Intel Unison installeren en gebruiken op elke Windows 11-pc

epcdream.nl

In september vorig jaar kondigde Intel aan dat het werkte aan een app om de kloof tussen Android- of iOS-smartphones en Windows-pc’s naadloos te overbruggen. De app, genaamd “Intel Unison”, is nu uitgebracht en wordt geleverd met verschillende coole functies. U kunt uw afbeeldingen en video’s vanaf uw smartphone op uw pc openen, snel bestanden overzetten, telefoonmeldingen beantwoorden, bellen en nog veel meer. Dus als je geïnteresseerd bent en een alternatief voor de Phone Link-app van Microsoft wilt uitproberen, ga je gang en leer hoe je Intel Unison installeert en gebruikt op elke Windows 11-pc. Ja, het werkt zelfs op niet-Intel-laptops. Laten we in dat verband de instructies bekijken om Intel Unison te downloaden en uit te voeren op elke pc en Android- of iOS-smartphone.

Installeer Intel Unison op elke Windows 11-pc (2023)

In dit artikel hebben we de vereisten opgenomen om Intel Unison op een Windows 11-pc uit te voeren en hebben we gedetailleerde instructies gedeeld over hoe u het kunt laten werken met uw Android- of iOS-smartphone. Ook onze eerste indrukken van Intel Unison vind je onderaan. Vouw gewoon die tabel uit en ga naar elke gewenste sectie.

Vereisten voor het gebruik van Intel Unison met Android/iOS en Windows

1. Om Intel Unison te gebruiken, moet Windows 11 op uw pc of laptop worden uitgevoerd. De app ondersteunt momenteel geen Windows 10 of oudere besturingssystemen.

  Vastgezette taakbalkitems hernoemen op Windows 10

2. Uw pc moet worden bijgewerkt naar Windows 11 22H2 build (22621.0 of later). Als je nog steeds op de oudere 21H2-build zit, kun je naar de gekoppelde gids gaan en je pc bijwerken naar de nieuwste 22H2 stabiele build.

3. Intel zegt dat Unison momenteel alleen werkt op Evo-aangedreven laptops die draaien op Intel 13e generatie processors. In deze handleiding hebben we echter Intel Unison op een Intel 8e generatie niet-Evo-laptop geïnstalleerd en het werkte zonder problemen. Ik weet zeker dat het ook zal werken op AMD- en ARM-gebaseerde Windows 11-laptops.

4. Ten slotte moet u een Android-smartphone hebben met Android 9 of hoger. Voor iOS-gebruikers moet u een iPhone hebben met iOS 15 of hoger.

Intel Unison downloaden en installeren op elke Windows 11-pc

1. Ga naar de app om Intel Unison te downloaden Microsoft Store-pagina en klik op de knop “Get in Store-app”. Hiermee wordt de vermelding van Intel Unison in de Microsoft Store op uw Windows 11-pc geopend. Als u momenteel rechtstreeks zoekt naar de Intel Unison-app in de Microsoft Store, worden er geen resultaten weergegeven.

2. Klik in de Microsoft Store-app op “Get” om Intel Unison te downloaden en te installeren.

3. Nadat Intel Unison is geïnstalleerd, opent u de app en doorloopt u het welkomstscherm. Zodra u het koppelingsscherm bereikt, is het tijd om naar uw smartphone te gaan.

4. Installeer op uw iPhone of Android-telefoon de Intel Unison-app (Android/ iOS). U moet een aantal machtigingen toestaan ​​voordat u uw Windows-pc kunt koppelen en de app kunt gebruiken. Tik na het doorlopen van het onboarding-scherm op “Scan QR-code”.

5. Scan nu de QR-code die op uw pc wordt weergegeven en Intel Unison start het koppelingsproces automatisch. Bevestig de code die op beide apparaten wordt weergegeven. Eenmaal succesvol, tikt u op “Aan de slag” op uw smartphone.

  Fix GTA 5 crasht bij opstarten in Windows 10

5. Nu is uw smartphone verbonden met de Intel Unison-app op uw pc en hebt u toegang tot bijna alles wat u maar wilt. Je kunt bestanden uitwisselen tussen de pc en je smartphone; toegang tot afbeeldingen, video’s en albums vanaf uw telefoon; sms-berichten vinden, bellen en gebeld worden; reageren op meldingen en meer.

Intel Unison: eerste indrukken en gedachten

Ten eerste vind ik het leuk dat Intel Unison een netjes ontworpen app is die rekening houdt met de esthetiek van Windows 11. Het is niet een van die opgeblazen apps van fabrikanten die inderdaad met belangrijke functionaliteiten worden geleverd, maar een vreselijke gebruikersinterface / UX hebben. Intel heeft erg goed werk geleverd op het gebied van design, dus een pluim daarvoor.

Afgezien daarvan denk ik dat Intel, wat de functies betreft, bijna alle bases heeft gedekt, behalve het streamen van Android-apps op de pc. In de toekomst zou het bedrijf de mogelijkheid kunnen toevoegen om apps rechtstreeks van de telefoon naar uw pc te streamen, zoals de Phone Link-app van Microsoft doet voor Samsung-telefoons.

Ik heb alle functies getest die momenteel beschikbaar zijn in deze app, inclusief bellen vanaf de pc, en ze werkten absoluut geweldig. In tegenstelling tot de Phone Link-app biedt Intel Unison alle foto- en videoalbums van je telefoon, waardoor het gemakkelijker wordt om alles te exporteren waarnaar je op zoek bent.

Wat me vervolgens verbaasde, waren de razendsnelle bestandsoverdrachtssnelheden van Intel Unison. Het was in staat om in slechts 3 seconden een videobestand van 40 MB van mijn computer naar mijn Android-telefoon te sturen met behulp van een peer-to-peer-verbinding (wifi), wat geweldig is. Merk op dat wanneer u verbonden bent via Bluetooth om te bellen, de overdrachtssnelheid vertraagt. Het is dus aan te raden om Bluetooth uit te schakelen als je snel grote bestanden wilt overzetten.

  Fix 0x800f0831 Windows 10 Update-fout

Daarnaast kunt u sms-berichten openen en beantwoorden en worden meldingen van al uw smartphone-apps weergegeven. U kunt reageren op de meldingen vanuit het actiecentrum van Windows 11. Cool toch? Over het algemeen zou ik de Intel Unison-app een enorme pluim geven, alleen vanwege de uitstekende snelheid van de bestandsoverdracht. Afgezien daarvan zit het boordevol functies en werken ze zoals bedoeld.

Verbind uw smartphone en pc met behulp van Intel Unison

Dit is dus hoe je Intel Unison kunt instellen op je Windows 11-computer en Android- of iOS-smartphone. Het installatieproces is eenvoudig, u hoeft alleen de QR-code te scannen en de machtigingen toe te staan, en u bent klaar om te gaan. Hoe dan ook, als u een vergelijkbare app wilt gebruiken, is de Dell Mobile Connect-app op Windows 10/11 ook redelijk goed. En als u uw Android-telefoon handmatig naar een pc wilt spiegelen en apps wilt streamen, kunt u onze gedetailleerde zelfstudie volgen. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in het gedeelte Opmerkingen hieronder.