Kun je een smartdisplay bovenop je magnetron plaatsen?

Slimme schermen zijn geweldige keukengenoten: je kunt gemakkelijk een recept volgen, iemand videobellen terwijl je de maaltijd bereidt, of jezelf bezig houden terwijl je de boel opruimt. Maar afhankelijk van waar u uw slimme display of andere elektronica plaatst, kunt u problemen krijgen.

Magnetronafscherming, uitgelegd

Magnetrons werken door je eten te verwarmen met korte radiogolven. Deze radiogolven reizen door een klein kanaal, bekend als een “golfgeleider”, naar het voedselcompartiment. Het draaiplateau draait je eten rond zodat het zo gelijkmatig mogelijk kan worden gekookt, en het metaal waarvan je magnetron is gemaakt, zorgt ervoor dat de radiosignalen rond de binnenkant van het voedselcompartiment kaatsen. De moleculen in je eten beginnen snel te trillen, waardoor je maaltijd opwarmt.

Het metalen chassis fungeert ook als een elektromagnetisch schild. De magnetron zendt radiogolven uit en de afscherming houdt het meeste hiervan in het voedselcompartiment, maar de afscherming verslechtert na verloop van tijd. Als je ooit je draadloze netwerk hebt zien optreden wanneer je wat snacks opwarmt, komt dat waarschijnlijk omdat je een oudere magnetron hebt en de afscherming minder effectief is geworden.

Magnetronafscherming testen

De beste manier om de afscherming van uw magnetron te testen, is door een Wi-Fi-analyser-app te downloaden. Dit is wat je nodig hebt:

Een Windows 10-desktop of laptop, ingesteld om verbinding te maken via de 2,4 GHz-frequentie
WiFi-analysator uit de Microsoft Store

  8 van de beste LXDE-thema's

Stap één: Forceer Windows om verbinding te maken op 2,4 GHz

Uw apparaat dwingen verbinding te maken met wifi via 2,4 GHz is belangrijk voor de test, aangezien dat de frequentie is waarop magnetrons ook werken. De meeste moderne apparaten en netwerken schakelen automatisch tussen 2,4 GHz en de snellere 5 GHz-frequentie. Microgolven veroorzaken geen interferentie met het 5 GHz-spectrum, dus die optie moeten we wegdoen als we de afscherming gaan testen.

Om uw Windows-apparaat te dwingen de 2,4 GHz-frequentie te gebruiken, begint u door op het Windows-logo linksonder te klikken. Typ “apparaat” en selecteer vervolgens “Apparaatbeheer”.

Selecteer de vervolgkeuzepijl naast het item “Netwerkadapters”. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw draadloze adapter. Dit heeft meestal “Wireless-AC Adapter” of iets dergelijks in de naam. De draadloze adapter in mijn computer heet “Intel(R) Dual Band Wireless-AC 8265”. Selecteer ‘Eigenschappen’ in het contextmenu dat wordt geopend.

Selecteer in het venster Eigenschappen het tabblad “Geavanceerd”. Open het vervolgkeuzemenu “Waarde”, selecteer een van de waarden die beginnen met “2.4Ghz” en klik vervolgens op “OK”.

Je hoeft niet opnieuw op te starten of zo. Uw wifi-kaart zou nu alleen verbinding moeten maken via de 2,4 GHz-frequentie.

Stap twee: gebruik WiFi Analyzer om uw netwerk te testen

Open WiFi-analyser. Je ziet je netwerkgegevens bovenaan. U zou de frequentie moeten zien die wordt vermeld in het 2,4 Ghz-bereik. Selecteer “Analyseren” links bovenaan.

Selecteer “Grafiek” rechtsonder.

De grafiek toont de realtime status van uw netwerk en toont eventuele interferentie die wordt veroorzaakt door het gebruik van uw magnetron.

Deze grafiek toont de signaalsterkte van het netwerk in de loop van de tijd. De blauwe lijn met een wifi-symbool aan de linkerkant is de verbinding tussen onze router en de computer, terwijl elk van de andere lijnen overeenkomt met andere 2,4 Ghz-apparaten in de buurt. Signaalsterkte wordt gemeten in decibel milliwatt (dBm), en hoe lager het getal, hoe beter het signaal.

  Hoe het geluidseffectenpictogram in de PowerPoint-presentatieweergave te verbergen

Mijn testbank bestaat uit mijn bureaublad op de gebruikelijke plek op mijn bureau, mijn magnetron aan de linkerkant van het bureau en mijn router op ongeveer twee meter afstand van de magnetron. Als de magnetron tussen de desktop en de router zit, kunnen we zien of mijn magnetron mijn 2,4 GHz-netwerk schaadt.

De grafiek van WiFi Analyzer toont ongeveer twee minuten, dus ik heb een screenshot gemaakt van twee minuten normale activiteit, zonder dat de magnetron aanstaat. Hier is hoe dat eruit ziet:

Daarna zette ik mijn magnetron op twee minuten, drukte op start en keek naar de mooie kleuren in de grafiek. Zo ziet het eruit als de magnetron aanstaat:

Ik heb de magnetron nog een paar keer gebruikt, allemaal met vergelijkbare resultaten. Dit is een gloednieuwe magnetron, dus de afscherming is niet voldoende verslechterd om zorgen te baren.

En die zorg geldt slechts voor een paar van uw apparaten. Als u een smart display, high-end tablet of een laptop gebruikt om recepten te volgen, heeft deze waarschijnlijk 5 GHz-ondersteuning. Dat betekent dat zelfs als de afscherming van uw magnetron begint te haperen, het apparaat de andere frequentie kan gebruiken om recepten en films te streamen. Als je een ouder apparaat hebt (en zelfs enkele nieuwe low-end tablets), staat de wifi-chip erin mogelijk alleen 2,4 GHz-verbindingen toe, waardoor de afscherming van de magnetron in het spel komt.

  Hoe de balk in de buurt te gebruiken om Pokémon te volgen in Pokémon Go

Als de afscherming van de magnetron defect is, zal dit niet noodzakelijk uw gadget verpesten. Maar de interferentie van de magnetron kan betekenen dat je gadget een minder sterk wifi-signaal krijgt, waardoor je recept, videogesprek of andere inhoud kan worden onderbroken.

U mag uw smartdisplay nog steeds niet in de buurt van uw magnetron plaatsen

Afgezien van mogelijke interferentie, is een andere goede reden om elektronica niet in de buurt van uw magnetron te houden, dat magnetrons gemakkelijk vies kunnen worden. Je magnetron heeft ventilatieopeningen en het is niet ongewoon om vet en voedseldeeltjes bovenop en eromheen te vinden. Het plaatsen van een slim display of tablet erop betekent gewoon dat het apparaat wordt bedekt met vuil, wat in het beste geval gewoon vies is, en in het slechtste geval kan je apparaat worden geruïneerd.

De beste plek om je gadget te bewaren

De rest van uw aanrecht kan ook vet opbouwen, dus dat is misschien ook niet de beste plek om een ​​display te plaatsen. Je kunt een tablet op je koelkast leggen als het waanzinnig sterke magneten heeft (of als je het niet erg vindt om te kopen) een magnetische houder), of volg indien mogelijk recepten op uw woonkamer-tv. Of u kunt het display gewoon op een gedeelte van het aanrecht plaatsen waarvan u weet dat er geen etenswaren omheen vliegen.

Je slimme display of een andere gadget op een eigen plek in de keuken plaatsen, vraagt ​​enige aandacht, maar wanneer je die perfecte plaatsing hebt, kun je geweldige recepten bekijken en maken, een goede show geven terwijl je bakt, en meer!