Krijg een betere ChatGPT-ervaring met deze 7 mobiele ChatGPT-apps

Het kan verslavend zijn om ChatGPT elke vraag te stellen die in je opkomt. Geloof me, ik heb het de domste vragen gesteld; als het een echt persoon was, zou het me ronduit hebben geblokkeerd vanwege zijn eigen geestelijke gezondheid.

U kunt dat echter niet altijd doen op de desktopversie; u heeft een oplossing in de palm van uw hand nodig. Gelukkig heeft OpenAI de iOS-app ChatGPT al gelanceerd en is de Android-versie onderweg.

Helaas is de app erg kaal met beperkte functies die vergelijkbaar zijn met de desktopversie. Als je een betere ervaring wilt, heb je de hulp nodig van apps van derden. Er zijn een heleboel alternatieve apps die ChatGPT 3.5 en 4.0 API gebruiken om dezelfde ChatGPT-kracht te geven, maar in hun eigen verbeterde interface.

Als je een betere ChatGPT-ervaring op je telefoon wilt, blijf dan lezen terwijl ik enkele van de beste mobiele ChatGPT-apps onthul.

Waarom een ​​alternatieve mobiele ChatGPT-app gebruiken?

Momenteel is de mobiele ChatGPT-app in ieder geval slechts een mobiele versie van de desktop-app. De enige grote toevoeging is de mogelijkheid om spraakinvoer te gebruiken om vragen te stellen.

Aan de andere kant hebben veel gevestigde apps van derden tal van extra functies, zoals aangepaste prompts, ondersteuning voor beeldherkenning, het genereren van AI-afbeeldingen, spraakuitvoer en een betere interface.

Over het algemeen behouden ze hetzelfde nut van ChatGPT terwijl ze uw ervaring verbeteren met extra functies.

Opmerking: de meeste van deze apps hebben een zeer beperkte gratis versie die alleen geschikt is om te testen. U moet zich abonneren op een terugkerend abonnement om de app volledig te gebruiken.

AI Chat Open assistent-chatbot

AI Chat Open Assistant Chatbot heeft 3 tabbladen, elk met zijn eigen extra functies om uw ChatGPT-ervaring te verbeteren. In het hoofdtabblad kunt u vragen stellen zoals u normaal doet. U kunt er echter ook afbeeldingen mee uploaden om vragen te stellen. U kunt ChatGPT vragen om te vertellen wat of wie er in de afbeelding staat of om gewoon meer informatie over iets te krijgen.

Er is een tabblad om volledig met de chatbot te communiceren via spraakinvoer. U kunt uw vragen uitspreken en het antwoord zal worden teruggepraat.

Het derde tabblad is waar alle kracht ligt. Hier kunt u de kracht van ChatGPT gebruiken om zeer aanpasbare inhoud te schrijven. Er is een algemene schrijfcategorie samen met een zakelijke en interviewcategorie.

  Kan ik mijn Xfinity Mobile-simkaart op elke telefoon gebruiken?

Over zeer aanpasbaar gesproken. Met de schrijfcategorie kunt u de toon, het doel, de lengte en de techniek van het schrijven selecteren. Dit kan verder worden aangepast als een nieuw artikel, een reactie of een schrijfverbetering.

Markeer functies

 • Ondersteuning voor afbeeldingen.
 • Spraak invoer.
 • Zeer aanpasbare prompts.
 • Aanpasbare interface met pictogrammen en thema’s voor schattige huisdieren.
 • Schakel tussen ChatGPT 3.5 en GPT-4.

Downloaden op Android

AI ChatBot Karakter AI Vriend

AI ChatBot Character AI Friend geeft een beetje meer karakter aan de chatbot met behulp van geanimeerde robotpersoonlijkheden. U kunt kiezen uit verschillende persoonlijkheden om antwoorden op uw vragen op een andere toon te krijgen.

U kunt spraakinvoer gebruiken om uw vraag in te spreken en de antwoorden kunnen ook worden voorgelezen. Wat nog belangrijker is, er zijn een aantal “experts” in de pro-versie waar je vragen kunt stellen aan bots met een toegewijde focus.

Zo is er een expert op het gebied van poëzie, fitness, filosofie, taal, loopbaanadvies en nog wat meer.

Behalve toegewijde bots voor verschillende doeleinden, is de app ook behoorlijk aanpasbaar. U kunt tekstballonnen, chatinterface wijzigen, geluidseffecten beheren, enz.

Markeer functies

 • Ingebouwde tonen.
 • Krijg antwoorden van botexperts op een specifiek gebied.
 • Geanimeerde bots voor een betere ervaring.
 • Spraak invoer.

Downloaden op Android | iOS

VoiceGPT: AI-spraakassistent

Dit is in feite een zeer krachtige skin voor ChatGPT waarbij u uw eigen ChatGPT-account kunt gebruiken, maar dan in de VoiceGPT-interface. U moet inloggen op uw OpenAI-account en de ChatGPT-interface wordt geladen met extra functies.

Enkele van de extra functies die het toevoegt, zijn onder meer tekst-naar-spraak, alle knoppen verwijderen, doorgaan met knoppen, zoeken op Google en de mogelijkheid om in of uit te zoomen.

Er is ook een leuke prompts-sectie met veel prompts. De meeste zijn goed doordacht; u hoeft alleen maar een tekstvak in te vullen om gerelateerde resultaten te krijgen. Hoewel je de prompt niet kunt kopiëren of bewerken, dus dat is een beetje jammer.

Omdat het uw ChatGPT-account gebruikt, kan het zowel gratis als ChatGPT Plus-versies gebruiken zonder dat u iets hoeft te betalen aan de app-ontwikkelaar. Het beste van alles is dat alle functies van de app gratis te gebruiken zijn, zolang je maar kunt omgaan met subtiele advertenties. Het betaalde abonnement verwijdert alleen advertenties.

Markeer functies

 • Gebruik uw persoonlijke ChatGPT-account.
 • Voegt extra functies toe aan de belangrijkste ChatGPT-interface.
 • Ondersteunt aanwijzingen.
 • Spraakinvoer en -uitvoer.
 • OCR-ondersteuning.
 • DALL·E 2-ondersteuning om AI-afbeeldingen te genereren.
 • Vervang Google Assistant om in plaats daarvan ChatGPT te starten.
 • Volledig functionele gratis versie met advertenties.
  Internetbeveiliging 2018 met 63% korting (geldig op 6 december)

Downloaden op Android

Nova-AI

Ik hield persoonlijk erg van de elegante interface van deze app met veel ruimte om gemakkelijk te schrijven en je antwoorden te krijgen. Het heeft ingebouwde OCR om tekst uit afbeeldingen te extraheren om deze automatisch in de chat in te voeren, wat erg handig is omdat je er geen secundaire app voor nodig hebt.

Er is ook een leuke prompts-sectie met veel prompts met betrekking tot reizen, ideeën, levensstijl en leren. De aanwijzingen zijn echter erg eenvoudig; het beste wat je eruit kunt halen is een idee voor je eigen zoektocht.

Verder heeft het ook Google Assistant en Wear OS-integratie, dus je zou het op je smartwatch kunnen gebruiken of Google Assistant-spraakinvoer kunnen gebruiken om direct vragen te stellen aan Nova AI. Interessant is dat het betaalde abonnement ook kan worden verdiend door vrienden door te verwijzen.

Markeer functies

 • Ingebouwde OCR-ondersteuning.
 • Ingebouwde prompts.
 • Google Assistent en Wear OS-integratie.
 • Ondersteuning voor tekst-naar-spraak.

Downloaden op Android | iOS

Genie – AI-chatbot

Genie biedt meerdere manieren om een ​​andere zoekopdracht dan tekst uit te voeren. U kunt foto’s, pdf’s en URL’s uploaden om er meer over te weten te komen. Meestal zijn de beschrijvingen goed geschreven en proberen ze alles te laten zien.

Ik vond de functie voor het scannen van afbeeldingen erg leuk, omdat deze zo beschrijvend mogelijk probeerde te zijn. Het probeerde te raden uit welke app de afbeelding was genomen en probeerde alles te beschrijven, ook al was het een beetje zichtbaar.

Ik ben er zeker van dat u de sectie met prompts ook nuttig zult vinden. Er zijn veel handige prompts beschikbaar, onderverdeeld in categorieën. Helaas zijn er niet veel aanpassingsmogelijkheden; u kunt alleen trefwoorden en antwoordtoon vertellen. Als u de voorkeur geeft aan iets eenvoudiger, maakt de uitgebreide lijst met prompts het veel beter dan andere.

Markeer functies

 • Meerdere manieren om vragen te stellen.
 • Overvloed aan aanwijzingen.
 • 10 gratis berichten per dag in de gratis versie.
 • Een speciaal gedeelte voor geschiedenis.
 • Veel voorbeelden om een ​​idee te krijgen van wat je moet vragen.

Downloaden op Android | iOS

ChatAi GDT – Ai Chat

Hoewel het beperkt is tot alleen tekst- en spraakinvoer, maakt het dit goed met de mogelijkheid om AI-kunst te genereren. De hoofdinterface bestaat voornamelijk uit veel eenvoudige prompts die meer op ideeën lijken dan op daadwerkelijk aanpasbare prompts. U moet zelf de volledige context van de vraag geven.

  11 beste tekentabletten voor kinderen om te oefenen en te leren

De AI-kunstsectie heeft meerdere categorieën om verschillende soorten kunst te genereren. U hoeft alleen maar te bieden wat u wilt, en de AI doet de rest. De afbeeldingen die ik heb gegenereerd, waren behoorlijk interessant en gerelateerd aan mijn vraag.

De AI voegt echter zijn eigen accenten toe, wat een schot in de roos kan zijn. Gelukkig legt het in de tekst precies uit wat het probeerde te tekenen, zodat je bij de volgende poging kunt weglaten wat je niet leuk vond.

Er is ook een gedeelte waar u antwoorden kunt krijgen in de stijl/toon van opmerkelijke figuren. Antwoorden in de stijl van Albert Einstein zijn bijvoorbeeld meestal stappen met instructies en juiste conclusies.

Markeer functies

 • Ingebouwde prompts.
 • Genereer AI-kunst.
 • Krijg antwoorden in de toon van beroemdheden.
 • Ondersteuning voor spraakinvoer.

Downloaden op Android

Vraag AI

De meest barebone-app in deze lijst, het geeft je in feite gewoon toegang tot ChatGPT in zijn eigen interface. Wat het de moeite waard maakte om op deze lijst te staan, zijn de uitgebreide en goed doordachte prompts of “suggesties” in het geval van deze app.

Ask AI heeft in totaal 11 categorieën prompts, die elk meer dan een dozijn soorten prompts bevatten. Elke prompt is gedetailleerd en behandelt alle aspecten die verband houden met de vraag. Tijdens het schrijven van een essay vertelt het ChatGPT bijvoorbeeld het aantal woorden, de schrijftoon, de citeerstijl, het onderwerp en andere gerelateerde informatie.

Het beste van alles is dat de prompt volledig bewerkbaar is, in tegenstelling tot de andere apps die u alleen een tekstvak geven om uw vraag in te vullen. U kunt de prompt bewerken om de gewenste informatie toe te voegen of te verwijderen.

Markeer functies

 • Een uitgebreide lijst met aanwijzingen.
 • Prompts omvatten alle aspecten van de query.
 • U kunt prompts bewerken voordat u ze verzendt.

Downloaden op Android | iOS

Laatste woorden ✍️

VoiceGPT heeft misschien geen coole interface, maar het is absoluut de beste optie als het gaat om functies en niet opgesloten zitten achter een betaalmuur. Maar als ik mijn portemonnee moet pakken, ga ik voor Genie vanwege de zorgvuldig doordachte functies.

Als je van ChatGPT houdt, weet ik zeker dat je Google Bard ook wilt proberen. Er zijn een aantal redenen waarom het beter is dan ChatGPT.