Locaties van derden toevoegen om de iOS Files-app in Finder te veranderen

De app Bestanden werd in 2017 geïntroduceerd op de iPhone en iPad met iOS 11 en bracht de broodnodige bestandstoegang naar iOS. Op typische Apple-mode is de echte kracht goed verborgen. Hier leest u hoe u bestanden omzet in Finder voor iOS.

Als je je ooit in de Bestanden-app hebt gewaagd, heb je hem ongetwijfeld in zijn meest elementaire vorm gezien. Voordat u extra bronnen van bestanden toevoegt – die Bestanden ‘Locaties’ noemen – kan het er vrij schaars uitzien. Natuurlijk, het bladeren door bestanden die lokaal op je apparaat zijn opgeslagen, is veel beter dan wat we eerder hadden, maar het wordt super interessant zodra je meer locaties begint toe te voegen.

Locaties zijn opslaggebieden die iOS-apps kunnen presenteren aan de Bestanden-app, waardoor je in wezen kunt duiken in die apps en de gegevens die ze hebben opgeslagen, allemaal vanuit Bestanden. Dat klinkt niet zo geweldig totdat je nadenkt over de soorten apps die bestanden ondersteunen. Dropbox, Google Drive en OneDrive komen meteen voor de geest, en met een van deze toegevoegd als een locatie, kun je rechtstreeks vanuit Bestanden door de inhoud van die cloudopslagproviders bladeren. Alles wordt gesynchroniseerd zoals het zou zijn vanuit de apps, dus als je een bestand toevoegt aan je Dropbox-map op een Mac, verschijnt het in de Bestanden-app en vice versa.

  Hoe een QR-code te scannen in de camera-app in iOS 11

Het is dit soort integratie dat ervoor zorgt dat Files zich gaat gedragen als Finder, maar er is meer.

Apps die u normaal niet met opslag zou associëren, kunnen ook informatie aan Bestanden presenteren. Een voorbeeld is de excellente Houd het, een app voor het organiseren van bestanden zoals pdf’s, afbeeldingen en meer. Keep It presenteert ook alles wat het bevat als een locatie in bestanden, waardoor je direct toegang hebt tot alles zonder de app te openen. Wilt u een bestand toevoegen aan Keep It om het op een later tijdstip te verwerken? Zet het gewoon op de Keep It-locatie in Bestanden en het wacht op je, of je de app nu opent op je iPhone, iPad of zelfs je Mac.

  Hoe iOS 10 Emoji-voorspellingsfunctie op iOS 8 en hoger te krijgen

Dus, hoe laat je al deze magie gebeuren? Het is verrassend eenvoudig!

Een locatie toevoegen in Bestanden

Open om te beginnen de app Bestanden op uw iPhone of iPad.

Tik op het pictogram “Bewerken” in de rechterbovenhoek van het scherm om een ​​nieuwe locatie toe te voegen.

U ziet nu een lijst met potentiële locaties met schakelaars ernaast. Elke app die is geïnstalleerd en ook Bestandslocaties ondersteunt, wordt hier weergegeven. Om een ​​locatie in te schakelen, veegt u de schakelaar naar de “Aan” -positie. Je kunt locaties ook opnieuw ordenen door hun handgreep omhoog en omlaag te slepen in de lijst.

  Meerdere app-pictogrammen tegelijk verplaatsen in iOS 11

Nadat je de gewenste locaties hebt ingeschakeld, tik je op de knop ‘Gereed’ in de rechterbovenhoek.

Dat is alles. Om door een locatie te bladeren, tikt u erop in Bestanden. U ziet de mappenstructuur binnen de locatie en u kunt vanaf daar met al uw bestanden werken.