Je veegt waarschijnlijk verkeerd op je iPhone X, hier is hoe je het goed doet

Met de introductie van de iPhone X veranderde Apple de manier waarop gebruikers met hun apparaten omgaan door de startknop volledig te verwijderen. Hoewel het vrij eenvoudig is om de nieuwe gebaren te gebruiken, gebruiken sommige gebruikers ze misschien niet helemaal goed, wat enige frustratie kan veroorzaken.

Het komt er vooral op aan te weten hoe je moet vegen om terug te gaan naar het startscherm, de app-switcher te openen en direct te schakelen tussen apps, allemaal drie verschillende gebaren. We laten je zien hoe je deze gebaren kunt overwinnen, evenals een aantal andere veegbewegingen om je te helpen.

Teruggaan naar het startscherm

Zonder een startknop gebruiken de iPhone X, XS en XR een eenvoudig veeggebaar vanaf de onderkant van het scherm om een ​​app te sluiten en terug te gaan naar het startscherm.

  Herinneringen instellen in Slack

Het is meer een veegbeweging dan een veegbeweging, maar je begrijpt het punt. Je hoeft ook niet vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Het is een beetje vergevingsgezind omdat je van een beetje hoger naar boven kunt vegen, en je hoeft niet per se die smalle balk aan de onderkant van het scherm aan te raken, maar het hangt ervan af in welke app je zit en of er al dan niet een knop om in de weg te zitten. En het beste van het laten vegen van een beetje hogerop is dat mensen het gewend zijn om op de home-knop te drukken als ze van oudere telefoons komen.

  Kunnen slimme thermostaten uw oven verpesten?

De app-switcher oproepen

Als u niet terug wilt naar het startscherm, maar liever de app-switcher wilt openen, voert u hetzelfde veeggebaar uit zoals u normaal zou doen als u teruggaat naar het startscherm, maar in plaats van te vegen, je veegt omhoog en houdt een fractie van een seconde vast.

Van daaruit kun je naar links en rechts vegen om door alle apps te bladeren die op de achtergrond worden uitgevoerd en naar een van deze over te schakelen.

Direct schakelen tussen apps

Hoewel dit niet helemaal de officiële app-switcherfunctie is, zoals hierboven besproken, is er een gebaar waarmee je onmiddellijk kunt overschakelen naar de eerder gebruikte app.

Als je bijvoorbeeld Twitter hebt geopend en vervolgens Instagram hebt gebruikt, kun je onderaan het scherm naar rechts vegen om direct terug te gaan naar Twitter.

Bovendien kun je blijven vegen om direct heen en weer te schakelen tussen alle andere apps die je op de achtergrond hebt draaien. Het kan iets sneller zijn dan het gebruik van de app-switcher, vooral als je terug wilt naar de vorige app die je gebruikte.

  Waarom verschijnt het schermtoetsenbord niet op mijn iPad?

Meldingscentrum openen

Berichtencentrum werkt grotendeels op dezelfde manier als altijd. Je veegt nog steeds naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm, maar op de iPhone X en nieuwer veeg je naar beneden vanaf de linkerkant van het scherm waar de klok staat.

Controlecentrum openen

Dit is een grote verandering voor de iPhone X en hoger. In plaats van vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen om het Control Center te openen, veeg je naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het scherm waar het batterijpictogram zich bevindt.