Kan ik gegevens herstellen van een Android SD-kaart of USB-drive die is geformatteerd als interne opslag?

Android introduceerde een paar jaar geleden de mogelijkheid om externe opslag als interne opslag te gebruiken, maar dit verbindt de SD-kaart en de telefoon met elkaar. Als er iets misgaat, kunt u de gegevens op de kaart niet meer terugkrijgen.

Waarom zou u een SD-kaart of USB-drive formatteren als interne opslag?

Als u de SD-kaart of het USB-station formatteert als interne opslag, worden de oorspronkelijke opslag van uw telefoon en de toegevoegde opslag samengevoegd tot één gigantische pool. Dit betekent dat toepassingen die normaal gesproken geen ondersteuning bieden voor het opslaan van gegevens naar externe opslag, kunnen profiteren van de extra ruimte. Het betekent ook dat je apps niet handmatig heen en weer hoeft te verplaatsen tussen de opslag van je telefoon en een SD-kaart.

Dit geldt ook voor Android TV-boxen. De SHIELD TV wordt geleverd met 16 GB of 500 GB opslagruimte, waarbij de grotere versie $ 100 meer is dan de kleinere. Persoonlijk heb ik iets meer dan 16 GB nodig, maar het is goedkoper voor mij om een ​​USB-drive te kopen en die als interne opslag te formatteren. Dat geeft me genoeg ruimte voor al mijn games, maar bespaart me nog steeds geld in vergelijking met het grotere niveau.

  Klout-app komt op Android voor het volgen van uw invloed op sociale media

Wanneer u de schijf of kaart formatteert als interne opslag, wordt deze gecodeerd en behandeld als onderdeel van de opslag van de telefoon. Alles wat op de schijf stond, wordt gewist wanneer deze wordt geformatteerd, en als u probeert de schijf te verwijderen, kunnen uw apparaat en apps crashen, omdat sommige van de bestanden die ze nodig hebben, niet zijn waar ze zouden moeten zijn.

Kunt u gegevens herstellen van de externe opslag die is geformatteerd als interne opslag?

Waarschijnlijk niet. Als de SD-kaart of het USB-station wordt verwijderd, krijgt u een melding dat u de kaart of het station terug in het apparaat moet plaatsen. Als u de kaart wel plaatst of er weer in rijdt en uw apparaat herkent het correct, dan zou alles weer normaal moeten worden. Je apps worden geopend zoals het hoort, en al je foto’s en video’s zijn er.

  De 8 beste Android-spraakrecorders

Maar u kunt de schijf of SD-kaart niet zomaar in een andere telefoon of uw computer plaatsen om te kijken welke bestanden er aanwezig zijn. Omdat het versleuteld is, kun je het alleen gebruiken op het apparaat waarmee je het hebt ingesteld als interne opslag. Proberen om de drive ergens anders in te pluggen zal niet werken, en als u de drive ooit in een ander apparaat wilt gebruiken, moet u deze eerst opnieuw formatteren. Ten slotte, als de kaart of het station in uw apparaat sterft (hoe onwaarschijnlijk dat ook is), moet u waarschijnlijk uw apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen om het weer te laten werken.

Hoe u kunt voorkomen dat u uw gegevens verliest

Zelfs als uw SD-kaart of USB-station goed werkt, neemt u een paar minuten de tijd om een ​​back-up van uw belangrijkste gegevens te maken bij een cloudprovider. U kunt automatisch een back-up van foto’s en video’s maken, zodat u er niet eens over hoeft na te denken om er regelmatig een back-up van te maken.

  Bestanden downloaden in Chrome op Android

Je kunt in de toekomst altijd weer digitale aankopen zoals films en tv-programma’s downloaden, en als je favoriete game geen cloudopslag ondersteunt, is het niet het einde van de wereld om het opnieuw te spelen.

Het gebruik van een SD-kaart als interne opslag is geweldig, maar neem voor de zekerheid een paar minuten de tijd om een ​​back-up te maken!