Krijg Screenleap’s Easy Screen Sharing-mogelijkheden in Gmail

De Screenleap-webapp die we in 2012 behandelden, was leuk, eenvoudig en veel gemakkelijker te gebruiken dan de meeste andere oplossingen voor het delen van schermen die we hadden gezien. De intuïtieve service vereiste absoluut geen installatie, registratie of softwaredownloads om uw bureaublad naar anderen uit te zenden. Als je een fan bent van de service of gewoon op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je scherm met iemand anders te delen, biedt de service nu een Chrome-extensie met het label Screenleap for Gmail™ die dezelfde functionaliteit voor het delen van schermen rechtstreeks toevoegt aan je Gmail-account voor eenvoudig sessies initiëren en anderen uitnodigen via e-mail. Details na de sprong.

Voor degenen die niet bekend zijn, Screenleap is een gratis online service waarmee u uw scherm met anderen kunt delen – individueel of openbaar – door een kleine link of een negencijferige code naar de ontvanger(s) te sturen, die ze eenvoudig op de site kunnen typen en direct beginnen met het bekijken van uw activiteit.

  Hallo

Het gebruik van Screenleap voor Gmail is een eenvoudig en leuk proces. Installeer om te beginnen de extensie in uw Chrome-webbrowser met behulp van de downloadlink aan het einde van dit bericht. Als je na de installatie naar je Gmail-account navigeert, zie je een nieuwe ‘Screenleap’-optie in de menubalk bovenaan. Als u op deze knop klikt, verschijnt er een klein venster waarin u op ‘Uw scherm delen’ kunt klikken om uw activiteit op het scherm uit te zenden.

Een Screenleap-sessie kan ook worden gestart vanuit het venster Bericht opstellen in Gmail om snel een schermdeelsessie te starten en ontvangers in één keer uit te nodigen. Om dat te doen, klikt u op de groene knop voor delen van het scherm die aan het venster is toegevoegd, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

  Volg de pijl is een gemakkelijk te volgen navigatiehulpmiddel

Ongeacht hoe u de sessie start, er zal een Java Runtime-toestemmingsvenster verschijnen; klik gewoon op ‘Uitvoeren’ om verbinding te maken met Screenleap-servers. Het kan 20 seconden of langer duren voordat er een actieve verbinding tot stand is gebracht.

Vervolgens krijg je een link om de sessie met anderen te delen, die je naar zoveel mensen kunt sturen als je wilt. Een andere manier om de sessie te delen is door de 9-cijferige code te verzenden die naar het klembord kan worden gekopieerd en naar de gewenste ontvangers kan worden verzonden via e-mail, IM’s of sociale media. Het beste van Screenleap dat het onderscheidt van andere aanbiedingen, is dat noch de afzender noch de ontvanger zich hoeft aan te melden voor de service om een ​​​​screenleap-sessie te starten.

Nadat een sessie is gemaakt, wordt een aanpasbaar groen rechthoekvenster zichtbaar. U kunt uw volledige scherm of alleen het gebied dat zichtbaar is binnen de rechthoek delen door een van de beschikbare opties in het vervolgkeuzemenu te selecteren. Door op de opties ‘Delen onderbreken’ of ‘Stoppen met delen’ te klikken, kunt u de sessie tijdelijk of permanent stoppen. Er wordt ook een teller weergegeven die het aantal mensen aangeeft dat momenteel naar uw scherm kijkt.

  Hoe Apple Pay te gebruiken op iPhone X

Dus, de volgende keer dat u uw schermactiviteit snel met iemand moet delen, probeer Screenleap dan eens.

Installeer Screenleap voor Gmail vanuit de Chrome Web Store