Los de fout “0xc0000005” op en geniet van een probleemloze computerervaring

Maak je geen zorgen als je de 0xc0000005-foutmelding krijgt wanneer je een applicatie of game probeert te starten.

Je bent niet alleen! Veel Windows-gebruikers meldden exact hetzelfde probleem, voornamelijk wanneer ze probeerden een programma uit te voeren of het besturingssysteem bij te werken.

De foutcode 0xc0000005 verschijnt om verschillende redenen, waaronder onvoldoende RAM, pogingen om toegang te krijgen tot onbedoelde of beschadigde geheugenlocaties, malware en beschadigde bestanden.

In dit artikel zullen we u informeren over veelvoorkomende oorzaken van de fout en mogelijke oplossingen om deze te herstellen.

Veelvoorkomende oorzaken voor de fout 0xc0000005

Toegangsovertredingen: de fout treedt waarschijnlijk op wanneer het programma dat u wilt uitvoeren probeert toegang te krijgen tot bestanden of mappen die geen toestemming hebben of onbedoeld toegang hebben.

RAM: RAM is waar uw computer het geheugen van lopende processen opslaat. Dus defect of onvoldoende RAM kan voorkomen dat u toegang krijgt tot het bestand, wat resulteert in een 0xc0000005-fout.

Beschadigde bestanden: uw systeem heeft mogelijk beschadigde gegevens die de 0xc0000005-fout veroorzaken door te voorkomen dat de programma’s toegang krijgen tot de vereiste bronnen om te werken zoals bedoeld.

Incompatibele software: krijg je de foutcode 0xc0000005 te zien na het installeren van de nieuwe software? Dit kan zijn omdat de software die u hebt geïnstalleerd niet is ontworpen voor het Windows-besturingssysteem of aanvullende hardwareconfiguratie nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Malware: Malware in uw systeem kan de 0xc0000005-fout veroorzaken door de bestanden of programma’s aan te passen om toegang te krijgen tot de geheugenlocatie die ze niet zouden moeten hebben.

Problemen met stuurprogramma’s: stuurprogramma’s zijn kleine stukjes software waarmee uw besturingssysteem uw hardwareapparaten kan laten bepalen wat ze moeten doen. Dus beschadigde of incompatibele stuurprogramma’s in uw systeem kunnen toegangsschendingen of conflicten veroorzaken die leiden tot de fout 0xc0000005.

Ik weet dat je grote vraag is hoe je de 0xc0000005-fout kunt oplossen. Er is geen enkele methode om de fout 0xc0000005 op te lossen, omdat de oorzaak van deze fout in uw geval mogelijk verschilt van de andere.

Dus, zonder verdere vertraging, doe met me mee terwijl ik je de juiste doe-het-zelf-probleemoplossing laat zien om de fout 0xc0000005 op te lossen.

  11 beste lettertype-apps voor iPhones om uw sms-spel te transformeren

Installeer de toepassing of het programma opnieuw

Als de toepassing die u probeert te starten de fout 0xc0000005 produceert, of als u op de een of andere manier vermoedt dat het programma dat u probeert te openen de 0xc0000005-fout veroorzaakt, dan is die software mogelijk niet compatibel met uw besturingssysteem of is er een fout opgetreden in de installatie ervan zelf.

Daarom is de beste manier om de foutcode 0xc0000005 in dit geval op te lossen, het programma te verwijderen en opnieuw te installeren.

Controleer problemen met RAM

Wanneer het RAM-geheugen laag of beschadigd is, geeft Windows u de fout 0xc0000005 wanneer u probeert een proces uit te voeren of bestanden te openen.

Dit kan gebeuren vanwege onvoldoende RAM in uw systeem dat niet genoeg ruimte heeft om een ​​nieuw proces op te nemen of omdat de bestanden die u wilt gebruiken proberen toegang te krijgen tot beschadigd geheugen.

U kunt een diagnostische geheugencontrole uitvoeren om fouten in het RAM-geheugen te detecteren door de onderstaande stappen te volgen.

Open de Windows Memory Diagnostic-app door deze te zoeken op de Windows-zoekbalk.

Voordat u op Nu opnieuw opstarten klikt en op problemen controleert (aanbevolen), moet u eraan denken uw werk op te slaan, aangezien deze methode alle actieve taken sluit.

Nu begint het systeem automatisch opnieuw op te starten. Als het klaar is, scant het de RAM en geeft het de resultaten aan u weer.

Als u enkele instructies krijgt om de geheugenfouten op te lossen, volgt u de stroom als deze handig is, maar vervangt u het RAM-geheugen als u ernstige fouten tegenkomt.

Scannen op malware

Geïnjecteerde virussen in uw systeem kunnen programma’s naar geheugenlocaties leiden die ze niet zouden moeten gebruiken, wat resulteert in een 0xc0000005-fout.

Bovendien beperkt de malware in uw systeem u niet alleen tot de 0xc0000005-fout. Het kan echt ernstige problemen veroorzaken als je het negeert.

Als het uitvoeren van een antivirusprogramma u niet helpt met de fout 0xc0000005, kan dit u veel andere potentiële risico’s besparen.

U verliest dus niets bij een malwarecontrole. Het is altijd een win-win-spel.

U kunt antivirussoftware naar keuze gebruiken om de scan uit te voeren, of u kunt eenvoudigweg de onderstaande stappen volgen die gebruikmaken van de ingebouwde tool van Windows om virussen te detecteren.

Stap 1: Zoek naar Windows-beveiliging in de Windows-zoekbalk.

Stap 2: Selecteer Virus- en bedreigingsbeveiliging in het nieuwe venster.

Stap 3: Blader naar scanopties en klik erop.

Stap 4: Kies Microsoft Defender Offline-scan en start de scan door op de knop Nu scannen te klikken.

  5 manieren om Netflix met korting te krijgen

Als de controle de malware vindt, klik dan op acties starten die u vindt in het resultatenrapport om het virus van uw apparaat te verwijderen.

Als het rapport echter schoon is en er geen virus op uw apparaat zit, gebruikt u de volgende oplossing.

DEP uitschakelen

DEP is een beveiligingsfunctie die rechtstreeks in Windows is ingebouwd. Door bepaalde delen van uw computergeheugen te markeren als ‘niet-uitvoerbaar’, zorgt de tool ervoor dat er geen code of programma wordt uitgevoerd op bepaalde geheugenlocaties, waardoor wordt voorkomen dat malware toegang krijgt tot deze locaties.

Sommige applicaties zijn echter niet compatibel met deze functie ingeschakeld op Windows, wat leidt tot de fout 0xc0000005. Dus schakel de DEP voor het specifieke programma uit en kijk of het werkt.

Stap 1: Houd de Windows-knop ingedrukt en druk op r om het dialoogvenster Uitvoeren te openen.

Stap 2: Typ ‘sysdm.cpl’ en klik op ok om Systeemeigenschappen te openen.

Stap 3: Schakel over naar het tabblad Geavanceerd en klik op de instellingenknop.

Stap 4: Navigeer naar het tabblad Preventie van gegevensuitvoering in de nieuwe prompt van Prestatieopties.

Stap 5: Kies DEP inschakelen voor alle programma’s en services behalve degene die ik selecteer:

U kunt DEP voor specifieke programma’s uitschakelen door ze toe te voegen zoals hieronder weergegeven.

Stap 6: Klik op de knop Toevoegen en voer de uitvoerbare bestandsnaam in van het programma waarvoor u DEP wilt uitschakelen.

Stap 7: Klik op Toepassen en vervolgens op OK om de wijzigingen op te slaan.

Voer SFC uit

Beschadigde, beschadigde of ontbrekende bestanden in uw systeem kunnen de fout 0xc0000005 veroorzaken. Het uitvoeren van een SFC-controle detecteert de defecte versies en vervangt ze door de juiste versies.

Open de opdrachtprompt in run as administrator-modus. Om dit te doen, kunt u op Windows+r klikken, cmd invoeren in het dialoogvenster en op Control + Shift + Enter drukken of direct zoeken naar de opdrachtprompt in de Windows-zoekbalk en er met de rechtermuisknop op klikken om Als administrator uitvoeren te kiezen.

Kies Ja als de pop-up u vraagt ​​om de opdrachtprompt toestemming te geven om wijzigingen aan uw apparaat aan te brengen.

Typ SFC/scannow in de prompt en druk op enter.

Start uw systeem opnieuw op en controleer of de fout zich blijft voordoen.

Apparaatstuurprogramma’s bijwerken

Beschadigde, verouderde of incompatibele stuurprogramma’s op uw apparaat kunnen leiden tot de fout 0xc0000005. Laten we ze dus met deze methode repareren.

  • Open Apparaatbeheer door ernaar te zoeken in de zoekbalk van Windows.
  • Vouw Schijfstuurprogramma’s uit om een ​​lijst met beschikbare stuurprogramma’s in het vervolgkeuzemenu weer te geven.
  • Klik met de rechtermuisknop op elk van hen en selecteer Stuurprogramma bijwerken.
  Wat is Markdown en hoe gebruik je het?

Doe dit voor alle stuurprogramma’s waarvan u vermoedt dat ze deze fout veroorzaken. Als je het niet zeker weet, probeer ze dan allemaal bij te werken.

Als u het tijdrovend vindt, gebruik dan software voor het bijwerken van stuurprogramma’s om dit voor u te doen. Bekijk deze beste driver-updaters om de juiste te kiezen.

Wijzig registerbestanden

Maak een back-up van uw registerbestanden voordat u deze oplossing probeert.

Stap 1: Druk op Windows+r en voer regedit in het dialoogvenster in.

Stap 2: Corrigeer het pad naar HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows

Stap 3: Dubbelklik op LoadAppInit_DLLs en wijzig de waarde van 1 in 0.

Stap 4: Klik op OK om de wijzigingen toe te passen.

Systeemherstel

Als u niet zeker bent van de defecte software die u hebt geïnstalleerd of onjuiste wijzigingen die u in de instellingen hebt aangebracht, is het herstellen van uw systeem een ​​uitstekende manier om de fout 0xc0000005 te verhelpen, maar onthoud dat het alleen werkt als u een systeemherstel hebt gemaakt punt eerder.

Stap 1: Typ systeemherstel in de zoekbalk van Windows en klik op Een herstelpunt maken.

Stap 2: Klik op de knop Systeemherstel.

Stap 3: Kies Aanbevolen herstel en klik op Volgende en Voltooien.

Praktische tips om de fout 0xc0000005 te voorkomen

Houd uw software up-to-date: zorg ervoor dat al uw applicaties, programma’s, software en besturingssystemen zijn bijgewerkt om de fout 0xc0000005 te voorkomen.

Gebruik antivirusprogramma’s: virussen en malware in uw systeem veroorzaken talloze fouten en 0xc0000005 kan daar een van zijn. Gebruik daarom betrouwbare antivirussoftware om te voorkomen dat 0xc0000005 optreedt.

Stuurprogramma-updates: het hebben van verouderde of defecte stuurprogramma’s in uw systeem leidt soms tot de fout 0xc0000005. Werk ze dus regelmatig bij om foutloos computergebruik te garanderen.

Geheugencontroles: controleer regelmatig uw RAM om er zeker van te zijn dat uw geheugen functioneel is en niet beschadigd is. U kunt hiervoor de ingebouwde geheugendiagnosetool van Windows gebruiken.

Afsluiten

Persoonlijk raad ik je aan om sfc-scan te proberen en DEP-methoden uit te schakelen, omdat ze voor mij werkten toen deze vervelende fout me dwars zat.

Ik weet zeker dat je de fout kunt wegvagen met de genoemde oplossingen. U kunt echter proberen de tijdelijke bestanden op te schonen als alle bovengenoemde methoden niet effectief zijn.

U kunt ook enkele beste manieren lezen om Windows Foutcode 0x80070057 en Foutcode 0x800704cf op te lossen.