Los het probleem met het zwarte scherm van Microsoft Teams op

Microsoft Teams is een bekende communicatie-app die in 2017 is uitgebracht. De applicatie wordt veel gebruikt door bedrijfsorganisaties als werkplek, met name voor thuiswerkers. Het helpt organisatieteams georganiseerd, geïnformeerd en verbonden te blijven. Het is een geweldige werkruimte voor vergaderingen, samenwerkingen, apps en het delen van bestanden. Al met al is het een perfecte app voor alle belangrijke officiële dingen op één plek. Maar zelfs nadat het een perfecte plek was voor hybride werk, is gemeld dat Microsoft Teams met enkele kleine problemen en glitches te maken heeft. Een van deze problemen is het zwarte scherm van Microsoft Teams dat het werk aan de app verstoort. Als u iemand bent die dit probleem momenteel ondervindt, zal onze gids van vandaag over het lege scherm van Microsoft Teams u veel helpen. We zullen de redenen bespreken die uiteindelijk hebben geleid tot het zwarte scherm van Microsoft Teams op uw pc en verschillende manieren waarop u het zwarte scherm van Teams kunt oplossen. Laten we dus beginnen met onze gids en het probleem in detail onderzoeken.

Hoe het probleem met het zwarte scherm van Microsoft Teams op te lossen

Meestal wordt een zwart scherm in Microsoft Teams aangetroffen wanneer een gebruiker auteursrechtelijk beschermde inhoud op het platform deelt. Dit komt door het beleid van Microsoft Teams dat het delen van inhoud met eigendom verbiedt. Afgezien hiervan activeren de volgende redenen ook een leeg scherm op Teams:

  • Corrupt bestand: als er een beschadigd bestand in de systeemmap staat, kan dit het probleem met het zwarte scherm op Microsoft Teams veroorzaken.

  • Verouderde stuurprogramma’s: Van stuurprogramma’s met verouderde software is ook bekend dat ze het probleem met het lege scherm veroorzaken vanwege hun incompatibiliteit met andere toepassingen.

  • Hoge resolutie: in sommige gevallen kan de hoge resolutie van uw systeem ook resulteren in een probleem met het zwarte scherm van Teams.

  • Settings.json-fout: Settings.json-bestanden kunnen deze fout ook veroorzaken als ze beschadigd zijn.

  • Camera-instellingen: Een andere reden die een zwart scherm in Teams kan veroorzaken, zijn de camera-instellingen. Als andere toepassingen de camera van uw pc gebruiken, kunnen ze dit probleem veroorzaken.

  • Cachebestand: Teams kunnen ook een leeg scherm tonen vanwege beschadigde cachebestanden die op uw apparaat zijn opgeslagen.

Wanneer je je scherm deelt op Teams, kun je om bovengenoemde redenen soms een zwart scherm tegenkomen. Als dit het geval is, kunt u proberen het probleem op te lossen met behulp van de onderstaande beproefde en beproefde methoden:

Methode 1: pc opnieuw opstarten

De allereerste methode die u kunt proberen om het probleem met het delen van een zwart scherm in Teams op te lossen, is door uw computer opnieuw op te starten. Dit is een van de eenvoudigste oplossingen die het probleem heeft opgelost voor veel mensen die Microsoft Teams gebruiken. Alleen al het opnieuw opstarten van het apparaat lost kleine bugs en glitches op die het probleem met het zwarte scherm veroorzaken. Hoewel het herstarten van het apparaat eenvoudig is, kunt u nog steeds enkele nieuwe manieren leren met onze gids over 6 manieren om een ​​Windows 10-computer opnieuw op te starten of opnieuw op te starten en deze op uw systeem te implementeren.

Methode 2: Start Microsoft Teams opnieuw

Het probleem met het zwarte scherm van Microsoft Teams kan ook worden opgelost door de applicatie opnieuw te starten. U kunt Teams opnieuw opstarten met de toepassing Taakbeheer of zonder deze op uw pc. Taakbeheer helpt bij het bijhouden van meerdere programma’s en processen die op uw computer worden uitgevoerd. Deze tool kan ook worden gebruikt om deze programma’s te beëindigen. Om te voorkomen dat Microsoft Teams wordt uitgevoerd en vervolgens opnieuw te starten, moet u Taak beëindigen kiezen in Taakbeheer of u kunt hiervoor ook een ander hulpprogramma op uw computer kiezen. Raadpleeg onze handleiding over Taak beëindigen in Windows 10 voor meer informatie.

Methode 3: voer de probleemoplosser voor apps uit

Om het lege scherm van Microsoft Teams op te lossen, kunt u ook de ingebouwde probleemoplosser voor Microsoft Store-apps op uw pc uitvoeren. Dit hulpprogramma helpt bij het automatisch oplossen van problemen binnen de app. Dit ingebouwde Microsoft Store-hulpprogramma voor apps helpt bij het oplossen van kleine fouten van apps waardoor ze niet goed werken. In dit geval lost het problemen met een leeg scherm op in de Teams-toepassing van Microsoft.

1. Typ in de Windows-zoekbalk instellingen voor probleemoplossing en klik op Openen.

2. Selecteer de probleemoplosser voor Windows Store-apps en klik op de hieronder gemarkeerde knop voor de probleemoplosser uitvoeren.

3. Als er problemen met Microsoft-apps op uw pc worden gevonden, klikt u op Deze oplossing toepassen.

4. Volg ten slotte de instructies op het scherm en start uw pc opnieuw op om te controleren of het probleem met het zwarte scherm nu is opgelost.

Methode 4: lagere schermresolutie

Als geen van de methoden u op enigerlei wijze heeft geholpen, kunt u het laatste redmiddel proberen en dat houdt in dat u de resolutie verlaagt. De schermresolutie van uw systeem kan van invloed zijn op de functie voor het delen van schermen in Teams en daarmee op het probleem van een zwart scherm. U kunt dus enkele instellingen aanpassen en de resolutie wijzigen met behulp van onze gids 2 manieren om de schermresolutie in Windows 10 te wijzigen.

Methode 5: systeemstuurprogramma’s bijwerken

Er is ook gezien dat verouderde systeemstuurprogramma’s incompatibiliteitsproblemen veroorzaken met andere programma’s in het systeem, in dit geval leidend tot het zwarte scherm van Microsoft Teams. Dus om ervoor te zorgen dat u dit probleem niet tegenkomt terwijl u Teams op uw systeem gebruikt, kunt u uw systeemstuurprogramma’s tijdig bijwerken. U kunt leren hoe u de nieuwste beschikbare versies voor stuurprogramma’s in uw systeem installeert met behulp van onze gids over het bijwerken van apparaatstuurprogramma’s op Windows 10.

Methode 6: hardwareversnelling uitschakelen

Sommige gebruikers hebben ook geprobeerd om Teams die een zwart scherm delen op te lossen door hardwareversnelling uit te schakelen in de Microsoft Teams-applicatie. Deze functie is toegankelijk vanuit uw account in Teams zelf, u kunt meer weten over hoe u deze methode kunt proberen met behulp van de volgende stappen:

1. Start het Microsoft Teams-account op uw pc en klik bovenaan op uw profielfoto.

2. Selecteer nu Account beheren in het vervolgkeuzemenu in uw Teams-account.

3. Klik vervolgens op Algemeen in het zijpaneel.

4. Selecteer ten slotte de optie GPU-hardwareversnelling uitschakelen (hiervoor moet Teams opnieuw worden opgestart) in Algemene instellingen.

Zoals eerder vermeld, start u Teams opnieuw op en controleert u of het probleem met het lege scherm van Microsoft Teams is opgelost.

Methode 7: Verwijder Settings.json-bestand

Hoewel de bovengenoemde methoden veel gebruikers hebben geholpen bij het oplossen van het probleem met het zwarte scherm van Microsoft Teams, vonden anderen ze niet nuttig. Het is echter bewezen dat het verwijderen van het bestand settings.json voor velen buitengewoon gunstig is.

1. Open het dialoogvenster Uitvoeren door samen op de Windows + R-toetsen te drukken.

2. Typ nu %appdata%MicrosoftTeams en druk op Enter.

3. Zoek daarin het bestand settings.json.

4. Klik nu met de rechtermuisknop op het bestand settings.json en klik op het pictogram Verwijderen.

Methode 8: Start Microsoft Teams in Outlook

De volgende oplossing is eenvoudig te proberen en ook een snelle oplossing om het probleem met het zwarte scherm in Microsoft Teams op te lossen. Het gaat om het lanceren van Teams in Vooruitzichten dat helpt gebruikers om beide platforms gemakkelijk te bedienen, vooral die in een zakelijke onderneming. Als u wilt weten hoe u Teams Add-in voor Outlook installeert en gebruikt, kunt u op de link klikken om onze gids te raadplegen.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Q1. Waarom kan ik een video niet zien in Teams?

Ans. Als u geen video kunt zien in Teams, moet u de camera van uw apparaat controleren. Zorg ervoor dat andere apps op uw apparaat de camera niet gebruiken die dit probleem kan veroorzaken. U kunt ook proberen de camera los te koppelen en weer aan te sluiten Je toestel.

Q2. Kan ik Microsoft Teams verlaten?

Ans. Ja, u kunt Microsoft Teams verlaten door u af te melden bij jouw rekening.

Q3. Waarom zie ik een zwart Teams-scherm?

Ans. Als het scherm van Microsoft Teams zwart is, kan het zijn dat de software van je Teams applicatie verouderd is. Als dit het geval is, moet u de app bijwerken om het probleem op te lossen.

Q4. Wat kan ik doen als Microsoft Teams niet meer werkt?

Ans. Als Microsoft Teams niet meer werkt op uw pc, kunt u proberen de app handmatig opnieuw op te starten om een ​​vernieuwing te forceren.

Q5. Wat gebeurt er als ik Teams verwijder?

Ans. Bij het verwijderen van Teams worden uw teamactiviteiten in standaard- en privékanalen, bestanden en chats ook verwijderd. Alle gegevens worden verwijderd uit uw Teams-account en kunnen niet worden hersteld.

***

We hopen dat ons document over het probleem met het zwarte scherm van Microsoft Teams erin is geslaagd u goed te begeleiden bij de redenen die een zwart scherm in Teams veroorzaken en meerdere manieren om dit te verhelpen. Laat ons weten welke van de methoden u heeft geholpen met een snelle oplossing. U kunt uw vragen en suggesties ook met ons delen door hieronder uw opmerkingen achter te laten.

  Werken met datums De date-fns in JavaScript gebruiken

gerelateerde berichten