Maak boeiende video’s met Wondershare Filmora [In-depth Review]

Online videoconsumptie stijgt enorm, en dat geldt ook voor de vraag naar geavanceerde en moeiteloze videobewerkingstools.

Of u nu een digitale maker, docent, student of een bedrijf bent dat zich bezighoudt met het maken van video-inhoud, het gebruik van een videobewerkingstool zal u ten goede komen.

Het maakt uw videotaak toegankelijker, minder overweldigend en bespaart tijd en moeite.

Dus als je op zoek bent naar een goede videobewerkingstool, dan is Filmora van Wondershare een goede optie.

Laten we Filmora in dit bericht bekijken om te ontdekken hoe het je kan helpen en of het geschikt voor je is of niet.

Wat is Filomora?

Wondershare Filmora is creatieve, gebruiksvriendelijke videobewerkingssoftware met veel uitstekende functies en effecten. Het werd gelanceerd in 2015 en wordt vertrouwd door meer dan 85 miljoen makers van verschillende leeftijden en uit 150 landen.

Dit platform zal je vertelervaring verbeteren doordat je jezelf beter kunt uitdrukken met innovatieve visuele effecten, stockmedia en sjablonen. Je krijgt veel tools om efficiënt kwaliteitsvideo’s te maken en te bewerken en deze te delen op je favoriete sociale-media-accounts, -sites en -applicaties.

Filmora heeft een enorme gemeenschap van meer dan 800k volgers die je kunt kiezen om begeleiding en inspiratie te zoeken. Je hebt ook toegang tot tutorials om te leren hoe je je video’s moeiteloos kunt maken, bewerken en publiceren met Filmora en zijn uitstekende functies.

Of het nu gaat om bruikbaarheid, prestaties, functies of ondersteuning, Filmora schittert. Als gevolg hiervan heeft het verschillende onderscheidingen gewonnen van verschillende organisaties, waaronder G2, GetApp en Shorty Awards.

Specificaties:

 • Versie: Filmora 11
 • Ondersteund besturingssysteem: Win 11/10/8/7 (64 bits), macOS 10.14-12 en Apple M1
 • Ondersteunde videoformaten: .m1v, .m2v, .mpg, .mpeg, .3gp, .3gp2, .mp4, .m4v, .mts, .m2t, .m2ts, .tod, .mod, .dv, .f4v, . flv, .asf, .wmv, .avi, .mp4, .ogv, .webm, .vro, .vob en .mkv gecodeerd met MJPEG- of MPEG-codec
 • Ondersteunde audioformaten: .mp3, .wav, .m4a, .wma, .aif, .aiff en .flac.
 • Ondersteunde afbeeldingsindelingen: .jpg, .bmp, .png, .gif, .tiff en .tif
 • Ondersteund uitvoerformaat: 4K (.mp4, .mkv en .mov) en veelgebruikte audio-/videoformaten
 • Ondersteunde uitvoerapparaten: iPhone, Apple TV, iPad, iPod, Android Generic, Galaxy S, Nexus, Xbox one, PS4, Sony TV, smartphones en Wii
 • Ondersteunde output sociale netwerken: Vimeo en YouTube
 • Ondersteunde uitvoer-dvd: dvd-schijven, ISO-schijfkopiebestanden en dvd-mappen
 • Effecten en plug-ins: Filmstock-standaard, AI-portret, Boris FX (niet beschikbaar voor macOS 10.14 en M1-chip) en NewBlue FX (niet beschikbaar voor Mac met M1-chip)

Systeem vereisten

 • Processor: Intel i3 en hoger of een andere betere multi-coreprocessor en 2GHz of meer,
 • Werkgeheugen: 4 GB werkgeheugen. Voor 4K- en HD-video’s heb je 8 GB RAM nodig
 • Ruimte: 10 GB vrije harde schijf, SSD aanbevolen voor 4K- en HD-videobewerking
 • Grafische kaart: NVIDIA GeForce GTX 700 of hoger, Intel HD Graphics 5000 of hoger, AMD Radeon R5 of hoger
 • Internetverbinding

Filmora Review: Functies

Krijg een fantastische bewerkingservaring met de buitengewone functies van Filmora. Je krijgt veel tools, plug-ins, visuele effecten, afbeeldingen en meer om je video’s te maken en te bewerken en deze met de wereld te delen.

Dit zijn de opvallende kenmerken van Filmora video-editor.

Functies bewerken

U kunt uw video’s moeiteloos bewerken om iets toe te voegen of te verwijderen en uw video’s te laten opvallen op uw platforms. Voor videobewerking biedt Filmora:

Instant-modus: om het maken van video’s binnen een paar minuten gemakkelijker te maken, heeft Filmora de instant-modus geïntroduceerd. Je hoeft geen bewerkingsprofessional te zijn; je kunt video’s maken zonder voorafgaande bewerkingsvaardigheden. Het enige wat je hoeft te doen is je media toe te voegen en Filmora de magie te laten doen. U kunt 115 videosjablonen gebruiken voor een vlog, intro, bedrijf, reizen, diavoorstelling, enz. Deze functie is alleen beschikbaar voor Windows.

Vooraf gemaakte sjablonen: in plaats van alles vanaf het begin te maken, kun je de vooraf gemaakte sjablonen van Filmora gebruiken en je video snel maken. U krijgt 24 kant-en-klare sjablonen om uit te kiezen met de functie slepen en neerzetten. Je kunt je clips ook snel vervangen en je video’s sneller voltooien.

  Deel bestanden, mappen en screenshots in één klik

Automatic Beat Sync: Synchroniseer de videobeelden door deze te bewerken met aanvullende muziek met behulp van de Auto Beat Sync-functie. Filmora biedt Auto Montage Maker aan – de eerste in zijn soort ter wereld. Het kan je helpen om automatisch video met muziek te synchroniseren en beats te analyseren om van weergave te wisselen of visuele effecten toe te voegen. Het kan ook slechte delen in je video identificeren en elimineren, zoals duisternis, jitter, enz.

Speed ​​ramping: pas de snelheid van een video aan terwijl u uw keyframes beter beheert met deze functie om kant-en-klare filmische effecten te creëren. Het zal je helpen om snelheidseffecten toe te passen als een professional en je video’s creatiever te maken zonder de toonhoogte van het geluid te beïnvloeden. Je krijgt zes kant-en-klare speed ramping-effecten, zoals Montage, Bullet Time, Hero Moment, Flash In en Jumper. U kunt ook de effecten van snelheidsverhoging aanpassen en opslaan om de volgende keer te gebruiken.

Gesplitst scherm: maak video- en fotocollage, indrukwekkende intro en outro, vergelijkingsvideo’s, reactievideo’s, enz. Met een paar klikken. Je kunt meerdere schermen gebruiken om het plezier te vergroten en je verhaal op unieke wijze te verwoorden. Filmora biedt 30+ sjablonen voor gesplitst scherm die u kunt aanpassen en elk gewenst frame kunt krijgen. Dus of je nu twee schermen wilt of 6, je kunt dat doen en snel geavanceerde instellingen, effecten, stickers, etc. toepassen.

Keyframing: Met keyframing brengt u energie en dynamiek in uw video’s en gebruikt u geanimeerde effecten. Het maakt animatie eenvoudig en laat je snel wijzigingen aanbrengen, zoals vergroten, roteren, verkleinen, enz. Definieer gewoon de begin- en eindsleutelframes en laat Filmora automatisch alle middelste frames toevoegen terwijl de samenhang wordt gegarandeerd. Je kunt keyframes aanpassen door de locatie, transparantie, grootte, etc. in te stellen. Filmora biedt 80+ vooraf ingestelde sjablonen voor animatie die je helpen tijd te besparen.

Beweging volgen: volg de bewegingen van objecten of mensen in uw video’s en pin mediabestanden en afbeeldingen om elke beweging op magische wijze te volgen. Stel hiervoor gewoon je spullen in en laat Filmora zijn bewegende pad automatisch volgen. U kunt tijdens het voorbeeld ook de grootte en positie van het weergegeven volgvak aanpassen.

Het wordt geleverd met AI-automatisering om het toevoegen van teksten en titels mogelijk te maken en laat je mozaïek toevoegen aan je bewegende objecten als je iets wilt vervagen. Transformeer daarnaast emoji’s, symbolen, video’s en afbeeldingen in visuele effecten en vertel een verhaal met een magisch element. U kunt berichtballonnen, smileygezichten, Doctor Strange Magic Shield, Harry Potter-vliegeffecten, enz. toevoegen aan real-world videobeelden.

Schermrecorder: u kunt uw webcam en scherm tegelijkertijd opnemen met Filmora schermrecorder. Hiermee kunt u ook de microfoon en systeemaudio vastleggen, zelfstudies, games, YouTube-video’s en meer opnemen. Het is nog eenvoudiger om uw video’s rechtstreeks naar Vimeo, YouTube en andere ondersteunde apparaten te exporteren. Bovendien kunt u het opgenomen gebied aanpassen door het venster te slepen of hoogte en breedte in te voeren.

Automatisch reframen: Pas het formaat van uw video’s automatisch aan met behulp van de automatische reframe-functiesnelheid, zelfs zonder voorafgaande bewerkingsvaardigheden. Hiermee kunt u uw horizontale video’s eenvoudig omzetten in portretversies en uw publiek meer betrekken zonder extra moeite of tijd te investeren. Filmora’s AI-technologie zet video’s ook snel om in een beeldverhouding van 9:16 zonder in te boeten aan kwaliteit en de frames aan te passen.

Effecten

Video-effecten: ontdek creatieve filters, overgangen, bewegingselementen en unieke titels. Filmora biedt gratis 900+ video-effecten die je kunt slepen en neerzetten. Het heeft samengewerkt met OpenFX, Boris en NewBlue om video-effecten te gebruiken, waaronder 3D-titels, vervaging, enz., om een ​​puur filmische ervaring te bieden.

Chromakey: herontdek je creatieve wereld door speciale effecten toe te voegen en achtergronden te veranderen met de Chromakey of het groene scherm.

Mask & Blend: je kunt creatieve video’s maken met de masker en blend voorzien zijn van. Het enige dat u hoeft te doen, is uw videoclips afdekken en mixen. Deze gebruiksvriendelijke functie heeft veel vindingrijke modi. U kunt zelfs overlays gebruiken om uw video’s aan te passen, te verbergen of te onthullen en elke vorm te kiezen, zoals rechthoek, hartvorm, driehoek, bloemvorm, enz. en de hoogte, breedte, plaats, enz. aan te passen en de video’s te importeren. Het biedt ook 18 overvloeimodi zoals donkerder, vermenigvuldigen, lineair ontwijken, enz.

  Beste alternatieven voor Kickass Torrents in 2017 en hoe u veilig kunt blijven

AI Portrait: dit is een fantastische plug-in die u kunt gebruiken om achtergrond gemakkelijk en met optimale nauwkeurigheid te verwijderen. Je krijgt 70+ stickereffecten en AI-portretten, en Filmora’s AI kan ook gezichten detecteren om AR-stickers te leveren om menselijke emoties te versterken.

Boris FX: Verhoog uw vertelvaardigheid met Boris FX Continuüm, een plug-in voor kwaliteitseffecten. Je krijgt zes unieke Continuum Units die zijn aangepast voor gebruik om visuele effecten toe te voegen, waaronder verlichting, stilering, deeltjes, beeldherstel, kunstuitstraling en vervaging. Elke unit heeft verschillende filters en aanvullende presets. Het biedt 91 effecten en duizenden unieke presets.

NewBlue FX: Gebruik NewBlue FX om uw creativiteit en videoproductie een boost te geven. Het biedt vijf effectcollecties: Title Pro 7, Video Elements, Video Essentials en Video Stylizer. Elke effectcollectie heeft in de fabriek geïnstalleerde presets, waaronder 500+ aangepaste titelpresets en 100+ effecten.

Audio

Speech to Text (STT): Met deze plug-in kunt u met slechts één klik audio naar nauwkeurige ondertitels transcriberen om tijd te besparen en de bewerkingsefficiëntie te vergroten. Deze tool detecteert automatisch de stem voor transcriptie en laat u deze bewerken op basis van uw voorkeur. Het ondersteunt verschillende importformaten zoals het SRT-formaat en biedt een tijdlijnfunctie om ondertitels aan te passen. Het ondersteunt ook 16 talen zoals Engels, Frans, Japans, enz.

Tekst naar spraak (TTS): Filmora biedt een TTS-functie om tekstbestanden om te zetten in voice-over om al je video’s te verrijken. Het toevoegen van spraak aan een video is eenvoudig met deze tool die ongelooflijke nauwkeurigheid levert door gebruik te maken van ultramoderne algoritmen. U kunt de stem aanpassen en kiezen uit 16 wereldwijde talen.

Audiovisualizer: gebruik Audio Visualizer om het geluid van uw video aan te passen en op intelligente wijze dynamische effecten toe te voegen. Het toevoegen van visuele effecten is toegankelijk door simpelweg te slepen en neer te zetten. Daarnaast biedt Filmora 25 soorten audio-effecten om je te helpen je muziekvideo’s en podcasts aan te passen.

Audiosynchronisatie: match moeiteloos al uw audiobestanden met behulp van de audiosynchronisatiefunctie, waardoor ze helderder en nauwkeuriger klinken. Voeg de video met spraak toe en combineer deze met vastgelegde audio in een apart bestand of microfoon. Selecteer ze vervolgens allebei en pas automatische synchronisatie toe om de stemmen overeen te laten komen.

Audio ducking: als je het volume van een nummer wilt verlagen terwijl je dat van een ander duidelijker wilt maken, zal deze functie je helpen. Het is handig bij het opnemen van gesproken tekst, podcasts, voice-overs, vertalingen, YouTube-video’s, enz.

Stiltedetectie: deze functie detecteert automatisch de delen van een video met stille momenten en verwijdert ze volgens de ingestelde criteria om u te helpen video’s van hoge kwaliteit te maken zonder vervelende pauzes.

Kleur

Kleurovereenkomst: Match kleuren in verschillende clips met behulp van deze functie, zodat de volledige video er uniform en samenhangend uitziet, op alle apparaten werkt en u tijd bespaart bij aanpassingen.

Kleurcorrectie: Filmora biedt kleurcorrectie- en gradingfuncties om je te helpen de eentonigheid van je video te doorbreken. Je krijgt meer dan 40 uitstekende kleurvoorinstellingen voor warme en koele video’s. Het is ook gemakkelijk en snel om de presets toe te voegen met de optie slepen en neerzetten en het publiek naar de scène te trekken. Met deze functie kunnen gebruikers ook eenvoudig 3D LUT’s maken.

Filmora Review: gebruiksgemak

Filmora staat bekend om zijn intuïtieve gebruikersinterface die schoon en georganiseerd is, waardoor het hele proces van het bewerken van je video’s veel eenvoudiger wordt. Het is een van die platforms die een goede mix biedt van een gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functies die gemakkelijk toegankelijk zijn.

Of u nu een beginner bent of een ervaren bewerkingsprofessional, u zult het gemakkelijk vinden om dit platform aan te passen en voor uw werk te gebruiken. Het maakt niet uit of je eerdere bewerkingservaring hebt; je kunt er sneller mee aan de slag en rennen.

Filmora biedt een optie voor slepen en neerzetten om u te helpen de functies eenvoudig te gebruiken en effecten en afbeeldingen toe te voegen. U zult het ook gemakkelijker vinden om de instellingen zoals hoogte, breedte, kleur, frame, enz. Aan te passen om de video er uit te laten zien zoals u dat wilt.

  Fix netwerkverbindingsfout 0x00028002

Filmora ondersteunt verschillende invoer- en uitvoerformaten, talen en apparaten om u te helpen uw video’s te bewerken en met één klik op uw favoriete platform, zoals uw sociale mediapagina of website, te plaatsen.

Bovendien is het downloaden en installeren van Filmora ook moeiteloos. Daarom kun je meteen beginnen met het bewerken van je video’s. En zelfs als je iets niet begrijpt, zijn er tutorials beschikbaar door Wondershare waar je naar kunt verwijzen.

Filmora Review: Prestaties

Filmore presteert behoorlijk behoorlijk tijdens het bewerken van video’s en is in de meeste gevallen effectief. Of het nu een student-opleider of een bedrijf is, het kan een efficiënt hulpmiddel zijn voor videobewerking, omdat het gemakkelijk dingen aankan en het hele proces voor het maken van video’s stroomlijnt.

U krijgt tal van sjablonen die u kunt gebruiken bij verschillende onderdelen van het bewerken van een video. Deze sjablonen besparen tijd en moeite omdat u niet alles helemaal opnieuw hoeft te maken. U kunt zelfs andere delen van uw werk opslaan voor toekomstig gebruik.

Alles is toegankelijk met zijn overzichtelijke interface die optimaal presteert. Ik vond ook de weergavetijd redelijk, binnen vijf minuten.

Filmora werkt bijna identiek op Windows en Mac; het biedt echter een paar extra functies op Mac, zoals Auto Reframe. Over het algemeen is het beter dan veel concurrenten en het proberen waard.

Filmora Review: voordelen en beperkingen

Hier zijn enkele van de voordelen en beperkingen van Filmora voor videobewerking:

Voordelen:

 • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface
 • Sneller renderen
 • Uitgebreide lijst met functies
 • Tal van sjablonen, overlays en visuele effecten
 • AI-technologie op verschillende aspecten om een ​​unieke bewerkingservaring te bieden
 • Concurrerende prijzen

Beperkingen:

 • Vertraging soms
 • Ondersteuning kan worden verbeterd

Filmora-recensie: ondersteuning

U kunt contact opnemen met de ondersteuning’s centrum van Filmora via een telefoontje, e-mail of het maken van een ticket. Aangezien u niet weet hoe lang hun wachtrij is, moet u mogelijk even wachten om van hun team te horen. Maar zodra ze dat doen, kunt u kwaliteitsdiensten van hen verwachten.

Raadpleeg bij twijfel de uitgebreide tutorials en handleidingen die op de website zijn gepubliceerd, samen met enkele veelgestelde vragen. Daarnaast kun je lid worden van hun YouTube-community om te leren, inspiratie op te doen en het laatste nieuws en updates over Filmora te ontvangen.

Filmora Review: Prijzen

Je kunt Filmora 11 gratis proberen. Het wordt geleverd met bepaalde gebruiksbeperkingen, zoals uitvoerbestanden met een watermerk, sommige geavanceerde functies zijn niet inbegrepen en u kunt een projectbestand niet verplaatsen in de directe modus om het te bewerken.

Je krijgt echter alle andere essentiële functies die handig zijn voor beginners of iemand die kleine bewerkingen van hun video’s nodig heeft.

Als u tevreden bent, kunt u doorgaan en een betaald abonnement kopen. Filmora 11, de nieuwste versie, is beschikbaar voor zowel Windows als Mac, waarvan de prijzen is als volgt:

 • Individuen: het abonnement begint bij US $ 13,99 / maand. Het jaarabonnement kost $ 49,99, terwijl de permanente licentie $ 79,99 kost.
 • Team en bedrijven: het begint bij $ 155,88 voor één gebruiker voor een jaar.
 • Onderwijs: voor studenten kost het $ 19,99 per maand, $ 40,99 per jaar en $ 49,99 voor het permanente abonnement voor 1 pc.

U kunt ook een abonnement van uw voorkeur krijgen in een bundel op basis van uw vereisten, beginnend bij $ 6,80/maand. U krijgt ook een geld-terug-garantie van 30 dagen als u niet tevreden bent.

Conclusie

Als je een videomaker, docent of bedrijf bent die op zoek is naar een fatsoenlijk videobewerkingsplatform, kun je Filmora overwegen. Het is gemakkelijk te gebruiken en heeft een rijke reeks unieke functies om uw videocreatie soepel te laten verlopen en de visuele betrokkenheid te vergroten.

gerelateerde berichten