Maak een gastaccount op uw iPhone met GuestMode

De Kids Zone-functie in Windows Phone 8 heeft zeker laten zien dat er ruimte is in de markt voor mobiele platforms die meerdere gebruikersaccounts bieden, net als desktop-apparaten. In veel gevallen kan het onbeleefd aanvoelen om iemand je smartphone niet te geven, maar het lijkt nog onbeleefder om constant te proberen te zien wat ze ermee doen. De enige manier om u in dergelijke situaties gerust te stellen, is door een soort gastaccount op uw apparaat aan te maken. Voor iOS hebben we eerder een tweak behandeld met de naam iPrivacy, waarmee je de toegang tot de apps die op je iPhone zijn geïnstalleerd, kunt beperken. GuestMode is een nieuwe tweak voor iOS 7 die op hetzelfde principe is gebaseerd, maar veel intuïtiever is in gebruik. Je zult niet in de war raken door een groot aantal configuratie-opties terwijl je het probeert in te stellen, en het hele ding is klaar om in actie te komen direct nadat je de apps en functies hebt gekozen die je veilig acht voor het bekijken van vreemden.

  Downloaden: probeer de nieuwe op Chromium gebaseerde Edge-browser van Microsoft vandaag nog

GuestMode biedt tal van manieren om het alternatieve gebruikersaccount in te schakelen. De meeste van deze methoden zijn gebaseerd op gebaren, daarom is de aanpassing afhankelijk van Activator (automatisch geïnstalleerd met GuestMode). Enkele van de manieren waarop GuestMode kan worden gestart, zijn onder meer over het toegangscode-invoerscherm vegen (zoals u zou doen op het vergrendelscherm), een speciale knop aan het vergrendelscherm toevoegen voor deze aanpassing of er een Activator-gebaar aan toewijzen. Om alle uiteinden met betrekking tot privacy af te sluiten, kunt u met de tweak een wachtwoord op GuestMode plaatsen, onafhankelijk van de toegangscode op het vergrendelscherm.

  PowerPoint-dia's toevoegen, verwijderen en herschikken

Naast het beperken van de toegang tot apps, kan GuestMode ook worden gebruikt om andere privileges te bepalen. Het is mogelijk om de toegang tot het Berichtencentrum, Controlecentrum, App Switcher, Siri, Kiosk en Spotlight-zoeken te blokkeren. Om nog grondiger te zijn, stelt GuestMode gebruikers in staat om functies zoals het doden van apps, het bekijken van het adresboek vanuit de kiezer en snelkoppelingen in het Control Center te beperken.

Al deze functies hebben hun eigen schakelaars in het GuestMode-menu dat is toegevoegd aan de app Instellingen. Om de apps te selecteren die toegankelijk moeten blijven in GuestMode, gaat u gewoon door het gedeelte ‘Ingeschakelde apps’ waarin zowel systeem- als apps van derden worden vermeld.

  Aan de slag met filmfotografie

GuestMode verknoeit de pictogramindeling op uw Springboard niet. Door de aanpassing worden de pictogrammen en mappen die niet toegankelijk zijn in GuestMode grijs gemaakt, en erop tikken levert geen resultaten op. Om GuestMode te verlaten, vergrendelt u eenvoudig uw apparaat en ontgrendelt u het vervolgens op de gebruikelijke manier.

GuestMode is compatibel met iOS 7, kost $ 0,99 en is beschikbaar in de BigBoss-repo van de Cydia-winkel.