Lever uw applicatie-inhoud sneller aan de gebruikers met G-Core Labs CDN

G-Core Labs CDN is een toonaangevende CDN-service met indrukwekkende functies en prestaties om uw inhoud met ongelooflijke snelheden wereldwijd te verspreiden.

Een content delivery network (CDN) is een netwerk van meerdere proxyservers met hun datacenters wereldwijd gedistribueerd. Het is gericht op het leveren van snelle service en inhoud aan de eindgebruikers met hoge prestaties en beschikbaarheid.

Of je nu te maken hebt met videogames, live-uitzendingen, videostreaming, media, advertenties of andere contentgerelateerde velden, het gebruik van een krachtig CDN zal je contentlevering helpen versnellen en de gebruikerservaring verbeteren.

Maar het vinden van zo’n CDN-service met uitstekende functies voor een betaalbare prijs kan een uitdaging zijn.

Wanneer u zoekt naar de beste CDN-providers, vindt u er tal van, zoals Azure, Cloudflare, AWS, enz. Maar het past misschien niet in uw budget, vooral als u een klein of groeiend bedrijf bent. En als u kiest voor een goedkoper CDN-alternatief, moet u mogelijk concessies doen aan de prestaties.

Gelukkig heb je G-Core Labs CDN beschikbaar dat beide vakjes aanvinkt – het is rijk aan functies en presteert en wordt geleverd met een betaalbaar prijskaartje.

Dus als u op zoek bent naar een goede CDN-provider, kan G-Core Labs CDN een goede keuze zijn.

In dit artikel zal ik dit CDN beoordelen om u te helpen beslissen of het de moeite waard is om in te investeren of niet.

Laten we beginnen!

G-Core Labs CDN: wat is het?

G-Core Labs CDN is een supersnel content delivery network (CDN) om content wereldwijd te distribueren, waar je publiek zich ook bevindt. Hun CDN kan zowel statische als dynamische inhoud leveren, die uw service extra veiligheid en privacy biedt.

Deze krachtige CDN-oplossing is van G-Core Labs – een van de toonaangevende leveranciers van cloud- en edge-services over de hele wereld. Dit platform, opgericht in 2011 en met hoofdkantoor in Luxemburg, heeft meer dan 140 aanwezigheidspunten wereldwijd, 110+ totale netwerkcapaciteit, 30 ms gemiddelde responstijd en 11k+ peeringpartners van over de hele wereld.

(Lees meer over de provider in onze G-Core Labs Cloud review)

G-Core Labs CDN gebruikt Anycast-routering en GeoDNS-balancering om krachtige prestaties te bieden tegen een betaalbare prijs. Het is ook eenvoudig in te stellen en u krijgt een responsief en deskundig klantenserviceteam om uw problemen op tijd op te lossen. Al deze aspecten maken G-Core Labs CDN een leider in deze ruimte voor bedrijven van elke omvang.

Het is het beste voor entertainmentbedrijven zoals videostreamingnetwerken, gaming, enz., Maar het werkt ook uitstekend voor andere online serviceproviders.

Laten we beginnen met het beoordelen van G-Core Labs CDN op basis van verschillende factoren: functies, prestaties, gebruiksgemak, gebruiksscenario’s, ondersteuning en prijzen.

G-Core Labs CDN: Functies

G-Core Labs CDN heeft een verscheidenheid aan handige functies voor snelle en stabiele inhoudslevering om klanten te verrassen.

Hier zijn enkele van zijn opmerkelijke kenmerken:

Ondersteunt noodzakelijke protocollen

G-Core Labs CDN ondersteunt alle benodigde protocollen zoals HTTP/2, TLS 1.3, IPv6, HESP en HLS.

 • HTTP/2: Dit protocol is standaard ingeschakeld wanneer u het G-Core Labs CDN gaat gebruiken. Het werkt alleen in uw browsers voor het afhandelen van HTTPS-verzoeken.
 • TLS 1.3: Je hebt ook de optie van TLS 1.3 met 0-RTT, wat zorgt voor een veiligere en snellere verbinding.
 • IPv6: Het ondersteunt het moderne internetprotocol – IPv6.
 • HESP: het CDN ondersteunt een adaptief HTTP-gebaseerd streamingprotocol om een ​​lagere latentie te bieden, variërend van 0,4 seconden tot 2 seconden.
 • HLS: HTTP Live Streaming Protocol (HLSP) helpt bij het leveren van live-uitzendingen in hoge kwaliteit.

Flexibele CDN-instellingen

U krijgt tal van opties voor CDN-instellingen. Zij zijn:

 • Direct opschonen: u kunt een selectief of volledig cachegeheugen voor een willekeurig aantal bestanden wissen.
 • Regels: als u bestanden wilt beheren die een bepaald pad of type volgen, kunt u de regels bekijken en dienovereenkomstig doen.
 • Prefetch: U kunt zware documenten en bestanden groter dan 200 MB met een hogere snelheid vooraf laden.
 • Cache-instellingen: Creëer en beheer uw cache-levering, vervaltijd, parameters, cookies, enz.
 • Origin-afscherming: wijs een CDN-server toe om zware belastingen en verzoeken af ​​te handelen tijdens een cachemisser. Dit helpt de belasting op de oorspronkelijke server te verminderen.
 • Origin-groepen: u kunt origin-servers combineren in een groep om de belasting te verdelen en de veerkracht te vergroten.
 • CDN-compressie: met deze functie kunt u uw media- en tekstbestanden snel comprimeren met behulp van Gzip- en Brotli-algoritmen. U kunt de grootte van de afbeelding ook optimaliseren met WebP.
 • Levering van video-inhoud: u krijgt speciale instellingen om live video’s te leveren en op aanvraag uit te zenden.
 • Padwijzigingen aanvragen: U kunt de optie – Herschrijft gebruiken om uw aanvraagpaden te sturen.
 • Domeinconfiguratie: stel elk gewenst domein in om uw inhoud aan uw publiek te leveren.
 • Onbewerkte logboeken: verkrijg diepgaande gegevens over de prestaties van uw netwerk, verzoektypes en tijd, geografie en andere nuttige informatie die in de logboeken wordt verzameld. Het zal u helpen fouten op te sporen en het gedrag van klanten te analyseren om uw strategie te verbeteren.
 • Snelheidslimieten: U kunt dynamische en statische snelheidslimieten instellen. Na het downloaden van een datavolume kun je een specifieke limiet instellen en een melding krijgen bij het bereiken van de limiet. Dit zal helpen bij het reguleren van het verbruik van hulpbronnen.
 • Headerbeheer: voeg een HTTP-responsheader toe en verberg deze.
 • API: verkrijg uitgebreide documentatie om API’s te integreren met G-Core Labs CDN.
  Goedkope vluchten vinden met Google Flights

Beveiligingsfuncties

Met de toenemende cyberaanvallen op systemen, applicaties en netwerken, is er een behoefte voor individuen en bedrijven om hun digitale activa te beschermen. Met G-Core Labs CDN krijgt u verschillende beveiligingsfuncties om uw beveiligingshouding te verbeteren en de kans op aanvallen te voorkomen.

 • DDoS-bescherming: G-Core Labs CDN biedt standaard DDoS-bescherming op de transportlaag (L4) en netwerklaag (L3) en applicatielaag (L7).
 • HTTPS geforceerd direct: het zal alle HTTPS-verzoeken die u ontvangt omleiden naar HTTPS om een ​​beveiligde verbinding mogelijk te maken.
 • Flexibel toegangsbeleid: het biedt een flexibel en krachtig toegangsbeleid per IP-adres, land en clienttoepassing. Het zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde mensen toegang hebben tot uw bronnen.
 • SNI-ondersteuning: U kunt TLS gebruiken om een ​​beveiligde netwerkverbinding op te zetten.
 • CORS-headers: voeg de Access-Control-Allow-Origin-Header toe aan alleen toegestane domeinen. Het zal voorkomen dat websites of apps van derden uw inhoud downloaden om deze te beschermen.
 • Veilige token: bescherm uw inhoud met een beveiligingssleutel of token waarmee alleen de sleutelhouders toegang hebben tot uw inhoud of deze kunnen downloaden.
 • Gratis SSL-certificaten: G-Core Labs CDN biedt u gratis SSL-certificaten van Let’s Encrypt. U kunt het met een paar klikken krijgen en HTTPS toevoegen aan de URL van uw website voor een betere beveiliging. Je hebt ook de mogelijkheid om een ​​gemeenschappelijk certificaat te gebruiken, of als je er al een hebt van een andere provider, je kunt het eenvoudig aansluiten en gebruiken.
 • Oorsprongsvalidatie: hun CDN-servers kunnen SSL-certificaten en hun eigendom valideren terwijl ze toegang krijgen tot de oorsprong. Dit biedt bescherming tegen man-in-the-middle-aanvallen.
 • Basis WAF: u krijgt basiswebbeveiliging om de webbronnen van uw klanten te beschermen tegen veelvoorkomende aanvallen die worden vermeld onder de nieuwste OWASP Top 10-beveiligingsbedreigingen.
 • NG-WAF: U heeft de mogelijkheid om uw applicatie te beschermen met een webapplicatie-firewall van de volgende generatie. Naast OWASP Top 10 kwetsbaarheden helpt het u om API-bedreigingen te voorkomen en realtime monitoring in te zetten voor de meest geavanceerde hackactiviteiten.

Controlepaneel

Het bedieningspaneel van G-Core Labs CDN is uitstekend qua uiterlijk en gebruik. De interface heeft een modern design en is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken. U kunt zien dat alle services aan de linkerkant zijn gestapeld om eenvoudige navigatie mogelijk te maken.

Het is gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Geavanceerde gebruikers kunnen ook een API gebruiken om CDN-instellingen te configureren en bij te werken. U kunt uw CDN met een simpele klik in- of uitschakelen, de cache onmiddellijk wissen en functies verwijderen die u niet langer nodig hebt.

Functies in het bedieningspaneel zijn:

 • Livechat: u kunt via livechat snel verbinding maken met hun ondersteuningsteam en de antwoorden op uw vragen krijgen. Er is ook een kennisbank die u kunt raadplegen voor veelgestelde vragen.
 • Gebruikers toevoegen: geef uw teamleden toegang tot het configuratiescherm en voeg meer leden toe.
 • Gedetailleerde statistieken: verkrijg gedetailleerde realtime statistieken door gegevens te analyseren op basis van uw verkeersvolume, cachehit-ratio, responscodes, aantal verzoeken, enz., voor de afgelopen drie maanden. U krijgt ook uitgebreide rapportage om meer te weten te komen over de levering van inhoud. Dit zal u helpen uw inhoudsprestaties te meten en strategieën te maken om te verbeteren.
 • Twee-factor-authenticatie: Twee-factor-authenticatie is ingeschakeld om uw account beter te beschermen tegen bedreigingen.

Datacenterlocaties

G-Core biedt wereldwijd een van de beste netwerkdekkingen. De datacenters bevinden zich op zes continenten. Ze zijn allemaal uitgerust met de nieuwste hardware en software en hebben eersteklas beveiligingsfuncties, zowel in de faciliteiten als in de systemen erin. Ze hebben een enorme 140+ points of presence.

 • Noord-Amerika: ze hebben momenteel datacenters in Seattle, San Jose, Sunnyvale, Los Angeles, Denver, Dallas, Miami, Atlanta, Manassas, Ashburn, New York, Chicago, McAllen, Minneapolis, Toronto, Santiago de Queretaro en Guatemala-stad. De geplande locaties zijn Phoenix, Boston en Panama.
 • Zuid-Amerika: Bogota, Guayaquil, Lima, Santiago de Chile, Buenos Aires, Fortaleza, Sao Paulo en Rio de Janeiro, terwijl de geplande locatie Porto Alegre is.
 • Europa: Madrid, Parijs, Londen, Riga, Stockholm, Milaan, Frankfurt, Amsterdam, Praag, Lviv, Kiev, Boekarest, Boedapest, Warschau en meer, met veel voorgestelde locaties zoals Oslo, Zürich, Rome, enz.
 • Afrika: Johannesburg, Luanda en Lagos, terwijl de geplande steden Caïro, Nairobi, Kaapstad, enz.
 • Azië: Mumbai, Kathmandu, Dhaka, Almaty, Tasjkent, Bisjkek, Dushanbe, Seoel, Tokio, Osaka, Manilla, Hong Kong, Bangkok, Hanoi, Singapore, Musket, Dubai, Doha, Damascus, Koeweit en meer. De voorgestelde steden zijn Hyderabad, Chennai, New Delhi, Karachi, Riyadh, enz.
 • Australië: Sydney en Melbourne, terwijl de geplande steden Perth en Auckland zijn.
  Verzamel munten terwijl je je schip rond klonen manoeuvreert [Game Review]

integratie

U hebt de mogelijkheid om veel services en tools te integreren met G-Core Labs CDN om de functionaliteit uit te breiden en uw leven te vergemakkelijken. U kunt het toevoegen en verbinden met plug-ins voor CMS, Terraform, Grafana, externe SSL-certificaten en meer.

G-Core Labs CDN Review: Prestaties

Wanneer u CDN’s vergelijkt op basis van hun prestaties, moet u rekening houden met verschillende factoren:

 • Snelheid
 • Aantal bezoekers
 • Bezoekerslocaties
 • Bestandsgrootte en -type
 • Hoe vaak update je ze?
 • Web-apps die u gebruikt.

Als u een van deze factoren wijzigt, kunnen de resultaten variëren. Daarom, om CDN’s te vergelijken, is de beste manier om hun gemiddelde responstijden te vergelijken. Dit is een waardevolle statistiek die u ruwweg kan vertellen hoe snel een CDN-service is.

Laten we eens kijken hoe dit uitpakt en ook naar andere factoren kijken om de prestaties van dit CDN als geheel te begrijpen.

Reactietijd

De gemiddelde responstijd van G-Core Labs CDN is een van de beste – 30 ms over de hele wereld. Het is de maatstaf voor hoeveel tijd een server gemiddeld nodig heeft om de gevraagde gegevens terug te sturen naar de gebruiker die dat verzoek doet.

De snelheid van G-Core Labs CDN kan op sommige locaties, zoals Europa, zelfs nog hoger zijn. Dit CDN verslaat veel andere concurrenten in dit opzicht, waardoor het een van de meest gebruikte CDN-services ter wereld is. In feite loopt G-Core Labs CDN net achter CDN-services van grote bedrijven zoals AWS, Akamai en Fastly en voor op veel CDN-services zoals Azure en Cloudflare.

Bovendien variëren de prestaties in verschillende continenten. In Europa en Zuid-Amerika zijn de responstijden ongelooflijk sneller, terwijl het in Oceanië, Noord-Amerika en Afrika gematigde responstijden heeft.

Nieuwste technologieën

Het CDN gebruikt de nieuwste hardware- en softwareconfiguraties van zijn servers, krachtig genoeg om zware belastingen te weerstaan ​​tijdens piekuren. Ze gebruiken hoogpresterende CPU’s zoals derde generatie Intel Xeon (Ice Lake) schaalbare processors. Het stelt het CDN in staat om consistente prestaties te bieden en de gebruikers te verrassen met ononderbroken services.

Load Balancing

G-Core Labs CDN maakt gebruik van taakverdeling om uw inkomend verkeer over verschillende edge-servers te verdelen. Hierdoor is content altijd beschikbaar voor gebruikers, zelfs wanneer de server offline of tijdelijk niet beschikbaar is.

G-Core Labs CDN zet deze servers op verschillende locaties over de hele wereld in. Het stelt de klanten ook in staat om de dichtstbijzijnde beschikbare datacenters voor hun doelgroep te kiezen om hun sites en app-inhoud sneller te kunnen bedienen.

Bovendien maakt G-Core Labs automatische belastingberekening mogelijk op al zijn CDN-servers om hogere leveringssnelheden en de hoogste beschikbaarheid van inhoud voor eindgebruikers over de hele wereld te bieden.

Uptime

U krijgt een hogere uptime omdat het bedrijf ernaar streeft een stabiele uptime van 100% te behouden. De beveiligingsfuncties en taakverdeling zorgen ervoor dat niets de prestaties kan verminderen. Load balancing verdeelt het verkeer tussen verschillende aanwezigheidspunten, zodat elke server goed presteert zonder crashes of downtime.

Wanneer een hoge uptime wordt gecombineerd met de brede netwerkdekking van G-Core Labs, wordt de serverbelasting in evenwicht gehouden, wat resulteert in een hogere snelheid, zelfs tijdens piekuren.

Instant cache opschonen

Met G-Core Labs kunt u de cache onmiddellijk wissen met een paar klikken. Met deze functie kunt u uw gebruikers onmiddellijk de nieuwste inhoudsversie bieden. Het is handig wanneer u te maken krijgt met plotselinge verkeerspieken of als u de inhoud van uw app of website wilt bijwerken.

Bovendien zorgt server-side caching ervoor dat uw meest bezochte pagina’s en inhoud altijd beschikbaar zijn vanaf de cacheservers van G-Core Labs CDN. Dit resulteert in een snellere levering van inhoud. U kunt ook server-side caching gebruiken voor bestandsextensies, queryreeksen, cookies, URL-adressen en meer.

Dus, G-Core Labs CDN kan een behoorlijke prestatie leveren als veel zakelijke CDN’s, maar tegen een betaalbare prijs.

G-Core Labs CDN Review: gebruiksgemak

Met intuïtieve bediening en indrukwekkende functies is G-Core CDN gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden. Binnen 15 minuten zet je hem snel op.

 • Maak gratis uw account aan
 • Configureer uw CDN-resource
 • Integreer uw website of app met G-Core Labs CDN

En je bent klaar!

U kunt ook andere services zoals plug-ins, CMS-tools, visualisatieoplossingen, enz. Met dit CDN integreren en er meer plezier aan beleven. Bovendien hoeft u de koppelingen naar de inhoud in de cache niet handmatig te wijzigen tijdens het instellen van het CDN voor uw site of app. Alles gaat automatisch zodat u kunt ontspannen.

  18 online cursussen om kunstmatige intelligentie (AI) te leren in 2022

Of het nu gaat om het wijzigen van een instelling of het controleren van uw prestaties, alles is eenvoudig met de uitstekende functies van dit CDN.

G-Core Labs CDN Review: use cases

Hier zijn enkele veelvoorkomende gebruiksscenario’s waarin u G-Core Labs CDN kunt gebruiken:

Gaming: G-Core Labs CDN helpt je om wereldwijd zware videogames te leveren. De krachtige technologieën kunnen de belasting van uw servers tijdens piekbelastingen aanzienlijk verminderen.

Stomen en video’s: gebruik het CDN om uw video’s in 4K af te leveren zonder vertragingen en buffering, ongeacht waar uw gebruikers zich bevinden. Het helpt tijdens:

 • Online uitzendingen naar een overweldigend aantal kijkers zonder extra kosten
 • Lever video’s in Full HD, 3D, 4K en 360 graden op elk apparaat.
 • Inhoud opnieuw uitzenden naar sociale-mediaplatforms
 • Realtime analyses en verkeersgegevens aanbieden
 • Uw inhoud beveiligen tegen aanvallers en onbevoegde gebruikers.

Servers: verkrijg het CDN voor uw servers om uw infrastructurele kosten te verlagen en middelen altijd beschikbaar te houden, zelfs tijdens plotselinge verkeerspieken. Daarnaast helpt het u ook om leveringsbeheer via Terraform en API mogelijk te maken.

Websites: G-Core Labs CDN zal uw website of applicatie versterken en helpen om hoger te scoren in de zoekmachines. Het zal ook transactiegegevens beveiligen met SSL-certificaten en HTTP/2. Bovendien zal de snelle levering van inhoud de loyaliteit van uw klanten vergroten en de tijd die ze op uw site doorbrengen een boost geven.

WordPress: U kunt uw huidige statische links automatisch vervangen door G-Core Labs CDN-links. U hoeft de code van uw webbronnen niet te wijzigen.

Media: gebruik het CDN om nieuws sneller aan uw publiek te brengen en uw inhoud altijd beschikbaar te houden.

Afbeeldingen en bestanden: u kunt het CDN gebruiken met WebP en Brotli om productkaarten en afbeeldingen sneller te laden. Het CDN helpt u ook de laadsnelheid van uw winkel in elk land te verhogen en de lading tijdens de verkoop niet goed af te handelen.

Adverteren: het gebruik van dit CDN verhoogt de efficiëntie van uw campagne en vermindert vertragingen bij het laden van uw advertenties. Daarom kunt u uw advertenties snel inzetten en altijd in de gedachten van uw klanten zijn.

G-Core Labs CDN Review: Ondersteuning

G-Core Labs CDN biedt 24/7 beschikbaarheid voor klantenondersteuning via een ticket, e-mail en livechat. Hun chatservice is anders dan andere met vervelende bots; het is eigenlijk cool en biedt nauwkeurige en nuttige antwoorden. Het duurt slechts een paar minuten voordat u contact met u opneemt met het antwoord.

Evenzo zijn hun ticket- en e-maildiensten ook goed. De vertegenwoordigers zijn deskundig en ondersteunend om u bij elke stap te helpen. Of u nu hulp nodig heeft bij het instellen of andere servicegerelateerde ondersteuning, u kunt op hen vertrouwen. En als u antwoorden wilt op enkele veelgestelde vragen, kunt u hun uitgebreide kennisbank lezen.

G-Core Labs CDN Review: prijzen

G-Core Labs CDN biedt concurrerende prijzen voor klanten over de hele wereld. Alle abonnementen die u kiest, bevatten een GRATIS proefperiode van 14 dagen of 300 GB aan verkeer. Zodra uw proefperiode voorbij is, wordt het door u gekozen plan geactiveerd.

Hier zijn enkele van de plannen die ze aanbieden:

 • GRATIS: dit abonnement is gratis en kan worden gebruikt voor persoonlijke blogs en sites. U krijgt 140 PoP’s, 1 TB-verkeer, basis WAF-, L3- en L4-beveiliging.
 • START: Dit kost $ 40 per maand voor 1,5 TB-verkeer, 140+ PoP’s en andere functies.

Andere plannen zijn ook beschikbaar tegen hogere kosten.

Conclusie: moet u overwegen om het te kopen?

G-Core CDN is ongetwijfeld een uitzonderlijke CDN-service met indrukwekkende functies, prestaties, ingebouwde beveiliging en ondersteuning. Het wordt ook geleverd met een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel en is gemakkelijk te gebruiken voor zowel beginners als gevorderden.

Het beste van G-Core Labs CDN is dat u al deze fantastische aanbiedingen krijgt voor een betaalbare prijs, aanzienlijk lager dan bij veel serviceproviders. Investeren in dit CDN kan daarom verstandig zijn.

Het is echter moeilijk om te definiëren hoe goed dit CDN voor u kan presteren, omdat het afhangt van verschillende factoren, zoals installatie, toegang tot geavanceerde functies, locatie, aantal bezoekers, enz. Dus ik raad u aan om met hun gratis proefversie te gaan en ervaar het CDN zelf. Als je het leuk vindt, kun je beginnen met hun GRATIS of betaalde abonnement.

gerelateerde berichten