Laptoptoetsenbord uitschakelen op Windows 10

Bij de meeste laptops kun je niet zomaar een randapparaat vervangen en kan elk randapparaat niet zomaar losgekoppeld worden. In dat geval, als het toetsenbord van een laptop niet meer functioneert, wat geheel of gedeeltelijk kan zijn, kunt u het eenvoudig loskoppelen en door een nieuw vervangen. In sommige gevallen is typen op laptops moeilijk in vergelijking met desktoptoetsenborden. Om het te repareren, moet je de kap van de laptop openen en de hele setup vervangen door een ingebouwd toetsenbord. Dit proces is kostbaar en daarom geven veel gebruikers er de voorkeur aan een extern toetsenbord aan de laptop toe te voegen en in plaats daarvan te gebruiken. In dergelijke gevallen moet een gebruiker in de meeste laptops het ingebouwde toetsenbord uitschakelen, en dit is de manier om dit te doen. Als u het toetsenbord van uw laptop wilt uitschakelen nadat u een extern toetsenbord op uw pc met Windows 10/11 hebt gekregen, kunt u dit doen door de stappen in dit artikel te volgen.

Laptoptoetsenbord uitschakelen op Windows 10

Gefrustreerd over het uitschakelen van laptoptoetsenbord Windows 10? Maak je geen zorgen, je bent op de juiste plek! Toetsenborden in laptops worden door fabrikanten kleiner gemaakt om ze lichter en gemakkelijk mee te nemen. Om uw computer te bedienen, hebt u enkele randapparatuur nodig, zoals een muis, toetsenbord, monitor, enz., maar een laptop heeft een combinatie van alle drie. Windows heeft een paar methoden waarmee gebruikers het toetsenbord op Windows 10 kunnen uitschakelen als er problemen optreden. In dit artikel kunnen we zien hoe u hetzelfde kunt implementeren.

Methode 1: Toetsenbordstuurprogramma uitschakelen

Het grote voordeel van het Windows-besturingssysteem is dat het volledig mogelijk is om het toetsenbord op een laptop uit te schakelen. Volg de onderstaande stappen om het ingebouwde toetsenbord uit te schakelen.

Opmerking: elke computer kan niet zonder toetsenbord worden gebruikt. Daarom moet u ervoor zorgen dat er een extern toetsenbord op uw laptop is aangesloten voordat u het ingebouwde toetsenbord uitschakelt.

1. Druk op de Windows-toets, typ apparaatbeheer en klik op Openen.

2. Zoek in het venster Apparaatbeheer de optie Toetsenborden.

3. Dubbelklik op Toetsenborden om het te openen. Het toont alle toetsenborden die op uw laptop zijn aangesloten.

4. Zoek het ingebouwde toetsenbord en klik er met de rechtermuisknop op.

5. Klik vervolgens op Uitschakelen.

Opmerking: als u de optie Uitschakelen niet ziet, klikt u op de optie Installatie ongedaan maken om het stuurprogramma te verwijderen in plaats van het uit te schakelen.

6. Klik op Verwijderen om het te verwijderen.

Zelfs als u het stuurprogramma voor het ingebouwde toetsenbord van uw laptop verwijdert, kan Windows 10 het stuurprogramma mogelijk automatisch bijwerken nadat het het heeft gedetecteerd. Als dat gebeurt, moet u dit proces vanaf het begin opnieuw doen totdat het stuurprogramma volledig is verwijderd. Als u niet zeker weet hoe u apparaatstuurprogramma’s van uw computer kunt verwijderen of verwijderen, bekijk dan onze handleiding over het verwijderen en opnieuw installeren van stuurprogramma’s op Windows 10.

  Mapstructuur exporteren naar Excel op een Windows-pc of Mac

Methode 2: Service uitschakelen die de PS/2-poort bestuurt

Als de eerste methode u niet heeft geholpen te begrijpen hoe u laptoptoetsenbord Windows 10 kunt uitschakelen, kunt u hetzelfde doen met deze alternatieve methode. U kunt de poort uitschakelen die de invoer en gegevens van PS/2-poorten regelt, aangezien de meeste laptops intern zijn aangesloten. Volg de onderstaande stappen om het laptoptoetsenbord uit te schakelen met de opdrachtprompt.

1. Druk op de Windows-toets en typ cmd. Klik op Als administrator uitvoeren zoals afgebeeld.

2. Typ in het opdrachtvenster de opdracht sc config i8042prt start= disabled zoals weergegeven en druk op Enter om de opdracht uit te voeren.

3. Wacht tot de opdracht wordt uitgevoerd en start uw computer opnieuw op.

4. Het toetsenbord van uw laptop werkt niet meer.

Op deze manier kunt u het toetsenbord van de laptop uitschakelen via de opdrachtprompt.

Opmerking: als u uw toetsenbord in de toekomst opnieuw wilt gebruiken, gebruikt u de volgende opdracht sc config i8042prt start= auto

Methode 3: Via de Editor voor lokaal groepsbeleid

Als de bovenstaande twee methoden u niet helpen om te leren hoe u laptoptoetsenbord Windows 10 uitschakelt, kunt u de Groepsbeleid-editor gebruiken om de apparaatinstallatie te beperken. Deze methode voorkomt dat uw laptoptoetsenbord opnieuw wordt geïnstalleerd wanneer u uw apparaat start. Volg de onderstaande stappen om toetsenbord Windows 10 uit te schakelen.

Opmerking: voordat u dit proces ingaat, moet u er rekening mee houden dat deze methode alleen van toepassing is op de apparaten die worden uitgevoerd op Windows 10 Pro en Enterprise-editie.

1. Start Apparaatbeheer via de Windows-zoekbalk.

2. Zoek Toetsenborden in de lijst en vouw uw stuurprogramma uit door erop te dubbelklikken.

3. Klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma en selecteer de optie Eigenschappen.

4. Schakel nu over naar het tabblad Details en vouw het menu Eigenschappen uit door op het vervolgkeuzemenu te klikken.

5. Kies Hardware-ID’s in het vervolgkeuzemenu Apparaatbeschrijving.

6. Kies onder het gedeelte Waarde de eerste optie [HIDConvertedDevice&Col01] en klik er met de rechtermuisknop op. Klik op Kopiëren om de tekst te kopiëren.

7. Druk tegelijkertijd op de toetsen Windows + R om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

8. Typ gpedit.msc en druk op Enter om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen.

Opmerking: u kunt ook Editor voor lokaal groepsbeleid typen in de zoekbalk en deze openen.

9. Vouw Computerconfiguratie > Beheersjablonen uit door erop te dubbelklikken.

10. Dubbelklik nu op Systeem.

11. Dubbelklik vervolgens op Apparaatinstallatie om het te openen.

12. Dubbelklik op Installatiebeperkingen apparaat.

13. Zoek daarna naar Installatie van apparaten voorkomen die overeenkomen met een van deze apparaatinstantie-ID’s in het rechterdeelvenster.

14. Nadat u het hebt gevonden, dubbelklikt u erop en stelt u het in op Ingeschakeld.

15. Klik vervolgens onder het gedeelte Opties op de knop Weergeven waarmee het venster Inhoud weergeven wordt geopend.

16. Dubbelklik in de waardekolom op de spatiebalk en plak de id die je hebt gekopieerd (stap 7) in de eigenschappen van het interne toetsenbord.

17. Klik op de knop OK en klik nogmaals op OK.

18. Nu kunt u het venster Editor voor lokaal groepsbeleid sluiten.

De volgende stap die u moet doen, is het interne toetsenbordapparaat verwijderen.

  Hoe u de compatibiliteit van apparaten en apps kunt controleren voordat u een Windows 10-kopie reserveert

19. Open Apparaatbeheer en volg stap 1-3 zoals aangegeven in methode 1.

20. Zoek uw ingebouwde toetsenbordstuurprogramma en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer vervolgens de optie Apparaat verwijderen zoals u eerder deed.

21. Klik in de volgende prompt op Installatie ongedaan maken.

Wanneer u uw computer opnieuw opstart, ziet u dat het ingebouwde toetsenbord van uw computer niet meer werkt. Nu kunt u het toetsenbord op de laptop uitschakelen.

Methode 4: Via tools van derden

De hierboven besproken methoden helpen u te begrijpen hoe u laptoptoetsenbord Windows 10 met ingebouwde instellingen kunt uitschakelen. Als u via deze methoden geen oplossing hebt gevonden, kunt u nog steeds vertrouwen op hulpprogramma’s van derden waarmee u het toetsenbord op de laptop kunt uitschakelen.

1. BlueLife KeyFreeze

BlueLife KeyFreeze is een eenvoudige en gemakkelijke tool waarmee u het toetsenbord eenvoudig kunt uitschakelen op uw Windows 10-laptop of pc. Noteer dat u BlueLife KeyFreeze kunt gebruiken om de muis uit te schakelen. Je kunt deze app gebruiken (om toetsen te vergrendelen of ontgrendelen) door simpelweg de Ctrl + Alt + F-toetsen tegelijk in te drukken, maar je kunt deze combinatie desgewenst wijzigen. Het vergrendelt het toetsenbord en de muis afzonderlijk of samen, zonder het scherm te vergrendelen, wat een bijkomend voordeel is. Na het downloaden van de tool van de officiële site, pak je het zip-bestand uit en voer je het setup-bestand uit door erop te dubbelklikken. Er wordt afgeteld op de taakbalk en wanneer het aftellen eindigt, kunnen de muis en het toetsenbord worden vergrendeld of ontgrendeld. Je kunt ook een paar instellingen aanpassen, zoals het wijzigen van sneltoetsen, het uitschakelen van pop-upvensters, het toestaan ​​van muisbewegingen en nog veel meer.

Ondersteunde besturingssystemen: Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP – (zowel x86 als x64)

Ondersteunde talen: Engels, Arabisch, Tsjechisch, Chinees (vereenvoudigd), Chinees (traditioneel), Frans, Fins, Duits, Grieks, Hongaars, Italiaans, Indonesisch, Japans, Koreaans, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Sloveens, Turks, Oekraïens , Vietnamees, Nederlands, Perzisch, Bulgaars, Hebreeuws, Roemeens.

2. Toetsenbordvergrendeling

KeyboardLock is een veiligere zijtoepassing die uw toetsenbord en muis vergrendelt door minder systeembronnen te gebruiken. Het heeft een compacte interface met toegankelijke functies. Het is eenvoudig en het kan onopgemerkt blijven onder uw systeemvak totdat u uw muis of toetsenbord op uw Windows-pc moet vergrendelen. Het enige wat u hoeft te doen is een wachtwoord in te stellen en op het Start-pictogram te klikken om het toetsenbord te vergrendelen. Als u uw muis wilt vergrendelen, moet u het wachtwoord nogmaals invoeren. Maak je geen zorgen, dit zal geen verwarring veroorzaken, zelfs niet als de toetsenbordvergrendeling is ingeschakeld. Deze tool heeft geen invloed op uw geopende applicaties op uw computer en als u uw toetsenbord wilt ontgrendelen, typt u uw wachtwoord opnieuw. Het interessante van de tool is dat het zelfs werkt voor externe toetsenborden.

Ondersteunde besturingssystemen

Windows 7 32/64 bit, Windows Vista 32/64 bit, Windows 2003, Windows XP

3. Anti-Shaya

Anti-Shaya is een eenvoudig hulpmiddel dat door alle versies van het Windows-besturingssysteem kan worden bediend. Het heeft een eenvoudige en effectieve gebruikersinterface met een vergrendelknop en een veld om uw wachtwoord in te typen. Wanneer u op de vergrendeltoets klikt, worden alle toetsen uitgeschakeld en daarom moet u nu op de muis vertrouwen voor uw routinetaken. Als u uw toetsenbord wilt ontgrendelen, klikt u op het Anti-Shaya-pictogram in het systeemvak. Typ vervolgens uw wachtwoord en nu wordt uw toetsenbord ontgrendeld. Aangezien dit hulpprogramma geen proces in het Windows-register omvat, vereist het geen installatie en kunt u het uitvoerbare bestand rechtstreeks uitvoeren. Zelfs een gebruiker die geen systeemkennis heeft, kan deze tool gebruiken en het werkt goed met besturingssystemen zonder crashes, hangende problemen of foutmeldingen te veroorzaken. Deze tool ondersteunt alle versies van Windows.

  Waarom is er geen GPU in Taakbeheer in Windows 10?

Nu weet u hoe u het laptoptoetsenbord kunt uitschakelen met de opdrachtprompt en hoe u het laptoptoetsenbord Windows 10 kunt uitschakelen. Als u vastzit in het middelste proces van het oplossen van het probleem, laat het ons dan weten in de sectie Opmerkingen. Neem gerust contact met ons op voor meer vragen.

Veel Gestelde Vragen

1. Hoe kan ik laptoptoetsenbord Windows 10 tijdelijk uitschakelen?

antw. De eenvoudigste manier om het laptoptoetsenbord op uw Windows 10-computer uit te schakelen, is door het uit te schakelen via Apparaatbeheer. De Device Manager is een plaats waar de volledige lijst met stuurprogramma’s wordt geplaatst. Dus, Open Apparaatbeheer en dubbelklik op het gedeelte Toetsenborden. Klik nu met de rechtermuisknop op uw ingebouwde toetsenbordstuurprogramma en klik op Uitschakelen in het contextmenu. U kunt ook op Verwijderen klikken om het laptoptoetsenbord Windows 10 tijdelijk uit te schakelen.

2. Hoe het laptoptoetsenbord uit te schakelen zonder het te verwijderen?

antw. Als u het stuurprogramma van het laptoptoetsenbord op uw Windows 10-computer niet wilt verwijderen, maar het toch tijdelijk wilt uitschakelen, opent u Apparaatbeheer, dubbelklikt u vervolgens op het gedeelte Toetsenborden en klikt u met de rechtermuisknop op uw ingebouwde toetsenbordstuurprogramma en selecteert u Uitschakelen .

3. Waarom kan ik het laptoptoetsenbord niet verwijderen?

antw. Als u het toetsenbord van de laptop niet permanent kunt verwijderen, moet u weten dat uw computer het verwijderde stuurprogramma automatisch opnieuw installeert wanneer u uw pc opnieuw opstart. Om dit probleem op te lossen, kunt u de Groepsbeleid-editor gebruiken om de apparaatinstallatie te beperken. U moet de hardware-ID van uw toetsenbord identificeren om dit probleem op te lossen.

4. Hoe verwijder ik het toetsenbord van een laptop in Windows 11?

antw. Er is de gemakkelijkste manier om het laptoptoetsenbord van uw Windows 11-computer op dezelfde manier te verwijderen, door het uit te schakelen via Apparaatbeheer. De Device Manager is een plaats waar de volledige lijst met stuurprogramma’s wordt geplaatst. Dus, Open Apparaatbeheer en dubbelklik op het gedeelte Toetsenborden. Klik nu met de rechtermuisknop op de naam van uw ingebouwde toetsenbordstuurprogramma en klik op Installatie ongedaan maken in het contextmenu.

5. Hoe verwijder ik Laptop Keyboard 2022?

antw. Start eerst Apparaatbeheer en zoek de optie Toetsenborden en dubbelklik vervolgens op Toetsenborden om het stuurprogramma uit te vouwen. Zoek het ingebouwde toetsenbord en klik er met de rechtermuisknop op en klik vervolgens op Installatie ongedaan maken.

***

We hopen dat je hebt geleerd hoe je het toetsenbord van een laptop op Windows 10 kunt uitschakelen. Neem gerust contact met ons op met je vragen en suggesties via de opmerkingen hieronder. Laat ons in ons volgende artikel weten over welk onderwerp u meer wilt weten.