LosslessCut installeren op Linux

Heb je een goede video-editor op Linux nodig die verliesvrij beeldmateriaal aankan? Bekijk Lossless Cut. Het is een lichte niet-lineaire editor voor Linux en kan je beeldmateriaal opnemen zonder kwaliteitsverlies. Hier leest u hoe u het op Linux installeert.

AppImage installatie-instructies

Een geweldige manier om de Lossless Cut-video-editor op Linux te installeren, is met de AppImage-release. De AppImage-versie van Lossless Cut werkt op 100% van de Linux-distributies, en het beste van alles is dat u geen afhankelijkheden hoeft te hebben.

Om de nieuwste release van Lossless Cut op uw Linux-pc te laten werken, hebt u een tool nodig met de naam AppImageLauncher. Het beheert automatisch uw AppImages en integreert ze in het Linux-systeem, zodat u het niet hoeft te doen.

Het installeren van de AppImageLaunch-app is relatief eenvoudig. Om het werkend te krijgen, start u met het starten van een terminalvenster op het Linux-bureaublad. U kunt een terminalvenster op het Linux-bureaublad starten door op Ctrl + Alt + T op het toetsenbord te drukken. Of zoek naar “Terminal” in het app-menu.

Installeer met het terminalvenster geopend het programma op uw computer dat overeenkomt met het besturingssysteem dat u momenteel gebruikt.

Ubuntu

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt install ./appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb

Debian

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo dpkg -i https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher_2.2.0-travis995.0f91801.bionic_amd64.deb
sudo apt-get install -f

Fedora

sudo dnf install https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

OpenSUSE

wget https://github.com/TheAssassin/AppImageLauncher/releases/download/v2.2.0/appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm
sudo zypper install appimagelauncher-2.2.0-travis995.0f91801.x86_64.rpm

Arch Linux

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/
makepkg -sri
trizen -S appimagelauncher

Met de AppImage Launcher-toepassing op uw computer ingesteld, kan de installatie van Lossless Cut beginnen. Gebruik de opdracht wget om de nieuwste Lossless Cut AppImage naar uw computer te downloaden.

wget https://github.com/mifi/lossless-cut/releases/download/v3.39.0/LosslessCut-linux.AppImage -O ~/Downloads/LosslessCut-linux.AppImage

Wanneer de downloadopdracht is voltooid, opent u de Linux File Manager en selecteert u de map “Downloads”. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het bestand “LosslessCut-linux.AppImage” en selecteer “Openen met AppImageLauncher”.

  Toegang krijgen tot Google Drive op Linux

Bij het starten van het Lossless Cut AppImage-bestand met AppImageLauncher, verschijnt een pop-upvenster. Deze pop-up laat u weten dat Lossless Cut nog niet in het systeem is geïntegreerd. Selecteer de knop “Integreren en uitvoeren” om Lossless Cut op uw Linux-computer te installeren.

Wanneer de installatie is voltooid, verschijnt Lossless Cut in uw app-menu.

Installatie-instructies voor Snap-pakket

De Lossless Cut-applicatie is beschikbaar voor gebruikers in de Ubuntu Snap Store. Om het in te stellen, begint u met het installeren van de Snap-pakketruntime op uw computer. De runtime van het Snap-pakket is vereist om Snaps te installeren.

Opmerking: als u Ubuntu gebruikt, hoeft u de Snap-runtime niet te configureren zoals deze standaard op uw computer is geconfigureerd.

Het instellen van de runtime van het Snap-pakket is eenvoudig. Om dit te doen, start u een terminalvenster door op Ctrl + Alt + T te drukken of zoekt u naar “Terminal” in het app-menu en start u het. Installeer het “snapd” -pakket wanneer de terminal open is en schakel de “snapd.socket” -service in.

  Kritieke systeeminformatie op Linux vinden met I-Nex

Heb je hulp nodig om de runtime van het Snap-pakket te laten werken op je Linux-pc? Volg onze gids over dit onderwerp. Wanneer de runtime van het Snap-pakket klaar is voor gebruik, installeert u de Lossless Cut-app met behulp van snap-installatie.

sudo snap install losslesscut

Flatpak installatie-instructies

De Lossless Cut-applicatie staat als Flatpak in de Flathub app store. Als u de software op uw computer wilt installeren, begint u met het inschakelen van de Flatpak-runtime op uw computer.

Om de Flatpak-runtime op Linux in te stellen, installeert u het “flatpak” -pakket op uw computer. Als je problemen hebt met het instellen van de Flatpak-runtime op je computer, volg dan onze installatiegids over dit onderwerp.

Nadat je de Flatpak runtime op je computer hebt ingesteld, is het tijd om de Flathub app store te configureren. Deze app store maakt het mogelijk om Lossless Cut te installeren. Voer de opdracht voor toevoegen op afstand in om de Flathub-repo in te schakelen.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Met de Flathub-repo toegevoegd aan Flatpak, kan de installatie van Lossless Cut beginnen. Gebruik de flatpak install-opdracht om de app in te stellen.

flatpak install flathub no.mifi.losslesscut

Arch Linux installatie-instructies

Als je Arch Linux gebruikt, kun je Lossless Cut installeren via de Arch Linux User Repository. Om de app vanaf de AUR te installeren, moet je de Trizen AUR-helper-app installeren.

  Hoe Splitgate (bèta) op Linux te spelen

Trizen zit ook in de AUR, maar het is vrij eenvoudig te installeren omdat er geen subpakketten hoeven te worden geconfigureerd. Om het in te stellen, voert u de onderstaande opdrachten in uw terminalvenster in.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git
cd trizen/

makepkg -sri

Met de Trizen AUR-helper ingesteld, kunt u de Lossless Cut-toepassing installeren met behulp van de trizen -S-opdracht.

trizen -S losslesscut-bin

Fedora/OpenSUSE

Zowel Fedora als OpenSUSE Linux hebben geen RPM-pakketbestanden beschikbaar om Lossless Cut te installeren. Als je deze besturingssystemen gebruikt en de app wilt installeren, volg dan de Flatpak-, Snap- of AppImage-instructies om het op je Linux-pc te laten werken.