Live ondertiteling inschakelen op uw Chromebook

Live ondertiteling is een van de beste toegankelijkheidsfuncties op Chromebooks en ik gebruik het regelmatig wanneer de ondertitels van YouTube in de war raken met de spraakherkenning. De Live Captions-functie is ook handig als je lui bent om je oordopjes te pakken en anderen niet wilt storen. Het is nauwkeurig, snel, vertaalt spraak in realtime naar tekst en werkt zelfs wanneer u offline bent. Als dat handig klinkt en je Live Caption op je Chromebook wilt inschakelen, volg dan onze korte handleiding hieronder. We hebben ook enkele oplossingen genoemd voor het geval de functie niet meer werkt op uw Chromebook. Dat gezegd hebbende, laten we doorgaan en leren hoe u Live Captions op uw Chromebook inschakelt.

Live ondertiteling inschakelen op uw Chromebook (2022)

In dit artikel hebben we een eenvoudige methode uitgelegd om Live Caption op Chromebooks in te schakelen. Als Live Caption niet werkt op uw Chrome OS-apparaat, kunt u de oplossing hier ook vinden. Dus zonder verder oponthoud, laten we erin duiken:

Live ondertiteling inschakelen op uw Chromebook

Momenteel ondersteunt Live Caption op Chromebooks alleen de Engelse taal. Van Engels (VS) tot Engels (VK) en Engels (India), alle Engelse taalvarianten uit verschillende regio’s worden ondersteund. Google heeft gezegd dat live ondertiteling voor Frans, Duits, Italiaans, Japans en Spaans binnenkort op Chromebooks zal verschijnen.

  6 tips voor het organiseren van uw iPhone-apps

Afgezien daarvan zegt Google dat audio en bijschriften lokaal op Chromebooks worden verwerkt, zodat de gegevens het apparaat nooit verlaten. Vanuit het oogpunt van privacy is dit een goede benadering. Nu we dat allemaal gezegd hebben, gaan we naar de stappen.

1. Open eerst het paneel Snelle instellingen in de rechterbenedenhoek. Klik vervolgens op het tandwielpictogram om Instellingen te openen.

2. Klik op de pagina Instellingen op ‘Geavanceerd’ in de linkerzijbalk om het menu uit te vouwen en open vervolgens ‘Toegankelijkheid’.

3. Klik hier op “Toegankelijkheidsfuncties beheren” in het rechterdeelvenster.

4. Blader nu naar beneden en ga naar het gedeelte “Audio en bijschriften”. Klik hier op “Bijschriften“.

5. Schakel ten slotte de schakelaar “Live Caption” in op uw Chromebook. Daarna begint Google enkele spraakherkenningsbestanden van zijn server te downloaden, zodat het live ondertiteling kan aanbieden, zelfs wanneer uw apparaat offline is.

6. Ga je gang en speel alle media in Chrome af. Er verschijnt onderaan een pop-up met live bijschriften en deze begint realtime bijschriften te genereren. Houd er rekening mee dat de functie Live Caption alleen werkt in de Chrome-browser op Chromebooks. Als u een mediabestand afspeelt vanaf uw lokale opslag, werkt het niet.

  Hoe u uzelf kunt dempen tijdens een zoomgesprek

7. Ik heb Live Caption ook in de offline modus getest en het werkte perfect. U moet het mediabestand afspelen via de Chrome-browser en de live bijschriften verschijnen. Om een ​​mediabestand via Chrome af te spelen, sleept u de video eenvoudigweg in de Chrome-browser.

8. Als u de grootte van het bijschrift, het lettertype, de kleur, de achtergrondkleur, de dekking, enz. wilt aanpassen, kunt u dit doen via de app Instellingen op uw Chromebook.

Live ondertiteling werkt niet op uw Chromebook? Hier repareren

1. Als Live Caption niet werkt op uw Chromebook of als u de optie niet ziet in Instellingen, hoeft u zich geen zorgen te maken. Open eenvoudig de chrome://flags-pagina in de Chrome-browser. Zoek hier naar “live bijschrift”. U kunt alles lezen over Chrome-vlaggen en enkele handige beste Chrome-vlaggen bekijken via de bijgevoegde links.

2. U kunt het onderstaande adres ook rechtstreeks in Chrome openen, waarna u naar de vlag “Live Caption” gaat.

chrome://flags/#enable-accessibility-live-caption

3. Schakel nu de Live Caption-vlag in het vervolgkeuzemenu in en start uw Chromebook opnieuw op. Vanaf nu zou Live Caption prima moeten werken op je Chromebook.

4. Ten slotte raad ik u aan over te schakelen naar de Engelse taal als u Live Caption op uw Chromebook wilt gebruiken, als u dat nog niet heeft gedaan. U kunt de taal wijzigen via Instellingen -> Geavanceerd -> Talen en ingangen -> Talen -> Wijzigen (naast Apparaattaal).

Chrome OS Live-ondertiteling: veelgestelde vragen

Welke talen worden ondersteund voor Live Caption in Chromebooks?

  Hoe BBC's "Sherlock" te streamen zonder kabel

Momenteel wordt alleen de Engelse taal uit verschillende regio’s ondersteund in Chromebooks. Google heeft gezegd dat Live Caption binnenkort naar het Frans, Duits, Italiaans, enz. komt.

Hoe Live Caption in Chrome inschakelen?

Open gewoon chrome://flags/#enable-accessibility-live-caption in de Chrome-browser en schakel de vlag in. Het zal de Live Caption-functie in Chrome inschakelen. U kunt verder naar Instellingen -> Geavanceerd -> Toegankelijkheid -> Ondertiteling gaan om Live Caption te configureren.

Werkt Live Caption offline op Chromebooks?

Ja, live ondertiteling werkt offline op Chromebooks en de gegevens verlaten je apparaat nooit. Alle gegevensverwerking gebeurt lokaal.

Hoe live ondertiteling in Chromebooks aan te passen?

Open Instellingen en ga naar Geavanceerd -> Toegankelijkheid -> Toegankelijkheidsfuncties beheren -> Bijschriften. Hier, onder “Bijschriftvoorkeuren”, kunt u de grootte van het bijschrift, het lettertype, de achtergrondkleur, enz.

Realtime en nauwkeurige ondertiteling genereren op Chromebooks

Dus dat is hoe u de live ondertitelingsfunctie op Chromebooks kunt krijgen. Ik vind de functie enorm handig, vooral als je een toespraak hoort met een ander accent dan het jouwe. Het kan de spraak nauwkeurig transcriberen en werkt zelfs offline. Dat is in ieder geval allemaal van ons. Als je Live Caption op Windows 11 wilt inschakelen, hebben we daar ook een handige handleiding voor. En om meer van dergelijke Chromebook-tips en -trucs te vinden, volgt u ons gelinkte artikel. Tot slot, als u nog vragen heeft, kunt u ons dit laten weten in de opmerkingen hieronder.