Instant Hotspot gebruiken op uw iPhone, iPad of Mac

Als je een iPhone of iPad met mobiele connectiviteit hebt, kun je de internetverbinding delen met al je andere Apple-apparaten zonder dat je door hoepels hoeft te springen. Het is een weinig bekende functie en we staan ​​​​op het punt je versteld te doen staan.

Iedereen weet al alles over Personal Hotspot, een functie waarmee een apparaat de internetverbinding van een iPhone of mobiele iPad kan delen met elk apparaat, net als tethering in vroeger tijden. Hoewel dat best handig is, is het niet zo goed als de functie waar we het vandaag over hebben: Instant Hotspot. Dankzij Instant Hotspot kun je verbinding maken met je iPhone of mobiele iPad alsof het een andere Wi-Fi-verbinding is, en je hoeft Personal Hotspot niet eens aan te zetten om dit te doen.

Wat je nodig hebt

Er zijn enkele vereisten voor het gebruik van Instant Hotspot:

  De standaard kopstijlen in Microsoft Word wijzigen

Uw iPhone of mobiele iPad moet worden geactiveerd en verbonden met een mobiel abonnement dat tethering ondersteunt. De meeste doen dat, maar als u problemen ondervindt, kan dit de boosdoener zijn. Mogelijk moet u hier ook voor betalen als een afzonderlijke service, afhankelijk van uw provider en abonnement.
Elk betrokken apparaat moet Bluetooth en Wi-Fi hebben ingeschakeld.
Alle apparaten moeten zijn aangemeld bij iCloud met dezelfde Apple ID.

Ervan uitgaande dat alles zoals het zou moeten zijn, bent u klaar om te gaan. Er is geen configuratie vereist van uw kant, en in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, hoeft u niet eens Personal Hotspot actief te hebben op uw iPhone of mobiele iPad om dit te laten werken. Beide apparaten moeten alleen voldoen aan de vereisten die we hierboven hebben beschreven en dicht genoeg bij elkaar staan ​​om te communiceren.

  De citatiefunctie gebruiken in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Toestaan ​​dat een iPad de internetverbinding van een iPhone of mobiele iPad deelt

Voordat we beginnen, moet u ervoor zorgen dat Bluetooth en Wi-Fi op beide apparaten zijn ingeschakeld – dit is het deel waar de meeste mensen over struikelen, dus het is de moeite waard om dit te controleren voordat u verder gaat.

Als dat is geregeld, open je de app Instellingen en tik je op de optie “W-Fi”. Tik vervolgens op de naam van het apparaat waarmee u verbinding wilt maken. In het geval van onze schermafbeelding maken we verbinding met ‘Oliver’s iPhone’.

  Wijzigen of nieuwe iMessage-gesprekken uw telefoonnummer of e-mailadres gebruiken

Zodra u op de iPhone of iPad tikt, wordt een verbinding tot stand gebracht en heeft uw iPad draadloze, directe toegang tot internet.

Toestaan ​​dat een Mac de internetverbinding van een iPhone of mobiele iPad deelt

Nogmaals, Personal Hotspot hoeft niet te worden geactiveerd bij het aansluiten van een Mac op een iPhone of mobiele iPad. Om de verbinding tot stand te brengen, klikt u op het Wi-Fi-pictogram in de menubalk en vervolgens op de naam van het apparaat waarvan u de internetverbinding wilt delen. We gebruiken “Oliver’s iPhone” in onze schermafbeelding.

Zodra u op de iPhone of iPad tikt, wordt er een verbinding tot stand gebracht en is uw iPad klaar voor gebruik.