Luister naar de minst afgespeelde nummers op Spotify van elke artiest

Recente gegevens van Spotify toonden aan dat 20% nummers op de site nooit door een gebruiker zijn gestreamd, geopend of gezocht, zelfs niet een enkele keer, waardoor een groot deel van de gigantische bibliotheek van Spotify onaangeroerd blijft. Diensten zoals Forgotify hebben al geprobeerd om die situatie te verhelpen door gebruikers nummers te laten afspelen waar nog nooit iemand naar heeft geluisterd. Maak nu kennis met The Long Tail, een vergelijkbaar ontworpen web-app die de 50 minst afgespeelde Spotify-tracks van elke artiest haalt en je met een paar klikken laat importeren naar de Spotify-desktoptoepassing. Het beste van The Long Tail is dat het je meer controle geeft over wat je moet spelen dan Forgotify doet. Je kunt eenvoudig naar je favoriete artiest zoeken en meteen beginnen met het streamen van hun nummers.

  Hoe woorden rechtstreeks in Safari te vertalen

Het gebruik van The Long Tail om nummers van Spotify te streamen is een eenvoudig proces. U hoeft zich niet aan te melden en u hoeft ook niets naar uw computer te downloaden, op voorwaarde dat Spotify al op uw systeem is geïnstalleerd.

Zodra je bent ingelogd bij Spotify vanuit de desktop-applicatie (ik heb de app getest op Windows), ga je gewoon naar de website van The Long Tail via de onderstaande link. Typ in het zoekvak de naam van je favoriete artiest en klik op ‘Afspelen’ waarna de app de afspeellijst genereert. De afspeellijst wordt overgebracht naar Spotify’s desktop-app van waaruit je naar het eigenlijke nummer kunt luisteren. Opgemerkt moet worden dat de app alleen naar nummers zoekt op artiestnaam, dus als je meestal albumnamen typt, heb je vrijwel geen geluk. Een gekke gedachte: wanneer je naar een nummer luistert op The Long Tail en de desktop-applicatie is nog niet actief, zal deze niet automatisch starten, waardoor gebruikers denken dat de app niet werkt. Luisteraars kunnen het nummer ook niet delen via sociale media-integratie.

  5 Beste SNMP-netwerkbewakingssoftware beoordeeld in 2020

In tegenstelling tot Forgotify sluit TLT echter automatisch die nummers uit die niet populair zijn, omdat het lijkt alsof ze niet altijd de minder populaire zijn. De ontwikkelaars noemen dat de service is gebouwd met behulp van het Polymer-webplatform en de nieuwe web-API van Spotify. De bron staat op github (MIT-licentie), en je kunt zien hoe gemakkelijk het is om te maken

Al met al is The Long Tail echt een geweldige manier om nummers te vinden die je misschien leuk vindt, maar die nooit zo populair waren als andere nummers van je favoriete artiesten.

  Hoe u de netwerkverbinding van uw Roku kunt resetten

Bezoek The Long Tail

gerelateerde berichten