Livestream naar YouTube, Twitch, Facebook en meer met deze 10 tools

Live streaming wint tegenwoordig enorm aan populariteit.

Volgens statistiekenzal de markt voor live videostreaming naar verwachting in 2027 US $ 184,3 miljard bereiken.

Dit is enorm, en ongetwijfeld zijn er zoveel tools voor livestreaming beschikbaar om je live voor je doelgroep te krijgen via YouTube, Facebook Live, Instagram, Linked In Live, enzovoort.

De vraag naar livestreaming is nog meer toegenomen als gevolg van de Covid-19-pandemie, waardoor we gedwongen zijn tot sluitingen. Maar het bedrijf moet doorgaan.

Omdat de marketingwereld voortdurend evolueert, zoeken bedrijven en individuen naar manieren om contact te maken met hun klanten en effectief te functioneren terwijl ze uit elkaar blijven. Ze werken op afstand en gebruiken veel evoluerende technologieën en tools in hun workflow.

Dat gezegd hebbende, live streaming biedt zo’n efficiënte manier om precies dat te doen. Bovendien helpt het mensen om hun vaardigheden te tonen en geld te verdienen, waar ze ook zijn.

Dit is de reden waarom bloggers, vloggers en merken livestreams uitvoeren om hun publieksbasis en inkomsten te vergroten, terwijl ze hun publiek informeren en entertainen.

Laten we het dus even hebben over tools voor livestreaming.

Wat is een Live Streaming-tool?

Met een tool voor livestreaming kunt u video’s bekijken en maken en deze vervolgens in realtime of vooraf opgenomen delen.

Als je live wilt uitzenden op een platform zoals Facebook, YouTube, Linked In of Instagram, heb je alleen deze applicaties nodig. Hiervoor moet je de camera en audio van je apparaat gebruiken om uit te zenden. En deze tools worden geleverd met veel functies met meer controle en beveiliging. Je kunt ook live streamen naar veel livestreamingplatforms met dezelfde software of je vooraf opgenomen video’s naadloos delen.

Wat zijn de essentiële versnellingen die u nodig heeft?

Dus als je klaar bent voor livestreaming op sociale media of videoplatforms, wil je misschien enkele van de essentiële apparatuur kennen.

De tools voor livestreaming die ik in dit artikel noem, hebben een computer of misschien een smartphone nodig. Anders dan deze, heb je een fatsoenlijke camera, microfoons, live-schakelaars, lichten, groene schermen en een stabiele internetverbinding nodig. Als je een gamer bent, kun je ook denken aan streaming gears om de gameplay-ervaring te verbeteren.

Als je eenmaal klaar bent met de benodigde apparatuur, gaan we de volgende fantastische tools voor livestreaming met veel handige functies verkennen om je livesessie leuk en moeiteloos te maken.

Telestream Wirecast

Via Telestream Wirecast kunnen gebruikers de video vastleggen, produceren en streamen. Het helpt de videoproductie overal op te schalen en te delen met anderen om de community op te bouwen en een publiek te laten groeien. Gebruikers kunnen de microfoons en camera’s aansluiten om afbeeldingen en video’s tot leven te brengen.

Het wordt geleverd met een flexibele en intuïtieve gebruikersinterface en functies voor videoproductie om een ​​verpakte uitvoer uit te zenden. De gebruikers kunnen gebruikmaken van goede live-codering om video over verschillende kanalen te streamen.

Telestream Wirecast zit boordevol verschillende functies voor elk pakket, zoals:

  • Wirecast Studio – $ 599 – Aangepaste overgangen, 5 hoofdmixlagen, externe gasten, geavanceerde audiomixer, geïntegreerde voorraadmediabibliotheek, 1-4-slots multi-viewer-uitvoer en integratie van sociale media.
  • Wirecast Pro – $ 799 – Alle functies van Wirecast Studio, multi-track audio-opname, virtuele sets en achtergrondkleur, Pro Audio FX, ISO-opname van individuele bronnen en PTZ-camerabediening.

De gebruiksvriendelijke functies stellen gebruikers in staat gebruik te maken van onbeperkte bronnen, webopname, professionele audio, productie van conferenties en wat niet meer.

Vimeo Livestream

Vimeo Livestream is een bedrijfsklare en perfecte oplossing voor professionals om boeiende inhoud te streamen om hun publiek te informeren en het personeel te verbinden, terwijl ze hen helpen nuttige dingen te leren.

Deze tool voor livestreaming is een one-stop-platform waar u verbinding kunt maken met uw klanten, community en werknemers. Breid uw publiek uit door ze betrokken te houden bij u, waar ze ook zijn. U kunt effectief streamen vanaf veel apparaten op verschillende sociale mediaplatforms en/of via uw website.

Laat je kijkers de beste kwaliteit bekijken, dat wil zeggen Full HD 1080p-video’s op meerdere apparaten, zelfs als je beperkte bandbreedte hebt. Beheer ook uw video’s, bouw veilige kijkbestemmingen en genereer inkomsten met de videobibliotheek. Je kunt tools en afbeeldingen aan je video toevoegen, zoals overgangen, logo’s, lower-thirds, enz. Bovendien kun je Q&A en live polls in je video invoegen.

  Hoe u twee-factor-authenticatie op Facebook in- of uitschakelt

Betrek uw doelgroepen overal met een premium account dat $ 75 per maand kost en jaarlijks wordt gefactureerd.

OneStream

Plan uw opgenomen video’s of ga tegelijkertijd live op meer dan 40+ sociale-mediaplatforms met OneStream. Het helpt u uw inspanningen en tijd te besparen en stelt u in staat om krachtige en indrukwekkende video’s te maken.

U kunt elke tool voor streaming gebruiken, zoals Zoom, OBS, XSplit, Wirecast en meer, en beginnen met multistreamen via sociale media. Sluit uw livestreams in op uw website of waar u maar wilt, zodat u gemakkelijk een groot publiek kunt bereiken. Je kunt je video’s in wachtrijen toevoegen in de volgorde van je voorkeur en ze plannen om live te gaan op verschillende streamingplatforms.

Bovendien kunt u hiermee uw aangepaste RTMP-bestemming streamen en configureren via streamsleutel en server-URL. Bovendien kun je internetbandbreedte besparen door video’s te importeren uit Dropbox, Zoom-opnames, pCloud, Google Drive, Frame.io of OneDrive. Los daarnaast taalbarrières op door ondertitels toe te voegen aan uw vooraf opgenomen streams via SRT-bestanden.

U kunt verschillende uploadopties gebruiken, zoals het uploaden van een vooraf opgenomen bestand op uw computer, het gebruiken van een camera voor het opnemen of het vastleggen van uw scherm om later live te streamen. Bovendien biedt het een cloudgebaseerde streamingdienst, zodat u geen software hoeft te installeren of in te stellen.

Bovendien kunt u uw team beheren om efficiënt samen te werken en te streamen. OneStream voegt ook een livechat-optie toe, zodat je inkomende berichten, antwoorden en opmerkingen van kijkers kunt beheren via één enkel scherm op verschillende streamingplatforms.

Kies een gratis abonnement of een ander betaald abonnement vanaf $ 10 per maand.

Uscreen

Versnel uw streamingbedrijf door u te concentreren op de kwaliteit van uw videocontent en de rest voor te laten Uscreen. Je kunt je video’s indelen in verschillende categorieën, ze in bulk uploaden en enkele aangepaste filters toevoegen. Zet ook je gedachten en plannen op een mooie manier in de catalogus van on-demand video.

U kunt de evenementen echter plannen en een aftellende overlay toevoegen om opwinding bij het personeel of klanten op te bouwen. U kunt uw statistieken volgen door bij te houden welk type inhoud uw publiek op prijs stelt, samen met de prestaties ervan.

Gebruik een van de beschikbare sjablonen en thema’s om uw streamingdienst op een eenvoudige manier te starten om uw publiek te converteren en te verbazen, zelfs zonder enige kennis van coderen. Laat uw bedrijf groeien met de ingebouwde automatiserings- en marketingtools en gebruik hun community- en marketingfuncties om uw bereik te vergroten.

U kunt ingebouwde analyse- en verkooprapporten gebruiken om uw prestaties bij te houden en succes te meten. Verken hun kennisbank om voorop te blijven lopen in de race en raadpleeg hun experts om het gebruik van hun ingebouwde retentietool te maximaliseren, waarmee u een duurzaam, stabiel en schaalbaar bedrijf kunt opbouwen.

Stel huur, eenmalige aankopen of abonnementen in om toegang te geven tot je livestreams en VOD. U kunt een geweldige ervaring voor uw gebruikers creëren met promoties en coupons. Andere marketingtools die u krijgt om uw winst te maximaliseren, zijn coole marketingintegraties, cadeaubonnen, bestemmingspagina’s, e-mailautomatisering, upsells en downsells en meer.

Start uw streamingbedrijf met Unscreen vanaf $ 49/maand ($ 0,50/abonnee/maand), en er is ook een gratis proefoptie.

XSplit-zender

XSplit-zender is een van de beste streaming- en opnametools voor het maken van video-inhoud, evenementen, e-sports en meer. Het helpt je alles te beheren met In-Game HUD of door verschillende schermen te gebruiken met hun projectormodus.

Ze stellen je ook in staat om hun OBS-importprogramma te gebruiken om je snel op weg te helpen. Pas vervolgens uw video’s aan door eenvoudig mediabronnen zoals video’s, afbeeldingen, webpagina’s en GIF’s te slepen, neer te zetten en te vergroten/verkleinen.

U kunt ook Skype-oproepen toevoegen met een klik of een scherm vastleggen van uw Zoom-, Discord-oproepen of Teams. Begin vervolgens met streamen op topplatforms met de native plug-ins of aangepaste RTMP. U kunt ook hun ingebouwde chatplug-ins of browserbronnen gebruiken om webpagina’s op te nemen die zijn ontworpen voor streamingwaarschuwingen.

  Hoe de voorgestelde video-overlay op YouTube-video's te verbergen

Bovendien kunt u meerdere uitzend- en animatie-effecten en Chroma Key voor webcams toevoegen om meer duidelijkheid te krijgen en mediabestanden en bronnen vast te leggen. U kunt ook onnodige achtergrondruis verminderen en aangepaste overgangen gebruiken. Met XSplit kunt u een scène (of actieve scène) projecteren op een ander beeldscherm of monitor.

Je kunt meerdere video’s en afbeeldingen herhalen om het BRB-scherm prachtig te versieren en tegelijkertijd waardering te tonen aan je supporters en sponsors. U kunt media- of camerabronmaskering toepassen, de audioniveaus van een scène aanpassen, de gesplitste modus gebruiken om programmaweergaven en scènevoorbeelden voor scènewisseling in te schakelen, en krachtige GPU-bronnen lenen om de streamingervaring te verbeteren.

Met XSplit kunt u uw video’s opnemen met krachtige en handige functies zoals meerdere audiotracks. Bovendien kunt u wachtrijpunten opnemen voor moeiteloze bewerking en veel scènes tegelijk opnemen en streamen met verschillende opnameprofielen.

Ze bieden tientallen extensies en plug-ins zoals Replay Source, Audio Mixer, DSP Effects, Whiteboard, Gamepad Visualizer en meer. Voeg ten slotte uw beschikbare macro’s, XJS Framework & API en aangepaste scripts toe, dankzij hun toegewijde ontwikkelaarsgemeenschap.

vMix

Neem video-inhoud van professionele kwaliteit op, produceer en stream tegen minimale kosten met vMix. Het geeft je de mogelijkheid om meerdere video’s, camera’s, audio, virtuele sets, afbeeldingen, Powerpoint, chroma-key, titels en meer in de video’s op te nemen.

Daarna kunt u uw inhoud gemakkelijk opnemen en doorgaan met de livestream. U kunt vMix ook gebruiken bij evenementen met meerdere camera’s of zelfs voor het produceren van inhoud door één persoon via een eenvoudige webcam.

U hebt de volledige flexibiliteit om uw livestreams en producties te maken en te schakelen tussen verschillende ingangen, zoals videobestanden, dvd’s, Powerpoint, enz. Bovendien kunt u SD-, 4K- en HD-camera’s gebruiken en vastleggen via PCIe-, USB- en Thunderbolt-apparaten.

Hiermee kunt u audioapparaten zoals ASIO, geluidskaart en USB gebruiken. Met vMix kun je titels, overgangen, audio mixen, overlays, live video-effecten, instant replay en meer produceren. Neem uw inhoud op schijf op met ISO-record (MultiCorder – 4K en Pro) en stream het op verschillende mediaplatforms zoals Dacast, Twitch, YouTube, enz.

Panopto

Panopto is de gemakkelijkste en eenvoudigste manier om video’s te delen en op te nemen. Maak met gemak uw bedrijfsvideo’s, want Panopto is een veilige en veilige portal voor het delen en hosten van al uw inhoud.

Panopto is een applicatie voor livestreaming voor het op grote schaal uitzenden van livestreams, en is gemakkelijk te gebruiken voor het bewerken en opnemen van professionele video’s. Het maakt gebruik van een zoekmachine waarmee kijkers video’s kunnen vinden die gerelateerd zijn aan een specifiek zoekwoord.

Panopto integreert met LMS, CRM, CMS en andere IT-systemen zodat u video’s en afspeellijsten kunt delen op de plek waar mensen informatie zoeken. Panopto CMS integreert met SSO ID, inclusief Google Apps, Active Directory, SAML, OAuth en LMS authenticatieprocedures voor mobiele en desktopgebruikers.

Of het nu gaat om bedrijven of universiteiten, deze eenvoudige en betrouwbare oplossing voor het streamen, opnemen en beheren van video’s is geschikt voor elke sector. Panopto heeft zijn platform gebouwd voor instructeurs, medewerkers, studenten of degenen die hun eerdere ervaringen over welk onderwerp dan ook willen delen.

Je kunt ook live streamen op mobiele apparaten met de native apps, en deze tool ondersteunt veel videoformaten zoals MP4, WMV, MOV, AVI, 3GP, M4V en nog veel meer. Bovendien optimaliseert Panopto’s HTML5-speler de ervaring van de kijker dankzij minimale buffering en snelle opstart ondanks uw netwerksnelheid.

Neem contact op met een van de experts en vraag om een ​​snelle demo en laat ze een gratis proefperiode voor je instellen om Panopto nog beter te ervaren.

SproutVideo

SproutVideo is een uitstekend on-demand livestreamplatform dat wonderen kan doen voor uw bedrijf. Het biedt een professionele video-hostingservice, die zeer intuïtief is en ervoor zorgt dat u zich superhelden voelt wanneer u uw video’s met uw publiek deelt.

Ze hebben alles wat je nodig hebt, of het nu gaat om het intern delen van beveiligde communicatie of het live streamen van een productlancering. Krijg betere privacycontroles om uw video’s veilig te delen met AES 128-codering. Creëer ook voor elke video een voor mobiel geoptimaliseerd en mooi huis.

Je kunt een volledig analyserapport over de activiteit van kijkers volgen en krijgen om je videoprestaties te evalueren en te verbeteren. Met premium-integraties kun je leads targeten en verkeer naar je professionele video’s leiden.

  Een Facebook-pagina verbergen of verwijderen

Om elke keer unieke video’s te maken, krijg je basisfuncties zoals:

  • Veranderende kleuren volgens uw merk of product
  • Maak on-demand video-afspeellijsten
  • Bedieningselementen van de speler verbergen of weergeven
  • Standaardinstellingen en voorinstellingen om tijd te besparen
  • Loop de video door of zet autoplay aan

Het is eenvoudig om je video’s in te sluiten en je kunt insluitcodes gebruiken die werken met platforms zoals Shopify, Squarespace, WordPress en meer. SproutVideo ondersteunt HD-, ultra-HD-, 4K- en 8K-video’s. Bovendien heeft u absolute toegangscontrole door wachtwoordbeveiliging, inlogbeveiliging en SSO-ID.

Verder kunt u ook de toegang tot video’s of live-uitzendingen op de website beheren met behulp van privacy-instellingen en marketingtools gebruiken om het verkeer te stimuleren. Ten slotte kunt u alle beschikbare thema’s gebruiken die aanpasbaar zijn, zoals logo’s, kleurenschema’s, CSS, Javascript en meer toevoegen.

Je kunt de betrokkenheid van kijkers in je livestream in realtime volgen, samen met een aantal toneelstukken, de populariteit van video’s, locatie en domeinen. Om uw livestream veiliger en efficiënter te houden, gebruikt SproutVideo 2FA, bulkupload, auditlog, organisatiemappen, video-instellingen, enz.

Kies tariefplannen vanaf $ 24,99 / maand en maak gebruik van een gratis proefperiode van 30 dagen.

Dacast

Het live streaming- en videohostingplatform van Dacast biedt eersteklas streamingoplossingen voor iedereen. Hun video-oplossing met lage latentie is moeiteloos te gebruiken, draait op eersteklas CDN’s en biedt toegewijde ondersteuning wanneer je het nodig hebt.

Toon uw creatieve livestreams in een uitgebreide, meeslepende galerij en pas uw bestemmingspagina aan om uw merk te laten zien. Je kunt zonder beperkingen streamen op elk platform terwijl je je video’s 100% beheert. Je kunt ook je live video’s volgen en ze in realtime optimaliseren voor verbetering.

Je kunt ook live aftellen om spanning op te bouwen en ervoor te zorgen dat je kijkers je evenement nooit missen. Inkomsten genereren met uw live video-evenementen is niet moeilijk meer omdat ze een ingebouwde betaalmuur bieden, of u kunt gerichte advertenties gebruiken om mooie inkomsten te genereren.

Bovendien kunt u een abonnement of pay-per-view-model of zelfs beide gebruiken en betalingen ontvangen via PayPal of creditcards. Met hun robuuste CMS voor videostreaming kun je je video’s uploaden, organiseren, transcoderen, inkomsten genereren, delen en analyseren. Het wordt geleverd met vooraf ingestelde functies met een video-API voor het uitzenden van video’s.

Het platform van Dacast biedt u een adaptieve en robuuste mediaspeler, en hun HTML5-videospeler maakt gebruik van THEOplayer-technologie om u te helpen maximale flexibiliteit en compatibiliteit te bereiken.

U kunt zelfs de streamingconfiguratie aanpassen, aangezien ze een API voor inhoudsbeheer bieden samen met een speler-API en u helpen uw mobiele applicaties te verbeteren. Bovendien biedt Dacast een meertalige interface die 10 talen en 135 valuta’s ondersteunt.

Het instapmodel van Dacast is $ 39/maand.

Streamlabs

Het alles-in-één live streaming platform van Streamlabs laat u soepel live gaan en uw publiek en zakelijke waarde vergroten. Het is een open source-platform.

Streamlabs heeft bijna alles wat je nodig hebt om binnen enkele seconden live te streamen op Facebook, YouTube, Twitch en meer met veelzijdige maar eenvoudige software. Je kunt honderden thema’s en overlays gratis streamen met Prime en er professioneel uitzien tijdens het streamen.

Herken al je supporters beter bij livestreaming met behulp van volledig aanpasbare waarschuwingen. Ze bieden je meer dan 45 applicaties om je livestreaming te verbeteren door je betere controle, meeslepende analyses, automatisering en unieke manieren te bieden om met je publiek in contact te komen.

Conclusie

Nu de wereld op slot is, kan livestreaming de beste keuze zijn om je vaardigheden te tonen of je bedrijf te runnen door betrokken te blijven bij je klanten en doelgroep.

Maak dus gebruik van de hierboven genoemde tools voor livestreaming en ga live op verschillende platforms om uw bedrijf naar een hoger niveau te tillen met hun indrukwekkende en handige functies.

gerelateerde berichten