Krijg een netwerkbandbreedte- en snelheidsmonitor in het Windows-systeemvak

epcdream.nl

Als uw internetabonnement thuis niet onbeperkt is, bent u niet de enige; de dagen van onbeperkte bandbreedte zijn in de meeste delen van de wereld allang voorbij en datameting is een gangbare praktijk geworden bij internetserviceproviders vanwege het toegenomen bandbreedteverbruik door gebruikers. Als uw internetabonnement een maandelijks quotum heeft, is het raadzaam om dit zelf bij te houden om te voorkomen dat u uw maandelijkse datalimiet overschrijdt. Ook krijg je niet altijd de snelheid die je ISP belooft, en het in de gaten houden kan een goed idee zijn om te zien of je waar voor je geld krijgt. Er zijn verschillende hulpprogramma’s die u bij beide taken kunnen helpen, en NetTraffic is een programma voor Windows waarmee u uw internetgebruik kunt controleren via een breed scala aan netwerkinterfaces.

  Hoe Windows vast te klikken met behulp van sneltoetsen in Windows 10

De lichtgewicht tool heeft een degelijke en gebruiksvriendelijke interface en bevindt zich permanent in het systeemvak wanneer hij wordt gelanceerd. Als u op het systeemvakpictogram klikt, ziet u een klein venster met een grafiek die uw huidige internetsnelheid weergeeft. Met het kleurgecodeerde patroon van de grafiek kunt u uw download-, upload- en gecombineerde bandbreedte bekijken en analyseren. De grafiek wordt in realtime bijgewerkt en weerspiegelt automatisch eventuele gegevenspieken en -storingen.

Klik met de rechtermuisknop op het meldingspictogram van NetTraffic en u kunt het volledige statistiekenrapport openen vanuit het contextmenu. Met dit rapport kunt u uw geschiedenis van gegevensgebruik grondig onderzoeken. Op het tabblad Algemeen kunt u de beschikbare informatie per jaar, maand, dag en zelfs uur bekijken. Het programma bewaakt alles wat met uw gegevensoverdrachten te maken heeft. U kunt bijvoorbeeld eenvoudig het totale aantal verzonden en ontvangen bytes controleren en de totale tijd sinds de netwerkinterface actief werd. Het rapport is onderverdeeld in huidige, gemiddelde en prognosesecties.

  Hoe lid te worden van een Minecraft-server op Windows 10

Klik op het tabblad Grafieken / Tabellen en NetTraffic zal u informatie op een andere manier vertellen. Hier kunt u informatie over bepaalde perioden bekijken en analyseren. Het enige wat u hoeft te doen is de ‘Van’ en ‘To’ datums specificeren, en het programma doet de rest. Daarnaast kun je ook klikken en slepen over een bepaald tijdsbestek in de grafiek, en je statistieken zullen veranderen naar die geselecteerde tijdsperiode.

U kunt deze grafiek ook aanpassen vanuit het instellingenvenster van NetTraffic door de kleuren en stijl te wijzigen, evenals enkele andere handige opties op de tabbladen Algemeen en Grafiek aan te passen.

  Overschakelen naar de Fast Ring in het Windows Insider-programma

NetTraffic werkt op Windows XP, Windows Vista, Windows 7 en Windows 8. Zowel 32-bits als 64-bits besturingssystemen worden ondersteund.

NetTraffic downloaden