Krijg WordPress-site op Google Cloud in minder dan 8 minuten met Cloudways

Cloudways is een beheerde cloudhostingprovider en ondersteunt ook het gebruik van Google Cloud Platform als een van zijn providers naast alle andere opties.

U zou uw server, mogelijk gemaakt door Google Cloud, binnen enkele minuten eenvoudig moeten kunnen maken en beheren. En het installeren van WordPress en het opzetten van een site zou ook een paar klikken verwijderd moeten zijn.

Maar is het zo makkelijk? Waarom zou u voor Cloudways kiezen om een ​​WordPress-site te hosten?

Wilt u liever het Google Cloud Platform voor WordPress-hosting? En, hoe kun je het doen?

In dit artikel proberen we alle bovenstaande vragen te beantwoorden om u te helpen beslissen voordat u een host kiest voor uw WordPress-website.

Waarom zou u kiezen voor Google Cloud Platform voor WordPress?

Google Cloud Platform biedt een robuuste serverinfrastructuur. Het is hetzelfde platform dat Google gebruikt voor zijn diensten.

Het is dus veilig om te wedden op de betrouwbaarheid en prestaties, waar het bekend om staat.

Google Cloud Platform is de perfecte hostingoptie voor een WordPress-site met hoge eisen. Met andere woorden, het is een van de premium hostingplatforms.

Als u een website heeft die zich bezighoudt met bedrijfskritieke informatie of een site met veel verkeer, kan Google Cloud Platform een ​​fantastische oplossing zijn.

Kunt u rechtstreeks hosten met Google Cloud Platform zonder Cloudways?

Ja en nee.

U heeft enige technische kennis nodig om uw server te maken en te beheren met Google Cloud Platform.

Als het op WordPress aankomt, kunt u het met een enkele klik implementeren. Maar u moet elk aspect van uw Compute Engine optimaliseren en beheren.

Hoewel Google het zo gemakkelijk mogelijk maakt, is het niet bedoeld voor eindgebruikers, maar voor ontwikkelaars, systeembeheerders en vergelijkbare gebruikers met de vaardigheden om een ​​virtuele machine te beheren.

Als er een probleem is met uw server, bent u als enige verantwoordelijk voor eventuele configuraties en probleemoplossing.

En dit is waar Cloudways binnenkomt.

  6 Beste eDiscovery-software voor advocatenkantoren

Hoe helpt Cloudways bij het gebruik van Google Cloud voor WordPress?

Zoals ik al zei, kan het gebruik van het Google Cloud Platform voor de meeste gebruikers onhandig zijn.

Met Cloudways kunt u het Google Cloud Platform dus gebruiken zonder alles zelf te hoeven beheren.

Cloudways stelt alle benodigdheden in die nodig zijn om een ​​WordPress-site probleemloos te laten draaien. En al het andere dat u van uw kant wilt doen (zoals een domein toevoegen, SSL installeren, enz.), Cloudways biedt u een gebruiksvriendelijke interface om dat allemaal met een paar klikken te doen.

U hoeft de Google Cloud-documentatie niet door te nemen en u moet zich concentreren op het Cloudways-platform en enkele opties om eenvoudig de server of uw WordPress-applicatie aan te passen.

Daarnaast bieden ze standaard gratis ondersteuning, in tegenstelling tot Google Cloud Platform. U vindt er ook premium ondersteuningsopties als u ze nodig heeft.

Cloudways-functies

Hoewel Cloudways ernaar streeft een beheerde cloudhostingprovider te zijn door dingen voor de eindgebruiker te vereenvoudigen, geeft het je veel controle.

Laat me enkele van de belangrijkste functies benadrukken die u zouden moeten helpen een WordPress-site op Cloudways efficiënt te beheren:

Samenwerking

Met Cloudways kunt u indien nodig meerdere projecten toevoegen en teamleden toevoegen. U kunt ervoor kiezen om ze selectieve toegang te geven, waaronder facturering, ondersteuning of alleen console voor technisch personeel.

Het is gemakkelijk om leden toe te voegen en ook nieuwe projecten aan te maken. U krijgt ook SSH- en SFTP-toegang die u kunt delen met al uw teamleden om indien nodig toegang te krijgen tot bestanden.

Over het algemeen verbeteren dergelijke functies de samenwerkingscapaciteit van het rechtstreeks beheren van uw server en alles wat met de website te maken heeft, met behulp van Cloudways.

Integraties en add-ons

Om onderweg meer functionaliteiten toe te voegen, biedt Cloudways een API waarmee u uw oplossingen kunt bouwen.

U kunt ook e-mailservers, SMTP toevoegen en kiezen voor een premium DNS-service als onderdeel van extra aanbod.

Het gebruik van dergelijke add-ons en integraties helpt u bij één platform te blijven zonder afhankelijk te zijn van meerdere platforms.

Prestatie

Aangezien Cloudways een beheerd cloudhostingplatform is, optimaliseren ze de backend vanaf het begin.

Zoals je zou verwachten, gebruiken alle servers SSD’s en zijn ze vooraf geconfigureerd voor de best mogelijke prestaties wanneer je een applicatie (zoals WordPress) op je server installeert.

  Pijltoetsen repareren die niet werken in Excel - archief

Het biedt ook Redis-ondersteuning, CloudwaysCDN en geavanceerde cache-opties zodat u de prestaties indien nodig kunt aanpassen.

Toezicht houden

Voor de basis blijkt de CloudwaysBot ongelooflijk handig te zijn door belangrijke meldingen in realtime te verzenden, of uw schijfruimte bijna op is of iets anders.

U kunt de meldingen zelfs op uw Slack-kanaal of e-mail ontvangen.

Naast de slimme assistent krijg je ook verschillende inzichten uit de console om je te helpen de gezondheid van je server/applicatie in de gaten te houden.

Veiligheid

Het is het beste om beveiligingsplug-ins te gebruiken voor je WordPress-site, maar Cloudways zorgt ervoor dat je backend veilig blijft.

Ze verwerken OS-updates op uw server en dwingen firewalls af om aanvallers op afstand te houden.

U krijgt ook de mogelijkheid om indien nodig gratis SSL te installeren en tweefactorauthenticatie voor uw apparaat in te schakelen.

Steun

Het is van vitaal belang om naast je hostingabonnement ook goede ondersteuning te krijgen. En Cloudways biedt al zijn klanten 24×7 chatondersteuning.

En als u prioriteitsondersteuning met geavanceerde technische hulp wilt, zijn er premium ondersteuningsopties.

Andere benodigdheden

Als managed cloud hosting provider biedt Cloudways veel features. Naast de belangrijkste hoogtepunten die hierboven zijn genoemd, zijn enkele van de andere essentiële functies:

  • Ondersteuning voor opstelgebied
  • Git-integratie
  • Cloudways WP Migrator-plug-in
  • Klonen van applicaties/servers

Nu u een goed idee heeft van wat Cloudways te bieden heeft, laten we eens kijken hoe eenvoudig het is om een ​​WordPress-site in gebruik te nemen met Google Cloud.

Stappen om Google Cloud te gebruiken om WordPress-site op Cloudways te hosten

Het zou een paar klikken kosten om het in te stellen, maar laat me de stappen één voor één noemen om u bij het proces te begeleiden.

Stap 1. Nadat u zich hebt aangemeld voor een account, kunt u naar een server gaan (zoals weergegeven in de afbeelding).

Stap 2. Vervolgens moet je de applicatie (hier, WordPress) selecteren die je op je server wilt installeren en de gewenste cloudhostingprovider selecteren.

Voor dit artikel kiezen we Google Cloud Platform als onze host.

Zo ziet het eruit na selectie:

Zoals je op de afbeelding kunt zien, moet je de details voor je server invullen (ervan uitgaande dat we er nog geen hebben). Voeg dus een naam toe voor uw beheerde app, server en selecteer het project waaraan u deze wilt toevoegen.

  NVMe versus SATA: welke SSD-technologie is sneller?

Onder de beschikbare opties moet u de grootte van de server selecteren (volgens de beschikbare bronnen). De middelgrote server wordt bijvoorbeeld geleverd met 3,75 GB RAM en 1 CPU.

Andere opties zijn serverlocatie, bandbreedte, applicatieopslag en databaseopslaggrootte.

Houd er rekening mee dat de keuze van uw serverlocatie onder andere ook van invloed is op de kosten. En de bandbreedte wordt in rekening gebracht zoals deze wordt gebruikt, dus u hoeft niets specifieks in te stellen als u de vereisten voor uw website niet kent.

Stap 3. Nadat u alles hebt ingesteld, kunt u de geschatte prijs bekijken en de server starten.

Het duurt ongeveer zeven minuten om uw server te maken en WordPress te installeren. Je kunt de webpagina verlaten als je wilt; het heeft geen invloed op het maken van de server.

Zodra dit is gebeurd, kunt u op de server klikken om toegang te krijgen tot uw instellingen en serverbeheeropties.

Of u kunt naar de instellingen van de WordPress-toepassing gaan om een ​​domein toe te voegen, een SSL te installeren en aan de slag te gaan met uw WordPress-avontuur!

Hier is de test WordPress-site in gebruik:

Bespaar tijd met Cloudways Managed Hosting & Google Cloud

Het punt van het kiezen van een managed hostingprovider is om kostbare tijd te besparen en onnodige technische instellingen van uw kant te voorkomen. En, Cloudways maakt dat ongelooflijk indrukwekkend door u totale controle te geven en alle essentiële zaken tegelijkertijd te beheren.

En de kers op de taart is het kiezen van Google Cloud als uw cloudprovider voor een betrouwbare en snelle ervaring!

Over het algemeen is alles slechts een klik verwijderd, zelfs de meest geavanceerde instellingen. Dus als u op zoek bent naar een beheerde provider om Google Cloud met WordPress te gebruiken, zou dit een gemakkelijke aanbeveling moeten zijn!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het Google Cloud Hosting Platform voor WordPress of User Management Plugins For WordPress.

gerelateerde berichten