Maak een stamboom met deze 8 beste tools

Genealogie, de studie van familieoorsprong en geschiedenis, is niet langer een vanzelfsprekend begrip. In plaats daarvan is het een aloude traditie die in leven moet worden gehouden en moet worden doorgegeven aan de volgende generatie.

Met behulp van genealogie kunt u uw afstamming traceren. Genealogisch onderzoek kunt u om vele redenen doen. U kunt leren over erfelijke ziekten die in de familie kunnen voorkomen.

Misschien heb je een spoor van koninklijk bloed in je. 👑 U kunt zelfs in de rechtbank bewijzen dat u de wettelijke erfgenaam bent van een betwist of verlaten eigendom. De moderne generatie wordt nieuwsgierig naar haar roots. De enorme vraag naar voorgeslacht thuis en DNA-testkits heeft dat bevestigd. U kunt nu zelfs online een stamboom maken.

Wat is een stamboom?

Laten we eerst het concept van een stamboom opnieuw bekijken. Een stamboom is een grafiek die generaties families illustreert. Een stamboom bevat namen, geboortedata, trouwdata, overlijdensdata en foto’s. Stambomen zijn een visuele weergave van hoe nauw u verwant bent met een familielid.

Waarom ben je bijvoorbeeld nauwer verbonden met je broer dan met je neef? U kunt veel van dergelijke antwoorden krijgen door een stamboomgenerator te gebruiken.

Wie moet u opnemen en hoe u er een maakt?

Een eenvoudige genealogische kaart bevat u, uw ouders, grootouders en overgrootouders. Een complexe stamboomkaart zal echter bestaan ​​uit uw broers en zussen, tantes, neven, ooms, enz. Er is veel genealogiesoftware op internet met een goede grafische interface en meerdere stamboomsjablonen waaruit u kunt kiezen.

Laten we enkele van de beste stamboomgeneratoren voor u bekijken om er een beter idee van te krijgen.

Lucidchart

Lucidchart is een stamboommaker. Het wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gebruikt en is een geweldig hulpmiddel om te gebruiken bij het maken van een stamboomdiagram. Met zijn stamboomgenerator en aanpasbare sjablonen kunt u uw voorouders beter visualiseren. U kunt in Lucidchart samenwerken met familieleden en tegelijkertijd aan hetzelfde stamboomdiagram werken.

Bovendien, als uw stamboom eenmaal is opgesteld, kunt u uw stamboomkaart presenteren op een familiebijeenkomst. Maak of pas uw stamboom aan door vormen toe te wijzen aan elk gezinslid. Bovendien kunt u voor elk gezinslid tekst en informatie toevoegen of wijzigen.

  Wordt u duizelig van het kijken naar uw telefoon? Animaties uitschakelen

Canvas

Canvas heeft een gratis stamboommaker waarmee u uw geschiedenis in één oogopslag kunt laten zien. Het heeft honderden aanpasbare sjablonen. Het is eenvoudig om met een paar klikken een visuele kaart te maken die uw voorouders documenteert. Bovendien zijn er meer dan 20 professionele soorten grafieken om uit te kiezen. Het is geen ingewikkelde software. U kunt uw stamboom insluiten in zowel presentaties als rapporten.

Daarnaast zijn de eenvoudige tools voor slepen en neerzetten gemaakt met de niet-ontwerper in gedachten. U kunt uw stamboom in hoge resolutie publiceren, delen of downloaden. Canva creëert zowel moderne als frisse versies van het traditionele stamboomontwerp.

Familie Echo

Familie Echo is een eenvoudige stamboommaker. Met Family Echo kunt u een stamboom van uw voorouders maken. Nodig je ouders en grootouders uit om online samen te werken en vul de ontbrekende gegevens in. Deel verjaardagen en contactgegevens met uw neven en nichten. U kunt ook foto’s en evenementen toevoegen. Bovendien kun je met Family Echo het zelfs koppelen aan persoonlijke blogs en websites.

Bovendien kunt u al deze gegevens later nog toevoegen of wijzigen. U kunt werk en vrije tijd gemakkelijk vergelijken tussen uw gezinsleden. Maak een eenvoudig te gebruiken record van uw gezin en geef dat door aan de volgende generatie. Download een kopie van deze gegevens naar uw computer voor back-up en archivering. Bovendien kunt u ook importeren vanuit FamilyScript- of GEDCOM-formaat.

Creatief

Creatief is een andere stamboommaker waarmee u uw familiegeschiedenis beter kunt visualiseren en genealogisch onderzoek kunt stroomlijnen. Verzamel, bewaar, visualiseer en evalueer gegevens om inzicht te krijgen in familiegeschiedenissen. Met deze tool kunt u in enkele minuten complexe stambomen tekenen. U kunt eenvoudig stambomen traceren en genealogische informatie ordenen van meerdere stamboomsjablonen tot professionele diagramtools en controles.

Met behulp van Creately kun je automatisch tekenen. U kunt kleurthema’s krijgen waarmee u complexe stambomen gemakkelijk kunt visualiseren. Het is gemakkelijk om ze direct te updaten. Er is een oneindig canvas dat tot duizenden items in één weergave kan worden geschaald. U kunt ook samen stambomen bouwen. Exporteer stambomen als PDF’s, SVG’s, PNG’s en JPEG’s om op te slaan, af te drukken, te publiceren, te presenteren of te delen.

  Waarom zien foto's er anders uit als ik ze afdruk?

WikiTree

WikiTree is een plek waar genealogen samenwerken. De WikiTree droomt van het bouwen van een wereldwijde stamboom. Leden streven hier niet naar het onderhouden van individuele bomen. Draag in plaats daarvan bij aan één samenwerkingsboom. Het doel van WikiTree is om een ​​profiel bij te houden voor elke levende of dode persoon. De dubbele profielen worden gecombineerd en alle informatie wordt geïntegreerd.

Het verbindt daarom afzonderlijke familietakken in het proces. WikiTree ondersteunt op DNA gebaseerde genealogie met behulp van DNA Ancestor Confirmation Aid (ACA). Hun stamboom bevat al meer dan 30 miljoen profielen die zijn bewerkt door 800K-leden wereldwijd.

MacStamboom

MacStamboom is een genealogietool voor Mac, iOS en iPadOS. Het biedt een groot aantal opties om uw familiegeschiedenis te beveiligen en te visualiseren. Doorzoek het gratis FamilySearch-archief, dat miljarden genealogische gegevens bevat, en ga onderweg verder met uw onderzoek met MobileFamilyTree voor iPhone, iPad en iPod touch.

MacStamboom biedt volledige hulp en ondersteuning op alle gebieden van genealogie, dwz van onderzoek en gegevensinvoer tot evaluatie. U kunt media zoals foto’s en video’s aan uw stamboom toevoegen. Bovendien kunt u met MacStamboom locaties documenteren waar zich belangrijke gebeurtenissen hebben voorgedaan. Geniet van hoe MacStamboom feiten, geschiedenis en cijfers omzet in fascinerende ontdekkingen.

Voorgeslacht

Voorgeslacht helpt u uw genealogie te begrijpen. Voeg toe wat je weet, zoals je naam, ouders, grootouders, datums en locaties, want elk detail helpt. Zoek een blad. Het is een hint dat ze misschien iets over een voorouder hebben gevonden in een van hun miljarden records. Hints zoeken voor u zodat u de records kunt verkennen.

Bovendien kunt u geweldige details over uw voorouders ontdekken om aan uw stamboom toe te voegen. De suggesties blijven komen in Ancestry omdat ze 30 miljard records hebben. Hoe meer je je stamboom uitbreidt, hoe meer hints er zullen verschijnen, en het maakt uiteindelijk plaats voor een lus van ontdekkingen. Dit komt omdat Ancestry elke dag 2 miljoen records toevoegt.

  Hoe te delen en te concurreren op Apple Watch-activiteitsdoelen

Famberry

Famberry is een stamboomgenerator waar u uw stamboom privé kunt maken of kunt samenwerken met uw familie om uw familie te verbinden met de familiegeschiedenis. Maak en beheer doorzoekbare familiefotoalbums. Bovendien kunt u ook contact houden met familieleden op uw sociale familienetwerk. U kunt uw creatie volledig personaliseren met uw foto’s.

U kunt een van de speciaal ontworpen thema’s kiezen om uw stamboom te personaliseren en deze er uniek uit te laten zien, net als uw eigen familie.

Bovendien is uw stamboom volledig veilig op Famberry. Alleen jij en je naaste familie kunnen je boom zien. Famberry geeft 100% garantie dat uw informatie niet wordt gevolgd door zoekmachines. Ze beloven uw gegevens tijdens het transport en op servers met codering te beschermen.

Samenvatting

Een stamboomgenerator is een uitstekende manier om de voorouders van uw familie bij te houden. De moderne generatie houdt er niet van om een ​​dagboek bij te houden en familiegeschiedenis op te schrijven. Het is ook een vergezocht idee dat de volgende generatie dat dagboek waarschijnlijk zal vinden en bijwerken. Nee, de GenZ is een technisch onderlegde generatie. Ze houden ervan om alles op internet op te slaan.

De genealogische software slaat de familiegeschiedenis voor u op en geeft deze visueel weer. Het is ook niet verwonderlijk dat de jongeren nu actief op zoek zijn naar hun afkomst met behulp van voorouders of DNA-kits. Het is een rage bij zowel de massa als de beroemdheden. Daarom kunnen stamboommakers een goed hulpmiddel zijn voor iedereen die van plan is een gepersonaliseerde stamboom te maken.

gerelateerde berichten