iOS 7.1 beschikbaar om te downloaden; Dit is wat er nieuw is

Het wachten is eindelijk voorbij, aangezien de nieuwste iOS-iteratie, iOS 7.1, een tijdje geleden voor het grote publiek werd vrijgegeven. De update, ondanks dat het incrementeel is, brengt een verscheidenheid aan nieuwe functies en bugfixes, waaronder het geheel nieuwe CarPlay dat Apple een tijdje geleden liet zien, verbeteringen aan TouchID, Siri, iTunes Radio, Kalenders en een aantal andere dingen. We zullen kijken naar wat opmerkelijk nieuw is na de pauze.

Nieuwe functies in iOS 7.1

CarPlay

CarPlay is het hoogtepunt van de nieuwe update, zozeer zelfs dat het het grootste blok krijgt, zelfs op de officiële iOS 7.1 Update-pagina van Apple. Deze nieuwe functie, voorheen bekend als iOS in de auto, stelt je in staat om je telefoon draadloos te verbinden met het entertainmentsysteem van je auto en verschillende functies met Siri gemakkelijker te bedienen, waaronder het dicteren van berichten, het voeren/beantwoorden van telefoongesprekken, het regelen van het afspelen van muziek en meer. CarPlay zal standaard aanwezig zijn in de nieuwere modellen van Ferrari, Mercedes-Benz en Volvo, terwijl Ford en BMW in de nabije toekomst op de kar zullen springen.

Siri

De favoriete persoonlijke assistent van Apple krijgt nu betere, natuurlijk klinkende stemmen voor meer talen, waaronder Brits Engels, Japans, Chinees en Australisch Engels. Het zal ook sneller reageren via een nieuwe push-to-talk-achtige modus, waarbij je de Home-knop zo lang als je wilt ingedrukt kunt houden en Siri zal blijven luisteren, waarbij pauzes in het gesprek effectief worden genegeerd.

iTunes-radio

iTunes Radio is misschien niet zo populair als Apple had gehoopt, maar het krijgt nog steeds een paar coole toevoegingen. Het is nu gemakkelijker om zenders te maken voor je favoriete artiesten en liedjes dankzij de toevoeging van een zoekveld direct boven Uitgelichte zenders. Albums kopen is gemakkelijker vanaf het scherm Nu afspelen en je kunt je eindelijk abonneren op iTunes Match met je iDevice in plaats van de noodzaak van iTunes op een Mac of pc te verplichten.

  Hoe iOS 14 het startscherm van je iPhone gaat transformeren

Kalender

De kalender-app profiteert van de automatische toevoeging van lokale feestdagen voor een aantal landen. Je kunt nu ook een lijst van je aankomende evenementen inschakelen in de maandweergave.

Camera

Deze is alleen specifiek voor de iPhone 5s. Apple heeft een nieuwe instelling voor HDR geïntroduceerd waarbij de camera automatisch detecteert of HDR vereist is voor de scène die wordt opgenomen, en de instelling automatisch inschakelt. Zeg maar dag tegen die donkere zonsondergangen!

Een andere toevoeging, hoewel niet strikt camera-gerelateerd, is de mogelijkheid om alle foto’s in een burst te uploaden. Wanneer u nu uw telefoon op de computer aansluit, kunt u alle foto’s in een burst importeren in plaats van de geselecteerde paar die eerder beschikbaar waren.

Diversen (inclusief bugfixes)

Er zijn ook een aantal kleine toevoegingen, volgens het officiële wijzigingslogboek

Ondersteuning voor iCloud-sleutelhanger in andere landen
FaceTime-oproepmeldingen worden automatisch gewist wanneer u een oproep op een ander apparaat beantwoordt
Lost een bug op die af en toe een crash op het startscherm kon veroorzaken
Verbetert Touch ID-vingerafdrukherkenning
Verbeterde prestaties voor iPhone 4
Corrigeert weergave van ongelezen e-mailbadge voor nummers groter dan 10.000
Verdere verfijningen van de gebruikersinterface

Houd er rekening mee dat er ook een aantal toegankelijkheidsverbeteringen zijn, maar we zullen erover praten in de visuele revisies hieronder, omdat dat alleen maar passend lijkt.

  Beste wifi-analyzers om het onzichtbare in de gaten te houden (Windows, iOS en Android)

Visuele (interface) wijzigingen in iOS 7.1

Schuifregelaar uitschakelen

De schuifregelaar bevindt zich niet langer in een grote rode rechthoek; in plaats daarvan krijg je een witte, langwerpige schuifregelaar met een discrete annuleerknop onderaan het scherm. De animatiesnelheid is ook iets verlaagd voor een beter algemeen effect.

Telefoon beantwoorden en weigeren

Ook hier zijn de rechthoekige knoppen verdwenen. Nu krijg je ronde knoppen Accepteren en Weigeren, met zwevende cirkels bovenaan voor Herinner me later en Weigeren met bericht. Een subtiele visuele verandering voor een nog consistentere gebruikerservaring.

Kiezer

In overeenstemming met de hierboven genoemde wijziging van de telefoon-app, is de grote groene rechthoek voor het plaatsen van een oproep ook verdwenen – u krijgt nu een ronde telefoonpictogramknop in het midden. Evenzo is het toevoegen van nieuwe contacten bij het intoetsen van een nummer ook verdwenen; in plaats daarvan verschijnt er een + teken naast het nummer, als u erop tikt, wordt de bovengenoemde functie uitgevoerd. Het lijkt erop dat Apple meer gefocust is op het visueel houden van dingen en het in het algemeen afschaffen van tekst.

Muziek

Nog een discrete verandering. In de Muziek-app zijn de Repeat- en Shuffle-knoppen prominenter aanwezig en hebben ze nu een roze achtergrond in tegenstelling tot de transparante in iOS 7.

Toetsenbord

Op het standaard iOS-toetsenbord zijn de Shift- en Delete/Backspace-toetsen nu prominenter aanwezig, met een iets gedurfdere achtergrond in vergelijking met de rest van het toetsenbord. Het resultaat? Ze vallen op.

Beweging (parallax)

Het parallax-effect voor achtergronden/wallpapers veroorzaakte veel controverse met iOS 7. Hoewel het mogelijk was om beweging te verminderen in de instellingen voor Toegankelijkheid, is het nu gemakkelijker toegankelijk. Je krijgt een optie om beweging in of uit te schakelen bij het instellen van een nieuwe achtergrond, in plaats van door een overvloed aan instellingen te moeten prutsen om het genoemde resultaat te bereiken.

  Hoe GIF's op Facebook Messenger te verzenden [iOS]

Toegankelijkheid

Er zijn een aantal toevoegingen aan de toegankelijkheidsinstellingen geweest, behalve de bewegingsreductie die we net eerder noemden. De horizon voor de Bold-lettertype-instelling is uitgebreid, waardoor deze nu ook van toepassing is op de toetsenbord-, rekenmachine- en pictogramlabels. Vervolgens is er een nieuwe contrastinstelling toegevoegd waarmee de gebruiker knopvormen kan inschakelen, de app-kleuren (inclusief dock-achtergrond) donkerder kan maken en de transparantie en het witpunt kan verminderen. Tot slot geldt bewegingsreductie ook voor de gebruikersinterfaces Weer, Berichten en de App Switcher.

Dat is een samenvatting van alle grote veranderingen die iOS 7.1 met zich meebrengt voor je compatibele iPhone, iPod touch of iPad. Hoewel het wijzigingslogboek klein is, is de impact aanzienlijk groot, en dat is precies waar Apple op hoopte met deze release.

Een waarschuwing voor gebruikers van jailbreak

Als je een jailbreak-gebruiker bent, is deze update niets voor jou. Apple heeft de kritieke kernel-exploits gesloten die werden gebruikt door evas1on7, en daarom, mocht je updaten, zou je je jailbreak voor onbepaalde tijd kunnen verliezen. Je kunt nu het beste updaten naar iOS 7.0.6 (en binnenkort, voordat Apple het firmware-ondertekeningsvenster op dat venster sluit), aangezien dat een patch biedt voor een belangrijke beveiligingsfout die je dankbaar zult zijn, en wacht maar af uit totdat de jailbreak-gemeenschap anders zegt. Je bent gewaarschuwd!