Kennis van Next.js versus React voor ontwikkelaars

React is een van de meest populaire bibliotheken voor het bouwen van gebruikersinterfaces en Next.js is een van de meest populaire frameworks voor het bouwen van gebruikersinterfaces.

Next.js is gebouwd met behulp van React. Er zijn dus veel overeenkomsten tussen hen. Het is duidelijk dat je tussen deze twee in de war raakt.

Laten we diep in deze twee duiken en zien hoe ze verschillen in het ophelderen van de verwarring. Laten we beginnen met reageren.

Reageer: Aan de slag

React is een open-sourcebibliotheek voor het bouwen van gebruikersinterfaces met behulp van JavaScript. React wordt gebruikt om webapplicaties van één pagina te maken. Wat bedoel ik met single-page applicaties? De toepassing heeft één enkel HTML-document en werkt dit indien nodig bij.

Het creëren van single-page webapplicaties is nu op zijn hoogtepunt. En we kunnen zeggen dat React momenteel de meest populaire bibliotheek is in dit domein. Het is niet overdreven.

Er zijn veel React-pakketten beschikbaar, die het leven van ontwikkelaars gemakkelijker maken. Als het gaat om het bouwen van webapplicaties, kunnen we met React elk type webapplicatie maken.

Reageren is ontwikkeld door Facebook. Nu kan iedereen eraan bijdragen. En het wordt onderhouden door Facebook.

Laten we enkele functies van React eens bekijken.

Virtuele DOM

De webapplicaties zullen bepaalde delen ervan bijwerken zonder nu andere delen te beïnvloeden, zoals het tonen van een lader tijdens het ophalen van gegevens en het bijwerken van dat deel van de webapplicatie met opgehaalde gegevens. Het werkt de DOM in de browser bij als we meer technisch praten.

Zonder de bibliotheken zoals React zouden we het hebben gedaan met vanilla JavaScript, wat inefficiënt is omdat DOM-bewerkingen erg duur zijn. React introduceert het concept van virtuele DOM om dit probleem aan te pakken.

Virtuele DOM is een kopie van echte DOM. Als er updates zijn, werkt React ze eerst bij in de virtuele DOM en vergelijkt ze met de echte DOM. En React zal de echte DOM alleen bijwerken als er alleen wijzigingen en gewijzigde onderdelen zijn. Het maakt dus minder bewerkingen op echte DOM, waardoor de updatetijd aanzienlijk wordt verkort.

Zonder bibliotheken zoals React zou het web erg traag zijn geweest.

Componenten

Componenten zijn bouwstenen van de gebruikersinterface in React. We kunnen zeggen dat alles in React een component is. Deze componenten kunnen herbruikbaar zijn in de React-applicatie.

Laten we zeggen dat we een knop hebben met een aantal stijlen. In React kunnen we een component maken die verantwoordelijk is voor het weergeven van een knop met stijlen op basis van de eigenschappen die we eraan doorgeven. We kunnen die knopcomponent naar wens aanpassen met behulp van de rekwisieten. Dit is hoe we de componenten in de React-applicatie kunnen hergebruiken.

  Hoe u uzelf van internet kunt verwijderen

Componenten kunnen helpen bij het organiseren van onze applicatie in kleine UI-blokken. We kunnen ze regelen zoals u wilt.

JSX

We kunnen HTML schrijven in JS genaamd JSX. Het lijkt op HTML, maar het is JSX. We kunnen JavaScript gebruiken met JSX en daarmee toegang krijgen tot alle HTML-attributen.

JSX wordt gebruikt om de structuur van de gebruikersinterface te definiëren. Elk onderdeel retourneert JSX, dat wordt weergegeven in de DOM.

Gegevensstroom in één richting

Gegevens die tussen de componenten stromen, zijn nodig om ze kleiner te maken. Als we geen dataflow hebben tussen de componenten, dan moeten we alles in één component onderbrengen.

Reageer en volg de unidirectionele gegevensstroom die van ouder naar kind gaat. We kunnen gegevens van de bovenliggende componenten doorgeven aan de onderliggende componenten in React. De onderliggende component kan de status niet rechtstreeks in de bovenliggende component wijzigen. Dit kan door de callbacks door te geven.

Unidirectionele gegevensstroom maakt foutopsporing eenvoudig. Componenten zien er veel eenvoudiger uit omdat niet alle componenten de staat hoeven te behouden.

React leren is heel eenvoudig als je JavaScript kent. React-documenten zijn voldoende om ermee aan de slag te gaan.

Next.js: Aan de slag

Next.js is een react-framework voor het bouwen van webapplicaties. Het is bovenop React gebouwd. Het is gemaakt door Vercel. Alle functies van React zullen er dus in beschikbaar zijn. Wat is er speciaal aan Next.js? Laten we eens kijken naar enkele functies die het speciaal maken, afgezien van reactiecomponenten.

Pre-rendering

Next.js geeft elke pagina vooraf weer. Als het vooraf is weergegeven, wordt de pagina snel in de browser geladen met statische HTML. Later laadt het de JavaScript die nodig is voor die pagina. Het verbetert de prestaties en SEO van de pagina.

Er zitten twee soorten pre-rendering in. De ene is Static Site Generation (SSG) en de andere is Server Side Rendering (SSR). SSG genereert de HTML tijdens het bouwen en hergebruikt deze bij andere verzoeken.

SSR genereert de HTML bij elk verzoek, waardoor het iets langzamer is dan de SSG. Next.js stelt voor om SSG te gebruiken totdat het verplicht is om SSR te gebruiken.

Next.js laadt ook vooraf de pagina’s met links (met Link-component) op de huidige weergavepagina. Deze coole functie zorgt ervoor dat pagina’s erg snel laden terwijl ze bewegen.

Routing

Next.js wordt geleverd met een ingebouwd routeringssysteem. Het ondersteunt een op mappen gebaseerd routeringssysteem. We moeten pagina’s in een bepaalde map maken om de route te maken. In reactie moeten we een pakket gebruiken om dit te bereiken.

API’s

We kunnen API’s maken met Next.js zoals Express. Het opent een nieuwe mogelijkheid om full-stack applicaties te maken met Next.js. Het is misschien niet zo efficiënt als een dedicated server-side framework, maar het doet zijn werk.

  Een MMO- of MOBA-muis gebruiken voor productiviteit

Andere mogelijkheden

Er zijn andere functies zoals beeldoptimalisatie, ingebouwde CSS-ondersteuning, metatags voor elke pagina (voor betere SEO), enz.; alle functies die we tot nu toe zien, zijn extra functies van Next.js bovenop React-functies.

Next.js is enorm populair geworden sinds het werd uitgebracht. Het leren van Next.js is erg leuk als je bekend bent met React. Maar het is niet verplicht om eerst te leren reageren. Je kunt eerst met iedereen beginnen. JavaScript is voor beide verplicht.

Tot nu toe hebben we verschillende functies van React en Next.js gezien. Laten we ze allebei vergelijken.

Reageer versus Next.js

Er zijn veel overeenkomsten tussen React en Next.js. Je weet al waarom er veel overeenkomsten tussen zijn. De kernconcepten van hen zijn hetzelfde. Laten we enkele dingen naast elkaar vergelijken.

Code

Laten we eens kijken naar een eenvoudige Hello World! De component in react en next.js.

Reageer

function App() {
  return (
   <div className="app">
     Hello World!
   </div>
  );
}
export default App;

Volgende.js

export default function Home() {
 return (
  <div className="app">
   Hello World!
  </div>
 )
}

Als u de code ziet, is er geen verschil tussen hen.

Mappenstructuur

React is een bibliotheek die geen specifieke mappenstructuur heeft. We kunnen de mappen en bestanden indelen op basis van onze voorkeur en use case.

Next.js heeft ook geen strikte mappenstructuur die gevolgd moet worden. Maar we moeten alleen voor de routering pagina’s in de pagina’s-map maken. Het is de enige beperking die we hebben in next.js. Alle andere mappen en bestanden kunnen wij regelen zoals reageren.

Prestatie

Next.js-applicaties zijn iets sneller in vergelijking met React-applicaties. Next.js gebruikt pre-rendering technieken om ze te maken. Maar dat betekent niet dat we React-applicaties niet snel kunnen maken. We kunnen hetzelfde bereiken met React. Daar moeten we extra op inzetten.

TypScript

TypeScript speelt een grote rol in grote applicaties. Zonder TypeScript zullen de meeste ontwikkelaars boos worden op het debuggen van de applicaties. Maak je geen zorgen, zowel React als Next.js ondersteunt TypeScript.

Andere mogelijkheden

Zowel React als Next.js worden enorm onderhouden door de makers. De community is voor beiden erg groot in vergelijking met andere front-endbibliotheken en frameworks. Als we ergens vastlopen bij het ontwikkelen van applicaties met React en Next.js, is de kans groot dat we de oplossing op internet vinden.

De documentatie ervan is erg goed om aan de slag te gaan. Waar wachten we op? Ga naar de documentatie van React en Next.js om ermee aan de slag te gaan.

Overzicht

FeaturesReactNext.jsCodeWeten dat JavaScript voldoende is om React-applicaties te coderen. Code is vergelijkbaar met React omdat het erboven is gebouwd. Mapstructuur Leg geen strikte richtlijnen op aan de mapstructuren. Het legt wel een deel van de mapstructuur op dat moet worden gevolgd routing) beetje langzamer vergeleken met Next.jsEen beetje snel vergeleken met React.Community & onderhoud Goed onderhouden door Facebook, met een grote open-source community om het te ondersteunen.Vercel doet ook geweldig werk door het te onderhouden. Het heeft ook open-source community-ondersteuning. Documentatie en leren Goed gedocumenteerd, zelfs voor beginners. U kunt er op elk moment mee aan de slag als u JavaScript kent. Beschikt over goede documentatie en het leren gaat sneller als u React-concepten kent. React vs. Next.js

  Bereid u voor op CISM-certificeringsexamen met deze bronnen

Welke te kiezen?

Tja, die vraag kan niemand beantwoorden. Het hangt van verschillende dingen af, zoals het type project, wat het doet, het doel ervan, enz.; we kunnen besluiten door alle kenmerken ervan en hun vereisten door te nemen.

Een ding op basis waarvan we snel kunnen concluderen, is SEO. Als uw project veel SEO nodig heeft, kunt u beter voor Next.js kiezen.

We hebben in alle scenario’s verschillende factoren overwogen om tot een conclusie te komen. Als we niet kunnen concluderen, is het beter om voor React te gaan. En we kunnen altijd in een vroeg stadium overstappen naar een andere, omdat codemigratie niet veel tijd kost. Je kent de reden waarom het niet veel tijd kost 😄.

Beiden hebben een goede community. Je vindt oplossingen voor bijna elk probleem dat je tegenkomt tijdens het werken met React en Next.js, omdat ze veel worden gebruikt in het frontend-domein. Je vindt er heel wat pakketten voor het bouwen van webapplicaties. We kunnen dezelfde pakketten gebruiken in zowel React als Next.js.

Beslissingen zijn altijd moeilijk te nemen. Maar wees niet bang om beslissingen te nemen 😜.

Conclusie

We kunnen zeggen dat Next.js een superset is van React. Next.js is gemaakt met meer functies, samen met de React-functies die het gebruiken. Dus vergelijken is niet ideaal. Toch hebben we het gedaan 😅. Hoe dan ook, nu heb je een idee op het hoogste niveau voor zowel React als Next.js.

Zoals je kunt zien, zijn er niet veel verschillen tussen hen, behalve de extra functies van Next.js, wat duidelijk is. Dat is het voor vandaag. Laten we dit afsluiten met een kleine suggestie.

We raden aan om eerst met React te beginnen als je een front-end framework gaat leren. Met React-concepten wordt het leren van Next.js een fluitje van een cent.

U kunt ook enkele beste bronnen verkennen om ReactJS te leren.

gerelateerde berichten