Interne opslag vrijmaken op uw Android-telefoon

Ben je de melding van weinig opslagruimte op je telefoon beu?

Geconfronteerd met problemen tijdens het downloaden van een bestand, een applicatie of de melding dat er weinig opslagruimte is, blijft zo nu en dan constant opduiken? Reageert uw Android-telefoon langzaam, slecht en lui op uw opdrachten? In de meeste gevallen duidt dit op onvoldoende opslagruimte.

Android-telefoons zijn misschien de keuze van de mensen. Maar toch staat het voor een al lang bestaande overweldigende vraag over hoe ruimte vrij te maken op Android.

Bovendien is het altijd irritant om te zien dat de melding ‘minder interne opslag’ zo nu en dan tussen ons werk door komt en onze Android-apparaten belemmert om hun volledige potentieel te benutten. Bovendien, terwijl je vecht met de interne opslag omdat deze laag is, heb je de neiging om je kostbare tijd te verspillen aan iets dat snel kan worden geregeld.

We moeten er rekening mee houden dat de totale ruimte die door de applicatie wordt ingenomen, de toevoeging is van de app zelf, de gegevens die hij bezit en de cache. Hier is een voorbeeld voor een beter en sneller begrip. Stel dat je Amazon Music op je apparaat hebt geïnstalleerd en dat je ook enkele nummers offline hebt gedownload.

Amazon Music kan meer dan 1 GB aan ruimte gebruiken door gegevens in de cache op te slaan. Je hebt dan twee keuzes: open de Amazon Music-app en vertel de app om een ​​kleine hoeveelheid gegevens in de cache op te slaan terwijl je naar offline muziek luistert of om de gegevens in de cache krachtig te wissen. De laatste optie zal ertoe leiden dat alle cachegegevens van die app worden verwijderd.

Laten we nu nog enkele manieren bekijken om interne opslag op Android-telefoons vrij te maken.

Door de gegevens in de cache van de apparaten te wissen

Gegevens in de cache worden op het apparaat opgeslagen om het proces sneller te laten verlopen en een superieure gebruikerservaring te bieden.

U kunt de interne opslagruimte van uw apparaten vrijmaken door de gegevens in de cache te wissen. Hiermee worden de bestanden verwijderd die door die gegevens worden gebruikt. De bestanden die worden gebruikt door gegevens in de cache zijn alleen voor het gemak en niet per se vereist. Bovendien kunnen verlopen cachebestanden privacy- en beveiligingsproblemen veroorzaken.

Door de gegevens in de cache te verwijderen, verhogen we de prestaties van onze Android-telefoons en de laadsnelheid van de inhoud van specifieke applicaties.

U kunt de ongewenste gegevens in de cache verwijderen door het pictogram Instellingen op het scherm van uw apparaat te openen > Tik op Applicaties > Applicatiebeheer > Cache wissen. Nadat de gegevens in de cache zijn gewist, wordt er wat opslagruimte hersteld en werkt de toepassing normaal gesproken weer.

Door onnodige gedownloade applicaties en bestanden te verwijderen

Het verwijderen van applicaties van uw apparaat is een van de meest voor de hand liggende manieren om ruimte vrij te maken op Android-apparaten. Maar wat als alle apps op uw apparaten op de een of andere manier belangrijk voor u zijn?

In een soortgelijk scenario kunt u de onnodige gedownloade bestanden die in de downloadmap staan ​​en die mogelijk als cookies op uw apparaat zijn terechtgekomen, verwijderen. Deze bestanden zijn over het algemeen verouderd en hebben weinig tot geen nut. Ze hebben de neiging om de interne opslagruimte van het apparaat in beslag te nemen. De andere manier is ook door de offline kaarten te verwijderen, die vaak onopgemerkt blijven.

U kunt de bestanden verwijderen door naar de download-app te gaan en het bestand dat u wilt verwijderen te selecteren door erop te klikken en vast te houden.

Door een back-up van de gegevens te maken naar de cloud of Google Drive

U kunt een back-up maken van foto’s, video’s en andere grote bestanden zoals HD-films en video’s naar de cloud. Zelfs uw grote gamebestanden kunnen naar de cloud worden geüpload. Later kunt u die bestanden van uw apparaat verwijderen zodra de back-up is voltooid. Dit zal resulteren in het besparen van een ruime hoeveelheid opslagruimte. Bovendien heb je overal toegang tot je cloudaccount als je toegang hebt tot een internetverbinding.

  Aangepaste tegels toevoegen aan snelle instellingen in Android

Het maken van een back-up van gegevens is eenvoudig, omdat u dit met slechts een paar klikken kunt doen. U kunt een back-up maken van uw bestanden in Google Drive en van foto’s in Google Foto’s. U kunt een back-up maken van een beperkt aantal foto’s en video’s. Google Drive biedt zijn gebruikers in totaal 15 GB aan ruimte. Je kunt deze ruimte gebruiken in Gmail, Google Foto’s en Google Drive.

Op deze manier blijven de back-upgegevens (bestanden en foto’s) veilig. Bovendien is het tijdbesparend omdat er een back-up plaatsvindt wanneer u verbonden bent met internet. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw gegevens. U hoeft uw telefoon niet eens langzamer te maken door die gegevens op uw apparaat te bewaren.

Ruim de rommel van uw apparaten regelmatig op met Files by Google

Bestanden van Google is een andere optie voor het verwijderen van ongewenste of dubbele bestanden door op de knop ‘opschonen’ in de linkerbenedenhoek van het scherm van het apparaat te tikken na het openen van de toepassing Bestanden.

Het inspecteert ook het apparaat en komt met suggesties voor het vrijmaken van opslagruimte op je Android-mobiele telefoon. Het heeft de belangrijke functie om de gebruiker opslag- en opschoningsmeldingen te bieden.

Het waarschuwt u met tijdige pop-ups om ongewenste of tijdelijke bestanden en media op te ruimen voordat uw Android-apparaat geen opslagruimte meer heeft. Deze app zal een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van de prestaties van de apparaten.

Bovendien helpt het u ook om essentiële bestanden en media sneller te vinden door op de knop ‘Bladeren’ te klikken.

Door een SD-kaart toe te voegen

U kunt zich uitgeput voelen in een fase waarin u misschien geen opslagruimte meer heeft en u kunt het zich niet eens veroorloven om de bestanden en apps te verwijderen. U kunt geen extra ruimte maken voor inkomende bestanden en nieuwe apps. Dit gebeurt vaak omdat de ingebouwde opslag van de apparaten ondiep is.

  Hoe de iOS 14-app-bibliotheek op Android te repliceren

In dit geval moet u een microSD-kaart gebruiken die u naar behoefte extra opslagruimte kan bieden. Tegenwoordig hebben de meeste Android-telefoons een extra slot voor een SD-kaart. U kunt de binnenkomende gegevens en mediabestanden vanuit het apparaatgeheugen naar een SD-kaart verplaatsen of de SD-kaart als uw standaardkaart gebruiken om verschillende bestanden op te slaan.

Het komt in verschillende reeksen, van 2 GB tot 2 TB. Enkele van de suggesties worden hieronder gegeven:

#
Voorbeeld
Product
Beoordeling
Prijs

1SanDisk 128GB Ultra microSDXC UHS-I geheugenkaart met adapter – 120MB/s, C10, U1, Full HD, A1, Micro…

Nog geen beoordelingen

$ 17,90

Koop op Amazon
2SanDisk 256GB Extreme microSDXC UHS-I geheugenkaart met adapter – tot 160MB/s, C10, U3, V30, 4K,…

Nog geen beoordelingen

$ 42,60

Koop op Amazon
3SAMSUNG EVO Select Micro SD-geheugenkaart + Adapter, 512GB microSDXC 130MB/s Full HD & 4K UHD, UHS-I,…

Nog geen beoordelingen

$60,98

Koop op Amazon

Conclusie

De ongewenste herinnering in onze Android-mobiele telefoon is net als de negatieve herinneringen die in onze gedachten aanwezig zijn. Hoe snel het wordt verwijderd, hoe efficiënter de prestaties en de gebruikerservaring zullen zijn. Wanneer u een Android-telefoon koopt, moet u de configuratie doorlopen en er een kopen die voldoende geheugen heeft voor uw vereisten.

U kunt de hierboven genoemde methoden uitproberen om ruimte vrij te maken op Android. Als ze na verloop van tijd niet werken, kun je zeker overwegen een SD-kaart aan te schaffen.

U kunt ook kijken naar de beste Android-software voor gegevensherstel.

Wil je je telefooncamera verbeteren? Installeer GCam op uw Android-apparaat.

gerelateerde berichten