Inhoud verplaatsen van Google Docs naar WordPress Editor

Google Docs is misschien wel de beste tool voor het schrijven en bewerken van inhoud voor bloggers en schrijvers. Het is zeer collaboratief, gebruiksvriendelijk, biedt uitstekende bruikbaarheid en functies en stelt gebruikers in staat opmerkingen toe te voegen en bewerkingen voor te stellen.

Hoe goed het ook is om te schrijven, het wordt een uitdaging om diezelfde inhoud te publiceren met de WordPress-editor.

Het kopiëren van inhoud uit Google Docs en toevoegen aan de WordPress-editor wordt erg frustrerend vanwege enkele eigenschappen van de klassieke editor.

Je kunt altijd de Gutenberg-editor gebruiken om een ​​aantal van de problemen op te lossen, maar je zult het aanpassingsvermogen van de klassieke editor in gevaar moeten brengen.

Wordt het allemaal een beetje ingewikkeld? Hier is een uitgebreide handleiding over het verplaatsen van inhoud van Google Documenten naar WordPress Editor.

Waarom zou u moeten weten hoe u inhoud van Google Documenten naar WordPress kunt verplaatsen?

Als inhoudsstrateeg neem je misschien alle maatregelen om de opmaak precies goed in te stellen door alle kopteksten, spaties, enz. toe te voegen. Maar zodra je het in de WordPress-editor kopieert en plakt, verdwijnt het allemaal.

Een ander probleem met het niet weten hoe de inhoud correct moet worden gekopieerd en geplakt, is de vreemde uitlijning van afbeeldingen en ontbrekende alt-tekst.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat als u een bedrijfseigenaar bent en uw website beheert, u precies moet weten hoe u alle opmaak kunt corrigeren. Bovendien voegt het kopiëren van inhoud uit Google Docs ook onnodige code toe, waardoor de website omvangrijk wordt.

Als u weet hoe u inhoud moet verplaatsen, kunt u SEO-fouten voorkomen en de lay-out en opmaak behouden die u van plan was.

Aan het eind van de dag is het het beste als u het kopiëren en plakken van inhoud van Google Documenten naar WordPress vermijdt. Dit is waarom:

Waarom is het kopiëren van inhoud van Google Docs naar WordPress geen goed idee?

Qua stijl is het enige probleem met het kopiëren en plakken van inhoud extra regels en ongewenste wijzigingen in de grootte, het gewicht en de eigenschappen van het lettertype. Anders dan dat, draait het allemaal om SEO-problemen.

Nu kunnen we een geheel apart artikel maken over hoe het kopiëren en plakken van inhoud van Google Documenten naar de WordPress-editor uw SEO-spel doodt.

  Hoe de video-afspeelsnelheid op elke website in Chrome te regelen?

Maar voor nu zullen we enkele van de onderstaande problemen opsommen:

#1. Aanvullende HTML-code

Wanneer u uw inhoud kopieert en plakt, voegt de editor extra HTML-code toe met regeleinden en span-tags.

Elke keer dat u inhoud plakt, moet u deze codes handmatig verwijderen om de pagina lichter te maken. Anders maakt u uw pagina alleen maar omvangrijker en offert u snellere laadtijden op.

De links die u insluit of in de inhoud plaatst, zijn allemaal ingesteld zonder enige instructies. Zo worden de links niet toegeschreven met een ‘nofollow’ en ‘open in een nieuw venster’ attribuut. Je moet het voor elke link handmatig doen.

Dit is weer slecht voor SEO omdat je pagina-autoriteit wordt doorgegeven en de gebruiker je pagina verlaat.

#3. Beeldoptimalisatie

Een van de grootste nadelen van het kopiëren en plakken van uw inhoud van Google Documenten naar de WordPress-editor is dat de afbeeldingen niet worden opgeslagen in WordPress-media.

Wanneer je doorgaat en je artikel publiceert zonder afbeeldingen te vervangen, krijg je een rare en lange link wanneer iemand de afbeelding in een nieuw tabblad opent.

Om dit probleem op te lossen, moet u alle afbeeldingen verwijderen, ze op uw bureaublad opslaan, ze handmatig uploaden naar WordPress en ze vervolgens in het artikel invoegen. Het voelt als veel werk, toch? En het is.

Nu u weet waarom kopiëren en plakken geen goede optie is om inhoud van Google Documenten naar de WordPress-editor te verplaatsen, gaan we eens kijken naar enkele hulpprogramma’s waarmee u inhoud efficiënt kunt migreren.

woordbaar

Wordable is een van de meest populaire keuzes uit deze lijst en biedt veel meer dan alleen het overbrengen van inhoud van Google Documenten naar de WordPress-editor.

Als het gaat om het gebruik van een app of plug-in voor WordPress om inhoud te kopiëren en plakken, is Wordable de eerste naam die in je opkomt.

Functies

 • Behoud de opmaak voor de inhoud: behoud de lettertype-eigenschappen en elimineer alle span-tags, lettertype-tags of andere overtollige HTML-code.
 • Stel een uitgelichte afbeelding in en optimaliseer mediabestanden: upload afbeeldingen die u wilt toevoegen en optimaliseer ze met beschrijvingen en alternatieve tekst voor SEO.
 • Post-optimalisatie: stel de pagina-URL, categorie en naamregel in en stroomlijn uw strategie voor het publiceren van inhoud.
 • Linkoptimalisatie: formatteer YouTube-URL’s als insluitingen en voeg ‘nofollow’- en ‘open in een nieuw tabblad’-eigenschappen toe aan uw links.
 • Automatisch een inhoudsopgave maken: geef een inhoudsopgaveblok weer op basis van alle koppen.

Met deze functies kunt u uw workflow voor het publiceren van inhoud veel sneller en gemakkelijker maken. Om nog maar te zwijgen, u hoeft zich geen zorgen te maken over alle problemen die we eerder hadden besproken.

  7 gratis bronnen om cloudcomputing te leren

U kunt Wordable gebruiken om 5 gratis exports te maken voordat u de premium-versie koopt.

De officiële WordPress.com Chrome-extensie voor Google Docs is een zeer barebones-tool die eigenlijk zijn grootste kracht is!

Hoe kan barebones deze app nuttig maken?

De WordPress.com-extensie doet waarvoor hij bedoeld is, zonder al die extra functies die je misschien niet nodig hebt.

Trouwens, als je momenteel een SEO-tool voor je website gebruikt, heb je niet al die mooie optimalisatiefuncties nodig. Hoe dan ook, dit is wat deze extensie te bieden heeft.

Functies

 • Eenvoudigste integratie en overdracht: sla concepten voor berichten rechtstreeks op vanuit het Google Doc-bestand door in te loggen op uw WordPress-account en uw website te kiezen.
 • Opmaak en afbeeldingen behouden: met deze methode wordt geen overtollige HTML toegevoegd met behoud van de lettertype-eigenschappen, kopteksten, afbeeldingen en links.

Dat is het zo’n beetje met deze extensie, maar omdat het volledig gratis te gebruiken is, doet het zijn werk goed.

Als u echter geavanceerde optimalisatiefuncties hoopt te vinden, kunt u deze tool beter vermijden.

Een andere zeer grote barrière voor het gebruik van deze gratis tool is dat je een WordPress.com-website nodig hebt.

Mammoth .docx-omzetter

Zoals de naam al doet vermoeden, Mammoet .docx is meer een convertor dan een tool voor het verplaatsen van inhoud. Met deze tool kun je je .docx-bestand downloaden en importeren in je WordPress-editor.

Met Mammoth-converter kunt u .docx-bestanden converteren naar HTML.

U kunt uw inhoud dus downloaden van Google Documenten en dat bestand gebruiken om een ​​HTML-code te krijgen. U kunt die HTML-code vervolgens toevoegen aan de code-editor.

Functies

 • Ondersteunt conversie van alle belangrijke documentelementen: converteer tekstinhoud, afbeeldingen, links, hyperlinks, tabellen, lijsten, enz.
 • Opmaakconsistentie behouden: de conversie verandert niets aan het formaat of de lettertype-eigenschappen.
 • Meerdere conversietypen: converteer .docx naar een visueel editorbestand, HTML-bestand of bericht.

Mammoth beperkt uw mogelijkheden voor inhoudsoptimalisatie en houdt zich alleen aan de inhoud hetzelfde te houden als in Google Documenten.

U moet de linkeigenschappen en afbeeldingsoptimalisatie handmatig wijzigen vanuit de WordPress-editor. Je kunt nog steeds doorgaan en deze fantastische tool gratis gebruiken zonder enige andere vereisten.

Google Drive-insluiting

Google Drive-insluiting geeft gebruikers eenvoudig toegang om hun Google Drive-documenten en -mappen in de rij in te sluiten.

Het biedt een eenvoudige manier om verschillende bestandstypen te delen, zoals video, documenten, afbeeldingen, zip, enzovoort, door een link te geven om uw Google-document te openen.

Deze plug-in werkt prima op alle WordPress-installaties, inclusief openbare websites en privé-intranetten.

Functies

 • Maakt het eenvoudig om bestanden te kiezen in ingesloten Google Drive-mappen en mappen te verkennen zonder WordPress te verlaten
 • Biedt totale controle over wie toegang heeft tot de bestanden van Drive en mappen
 • Biedt een eenvoudige selectie van documenten uit Google Drive om rechtstreeks in hun bericht of pagina in te sluiten
 • De Premium-versie maakt directe insluiting van bestanden uit Google Agenda mogelijk
 • Staat toe dat berichten en pagina’s hun eigen bijlagen hosten, ondersteund door Drive
  Wat u moet doen voordat u uw iPhone verkoopt, weggeeft of verhandelt

Deze plug-in verbindt Google Drive en WordPress als een enkele entiteit die duizenden sites van stroom kan voorzien om uw bedrijf te laten groeien.

U kunt ook de premium- of enterprise-versie kopen, die enkele extra functies heeft, waaronder klantenondersteuning.

EmbedPress

EmbedPress laat je documenten en mediabestanden van veel verschillende bronnen zoals YouTube, Spotify, Vimeo en nog veel meer insluiten in een WordPress-site.

Het is net zo eenvoudig als het kopiëren van de URL van uw favoriete video of afbeelding uit meer dan 100 bronnen en deze in uw website te plakken.

Functies

 • Vertaalt het ingesloten bestand in uw voorkeurstaal met WPML in een paar eenvoudige stappen
 • Maakt het insluiten van rich media van verschillende populaire bronnen mogelijk
 • Hiermee kunt u de branding van uw multimedia-embeds aanpassen door geavanceerde functies toe te voegen
 • Hiermee kunt u Facebook-berichten insluiten door simpelweg de URL te kopiëren
 • Ondersteunt verschillende diagrammen en grafieken op uw WordPress-site

Deze functies maken EmbedPress tot een opvallende en een van de meest vertrouwde plug-ins op de markt. Om meer te krijgen, moet u controleren om het te upgraden naar de pro-versie. Als je binnen 14 dagen niet tevreden bent, kun je je geld terugkrijgen door simpelweg je bestelling te annuleren.

Conclusie – Welke methode is het beste voor u?

Van de tools die we hebben besproken, is de beste voor u eigenlijk gewoon het gebruik van Wordable, omdat het superieure optimalisatie biedt.

Als je dat niet nodig hebt, kun je de Gutenberg-editordie standaard wordt geleverd, en breng een paar kleine aanpassingen aan.

Wilt u uw inhoud omzetten naar HTML? Ga voor de Mammoth .docx-converter voor het verplaatsen van uw inhoud.

Ongeacht wat je kiest, het zou het beste zijn als je de negatieve impact aanpakt die wordt veroorzaakt door het simpele kopiëren en plakken in de editor.

Als u de WordPress-blokeditor gebruikt, zijn hier enkele WP-plug-ins om prachtige pagina’s te maken.

gerelateerde berichten