Krijg geanimeerde weerachtergronden op je iPhone met Weatherboard

Slechts een paar dagen geleden hebben we iDynamic besproken, een Cydia-tweak die wordt toegevoegd aan de dynamische behangcollectie van iOS 7. Weatherboard lijkt enigszins op die release, maar het houdt zich aan één enkel thema: het weer. Tweaks zoals WeatherIcon hebben gebruikers al een voorproefje gegeven van de schoonheid die weergerelateerde animaties aan iOS kunnen toevoegen. Met Weatherboard zijn de animaties echter niet alleen beperkt tot een app-pictogram, maar biedt het de geanimeerde achtergronden van de stock Weather-app als dynamische achtergronden voor je huis en vergrendelscherm. Weatherboard stelt de achtergrond niet automatisch in op het huidige weer (misschien een functie voor toekomstige releases), dus je kunt een van de meer dan 80 beschikbare geanimeerde achtergronden kiezen, waarvan elk beschikbaar is in twee smaken; een voor de dag en een voor de nacht.

  Heeft u echt antivirus nodig voor uw Smart TV?

Weatherboard werkt op een zeer ongecompliceerde manier. Het menu dat het toevoegt aan de app Instellingen voor aandelen wordt geleverd met een uitgebreide set instructies onder elke optie. Gebruik de schakelaar bovenaan het menu om de tweak in of uit te schakelen.

Wanneer de tweak is ingeschakeld, onthult het de repository van wallpapers verdeeld in dag- en nachtvarianten. Gebruikers kunnen kiezen uit een verbluffend grote verscheidenheid aan opties – alles van zonnig tot besneeuwd en stormachtig, met in totaal meer dan 40 wallpapers per menu.

Het zou perfect zijn geweest als de tweak in de stock Weather-app was getikt om de achtergrond automatisch te wijzigen op basis van de huidige weersomstandigheden. Dat gezegd hebbende, zorgt de huidige manier van omgaan met de tweak ervoor dat je nooit te lang vastzit aan een bepaalde achtergrond.

  Hoe je eruitziet als een aardappel in een Microsoft Teams-videoconferentie

Weatherboard biedt een voorbeeld van elke achtergrond voordat u deze toepast. Net als bij het instellen van een afbeelding als achtergrond, kunt u ervoor kiezen om verschillende achtergronden toe te passen op de start- en vergrendelschermen. De eerste keer dat u een achtergrond toepast nadat u Weatherboard hebt ingeschakeld, wordt deze pas weergegeven nadat u uw apparaat opnieuw hebt geactiveerd. Vreemd genoeg is de optie om opnieuw te springen niet aanwezig in het instellingenmenu van de tweak.

Weatherboard is een eenvoudig maar geweldig idee. We zouden graag de optie zien om automatisch schakelen van achtergronden in te schakelen op basis van het huidige weer, maar zelfs zoals het nu is, mogen we niet klagen. Je kunt Weatherboard voor iOS 7 in handen krijgen van de BigBoss-repo van de Cydia-winkel voor een schamele $ 1,49.

  Hoe u het opstartgeluid op uw nieuwe Mac kunt inschakelen