Informatiekaarten in Cortana in- en uitschakelen in Windows 10Cortana in Windows 10 beheert zoeken op uw apparaat, maar het is niet alleen beperkt tot een zoekfunctie. Net als op Windows voor mobiel fungeert Cortana als uw persoonlijke assistent en probeert u relevante informatie te geven zonder dat u erom vraagt. Een manier waarop Cortana u actief informatie presenteert, is via de vele informatiekaarten die het ondersteunt. Het kan u het laatste weerbericht geven voor uw huidige locatie of voor meerdere locaties, plaatsen in de buurt vinden om te luisteren, u herinneringen geven en nog veel meer. Het geeft je ook nieuws en sportupdates die al dan niet belangrijk voor je zijn. Als u de infokaarten die u in Cortana ziet, wilt bewerken, zodat alleen de kaarten die voor u relevant zijn, worden weergegeven, kunt u dit als volgt doen.

  Snel het EXE-bestand van een programma vinden op Windows 10

De informatiekaarten van Cortana worden beheerd vanuit het ‘Notebook’. De notebook bevindt zich in de zijbalk in Cortana. Klik in het zoekvak om Cortana te openen en klik in de zijbalk op het Notebook-pictogram (dit is de slecht ontworpen knop onder het Home-pictogram). Je hebt hier toegang tot veel Cortana-instellingen, maar op dit moment maak je je zorgen over alles wat na ‘Instellingen’ wordt vermeld.

Elke invoer vertegenwoordigt een type kaart dat Cortana kan tonen. Klik op een om deze te bewerken.

Elke kaart kan eerst en vooral worden in- of uitgeschakeld. Met de schakelaar aan de bovenkant van elk kunt u het in- of uitschakelen. Met de instellingen en schakelaars die volgen, kun je aanpassen wat je op de kaart ziet, maar voor wat betreft het in- of uitschakelen, is de eerste schakelaar de enige die relevant is.

  5 manieren om snel het systeemvenster te openen op Windows 10

Op dit moment laat Cortana je niet kiezen in welke volgorde deze kaarten moeten verschijnen, dus de enige manier om hun volgorde te bewerken is om ze allemaal uit te schakelen en ze vervolgens weer in te schakelen in de volgorde waarin je ze wilt hebben.

gerelateerde berichten