Kan Xbox 360-controller niet op pc aansluiten? Dit is wat je moet doen

Als je van plan bent games te spelen op een Windows 10-systeem met een gamecontroller, moet je een Xbox-controller kopen die daarbij hoort. Het maakt gemakkelijk verbinding en wordt direct uit de doos ondersteund. Xbox en Windows 10 zijn beide ontwikkeld door Microsoft, waardoor een Xbox 360-controller de perfecte controller is voor gamen op een pc.

Sluit de Xbox 360-controller aan op de pc

Het aansluiten van een Xbox 360-controller op een pc is vrij eenvoudig. Zowel de bedrade als de draadloze versie kunnen er verbinding mee maken.

Koppel de controller als het een draadloze controller is en zorg ervoor dat de controller is ingeschakeld.
Sluit de controller aan en zorg ervoor dat het lampje gaat branden, dwz de X op de controller gaat branden.

Geef Windows 10 een paar minuten om het nieuwe apparaat in te stellen en te controleren of het werkt. U kunt de invoer van de controller buiten games controleren.

  Hoe u de "Persoonlijke kluis" van OneDrive gebruikt om uw bestanden te beveiligen

Op bezoek komen Gamepad-tester.
Uw controller zou automatisch moeten worden gedetecteerd.
Druk op de knoppen of een van de stuurknuppels en je zou invoer op het scherm moeten zien.

Als de controller oplicht maar geen input wordt gedetecteerd tijdens tests, is de controller niet correct ingesteld. Als de controller-ingang is gedetecteerd, maar niet werkt in games. Probeer de onderstaande oplossingen.

1. Controleer Xbox-controllerondersteuning

Niet alle games, hoe graag je dat ook wilt, ondersteunen een controller. Games zoals Among Us of Inside kun je het beste spelen met een toetsenbord. Controleer of de game waarin je de controller probeert te gebruiken, ondersteuning biedt voor een controller.

Je kunt dit controleren door naar de instellingen van het spel te gaan voor besturing/toetsenbord/muis. Als een game expliciet zegt dat je het het beste met een toetsenbord kunt spelen, kun je het het beste niet proberen met een controller.

2. Ondersteuning voor stoomcontroller

Steam kan controllerondersteuning toevoegen voor alle games. Normaal gesproken is deze standaard ingeschakeld wanneer u een controller aansluit, maar het kan zijn dat u deze handmatig moet inschakelen.

Sluit de controller aan op uw systeem.
Stoom openen.
Ga in de menubalk naar Steam>Instellingen.
Ga naar het tabblad Controller.
Klik op Algemene controllerinstellingen.
Ondersteuning voor Xbox-controllers inschakelen.
Start Steam en uw systeem opnieuw.

  Er is een nieuwe phishing-zwendel van Google Documenten in omloop

3. Installeer de stuurprogramma’s voor de Xbox-controller handmatig

Stuurprogramma’s voor de Xbox zijn mogelijk niet correct of helemaal niet geïnstalleerd. In dit geval kunt u ze het beste handmatig installeren.

Sluit de regelaar aan op de pc.
Open Apparaatbeheer.
Vouw Andere apparaten uit.
U ziet eronder een ‘Onbekend apparaat’.
Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Apparaatsoftware bijwerken.
Selecteer Op mijn computer naar stuurprogramma’s zoeken.
Selecteer de optie ‘Laat me kiezen uit een lijst…’.
Scroll naar beneden en selecteer de optie Xbox 360-randapparatuur.
Selecteer de nieuwste driver die beschikbaar is.
Installeer het en accepteer alle prompts die u op het scherm ziet.
Het stuurprogramma wordt geïnstalleerd en u kunt de controller gebruiken met uw games.

4. Wijzig de USB-poort

Een bedrade Xbox-controller heeft stroom nodig om te werken, net als een draadloze controller. De bedrade controller krijgt stroom via de USB-poort waarop hij is aangesloten.

Zorg ervoor dat de USB-poort waarop u de controller aansluit, de oplaadpoort is. Het wordt normaal gesproken aangegeven door een bliksemschicht of een soortgelijk symbool. Als je niet zeker weet welke het is, zet je het systeem uit of zet je het in de slaapstand en sluit je een telefoon aan op de poort. Als de poort het apparaat oplaadt, zelfs als het systeem is uitgeschakeld, is dit de oplaadpoort. Alle andere USB-poorten laden een apparaat pas op als het systeem is ingeschakeld.

  Het nieuwe zoekvak van Microsoft Outlook gebruiken

5. Draai aan de spelbalk

De Windows 10 Game-balk is toegevoegd zodat gebruikers games kunnen opnemen en uitzenden met native tools in plaats van apps van derden zoals OBS te installeren. Helaas is de spelbalk wisselvallig. Soms werkt het en soms geeft het problemen.

Tik op de sneltoets Win+I om de app Instellingen te openen.
Ga naar Gamen.
Selecteer het tabblad Spelbalk.
Zet de schakelaar bovenaan uit.

Conclusie

Een Xbox-controller zal, eenmaal gedetecteerd, geen problemen veroorzaken. Als u de verbinding tot stand brengt, kunt u in de problemen komen, maar het handmatig installeren van het stuurprogramma is een goede oplossing. Zorg ervoor dat de hardware, dat wil zeggen de controller zelf, niet beschadigd is en dat alle knoppen werken. Als je apps gebruikt om de controller opnieuw toe te wijzen, sluit ze dan allemaal af.