iOS 7-alarmen automatisch uitschakelen wanneer media wordt afgespeeld of stroom is aangesloten

De moderne smartphone heeft veel gadgets vervangen, waaronder maar niet beperkt tot de muziekspeler, het persoonlijke dagboek, de takenlijst voor pen en papier, de low-end scanner, de GPS-navigator en de conventionele wekker. Ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst iemand een alarm heb zien instellen op iets anders dan hun smartphone of tablet.

Nu wordt de iOS ‘Clock’-app geleverd met goede maar eenvoudige alarmfunctionaliteit. Je kunt meerdere alarmen instellen, instellen dat ze na een bepaalde periode worden herhaald, ze verschillende labels, verschillende alarmtonen geven en Snooze in- of uitschakelen, maar er is weinig tot geen ‘intelligentie’ betrokken bij deze digitale wekker-app. Je stelt hem in om op een bepaalde tijd te rinkelen, en hij gaat op die bepaalde tijd over – duidelijk en eenvoudig. AlarmRestrict7 is een nieuwe tweak beschikbaar voor iOS 7 die tot doel heeft dat te veranderen door slechts een klein beetje slimheid toe te voegen aan de domme Alarms-functionaliteit. We bespreken het in meer detail na de sprong.

  GBA4iOS 2.0 brengt iPad-ondersteuning, Dropbox Sync en een nieuwe gebruikersinterface voor iOS 7

AlarmRestrict7 is ontwikkeld door Richard Lindsay en stelt u in staat uw wekker uit te schakelen in situaties waarin:

Stroom is aangesloten
Stroom is losgekoppeld
Bluetooth is verbonden
Media wordt afgespeeld

Deze zijn op dit moment vrij beperkt, maar we hopen dat ze in de toekomst zullen uitbreiden.

Ik heb AlarmRestrict7 getest op een iPhone 4S met gejailbreakt iOS 7.0.4. Ik heb het ingesteld om alarmen uit te schakelen wanneer media aan het spelen waren, en precies dat deed het. Terwijl ‘Sweet Disposition’ op de achtergrond speelde, ging het alarm voor 16:19 niet af en werd automatisch uitgeschakeld.

  Schermfilters inschakelen om kleurenblindheid te compenseren in iOS 10

Het gebruik van deze tweak hangt af van hoe u alarmen gebruikt. Als je ze alleen gebruikt om wakker te worden en je woont alleen, dan is het idee om alarmen uit te schakelen terwijl muziek speelt logisch. Immers, als je al wakker bent, wat heeft het dan voor zin om alarm te slaan om wakker te worden?

De andere situaties voor het uitschakelen van het alarm lijken mij echter niet logisch. Als ik om 7 uur ’s ochtends gewekt wil worden door mijn iPhone, wil ik dat hij dat doet, ongeacht of hij wordt opgeladen of niet.

Ikzelf zal deze aanpassing niet gebruiken omdat ik bij mijn familie woon die op dat moment mijn iPhone kan gebruiken om media af te spelen terwijl ik in mijn kamer slaap, ervan uitgaande dat het alarm afgaat wanneer het tijd is voor mij om wakker te worden .

  JellyLock7 is een aanpasbaar Android-geïnspireerd vergrendelscherm voor iOS 7

AlarmRestrict7 is gratis beschikbaar van ModMyi repo op Cydia.

Je hebt misschien een gebruik voor AlarmRestrict7 dat ik niet kon bedenken, dus laat het ons weten door hieronder een opmerking achter te laten.