Locatie delen op WhatsApp op Android en iOS

Het kan voorkomen dat u uw huidige locatie wilt delen met uw mensen op WhatsApp. Of het nu is om je vriend te helpen het adres van je nieuwe huis te vinden of om je live locatie te delen met familieleden, WhatsApp heeft het voor je. In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je je locatie op WhatsApp kunt sturen. We hebben laten zien hoe u uw huidige locatie of live locatie kunt delen op WhatsApp op uw iPhone en Android-apparaten.

Locatie verzenden op WhatsApp: uitgelegd (2022)

Hoe u uw locatie kunt delen op WhatsApp (Android)

1. Open de WhatsApp-chat van de ontvanger en tik op het bijlagepictogram in de chatbalk. Druk in de lijst met opties die nu verschijnt op “Locatie”.

2. In het scherm voor het delen van locaties ziet u plaatsen in de buurt. U kunt een van die plaatsen kiezen of “Uw huidige locatie verzenden” kiezen. Op basis van uw GPS-nauwkeurigheid ziet u hoe nauwkeurig de locatiecoördinaten zijn. In dit geval is mijn locatie tot op 20 meter nauwkeurig. De ontvanger kan nu op de Google Maps-link tikken om uw huidige locatie te bekijken.

  Android Geen simkaart gedetecteerd (probeer deze oplossingen)

Hoe u uw locatie kunt delen op WhatsApp (iPhone)

De stappen om uw locatie op WhatsApp te verzenden met uw iPhone zijn vergelijkbaar met de Android-versie, maar de interface is iets anders. Je kunt de onderstaande stappen volgen om je locatie op WhatsApp voor iOS te verzenden:

1. Open de WhatsApp-chat van de ontvanger en tik op het pictogram “+” in de linkerbenedenhoek van het scherm. Kies “Locatie” wanneer het pop-upmenu verschijnt.

2. Wanneer de kaartinterface verschijnt, kiest u “Stuur uw huidige locatie” om uw huidige locatie te delen. U heeft vanaf deze pagina ook de mogelijkheid om nabijgelegen locaties of bedrijfsvermeldingen te delen.

Opmerking: je moet WhatsApp toegang geven tot je locatie wanneer je deze voor het eerst deelt met je contacten. U kunt kiezen tussen de opties “Eenmalig toestaan” of “Toestaan ​​tijdens gebruik van app”, afhankelijk van uw privacykwesties.

3. De ontvanger kan nu op de kaartlink in het gesprek tikken om uw huidige locatie te bekijken.

Live locatie delen op WhatsApp (Android)

1. Om uw WhatsApp live-locatie te delen vanaf uw Android-telefoon, opent u het gespreksvenster, tikt u op het bijlagepictogram en kiest u het pictogram “Locatie”.

  Schermafbeeldingen markeren in iOS 11

2. Druk nu op “Live-locatie delen” en kies een van de duur: 15 minuten, 1 uur of 8 uur. Voeg desgewenst een bericht toe en druk op het pictogram “Verzenden” om uw live locatie te delen.

3. U ziet nu een voorbeeld van de live locatie, samen met details over wanneer de live deelsessie zou verlopen. De ontvanger kan op de link tikken om uw locatie in realtime te bekijken.

Live-locatie delen op WhatsApp (iPhone)

1. Om je WhatsApp live-locatie vanaf je iPhone te verzenden, open je de WhatsApp-chat en druk je op het “+”-pictogram in de linkerbenedenhoek. Kies nu “Locatie” in het pop-upmenu.

2. U ziet nu de kaartlijst van uw gebied. Tik in dit scherm op “Live Location delen” om uw live locatie te delen.

3. De ontvanger kan nu op de live locatie tikken om te weten waar uw huidige positie is en de beweging volgen zolang de sessie actief is.

Stop Locatie delen op WhatsApp (Android & iPhone)

1. Om het delen van locaties op WhatsApp te stoppen, tik je op de knop “Stoppen met delen” onder de kaartlijst. Wanneer de bevestigingsvraag verschijnt, tikt u op “Stoppen” om te stoppen met het delen van uw live locatie.

  Hoe Linux te installeren vanaf een Android-telefoon met DriveDroid?

2. U ziet de tekst “Live locatie beëindigd” onder het kaartvoorbeeld om aan te geven dat u uw live locatie niet meer deelt. U kunt deze tekst zoeken om te bevestigen dat u het delen van uw locatie heeft stopgezet.

WhatsApp-locatie delen: veelgestelde vragen

Hoe vaak wordt de live locatie van WhatsApp geüpdatet?

WhatsApp live locatie delen gebeurt in realtime, en daarom werkt de app je locatie continu bij naar de contactpersoon zolang je een betrouwbare internetverbinding hebt.

Hoe nauwkeurig is de live locatie van WhatsApp?

De live locatie die je deelt op WhatsApp is nauwkeurig tot op 10 meter.

Kan ik de live locatie delen op WhatsApp Web?

Nee, het is niet mogelijk om je live locatie naar iemand op WhatsApp Web te sturen.

WhatsApp-locatie delen met goede vrienden en familie

Het delen van uw locatie op WhatsApp is een handige manier om ervoor te zorgen dat uw vrienden en familie u gemakkelijk kunnen vinden in tijden van nood of wanneer u op reis bent. Met de live-locatiefunctie kunnen ze ook in realtime op de hoogte zijn van uw huidige locatie. Als je ondertussen snel iemand op WhatsApp wilt sms’en, bijvoorbeeld om hulp in te roepen, kun je onze gids raadplegen over het verzenden van WhatsApp-berichten zonder het telefoonnummer op te slaan.

gerelateerde berichten