Kunt u de meldingspop-ups van Windows 10 verplaatsen?

De melding “toasts” van Windows 10 verschijnt standaard in de rechterbenedenhoek van uw scherm. Windows zelf laat je de meldingen niet verplaatsen, maar er zijn enkele manieren waarop je bepaalde pop-ups naar andere hoeken van je scherm kunt verplaatsen.

Het register helpt niet

Sommige websites zullen u vertellen om een ​​”DisplayToastAtBottom” -waarde in uw register te wijzigen om de locatie te wijzigen. Deze optie werkte echter alleen in zeer vroege builds van Windows 10 en werd verwijderd vóór de definitieve release van Windows 10.

Vanaf de update van mei 2020 van Windows 10 is er nog steeds geen ingebouwde optie om de ingebouwde meldingen van Windows 10 naar de rechterboven-, linkerboven- of linkerbenedenhoek van uw scherm te verplaatsen.

Maar er is nog steeds iets dat u kunt doen om de meldingen te verplaatsen.

  Hoe installeer ik Windows 11?

Opties gebruiken die bij apps zijn inbegrepen

De ingebouwde meldingen van Windows 10 zijn duidelijk niet erg flexibel. Dat is een van de redenen waarom veel Windows-applicaties hebben gekozen voor hun eigen aangepaste meldingssystemen.

Sommige applicaties ondersteunen zelfs zowel het ingebouwde meldingssysteem van Windows 10 als hun eigen aangepaste meldingen. Ze laten je kiezen welke je wilt gebruiken in hun instellingenschermen.

In Slack kun je bijvoorbeeld op de naam van je werkruimte in de linkerbovenhoek van je scherm klikken en ‘Voorkeuren’ selecteren. Scroll naar beneden in het meldingenvenster en je ziet de optie “Meldingen bezorgen via”. Selecteer “Ingebouwde meldingen van Slack” en u kunt vervolgens elke gewenste “Meldingspositie” selecteren: rechtsonder, rechtsboven, linksboven of linksonder.

Als u “Windows Action Center” selecteert in Slack op Windows, ziet u geen optie om de positie van de meldingen te kiezen omdat Windows 10 dit niet toestaat.

Telegram, een populaire chatclient, heeft een vergelijkbare optie. Als u het instellingenscherm opent en “Meldingen” selecteert, kunt u “Gebruik Windows-meldingen” uitschakelen en vervolgens een hoek van uw scherm selecteren waar Telegram zijn meldingen zal weergeven.

  5 manieren om Apparaatbeheer te openen op Windows 10

Niet elke applicatie heeft zo’n optie. Het is aan de ontwikkelaar van elke app. Maar op Windows 10 kun je alleen maar hopen dat de app zijn eigen aanpasbare meldingen biedt. Controleer de instellingen van een toepassing om te zien of deze een dergelijke optie heeft.

Meldingen voor een app uitschakelen (of verbergen)

Als de meldingen van een app je in de weg blijven zitten en het ingebouwde meldingssysteem van Windows 10 gebruikt, is er een manier om in ieder geval te voorkomen dat ze je lastig vallen. U kunt alle meldingen van de app uitschakelen door naar Instellingen > Systeem > Meldingen en acties te gaan. Stel onder ‘Meldingen van deze afzenders ontvangen’ de apps waarvan je geen meldingen wilt zien in op ‘Uit’.

U kunt ook meldingen voor een app verbergen. Ze verschijnen niet op uw bureaublad, maar verschijnen stil in het Windows Action Center, waar u ze later kunt bekijken. Klik hiervoor op een van de apps onder ‘Meldingen ontvangen van deze afzenders’ onder Meldingen & acties.

  Hoe video's samen te voegen op Windows 10

Schakel de optie “Meldingsbanners weergeven” uit en laat “Meldingen weergeven in actiecentrum” ingeschakeld.

Die meldingen verdwijnen in de rechterbenedenhoek van het scherm en u kunt ze bekijken door het actiecentrum te openen. Druk op Win + A of klik op het meldingsballonpictogram aan de rechterkant van uw taakbalk – rechts van de klok – om deze te openen.

gerelateerde berichten