Kun je Instagram maken zonder Facebook?

Instagram is een platform voor sociale media dat in 2010 in de Verenigde Staten is opgericht door Kevin Systrom en Mike Krieger. Instagram werd uiteindelijk gekocht door Facebook Inc., dat nu bekend staat als Meta Platforms. Sommige mensen willen hun Facebook-accounts niet koppelen aan hun Instagram-accounts omdat ze niet willen dat hun Instagram-activiteit op hun Facebook-accounts wordt gedeeld of omdat ze denken dat dit hun privacy schendt. Omdat je geen wachtwoord krijgt als je Facebook gebruikt om een ​​Instagram-account aan te maken, kan dit problematisch zijn. Je moet je wachtwoord wijzigen om in te loggen als je Instagram wilt gebruiken zonder het te verbinden met Facebook. Dus als je iemand bent die tips zoekt over of je Instagram kunt maken zonder Facebook, dan ben je hier aan het juiste adres. We brengen je een handige gids die je leert hoe je Instagram kunt bekijken zonder Facebook en Facebook kunt verwijderen, maar Instagram kunt behouden. Je leert ook hoe je je Instagram privé kunt stalken.

Kun je Instagram maken zonder Facebook?

Gebruikers van de Instagram-app kunnen media uploaden die kunnen worden gewijzigd met filters en gerangschikt met behulp van hashtags en geotagging. Publiek of volgers die al zijn goedgekeurd, kunnen berichten zien. Gebruikers kunnen ook trending materiaal bekijken, zoals foto’s, medegebruikers volgen om hun inhoud aan een persoonlijke feed toe te voegen, de inhoud van andere gebruikers verkennen op tag en locatie, en door de inhoud van andere gebruikers bladeren op locatie en tag. Lees dit artikel verder om erachter te komen of je Instagram kunt maken zonder Facebook en hoe je je Instagram privé kunt stalken.

Opmerking: aangezien smartphones niet dezelfde instellingen hebben, verschillen ze van fabrikant tot fabrikant. Zorg daarom voor de juiste instellingen voordat u deze op uw apparaat wijzigt. De komende stappen zijn ter illustratie uitgevoerd op de OnePlus Nord CE2-telefoon.

Kun je Instagram maken zonder Facebook?

Ja, je kunt Instagram maken zonder Facebook-account. U kunt zich registreren voor een Instagram-account met uw e-mailadres of telefoonnummer. Laten we nu eens kijken hoe je Instagram kunt bekijken zonder Facebook.

Hoe kun je Instagram bekijken zonder Facebook?

U kunt zich ofwel registreren voor een Instagram-account met uw e-mailadres of uw telefoonnummer. Zo kun je Instagram bekijken zonder Facebook:

  Hoe Facebook te stoppen met het filteren van reacties

1. Navigeer naar de Instagram-website op uw browser.

2. Klik op de optie Aanmelden.

3. Vul de volgende gegevens in en klik op Aanmelden.

 • Mobiel nummer of e-mail
 • Voor-en achternaam
 • gebruikersnaam
 • Wachtwoord

4. Voeg je geboortedatum toe op het volgende scherm en klik op Volgende.

5. Voer vervolgens de bevestigingscode in die u op uw e-mailadres heeft ontvangen en klik op Volgende.

6. Volg ten slotte de Instagram-profielen die je wilt volgen en ga naar je nieuwe Instagram-account zonder Facebook.

Lees verder om te leren hoe je Instagram kunt maken zonder Facebook.

Is Instagram altijd verbonden met Facebook?

Nee, Instagram is niet altijd verbonden met Facebook. Als u besluit uw Facebook-account aan uw Instagram-account te koppelen, worden alleen uw Facebook en Instagram met elkaar verbonden.

Kun je Facebook verwijderen maar Instagram behouden?

Ja, je kunt Instagram gebruiken, zelfs als je je Facebook-account hebt verwijderd. Je hebt één account op Facebook en Messenger, dus als je de ene verwijdert, wordt ook de andere verwijderd. WhatsApp, Instagram en andere applicaties waarbij je je Facebook-account hebt gebruikt om in te loggen, worden hierdoor niet beïnvloed.

Wat gebeurt er met je Instagram-account als je je Facebook-account verwijdert?

Aangezien je maar één account hebt voor Messenger en Facebook, zal het verwijderen van de ene ook de andere verwijderen. Als u zich aanmeldt bij WhatsApp, Instagram of een andere app met uw Facebook-account, gebeurt dit niet. Al je Instagram-berichten die je op Facebook hebt gedeeld, worden verwijderd als je je Facebook-account verwijdert, maar niet je Instagram-account. Blijf verder lezen om te leren hoe je je Instagram privé kunt stalken.

Kun je op Instagram zijn zonder dat iemand het weet?

Hoewel het haalbaar is, kan het een uitdaging zijn om in het geheim een ​​Instagram-account te openen. Hier zijn enkele suggesties:

 • Het wordt niet aanbevolen om uw andere sociale-mediaprofielen aan uw Instagram-account te koppelen.
 • Plaats geen privégegevens op je Instagram-account.
 • Wees voorzichtig bij het beslissen wie en wat u op sociale media wilt volgen.
 • Besluit om je account privé te maken.
 • Als je een account aanmaakt, selecteer dan een minder gebruikt e-mailadres.
 • Denk eraan om voorzichtig te zijn bij het plaatsen van afbeeldingen en video’s.

Wil je weten hoe je Instagram kunt maken zonder Facebook? Lees dit artikel vanaf het begin om de stappen te vinden die dat in detail uitleggen.

Wat is het punt van het krijgen van een Instagram?

Instagram is een platform voor sociale media waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen plaatsen met hun connecties. Veel jongeren (en ouderen) gebruiken de app, die gratis te downloaden is in app stores. Het hele punt van Instagram is om makers te ondersteunen en tegelijkertijd een platform te bieden voor creativiteit op het gebied van media en entertainment. Een van de factoren die bijdragen aan de toename van de populariteit van fotografie is waarschijnlijk Instagram. Het merendeel van de gebruikers van de app heeft ongetwijfeld uitstekend gebruik gemaakt van de mogelijkheid die het jonge mensen biedt om hun leven te uiten door middel van grappige, gefilterde foto’s, hashtags of kleine video’s. De mogelijkheid om invloedrijke personen in de app te volgen en op de hoogte te blijven van nieuws, zakelijke openingen en sociale interacties is een ander voordeel dat jonge mensen aanspreekt.

  Hoe berichten op Instagram automatisch leuk te vinden

Hoe kun je je Instagram privé stalken?

Er zijn extra websites van derden waar u privéaccounts kunt stalken. U hoeft alleen maar de gewenste Insta-accountnaam in te voeren van de persoon die u op dergelijke websites wilt bespioneren om hun profiel te bekijken. Deze websites zijn toegankelijk vanuit elke browser op elk apparaat.

Vanwege de wens van de gebruiker om te bepalen wie toegang heeft tot hun informatie en met hen kan communiceren, zijn privé Instagram-accounts ingesteld op privé in plaats van openbaar. Sommige mensen doen dit om hun netwerk van connecties te beperken tot naaste familieleden en vrienden. Sommige mensen willen gewoon dat beveiligingsniveau voor hun profiel omdat ze privé zijn. Als een privéaccount je verzoek niet heeft geaccepteerd, laat Instagram je het niet controleren. Je kunt onze gids volgen over 16 beste privé Instagram-viewer-apps zonder menselijke verificatie om meer te weten te komen over een paar van die websites om je Instagram privé te stalken. Lees deze handleiding vanaf het begin om de stappen te begrijpen om Instagram te maken zonder Facebook.

Let op: Het is in ieder geval af te raden om de privacy van mensen en hun privé-accounts op Instagram te schenden. De beslissing om een ​​privéaccount te hebben en berichten en media van een specifieke gebruiker te verbergen, moet worden gerespecteerd door andere gebruikers op het platform.

Hoe kun je een privé Instagram-account zien?

Het wordt niet aanbevolen om de privacy van een privé Instagram-accounthouder te schenden. Maar toch zijn er een paar tijdelijke oplossingen op internet voor iedereen om dergelijke actie om welke reden dan ook uit te voeren. U kunt onze gids over het bekijken van een privé Instagram-account lezen en volgen om verschillende methoden te leren die u kunt gebruiken om een ​​privé Instagram-account te bekijken.

Waarom zou je Facebook moeten verwijderen?

Het verwijderen van Facebook kan verschillende redenen hebben met betrekking tot de beveiligingsvoorzieningen van de Facebook-app. Enkele van de redenen kunnen zijn:

 • Facebook verzamelt een aanzienlijke hoeveelheid gegevens over u: Facebook heeft altijd heel veel informatie over u verzameld, wat geen geheim is. Kijk gewoon eens naar de gegevens op het privacylabel van Apple in de App Store om te zien hoeveel het sociale netwerk u volgt terwijl u uw iPhone gebruikt. Uw browsergeschiedenis, locatie en zoekgeschiedenis behoren tot de gegevens die Facebook verzamelt, en dit zijn items die veel mensen privé willen houden.

 • Facebook ontvangt uw WhatsApp-info: Toen Facebook in 2014 de overname van WhatsApp aankondigde, beloofde het de platforms onafhankelijk te houden. Nu duidelijk is geworden dat dit niet het geval is, zijn verschillende WhatsApp-gebruikers boos en dreigen ze de app niet meer te gebruiken.

 • Facebook volgt uw online activiteiten terwijl u andere applicaties en websites gebruikt: Facebook houdt uw online activiteiten in de gaten terwijl u andere applicaties en websites gebruikt, naast het verzamelen van gegevens over u. Het heeft geleid tot een conflict tussen Facebook en Apple, dat binnenkort een anti-tracking-functie zal introduceren die een einde zal maken aan het vermogen van marketeers om gebruikers te identificeren.

Je kunt dit artikel vanaf het begin lezen om te begrijpen hoe je Instagram kunt maken zonder Facebook.

Hoe kom je van Facebook af?

U kunt uw Facebook-account verwijderen met behulp van de komende stappen. Maar misschien wilt u zich ook aanmelden en een kopie van uw gegevens (zoals uw afbeeldingen en berichten) van Facebook maken voordat u uw account opzegt. Maak je geen zorgen, je wens is uitgekomen. Volg de onderstaande stappen om van je Facebook-account af te komen en je gegevens te downloaden.

Opmerking: je kunt niets meer terugkrijgen dat je hebt toegevoegd nadat je Facebook-profiel is gedeactiveerd.

1. Klik op het pictogram Pijl-omlaag in de rechterbovenhoek van het scherm.

2. Klik op Instellingen & privacy.

3. Klik op Instellingen.

4. Klik vervolgens op de optie Uw Facebook-informatie.

5. Klik op Bekijken voor de optie Deactiveren en verwijderen.

6. Selecteer vervolgens het keuzerondje Account verwijderen en klik op Doorgaan naar accountverwijdering.

7. Klik op Account verwijderen.

8. Voer het wachtwoord in en klik op Doorgaan.

9. Klik nogmaals op de optie Account verwijderen in de pop-up.

***

Dus we hopen dat je hebt begrepen hoe je Instagram kunt maken zonder Facebook en Instagram kunt bekijken zonder Facebook met de gedetailleerde stappen om je te helpen. U kunt ons vragen of suggesties laten weten over elk ander onderwerp waarover u wilt dat wij een artikel maken. Zet ze in de comments hieronder zodat we het weten.

gerelateerde berichten