Is uTorrent veilig?

uTorrent is een van ’s werelds meest populaire torrent-sites, maar je vraagt ​​je misschien af ​​of het helemaal veilig is. De software van uTorrent wordt als veilig beschouwd en bevat geen gevaarlijke malware. Het risico verbonden aan het gebruik van uTorrent vloeit voort uit het downloaden van gevaarlijke torrents van onbekende bronnen in plaats van de eigenlijke software.

Dus is uTorrent veilig? Het volgende artikel gaat dieper in op de veiligheid van het gebruik van uTorrent en hoe u uw ervaring bij het gebruik van de software kunt maximaliseren.

Veiligheidsproblemen van uTorrent

uTorrent haalde de krantenkoppen in 2015 toen rapporten suggereerden dat Bitcoin-mijnsoftware automatisch werd geïnstalleerd op nietsvermoedende apparaten van gebruikers. Het bleek dat dit geen wijdverbreid probleem was en werd aangepakt toen uTorrent de malware in toekomstige releases verwijderde.

Een andere zorg werd geuit in 2014 toen Google Chrome uTorrent als malware markeerde, ondanks dat er niets werd gedetecteerd door virusscanners. Dit werd later opgelost en had naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met de software zelf. Adware en ransomware kunnen soms worden gebundeld met andere torrent-clients en vormen een risico bij het installeren van de software.

  Fitnessgegevens van Samsung Health synchroniseren met Google Fit

uTorrent-veiligheid

Het simpele antwoord is dat uTorrent als software in feite veilig is?. Veiligheidsproblemen ontstaan ​​door het downloaden van onveilige bestanden waartegen geen enkele torrent-client je kan beschermen. Om veiliger te zijn bij het gebruik van een torrent-client, is het de moeite waard om je verkeer te versleutelen met een VPN.

uTorrent heeft verschillende versies uitgebracht, waarvan sommige als stabieler worden beschouwd dan andere. De nieuwere versie heeft veel meer functies dan eerdere, dus het is aan jou om af te wegen wat je het belangrijkst vindt.

Voor velen is uTorrent versie 2.2.1 het populairst omdat het geen overmatige adware bevat en alle juiste vakjes aanvinkt. Downloadlinks voor oude uTorrent-versies zoals deze zijn nog steeds beschikbaar.

  Aanpasbare muziekspeler met equalizer en thema's

uTorrent anoniem gebruiken

Het wordt aanbevolen dat je torrent-downloads anoniem worden uitgevoerd. Door een VPN-service of proxyservice te gebruiken, kun je torrents downloaden zonder te worden gecontroleerd of gevolgd. Hoe je dit precies doet, vind je stap voor stap online. VPN-services zijn een geweldige manier om uw enige veiligheid te vergroten door gegevens te versleutelen en zijn zeker het overwegen waard.

Advertenties verwijderen uit uTorrent

Veel mensen vinden de advertenties in uTorrent irritant en willen dat ze worden verwijderd. Gelukkig is het mogelijk om deze advertenties te verwijderen door enkele van de geavanceerde instellingen in de uTorrent-software aan te passen. Ga naar het voorkeurenmenu waar u opties vindt om u te helpen de advertenties in de software uit te schakelen.

Dit is een ingebouwde optie, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over de legitimiteit of veiligheid van het uitvoeren van deze actie. Het kan moeilijk te vinden zijn omdat het goed verborgen is, maar als je het eenmaal hebt gevonden, zal het uitschakelen van advertenties je uTorrent-ervaring in de toekomst verbeteren.

  Hoe Microsoft Authenticator naar een nieuwe telefoon te verplaatsen

Het komt neer op

uTorrent is door meer dan 100 miljoen mensen over de hele wereld gedownload. Het is verreweg de meest populaire torrent-client en het is zo veilig als maar kan. Het biedt een ervaring van topkwaliteit zonder advertenties die zeker in overweging moeten worden genomen als u op zoek bent naar een vergelijkbare service.

Het grootste risico van uTorrent is het downloaden van onveilige bestanden. Dit is een risico dat alle torrent-clients lopen en is niet exclusief voor uTorrent. Er zijn stappen die u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen het downloaden van malware op uw computer die dit risico kunnen omzeilen. Wat torrent-clients betreft, zul je het moeilijk hebben om betere software te vinden dan uTorrent om aan je downloadbehoeften te voldoen, dus het is absoluut het overwegen waard.