Krachtige foto-editor voor professionals – Luminar Neo [AI-Powered]

Ben je een ervaren ontwerper of retoucheur die foto’s bewerkt voor de kost, of een gewone fotograaf die graag je foto’s aanpast, en ben je op zoek naar de beste fotobewerkingssoftware?

We kunnen er zeker van zijn dat u is verteld dat de functierijke Photoshop-bewerkingssoftware de enige foto-editor is die u vandaag veilig op de markt kunt gebruiken.

Hoewel Adobe’s Photoshop een tijdlang de maatstaf van de branche is gebleven, zal iedereen die het ooit heeft gebruikt u vertellen dat het weliswaar efficiënt is, maar ook onbetaalbaar. In feite zullen de meeste fotografen of ontwerpers die foto’s alleen voor de lol of slechts af en toe bewerken, Photoshop exorbitant vinden en zijn ze op zoek naar een betaalbaarder alternatief dat even efficiënt is.

We hebben u gedekt als u op zoek bent naar een vervangende fotobewerkingssoftware voor Adobe Photoshop die u geen arm en een been kost. Skylum’s AI-aangedreven Luminar Neo foto-editor zou kunnen zijn waar je naar op zoek was.

Of je nu een amateur of een ervaren foto-editor bent, Luminar Neo biedt een ongelooflijke horde gebruiksvriendelijke mid-range fotobewerkingstools die geen gaten in je portemonnee prikken en je resultaten geven die vergelijkbaar zijn met de marktleiders .

In deze Luminar Neo-recensie duiken we in Skylum’s nieuwste versie van dynamische AI-aangedreven fotobewerkingssoftware die is ontworpen voor zowel ervaren als leuke fotografen. Onze recensie zal de belangrijkste functies van de software ontleden en al uw vragen beantwoorden, inclusief wat Luminar Neo is, waarvoor het het meest geschikt is en hoe het zijn voorloper vergelijkt met Luminar AI.

Als je op zoek bent naar een reden om een ​​beslissing te nemen over Luminar Neo, scroll dan naar beneden in onze recensie over de krachtige functies. We bespreken de unieke tools die de stress wegnemen die gepaard gaat met de geestdodende taak van het bewerken van foto’s. Lees tot het einde als je wilt weten hoe je met de beste fotobewerkingssoftware meer tijd kunt besteden aan het klikken op je camera in plaats van achter je computer.

Wat is Luminar Neo?

Luminar Neo is een nieuwe creatieve AI-aangedreven fotobewerkingssoftware van Skylum. De standalone applicatie die beschikbaar is voor Windows en macOS is ontworpen om naadloos te integreren met Photoshop, Microsoft Photos, Lightroom Klassiek en Foto’s voor macOS als een plug-in die gemakkelijk een breed scala aan workflows accommodeert.

Volgens Skylum-softwareLuminar Neo beschikt over verschillende ultramoderne tools die gebruikmaken van 3D-dieptemarkering en kunstmatige intelligentie (AI), waardoor de anders moeizame taak van beeldbewerking een wandeling in het park wordt.

Kort na de lancering van Luminar AI heeft Skylum herhaald dat Luminar Neo geen vervanging is voor de eerste, maar in plaats daarvan is ontworpen om enkele van zijn pijnlijke duimproblemen op te lossen waardoor veel fotografen zich boos, bedrogen en gedesillusioneerd voelden.

Met behulp van AI-tools zoals Power line en Sky Replacement, verandert de nieuwe Luminar Neo de eens saaie en moeizame beeldbewerkingstaken in één klik. Skylum heeft de software volgepakt met veel voorinstellingen die het proces van het verbeteren van foto’s in één plezierige oefening verschuiven. Met behulp van een nieuwe high-speed core-engine biedt Luminar Neo tools die vergelijkbaar zijn met Luminar AI, maar met verbeterde snelheid en prestaties.

  Verwijder uw naambadge in de rechterbovenhoek van Chrome

Stel dat u afbeeldingen naadloos van uw smartphone wilt overbrengen om ze op uw desktop of laptop te bewerken, zodat u ze kunt delen op uw sociale mediaplatforms. In dat geval kunt u Luminar Neo integreren met Luminar Share, een mobiele app ontworpen voor Android- en iPhone-apparaten. Door ervoor te zorgen dat Luminar Neo verder gaat dan de eerder gelanceerde Lumina AI, heeft Skylum de Neo een nieuwe uitstraling gegeven die hem in de richting van Adobe Photoshop brengt.

Voor wie is Luminar Neo het meest geschikt?

Luminar New is ideaal voor elke beeldbewerkingsfanaat die op zoek is naar software die gebruiksvriendelijke creatieve bedieningselementen biedt voor snelle afwerkingsbewerkingen. De software is vooral geschikt voor liefhebbers van bewerkingen die niet het geduld hebben om veel tijd te besteden aan het knutselen aan de postproductie van foto’s.

Luminar Neo is daarom het meest geschikt voor u als u:

 • Op zoek naar een vereenvoudigd bewerkingsproces met beperkte bedieningselementen
 • Een beginner of intermediair die niet tegen complexe software zoals Capture One, Photoshop of Lightroom . kan
 • Een ervaren fotograaf die geïnteresseerd is in een eenvoudigere en snellere manier om taken uit te voeren zoals het vervangen van de lucht, het retoucheren van de huid en het verwijderen van objecten.

Kies niet voor Luminar Neo als u:

 • Tevreden met uw huidige bewerkingssoftware
 • Niet geïnteresseerd in creatieve fotobewerkingseffecten

Luminar Neo: belangrijkste kenmerken en functies

Luminar Neo zit boordevol functies zoals Face AI, Portrait Bokeh AI en Sky AI, die te vinden zijn in zijn voorganger Luminar AI. Het heeft echter extra functies zoals Mask AI, Relight AI en een Portrait Background Remover. Een van de belangrijkste functies die u kunt gebruiken om te beslissen of overstappen naar Luminar Neo de moeite waard is, is om het volgende op te nemen:

#1. Fotobeheer

De tool voor fotobeheer is te vinden op het tabblad Catalogus en helpt u foto’s naar albums te slepen, zodat u ze kunt markeren als ‘Favorieten’ of ‘Geweigerd’. Houd er echter rekening mee dat deze functie geen moderne tools voor beeldbeheer biedt, zoals gezichtsherkenning en geo-tagging, wat betekent dat u afbeeldingen niet kunt taggen met trefwoorden.

#2. Luminar Neo-voorinstellingen

De Luminar Neo-presetfunctie biedt zo’n 22 verschillende presetcollecties met 5 tot 6 individuele presets die geschikt zijn voor de meeste afbeeldingen, waardoor u een eenvoudige 1-klik-optie krijgt in plaats van handmatig foto’s te bewerken. Bovendien beoordeelt de AI-mogelijkheid van de software foto’s automatisch en geeft aanbevelingen over de beste voorinstellingen die bij uw afbeelding passen. Je kunt ook je eigen presets maken of extra kopen op Skylum’s Market Place.

#3. Sky AI – Sky-vervanging

De AI Sky-vervangingstool van Luminar Neo werkt binnen enkele seconden om de ene lucht door een andere te vervangen, naast de mogelijkheid om elke scène opnieuw te belichten zodat deze overeenkomt met de nieuwe lucht met eventuele extra reflecties. Deze functie is vooraf geladen met meer dan 30 verschillende luchtfuncties, waaronder Aurora’s, Storms, Sunny days, zonsondergangen en zonsopgangen die u kunt proberen.

#4. Gezicht en huid AI

De Face and Skin AI is een effectief hulpmiddel waarmee u het gezicht van een onderwerp opnieuw kunt belichten als u slechte verlichting wilt verbeteren of jaren van ze wilt verwijderen. Als u het gezicht van de proefpersoon slanker wilt maken, zijn tanden witter wilt maken, lippen rood wilt maken, rimpels wilt verwijderen, donkere kringen wilt verwijderen of wenkbrauwen wilt verbeteren, hoeft u alleen maar een effect te kiezen en Neo’s AI-aangedreven algoritmen doen de rest.

  Hoe (en waarom!) Een Staging-site voor WordPress maken?

#5. Masker AI

Met behulp van onderwerpherkenning maskeert Luminar Neo’s Mask AI gemakkelijk objecten zoals water, luchten, architectuur en mensen zonder terug te vallen op handmatig poetsen. Het enige wat u hoeft te doen is het masker op het geselecteerde gebied toe te passen, eventuele aanpassingen aan te brengen terwijl de rest van de afbeelding intact blijft. Als je aan een complexe foto werkt en je realiseert je dat het masker niet helemaal werkte, biedt Luminar Neo de mogelijkheid om een ​​handmatig penseel te gebruiken om het gebied bij te werken.

#6. Relight AI

Lumina Neo’s AI-compatibele scèneherkenningsfunctie herkent foto’s automatisch op basis van hun voor- en achtergrond, zodat u hun respectieve verlichting onafhankelijk en vrij kunt aanpassen. Misschien is portretten de meest bruikbare van alle applicaties die beschikbaar zijn op Relight AI.

#7. Wis gereedschap

De Erase Tool is precies ontworpen om u in staat te stellen over alles heen te schilderen wat u niet wilt zien. Met behulp van de optie met één klik kunt u alles op de achtergrond van uw foto’s verwijderen, van stofvlekken tot hoogspanningsleidingen of iets anders dat u ongewenst vindt.

#8. Portret achtergrond verwijderen AI

De AI voor het verwijderen van portretachtergronden is een verbetering van een vergelijkbare functie op de Luminar AI waarmee je snel een onderwerp van een ongewenste achtergrond kunt verwijderen en het op een nieuwe locatie of in een grafische kunst kunt plaatsen. De nieuwste iteratie werkt goed in low-fi use-cases zoals sociale media. Als u het echter in high-end vervangingen gebruikt, moet u wat meer werk doen om de gewenste resultaten te krijgen.

#9. Beeldbeheer via mobiele app

Skylum heeft een mobiele app toegevoegd die het toevoegen van foto’s vanaf je smartphone vereenvoudigd. Het overbrengen van foto’s van je telefoon naar de Luminar Neo op je desktop en vice versa is eenvoudig met de app die zowel voor Android- als Apple-apparaten werkt.

Luminar Neo versus Luminar AI

Voordat we een vergelijking tussen de twee kunnen maken, nemen we even de tijd om je kort te informeren over Luminar AI, de voorganger van Luminar Neo. Net als Luminar Neo is Luminar AI een volwaardige fotobewerkingssoftware die vergelijkbaar is met andere fotobewerkingssuites zoals Photoshop, alleen is het sneller.

De introductie van AI-aangedreven functies maakte het een intelligente assistent voor het bewerken van foto’s, wat het een lichte voorsprong gaf op traditionele foto-editors, waardoor de taak eenvoudiger en sneller werd. Een paar manieren waarop Luminar Neo vergelijkt en verschilt van Lumina AI, zijn de volgende:

Op AI gebaseerde functies: beide zitten boordevol vergelijkbare AI-aangedreven verbeteringen zoals Sky Replacement AI, Enhance AI, Structure AI, Skin Enhance AI, Atmosphere AI, Body AI en Face AI.

Bewerkingsopties: met beide software kunnen gebruikers foto’s importeren en beheren met behulp van hun toonaangevende platforms met opties voor het exporteren van meerdere afbeeldingen, synchronisatiebewerking en ondersteuning voor plug-ins voor Lightroom en Adobe Photoshop. Hoewel Luminar AI 32 bewerkingstools heeft, heeft Luminar Neo tien extra bewerkingstools, en bij elke nieuwe update worden er nog een aantal verwacht.

Extra functies in Luminar Neo

Een paar extra functies die u in Luminar Neo zult vinden die niet in de Luminar AI zitten, zijn onder meer:

 • Een AI-aangedreven rommelreiniger die het mogelijk maakt om hoogspanningskabels en andere vormen van rommel uit het frame te verwijderen.
 • Een superieure maskeerengine die u een betere controle geeft over het maskeerproces
 • Een geoptimaliseerde engine voor snellere prestaties en resourceverbruik, of het nu gaat om RAM- of CPU-beheer.
 • Luminar Neo maakt het delen van voltooide foto’s rechtstreeks op de smartphone mogelijk via een eenvoudig en naadloos proces.
  Hoe alle Kik-berichten en -gesprekken te verwijderen

Gebieden waar Luminar Neo achterblijft

Met alle positieve eigenschappen, zijn er een paar gebieden waar professionele gebruikers de Luminar Neo misschien willen missen, zoals:

 • Bewerkingsfuncties: als je al bekend bent met het gebruik van de onafhankelijke bewerkingsfuncties van Luminar AI, zou het een uitdaging kunnen zijn om te wennen aan de one-click bewerkingsoplossing van Luminar Neo. Professionele foto-editors vinden het misschien een uitdaging om aanpassingsopties af te staan, maar dit zou geen probleem moeten zijn als je relatief nieuw bent in het bewerken van foto’s.
 • Basismaskering: de nieuwe Luminar Neo biedt gebruikers geen toegang tot enkele oudere bewerkingsfuncties zoals Basis lokaal maskeren of Composition AI. Dit zal alleen een verschil maken voor iedereen die gewend is aan de oudere Luminar AI: nieuwere gebruikers kunnen de verschillen echter niet zien.

Voor- en nadelen van Luminar Neo

Pluspunten

 • Flexibele workflow
 • Krachtige AI-engine
 • Betaalbaar
 • Beste te gebruiken voor beginners
 • 24/7 klantenondersteuning

nadelen

 • Een paar functies moeten worden verbeterd
 • De mobiele app heeft geen bewerkingsfuncties

Is Luminar Neo de moeite waard?

Luminar Neo zit boordevol door AI ingehuurde fotobewerkingsfuncties, wat betekent dat je snel bewerkingstaken kunt voltooien met slechts een beetje inspanning. De software is veelzijdig omdat het effectief en efficiënt werkt op Windows- of macOS-platforms, zodat u kunt genieten van op lagen gebaseerde bewerking terwijl u gedetailleerde afbeeldingen maakt. De software biedt een uitgebreide toolset die flexibel genoeg is om indien nodig maatwerk mogelijk te maken.

Een van de beste dingen van Luminar Neo is de snelle kernengine die de snelheid verhoogt waarmee gebruikers zelfs vrij geavanceerde taken kunnen uitvoeren. De machine optimaliseert de verschillende geavanceerde bewerkingsprocedures, zodat u sneller de gewenste resultaten kunt bereiken. Omdat Skylum zegt dat de software regelmatig zal worden bijgewerkt, kunnen gebruikers nieuwere functies testen zodra deze zijn aangekondigd.

Luminar Neo gebruikt AI-algoritmen om een ​​aantal problemen aan te pakken die gebruikers hebben ontdekt in de Luminar AI, waardoor het een efficiëntere vervanging is die opkomende AI-gerelateerde problemen oplost. Als u op zoek bent naar een fotobewerkingstool die filters toepast met behulp van acties met één klik om geweldige foto’s te genereren, kunt u de Luminar Neo overwegen.

Ons oordeel ️

Hoewel Luminar AI er fantastisch uitzag, heeft Luminar Neo zijn beste eigenschappen gebruikt en een nieuwe fotobewerkingstool gemaakt die snel genoeg is om fotografen de tijd te besparen die ze voor de computer hadden om foto’s te tweaken.

Skylum is voorzichtig geweest met het toevoegen van nieuwe functies bij elke upgrade, en foto-editors hopen dat de trend zich zal voortzetten en de Luminar Neo formidabelere software zal maken. Of je nu een influencer of een ervaren fotograaf bent, het proberen van de Luminar Neo gratis proefperiode kan je helpen beslissen of dit iets is wat je wilt in je leven.

gerelateerde berichten