Is Babbel of Duolingo beter voor het leren van een taal?

Als je een beginner bent die niet zeker weet of Babbel of Duolingo beter is? En je wilt weten welk taalleerprogramma je moet gebruiken om een ​​internationale taal te leren? Je bent precies aangekomen waar je moet zijn. Babbel versus Duolingo, de betere leerapp, wordt in dit artikel grondig vergeleken. Waar wacht je dan nog op? Laten we het uitzoeken.

Is Babbel of Duolingo beter voor het leren van een taal?

Hier hebben we het verschil tussen Babbel en Duolingo in detail uitgelegd.

Wat is Babbel?

Een van de belangrijkste rivalen van Duolingo wiens doel het is om gebruikers zo snel mogelijk in de door hen gekozen taal te laten spreken. Babbel, in tegenstelling tot Duolingo, biedt een premium op abonnementen gebaseerde service met flexibele prijsniveaus, een eerlijke proefperiode en een inleiding tot programmeerconcepten. Het leren wordt door het programma zo geconcentreerd dat je zelfs na het beëindigen van een sessie blijft voortbouwen op de informatie die je al hebt opgedaan.

Functies

 • Er zijn 14 verschillende talen beschikbaar.
 • Handig ingeplande, hapklare lessen van 10 tot 15 minuten.
 • Perfect voor zowel beginnende als ervaren studenten.
 • Gebruik een beoordelingsmanager om te garanderen dat u behoudt wat u in de loop van de tijd leert.
 • Gebruik spraakherkenningstechnologieën om ervoor te zorgen dat uw uitspraak nauwkeurig is.

Voordelen van Babbel

 • Goed onderwezen grammatica is duidelijk. Alle nieuwe regels worden grondig en behulpzaam uitgelegd, vooral in het grammaticagedeelte.
 • Het is een goede balans tussen amusement en educatie.
 • Babbel zal nuttig blijven voor taalleerders die de beginfase van hun reis voorbij zijn.
 • Gebruikers kunnen hun fouten corrigeren aan het einde van een les of nadat ze hun flashcards op de desktopversie van de app hebben uitgevoerd. Dit is een uitstekende eigenschap omdat de meeste mensen het beste leren door te zien waar ze fout zijn gegaan.

Nadelen van Babbel

 • De mobiele app heeft een paar bugs. Babbel is waarschijnlijk niets voor jou als je een app voor het leren van talen op je telefoon wilt om je te helpen een taal te leren. Omdat u uw fouten op mobiel niet kunt corrigeren.
 • Het is niet ideaal om meerdere talen te leren. Als je het type persoon bent dat in meerdere talen tegelijk ploetert, wordt Babbel al snel onbetaalbaar. Elke nieuwe taal vereist extra abonnementskosten.
 • Babbel is nogal prijzig voor een abonnement op een desktopprogramma, vooral als u ervoor kiest om maandelijks te worden gefactureerd. Er zijn zoveel uitstekende internettools beschikbaar voor het leren van talen.
 • Het is een beetje vervelend, maar voor sommigen is de game-achtige kwaliteit van apps een belangrijk verkoopargument.

Wat is Duolingo?

Als een gamified methode om nieuwe talen te leren, Duolingo is een applicatie voor het leren van talen die zowel studenten als docenten kunnen gebruiken. Er zijn 39 verschillende taalopties om uit te kiezen (Roemeens, Schots-Gaelisch, Japans, Hindi, Tsjechisch, Vietnamees, Oekraïens, Wels, Hawaïaans, Grieks, Swahili, Hebreeuws, Arabisch, Koreaans, Roemeens, Latijn en Chinees) met uiterst eenvoudige start procedures voor alles, van Spaans en Frans tot Koreaans en Japans en nog veel meer. Duolingo werkt momenteel aan Hongaars, Fins en Navajo om in de lijst op te nemen. Het is ook allemaal gratis. Lezen, schrijven, spreken en luisteren zijn de vier taalvaardigheden die worden benadrukt in deze online tool, die op verschillende apparaten werkt.

  Hoe u uw Retina-display op zijn eigen resolutie kunt gebruiken

Functies

 • Duolingo geeft je de mogelijkheid om je te concentreren op wat je al hebt geleerd om je vaardigheden aan te scherpen, terwijl je ook vooruit kunt gaan en nieuwe woordenschat en vaardigheden kunt opdoen.
 • De lessen op Duolingo zijn op een ordelijke, progressieve manier ingedeeld om gebruikers te laten zien hoe ze hun taalvaardigheid kunnen verbeteren. Bovendien neemt Duolingo een deel van de onzekerheid weg over wat je zou moeten oefenen.
 • Duolingo houdt bij hoe vaak je de app bezoekt om een ​​les af te maken. Het is waarschijnlijk dat u uw reeks niet wilt beëindigen, dus u blijft dagelijks terugkeren.
 • Hoewel het leren van een taal moeilijk kan zijn, maakt Duolingo zijn cursussen meer als spellen, waardoor je betrokken en enthousiast blijft om te leren.
 • Door je een basis te geven in grammatica en woordenschat en je vervolgens te concentreren op lees-, schrijf-, spreek- en luistervaardigheid met leuke activiteiten, probeert Duolingo goed afgeronde vaardigheden op alle gebieden te verbeteren.

Voordelen van Duolingo

 • Een plaatsingstest om uw taalniveau te bepalen is inbegrepen.
 • Bewaakt uw leervoortgang.
 • De gratis versie bevat alle cursussen.
 • Herhaling van woorden nadat u ze hebt geselecteerd.
 • Eenvoudig in gebruik.

Nadelen van Duolingo

 • Niet gerelateerd aan het vocabulaire van voorbeeldzinnen.
 • Duolingo ondersteunt niet meerdere talen.
 • Overmatig gebruik van gamification creëert een vals gevoel van voldoening.
 • De schaarste aan native speakers.
 • Enkele vragen bevatten ontbrekende of onjuiste woorden.

Verschil tussen Babbel en Duolingo

Er zijn aanzienlijke verschillen tussen Babbel en Duolingo, ondanks het feit dat de twee bedrijven in een aantal opzichten op elkaar lijken.

Het belangrijkste verschil tussen Babbel en Duolingo is als volgt:

Babbel
Duolingo
Babbel is superieur in totale taalvaardigheid.
Duolingo is superieur voor sporadische taalleerders.
Babbel biedt een volledig advertentievrije ervaring, zodat u zich kunt concentreren op studeren.
De gratis versie van Duolingo wordt gefinancierd door advertentieruimte te verkopen aan bedrijven, die vervolgens irritante reclames vertonen binnen het programma.
Babbel biedt lessen aan die oefenen in conversatie en culturele onderdompeling omvatten.
Duolingo verzorgt cursussen voor adaptief leren.
Het ontwerp van Babbel is gericht op meer serieuze volwassen leerlingen die kiezen voor een minder gecompliceerde manier van taalonderwijs zonder extra gamification.
Duolingo richt zich meer op jongeren en jongere leerlingen met zijn stripfiguren en flamboyant kleurrijk ontwerp.
Babbel biedt vier abonnementsprogramma’s met maandelijkse betalingen.
Duolingo biedt een gratis versie met advertenties en een maandelijks lidmaatschap zonder advertenties.
Babbel richt zich op het aanleren van cultureel en taalkundig advies over de taal die je studeert, in plaats van alleen woordenschat en zinsbouw.
Duolingo’s lessen missen vaak de verfijning om belangrijke culturele nuances en real-world scenario’s aan te pakken.

  Een computer wakker maken in Splashtop

Babbel versus Duolingo: wat is beter?

Babbel is een taalleerservice die streeft naar een evenwicht tussen grondigheid en kosteneffectiviteit.

Duolingo is waarschijnlijk de meest bekende app voor het leren van talen op de markt. Een van de belangrijkste voordelen is dat het volledig gratis is, maar een nadeel is dat de lessen enigszins willekeurig zijn. Als je nog steeds niet zeker weet of Babbel of Duolingo beter is? – wacht even. We geven je meteen het antwoord.

 • Veel gebruikers beweren dat Babbel om een ​​aantal redenen de voorkeur heeft boven Duolingo na zorgvuldige evaluatie en testen van beide apps voor het leren van talen.
 • Babbel wordt beoordeeld als superieur aan Duolingo wat betreft de kwaliteit van het curriculum, de lesmethode en de levering.
 • Duolingo wil het leren van een taal leuk en boeiend maken door er een spel van te maken, terwijl Babbel zich concentreert op een meer solide en conventionele benadering van het onderwijzen van een vreemde taal door middel van diepgaande cursussen.
 • In termen van efficiëntie, gebruikersbetrokkenheid van Babbel versus Duolingo en geboden ondersteuning presteert Babbel beter dan Duolingo.
 • Het enige aan Duolingo is dat het gratis is en gamification heeft, maar dat is het dan ook. De superieure app voor het leren van talen in het algemeen is Babbel.

Kostenvergelijking tussen Babbel en Duolingo

Laten we de kostprijzen van Duolingo en Babbel vergelijken voordat we tot een conclusie komen. In wezen bieden beide bedrijven verschillende abonnementen. Laten we het nu eerst hebben over Babbel.

 • Babbel biedt klanten in totaal vier verschillende abonnementen, die allemaal toegang geven tot één gekozen taal (van hun 15 verschillende talen om uit te kiezen).
 • Er zijn vier verschillende betalingsmogelijkheden voor u beschikbaar.
 • Het maandelijkse abonnement, dat $ 14 per maand kost. Het abonnement van drie maanden, dat $ 10 per maand kost. Het abonnement van zes maanden, dat ongeveer $ 8,50 per maand kost en het abonnement van 12 maanden, dat de beste waarde biedt voor ongeveer $ 7 per maand.

De kosten van Duolingo zijn als volgt.

 • U kunt Duolingo gratis gebruiken of u kunt zich abonneren op hun commerciële service genaamd Duolingo Plus.
 • Het Plus-abonnement kost $ 84 of $ 7 per maand per jaar.
 • Om twijfel te voorkomen, door te upgraden naar het Plus-abonnement, rekent Duolingo af met die opdringerige reclames en biedt het grenzeloze harten en testpogingen, evenals individuele lessen om je fouten te overlopen.

Daarom zijn de kosten in wezen hetzelfde bij het vergelijken van de betaalde programma’s van de twee bedrijven. Voor een heel jaar is uw budget ongeveer $ 7 per maand. Daarom is het moeilijk om in deze situatie een winnaar te kiezen. Babbel vs Duolingo is beide goedkoper dan andere concurrenten voor het leren van talen. Bovendien, Duolingo vs Babbel kosten, bieden beide bedrijven klanten de mogelijkheid om hun programma’s uit te proberen voordat ze zich volledig committeren. Babbel biedt een geld-terug-garantie van 20 dagen als je niet tevreden bent met de service, terwijl Duolingo een gratis proefperiode van 14 dagen aanbiedt om het Plus-abonnement uit te proberen.

  Hoe op de Home-knop te klikken met een muis op een iPad

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Welk platform biedt de meeste talen om te leren?

Ans. Met Babbel kun je slechts 15 talen leren, terwijl je met Duolingo er maximaal 39 kunt leren.

Q2. Wat is goedkoper, Duolingo of Babbel?

Ans. Als je een taal wilt leren zonder geld te betalen, is Duolingo de voorkeursoptie omdat het zijn informatie gratis verstrekt. Babbel is over het algemeen goedkoper omdat de pro-editie van Duolingo iets meer kost dan Babbel.

Q3. Wat onderscheidt Duolingo en Babbel van elkaar?

Ans. Babbel richt zich op een krachtigere en meer conventionele benadering van het onderwijzen van een vreemde taal door middel van diepgaande lessen. Terwijl Duolingo je leerproces wil gamificeren en een eigentijdse ervaring wil bieden. Dit is het fundamentele onderscheid tussen de twee diensten.

Q4. Biedt Duolingo een certificaat aan?

Ans. Na het afleggen van de test wordt het Duolingo-certificaat 48 uur later beschikbaar gesteld.

Q5. Kun je een certificaat behalen na het volgen van een cursus over Babbel?

Ans. Ja! Voor elke cursus die u afrondt op Babbel, kunt u een certificaat behalen.

Q6. Zijn Duolingo- en Babbel-certificaten authentiek?

Ans. De Duolingo-certificering is niet echt een certificering, want het bewijst alleen dat je geslaagd bent voor een examen op een online oefenplatform. Hoewel het geen formele kwalificatie is, bevat dit certificaat details over de inhoud en moeilijkheidsgraad van de cursus.

***

We hopen dat dit artikel heeft geholpen om eventuele verwarring over Is Babbel of Duolingo beter op te lossen. Uiteindelijk hangt alles af van wat je nodig hebt. Babbel en Duolingo hebben, net als elk ander product of dienst, voor- en nadelen. Om verwarring te voorkomen hebben we ook het kostenverschil tussen Duolingo en Babbel genoemd. Je kunt altijd gaan met wat beter bij je past. Laat hieronder gerust een reactie achter als je vragen hebt.

gerelateerde berichten