeft een soortgelijk instellingsproces.