Is het goed genoeg om programmeurs te vervangen?

Met de recente aankondiging van Copilot X is GitHub op weg om het ecosysteem van de ontwikkelaar te verbeteren.

Volgens GitHub-onderzoek was Copilot een groot succes en verbeterde de focus met 74%.

Het zorgde er ook voor dat gebruikers zich 88% productiever en efficiënter voelden door repetitieve taken met maar liefst 96% te automatiseren. Deze cijfers duiden erop dat Copilot X meer invloed zal hebben op de productiviteit van programmeurs.

Er zijn echter al zorgen over hoe automatisering programmeurs kan vervangen. En daarom kijken we in dit artikel naar Copilot X en kijken we of dit van invloed is op de arbeidsmarkt.

Laten we beginnen.

Wat is copiloot X?

Copilot X is de verbeterde versie van de reeds bestaande Copilot-app. Het voegt meer functies toe aan de door kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven codeerpartner, inclusief chat- en spraakfuncties die gericht zijn op het verbeteren van de codeerervaring door de context te begrijpen en dienovereenkomstig suggesties te doen.

In de kern maakt Copilot X gebruik van de nieuwste OpenAI’s GPT-4. Als gevolg hiervan wordt het efficiënter en nauwkeuriger bij het voorstellen van code en het beantwoorden van vragen. Afgezien daarvan biedt het ook ondersteuning voor pull-aanvragen.

Momenteel is Copilot X in preview (alleen op uitnodiging). Dus als je het wilt proberen, kun je je aanmelden en wachten tot ze je toegang geven.

Ondertussen kunt u de reeds beschikbare Copilot (gebaseerd op GPT 3.5) uitproberen en zien wat deze te bieden heeft. Het is een betaalde oplossing. U kunt het echter gratis gebruiken als u een student bent of een open-sourcebijdrager! Anders gebruikt u hun gratis proefversie of betaalt u maandelijkse kosten om er toegang toe te krijgen.

Opmerking: Copilot is gratis voor studenten, docenten en open-sourcebeheerders.

Hoe werken Copilot en Copilot X?

Het basisidee achter Copilot is om het geavanceerde OpenAI-algoritme te gebruiken om meer te weten te komen over de context van uw code. Zodra dit het geval is, begint het met het doen van suggesties, die u kunt accepteren of negeren.

  12 beste zelf-gehoste e-mailserverplatforms om te gebruiken [2022]

Het helpt ook om basiscodefragmenten te genereren of unit-tests te schrijven (geïntroduceerd in Copilot X).

Om het allemaal mogelijk te maken, doorloopt het OpenAI-model alle open-sourcecode en gebruikt vervolgens de beschikbare kennis om aanbevelingen te doen.

Deze aanpak brengt echter ook meerdere problemen met zich mee, waaronder onveilige code, codefouten en verouderde API’s of uitdrukkingen.

Copilot X verbetert alles wat Copilot doet door een beter contextbewustzijn te introduceren met chat- en spraakfuncties. U kunt de Copilot nu dus vragen een probleem op te lossen of een gedeelte van de code uit te leggen door het te markeren.

Copilot X opvallende kenmerken

Copilot X voegt nieuwe opvallende kenmerken toe aan het Copilot-ecosysteem. Laten we ze hieronder doornemen.

#1. Contextbewuste interactiviteit

Copilot X maakt gebruik van GPT 4, waarmee u er chat- of spraakcommunicatie mee kunt voeren. Dit is handig voor mensen met een codeerprobleem die willen dat de AI naar de code kijkt en suggesties doet.

Het geeft programmeurs ook de mogelijkheid om fouten te onderzoeken en op te lossen.

#2. Documenten

Als u een ervaren programmeur bent, zult u altijd de door de beheerder geschreven documentatie waarderen. Het is goed gestructureerd en overzichtelijk en helpt je snel meer te weten te komen over het concept of idee.

Copilot X brengt documenten rechtstreeks in de IDE van de programmeur. Hiermee kunt u zeer op maat gemaakte documenten genereren die gepersonaliseerde antwoorden op uw vragen bieden. Het volgt de door de beheerder geschreven documentatie en biedt ook inline citaten.

U moet naar Inhoud laden > Vraag stellen gaan om het te gebruiken.

#3. Eenheidstests

GPT 4-aangedreven Copilot X geeft de programmeur ook de mogelijkheid om tests te automatiseren. Het doet dit door te wijzen op ontbrekende unit-tests. Bovendien genereert het nieuwe testcases zodra u een build voltooit.

#4. GitHub-pull-aanvragen

Met GitHub Pull-verzoeken kun je door AI gegenereerde PR-beschrijvingen maken. Deze beschrijvingen worden gegenereerd op basis van uw werk. Met behulp van de aanpak kunt u aangepaste PR-beschrijvingen krijgen om reviewers te helpen meer te weten te komen over uw codewijzigingen.

  12 beste draagbare opladers die u kunt kopen [2022]

#5. Werkt met alle code-editors en IDE’s

Copilot X is, net als Copilot, direct beschikbaar vanuit uw code-editor. Het bevat onder meer Visual Studio, VS Code, JetBrains IDE’s en Neovim.

Wat is het verschil tussen Copilot en Copilot X?

Aangezien Copilot X een upgrade is ten opzichte van Copilot, zit het verschil in functionaliteit. In de kern proberen beide de contextuele betekenis van de beschikbare code te begrijpen en vervolgens op basis daarvan suggesties te doen.

Omdat Copilot X GPT 4 gebruikt, een krachtiger AI-model, biedt het functies zoals de mogelijkheid om gebruikers te helpen met een stuk code, unit-tests te schrijven, gepersonaliseerde GitHub-pull-verzoeken te schrijven en zelfs hulp wanneer de programmeur met een probleem vastzit .

Zal het je vervangen?

Bij het programmeren moet u hulpmiddelen gebruiken. Deze tools omvatten programmeertalen, frameworks, plug-ins, extensies en door AI aangedreven automatiseringstools zoals Copilot X.

Het doel van GitHub is om programmeurs te helpen hun werk efficiënter te doen. Dit betekent dat Copilot X geen programmeurs zal vervangen. In plaats daarvan helpt het hen om hun werk ijveriger te doen, net als elke andere programmeertool.

Copilot X kan coders, programmeurs en software-engineers echter anders beïnvloeden. Laten we dit hieronder bespreken.

Wat als? Je bent een codeur.

Misschien vindt u Copilot X bedreigender als codeur, aangezien codeerders het minst getraind zijn en slechts efficiënt zijn in een of twee technologieën. Het is tenslotte jouw taak om zakelijke ideeën te transformeren die je door softwareontwikkelaars zijn toegewezen.

Dat betekent echter niet dat Copilot X u kan vervangen. Het kan uw werk ondersteunen en code voor u genereren, maar er is menselijk toezicht nodig om ervoor te zorgen dat de code productieklaar is.

Om elke dreiging het hoofd te bieden, moet u leren Copilot in uw workflow te gebruiken en uzelf efficiënter te maken. De beste manier om uw kansen om relevant te blijven in de huidige branche te vergroten, is ook door nieuwe vaardigheden, programmeren, frameworks, enz. Te leren.

Wat als? Je bent een programmeur.

Maar hoe zit het met programmeurs of ontwikkelaars? Nou, Copilot X zou geen invloed op hen moeten hebben. Een programmeur heeft meer ervaring omdat hij een betere kennis en begrip heeft van technologieën, vooral hoe deze te gebruiken om problemen op te lossen. Ze hebben ook goede kennis van algoritmen en kunnen aan complexe problemen werken.

  Hoe u gratis NFT kunt maken zonder gaskosten

Al deze zorgen ervoor dat programmeurs niet worden vervangen. Copilot X kan zelfs de perfecte metgezel worden voor programmeurs, omdat ze het kunnen gebruiken om hun productiviteit te verhogen.

De functies van Copilot X, zoals de mogelijkheid om unittests te schrijven, kunnen hen vanaf het begin helpen bij het schrijven van veilige code. Ook kan de mogelijkheid om vragen te stellen via documenten hen helpen tijd te besparen op onderzoek.

Wat als? Je bent een Software Engineer.

Software-engineers zijn waarschijnlijk het veiligst wanneer het wordt vervangen door enige vorm van automatisering, inclusief Copilot X. Zij zijn tenslotte verantwoordelijk voor het ontwerp en de implementatie van software. Daarom moeten ze zakelijke vereisten begrijpen en omzetten in goede softwareontwerpen. Bovendien spelen hun kennis en ervaring een cruciale rol in hun succes.

Kortom, u bent veilig en Copilot X zal u niet vervangen.

Het is de taak van een programmeur/codeur/software-engineer om apps voor mensen te bouwen. Het vereist een zorgvuldige planning, begrip en uitvoering van complexe ideeën, wat automatiseringstools mogelijk niet doen. Copilot X is ook niet gemaakt om een ​​programmeur te vervangen. In plaats daarvan verbetert het de workflow van de ontwikkelaar.

Moet je Github Copilot of Copilot X als beginner gebruiken?

GitHub Copilot en Copilot X zijn tools gericht op professionele ontwikkelaars. Als beginner vind je Copilot misschien spannend, maar je moet ervan afzien om het tijdens je leerperiode te gebruiken. Dat komt omdat het het meeste van je werk doet, wat je groei kan belemmeren.

Je moet ook weten dat Copilot beter kan. Alle suggesties die het doet, zijn mogelijk niet correct en kunnen ook mazen in de beveiliging opleveren. Dit maakt de gebruikers ook kwetsbaar.

Laatste gedachten

GitHub Copilot X is een veelbelovende update van de toch al opwindende Copilot. Het biedt meerdere prominente functies om programmeurs te helpen kunstmatige intelligentie in hun workflow te gebruiken.

Het vooruitzicht van door AI gegenereerde code kan echter twijfels oproepen bij veel programmeurs, die misschien denken dat ze worden vervangen, vooral als je kijkt naar het groeitempo dat AI het afgelopen jaar heeft laten zien.

Kortom, Copilot X gaat je niet vervangen. Dat komt omdat het nooit bedoeld is om programmeurs te vervangen. In plaats daarvan is het vergelijkbaar met andere tools die op de markt verkrijgbaar zijn en die programmeurs zoals jij kunnen gebruiken om productief, relevant en gefocust te blijven.

Bekijk vervolgens de beste productiviteits-apps voor programmeurs/ontwikkelaars.