LG V10 Bootloop-probleem oplossen

LG is een merk dat bekend staat om huishoudelijke apparaten, met name televisies. Weinig mensen weten dat LG ook smartphones maakt en zijn daar zelf verantwoordelijk voor. In 2015 lanceerde de Zuid-Koreaanse elektronicalegende een nieuwe smartphoneserie met LG V10. Deze specifieke smartphone heeft samen met de LG G4 enkele serieuze problemen en het meest voorkomende probleem is de LG V10 Bootloop. In dit artikel vindt u de redenen die de problemen veroorzaken, samen met de stappen voor probleemoplossing om het LG v10 Bootloop-probleem op te lossen.

Hoe LG V10 Bootloop-probleem op te lossen

Hoewel LG oplossingen en vervangingen voor getroffen apparaten aanbiedt, storen honderden gebruikers nog steeds veel problemen. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten problemen die ervoor kunnen zorgen dat de LG V10 vastloopt in Bootloop. Het kan volledig softwaregerelateerd zijn of het kan te maken hebben met beschadigde hardwareonderdelen.

1. Softwareproblemen

Hoewel het bedrijf hardwareproblemen de schuld geeft van het LG V10 Bootloop-probleem, kan dit probleem ook optreden als gevolg van bepaalde softwareproblemen. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn, hier zijn er enkele van.

  • Het rooten van een Android-apparaat wordt altijd weergegeven met een waarschuwing, omdat het het apparaat kan beschadigen en op veel manieren niet veilig is. U kunt het probleem met de opstartlus tegenkomen als u probeert uw apparaat te rooten.
  • Sommige ingrijpende wijzigingen in de instellingen van uw apparaat kunnen dit probleem veroorzaken, waaronder het flashen van een nieuw ROM of het installeren van nieuwe firmware die niet compatibel is met uw apparaat.
  • U kunt met dit probleem worden geconfronteerd als uw bijgewerkte Android-versie een storing heeft waardoor de mobiele telefoon tijdens het opstarten niet met het systeem kan communiceren.
  • Het wordt altijd aanbevolen om een ​​applicatie van een geverifieerde bron te downloaden, maar sommige gebruikers negeren de waarschuwing, een beschadigd bestand of app van een niet-geverifieerde bron kan deze fout veroorzaken waardoor het apparaat niet goed kan opstarten.
  • Bootloop kan ook het gevolg zijn van het wijzigen van de interne instellingen van uw telefoon.

2. Hardwareproblemen

  • LG gaf toe dat het Bootloop-probleem werd veroorzaakt door defecte hardware en het bedrijf gaf ook het Bootloop-probleem toe en begon oplossingen aan hun klanten te geven.
  • LG realiseerde zich dat dit te wijten was aan hun nalatigheid na de introductie van verschillende smartphones en ze hebben allemaal hetzelfde probleem.
  • Het bedrijf zei dat dit probleem het gevolg is van een losse verbinding tussen componenten. Android Authority legde later uit dat het te wijten was aan een losse verbinding tussen de voedingen of geheugencomponenten die dit probleem kan veroorzaken.
  Hoe de App Store in iTunes terug te krijgen

Ga nu naar het volgende gedeelte dat u helpt de oververhittingsoplossing van de LG V10 te bereiken. In deze sectie hebben we een lijst met methoden samengesteld die u zullen helpen de LG bootloop-fix op uw Android te bereiken.

Let op: aangezien Android-telefoons niet dezelfde instellingen hebben en deze instellingen voor elk merk verschillen, kunnen de onderstaande stappen vanaf uw apparaat enigszins veranderen. De volgende stappen zijn afkomstig van het Samsung-apparaat.

Methode 1: Ontladingscondensatoren

Het ontladen van de elektriciteitscondensatoren kan de LG V10 repareren die vastzit in het bootloop-probleem en dit is gemeld door gebruikers. Houd er echter rekening mee dat als uw telefoon een verwarmingsprobleem heeft, dit mogelijk niet altijd werkt. Hoe dan ook, hier is hoe het te doen.

1. Schakel uw LG V10 volledig uit.

2. Probeer de achterkant van de behuizing te openen door uw duim onder de micro-USB-poort te steken.

3. Verwijder de batterij van uw apparaat.

Afbeelding door Tyler Lastovich van Unsplash

4. Houd de aan / uit-knop 30 tot 40 seconden ingedrukt, hierdoor wordt de resterende elektriciteit van de interne componenten verwijderd.

5. Plaats de batterij terug en plaats vervolgens de achterkant van de behuizing.

6. Schakel uw apparaat in en controleer of het probleem is verholpen.

Methode 2: Micro SD-kaart opnieuw plaatsen

U kunt proberen de Micro SD-kaart te verwijderen en ze vervolgens opnieuw in de sleuf te plaatsen nadat u uw telefoon opnieuw hebt opgestart als u een Micro SD-kaart gebruikt als onderdeel van uw opslag. Dit verwijdert de fout met de SD-kaart als die er is, dit is ook een geweldige methode om problemen met uw mobiele telefoon op te lossen.

Methode 3: Problemen met oververhitting van het apparaat oplossen

De smartphone is een apparaat dat tegelijkertijd verschillende toepassingen en functies ondersteunt. U kunt ook een LG V10 Bootloop-probleem tegenkomen wanneer uw telefoon opwarmt. Oververhitting komt veel voor op Android-apparaten, het treedt op wanneer u uw telefoon lange tijd gebruikt of wanneer u er zware taken op uitvoert. Mogelijk moet u uw apparaat afkoelen om dit probleem op te lossen. Lees ons artikel over het oplossen van oververhittingsproblemen om enkele methoden te zien om oververhittingsproblemen op te lossen.

Methode 4: Voer een zachte reset uit

Als de bovenstaande methoden u niet hebben geholpen om LG Bootloop te repareren, probeer dan de software opnieuw in te stellen. Hier zijn de stappen ernaartoe.

1. Schakel uw telefoon uit als deze is ingeschakeld.

2. Druk tegelijkertijd op de aan/uit + volume-omlaag-knoppen.

3. Laat beide knoppen los wanneer uw apparaat rust, wat tot 45 seconden kan duren.

Als het probleem hiermee niet is opgelost, gaat u verder met de volgende methode.

Methode 5: opstarten in veilige modus

In de veilige modus kunt u uw telefoon opstarten terwijl elke derde applicatie is uitgeschakeld. Hiermee kunt u zien of een app die u onlangs hebt geïnstalleerd een softwareconflict veroorzaakt. De veilige modus gebruikt minder bronnen dan de normale modus, dus het is geen probleem als uw telefoon warm wordt. Hier zijn de stappen om op te starten in de veilige modus op uw LG V10.

  Voorkom dat Firefox informatie verzamelt over een nieuwe installatie

1. Schakel uw apparaat volledig uit.

2. Houd de aan/uit-knop ingedrukt.

3. Laat de aan/uit-knop los wanneer u LG’s “Life’s good”-logo ziet.

4. Controleer in de veilige modus of u de oververhittingsoplossing van de LG V10 hebt bereikt. Als u het probleem niet onder ogen ziet in de veilige modus, gaat u naar de volgende methode om het conflicterende apparaat van uw apparaat te verwijderen.

Methode 6: Apps verwijderen

Als je in de veilige modus soepel functioneert, is de kans groot dat je softwareconflicten hebt. Sommige apps worden op de achtergrond uitgevoerd, wat de bronnen van uw apparaat overweldigt en ervoor zorgt dat het vastloopt of opnieuw wordt opgestart. U kunt de conflicten verwijderen door op te starten in de veilige modus en vervolgens recente apps te verwijderen. Controleer dus de ongebruikte applicaties op uw apparaat en verwijder vervolgens de apps met Google Play Store of telefoonopslag. Dit lost het probleem met apps op en helpt ook LG V10 Bootloop te repareren.

Methode 7: Android-besturingssysteem bijwerken

U kunt proberen de nieuwste versie op uw telefoon te installeren wanneer u problemen ondervindt met uw telefoon. Werk je telefoon bij in de veilige modus om storingen op je telefoon op te lossen en dit kan de LG V10 oplossen die vastzit in het bootloop-probleem.

Methode 8: Apps bijwerken

Als je je mobiel in de veilige modus kunt bedienen, probeer dan alle apps bij te werken voordat je mobiel weer in de opstartlus gaat. Als u een verouderde app gebruikt, kunnen deze apps geen goede gebruikersinterface garanderen, dus u zult de apps in de Google Play Store moeten bijwerken. Door de apps bij te werken, kunt u glitches en bugs in de apps oplossen en helpt het ook bij het oplossen van het Bootloop-probleem.

Methode 9: Master Reset uitvoeren

Deze methode heeft het hoogste slagingspercentage. Als u geen problemen ondervindt bij overmatige verwarming, zal dit u in de meeste gevallen helpen met het oplossen van oververhitting van de LG V10. Maar voordat u een masterreset uitvoert, is het raadzaam een ​​back-up van uw telefoon te maken, aangezien een masterreset uw telefoon terugzet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen. Alle gegevens zoals afbeeldingen, video’s, contacten, audiobestanden en apps. Hier zijn de stappen om uw LG V10 opnieuw in te stellen.

1. Maak een back-up van al uw gegevens. Lees onze handleiding om apps en instellingen te herstellen naar een nieuw Android-apparaat vanuit Google Backup om een ​​back-up te maken naar Google Drive.

2. Schakel uw apparaat uit.

3. Houd de knoppen Power en Volume Down samen ingedrukt.

4. Laat de aan/uit-knop los wanneer u het LG-logo ziet, maar blijf de knop Volume omlaag ingedrukt houden.

  Hoe de middelste muisknop/scrollwiel-klikfunctie opnieuw toe te wijzen?

5. Laat beide knoppen los wanneer u het scherm Fabrieksinstellingen resetten ziet.

6. Gebruik de volumeknoppen om Ja te markeren.

7. Bevestig door op de aan/uit-knop te drukken.

8. Het hele proces kan tot 10 minuten duren. Uw apparaat wordt na het proces automatisch opnieuw opgestart.

Methode 10: koellichaam opnieuw installeren

Als geen van de bovengenoemde methoden voor u werkt, probeer dan het koellichaam opnieuw te installeren. Dit is de meest succesvolle methode om LG Bootloop te repareren. Het wordt aanbevolen om het door een technicus te laten installeren. U kunt zelf verder gaan als u dat wilt. U moet uw telefoon demonteren om toegang te krijgen tot het moederbord en vervolgens de warmteafleider installeren. Het volledige proces is lang en omvat het verwijderen van het moederbord van het structurele frame om koellichamen aan te brengen. Mogelijk moet u alle tools kopen die ongeveer $ 50 kosten.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Hoe haal ik mijn LG V10 uit Bootloop?

antw. Schakel uw apparaat uit. Houd de aan / uit-knop en de knop Volume omlaag ingedrukt. Laat de aan / uit-knop los wanneer u het LG-logo ziet, maar blijf de knop Volume omlaag ingedrukt houden. Laat beide knoppen los wanneer u het scherm Fabrieksinstellingen resetten ziet. Gebruik de volumeknoppen om Ja te markeren. Bevestig door op de aan/uit-knop te drukken.

Q2. Waarom doen LG-telefoons Bootloop?

antw. Hoewel het bedrijf hardwareproblemen de schuld geeft van het LG V10 Bootloop-probleem, kan dit probleem ook optreden als gevolg van bepaalde softwareproblemen. U kunt het probleem met de opstartlus tegenkomen als u probeert uw apparaat te rooten. Sommige ingrijpende wijzigingen in de instellingen van uw apparaat kunnen dit probleem veroorzaken. U kunt dit probleem tegenkomen als uw bijgewerkte Android-versie een storing heeft en als u een applicatie downloadt van een niet-geverifieerde bron.

Q3. Waarom blijft mijn LG V10 opnieuw opstarten?

antw. Uw LG V10-telefoon start opnieuw op wanneer een nieuwe firmware-update op uw apparaat wordt geïnstalleerd. U kunt met dit probleem worden geconfronteerd als uw bijgewerkte Android-versie een storing heeft waardoor de mobiele telefoon tijdens het opstarten niet met het systeem kan communiceren.

Q4. Hoe reset ik mijn LG V10-telefoon?

antw. Schakel uw telefoon in als deze is ingeschakeld. Houd de aan / uit-knop + knop Volume omlaag ingedrukt. Laat beide knoppen los wanneer uw apparaat rust, wat tot 45 seconden kan duren.

V5. Hoe ga ik naar de Veilige modus in LG V10?

antw. Schakel uw apparaat volledig uit. Houd de aan/uit-knop ingedrukt. Laat de aan/uit-knop los wanneer u LG’s “Life’s good”-logo ziet.

***

We hopen dat deze handleiding nuttig was en dat u het LG V10 Bootloop-probleem op uw apparaat kon oplossen. Laat ons weten welke methode voor jou het beste werkte. Als u vragen/suggesties heeft met betrekking tot dit artikel, aarzel dan niet om ze in het opmerkingengedeelte te plaatsen.

gerelateerde berichten