Link Bubble voor Android opent in-app-links op de achtergrond

Uit een door Google uitgevoerd onderzoek uit 2012 blijkt dat steeds meer mensen op hun mobiele apparaten op internet beginnen te surfen. Het gebruik van smartphones en tablets is de afgelopen jaren aanzienlijk geëscaleerd en mobiele webbrowsers zijn een van de meest gebruikte software geworden. Het is echter niet de enige manier waarop gebruikers op mobiele apparaten met internet kunnen communiceren. De nieuwe en innovatieve app Link Bubble van de Australische ontwikkelaar Chris Lacy heeft tot doel je hele mobiele surfervaring op het web te stroomlijnen door het gemakkelijker te maken om weblinks te verwerken die je in elke app tegenkomt.

Met Link Bubble kun je dergelijke links op de achtergrond openen terwijl je je huidige app op de voorgrond blijft gebruiken. Waarom zou je dit willen, vraag je je af? Als je op een link tikt, schakelt Android meestal over van je huidige app naar de standaardbrowser, waar je moet wachten tot de pagina is geladen. Link Bubble daarentegen laadt die link in een geanimeerde zwevende ‘bubbel’, zodat je andere apps op de voorgrond kunt blijven gebruiken of zelfs naar het startscherm kunt terugkeren.

  Prism is een app-gerichte launcher gericht op eenvoud [Android]

Wanneer de link volledig is geladen, kunt u de ballon uitvouwen om het scherm te vullen en de onderliggende webpagina te bekijken. Als u nogmaals op de bubbel tikt, wordt deze geminimaliseerd, zodat u terug kunt gaan naar waar u mee bezig was. De bubbel blijft zichtbaar op het scherm en je kunt hem naar elk deel van het scherm slepen, net als de chatkoppen van Facebook Messenger. Het belangrijkste doel hier is om te voorkomen dat u hoeft te wachten tot deze pagina’s zijn geladen, zodat u die tijd kunt investeren in andere, belangrijkere taken.

De gratis versie van de app kan alleen links van één app tegelijk onderscheppen. De betaalde variant heft deze beperking op.

  Gegevensbesparing in- of uitschakelen in Android 7.0

Er kunnen extra acties worden uitgevoerd op de zwevende bubbel terwijl je hem sleept. Je kunt het naar de bubbels in een van de bovenhoeken slepen om de link met andere apps van je keuze te delen, of je kunt het naar de ‘x’-bubbel onderaan slepen om het te verwijderen.

Link Bubble houdt ook een volledig logboek bij van de tijd die is bespaard bij het openen van links via de app. Bovendien hebt u toegang tot eerder geopende links vanuit de geschiedenis van de app, die indien nodig ook volledig kan worden gewist.

  Android App APK's downloaden van Google Play Store naar pc

Er is een kleine versnellingsknop in de rechterbovenhoek van het startscherm van de app, waarmee je toegang krijgt tot de instellingen van de app van waaruit je de app kunt specificeren van waaruit je wilt dat Link Bubble links onderschept, linksboven en rechtsboven aanpassen bubbels voor het delen van links, schakel incognitomodus en wis privégegevens.

Hieronder vindt u Play Store-links naar zowel gratis als pro-versies van Link Bubble.

Installeer Link Bubble vanuit de Play Store (Vrij)

Installeer Link Bubble Pro vanuit de Play Store (Betaald)